Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2022-01-07 11:44 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  MarekKlyk Posty:
Od niedawna mam ecoal 3.5, gdzie i co mam wpisać żeby mi Statystyki pokazywało? Bo szukam na forum, szukam w apce na telefonie i nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś, jest tu gdzieś jakiś tutorial?
2018-10-03 09:21 Temat: eSterownik.pl » Piec ze e-Sterownikiem częścią instalacji Inteligentnego domu ?
  PrzemekP Posty:
fred napisał » 2018-10-02 18:21
Witam. Rozpoczął się sezon grzania i po włączenie sterownika wszystko jest OK, zaś na platformie e-Sterownik coś nie tak. Statystyki "startnęły" w pierwszym dniu, a potem długo nic. Coś jest nie tak u mnie, czy też jakieś kłopoty w samej platformie? Bardzo proszę o pomoc w usunięciu tego problemu. Prośbę kieruję szczególnie do kol.vena, lub innych kolegów doświadczonych w tym zakresie. Pozdrawiam

Zakup paliwa z 4 czerwca - brak podanego współczynnika.
2022-01-15 13:42 Temat: Nowa usługa » Aplikacja Android - powiadomienia PUSH
  Zdenek Posty:
Tak. To wszystko było zaznaczone już wcześniej jako powiadomienia na email i przychodziło a podczas gdy włączyłem powiadomienia sms i PUSH coś w sterowniku się pokotwiło 
Opisywałem to w temacie "Problem z aktualnymi statystykami oraz wykresami" na drugi dzień wszystko wróciło do normy ale jak widać jeśli chodzi o alarmy to raczej lipa!
Dziś próbowałem sprawdzić i edytować listę alarmów ale w ogóle się nie wyświetlała (jakby jej nie było) więc usunąłem wszystkie rekordy w Powiadomieniach i na nowo włączyłem sms, ustawiłem listę alarmów i włączyłem PUSCH.
Mam nadzieję że teraz wszystko się naprawi samo jak ostatnio 

No i dalej lipa z PUSH  Na próbę wywołałem alarm od czujnika temp. zewnętrznej, sterownik zaczął piszczeć i był komunikat "Alarm czujnika zewnętrznego" a mimo że jest zaznaczony na liście alarmów to komunikat PUSH nie przyszedł. :
2022-01-16 20:28 Temat: eSterownik.pl » ustawienie kosztów na platformie
  radek-ka Posty:
W statystykach dajesz zakładkę zdarzenia i tam dodaj wpis zakup paliwa
2023-12-08 21:45 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo Eko plus+ 10kw - zimne grzejniki, nowicjusz
  rj1972 Posty:
Raczej tym razem ja jestem ciekaw jak został obliczny współczynnik 1,38. Matematycznie prosta sprawa ale jak do tego podszedł @panicz18. 
Ruszą Statystyki to popatrzymy i może wtedy ktoś zauważy ze coś nie gra.
2022-01-19 13:58 Temat: bruli.pl » Brak statystyk
  woznice1 Posty:
Witam mam dość nietypowy problem otóż w nocy kot spał w kotłowni i jakimś cudem wyrwał kable od wyświetlacza wyświetlacz nie spadł tylko poprostu wyrwały się kable podłączyłem kable wedle schematu tylko jest taki problem że wyświetlacz dziala ale  nie pokazuje żadnych danych wszędzie  są tylko kropki na przykład temperatura spalin... i nie więcej nic się nie da odczytać ani zatrzymać pieca jedynie przez internet dodam że jak ustawiam datę na sterowniku to jej nie zapisuje jakieś pomysły ?
2024-12-29 22:02 Temat: eSterownik.pl » Nowa wersja strony ES (esterownik.pl) panelu do zdalnego zarządzania sterownikiem.
  slawtaz Posty:
Czy można w nowej odsłonie strony dodać sortowanie pokoi, tak jak to się robi na telefonie? Wkurzające to jest że za każdym razem wchodząc przez WWW muszę szukać pokoju, bo nie można ich sobie poukładać w tej samej kolejności. Niby nie jest tego dużo, ale zawsze jakoś się schowa ten co mnie interesuje
dodane 2024-12-19 21:30
Zasypy głupieją jak wybierze się okres, w którym nie było zasypu.

Etykieta pierwszego kafla średniego zużycia po najechaniu kursorem jest szara i niewidoczna. Pozostałe mają czarne.

dodane 2024-12-29 22:02Statystyki roczne są bez sensu, bo nie pokazują bieżącego miesiąca, a w pierwszym słupku pokazują tylko n dni jakie pozostało do końca miesiąca, gdzie n to liczba pozostałych dni w bieżącym miesiącu. Idealnie jakby pokazywało 13 pełnych miesięcy i można by w łatwy sposób porównać bieżące spalanie do tego sprzed roku.

2022-02-07 17:46 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo plus + 10kw
  Maniek3031 Posty:
Witam, mam dom 90 m2, ocieplony styropianem 10cm, mam 4 grzejniki na piętrze i podłogowe na parterze. Mam pytanie ktoś może zerknąć na Statystyki itp i powiedzieć co mogę poprawić albo zrobić żeby raz wydaje mi się spalał mniej, a dwa strasznie mi skacze jeśli chodzi o temperaturę kotła i całej reszty raz idzie równomiernie, a raz skacze temperatura, i nie umie osiągnąć temperatury powrotu żeby była około 10 stopni mniej niż temperatura kotła ...
2022-02-10 18:24 Temat: eCoal.pl v3.5 » temp kotla i poziom paliwa
  gbr14 Posty:
Hej,
Mógłby ktoś zerknąć na moje ustawienia?
Często jest tak, że temperatura kotła do 45 stopni rozgrzewa się z 2h... a bez tego nie załącza się pompa więc mi nie grzeje. Da radę to jakoś przyśpieszyć?
I jak dosypie węgiel w poziomie paliwa w zasobniku to mi się nic nie dzieje, nie dodaje go do statystyk. Pomoże ktoś?
2023-12-17 14:36 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła OEP - jaka realna wartość ?
  kubanos Posty:
Chcę oszacować na podstawie spalengo opału, jakie jest zapotrzebowanie budynku ma energię cieplną pod pompę Ciepła. 
Jest konkretny wzór na to ale trzeba wiedzieć jaka piec ma sprawność. 
Mam 160 metrów. Zużywam razem z CWU na sezon nie wiecej niz3 tony. 
Z wykresów że statystyk wychodzi co innego, z cieplo.app co innego. 
Masz buderusa i pv i chce Ci się bawić w wungiel? 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.