Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-10-05 14:53 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  lukasz1 Posty:
Ponawiam pytanie czy można dodać Statystyki zużycia wegla z jednego dnia?
2017-10-12 21:13 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » dodawanie zasypu
  Kociolmara Posty:
Bardzo wszystkim dziękuję. Wskazówki okazały się bezcenne i chyba powoli zaczynam chwytać o co tutaj chodzi. Te szalone Statystyki wzięły się stąd, że próbowałem z uporem maniaka dodać coś, żeby na koszu nie pokazywało 0%, no taka obsesja2, posprzątałem tam już trochę i myślę, że teraz już sobie poradzę. Raz jeszcze WIELKIE DZIĘKI
2017-10-22 08:55 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » co jest nie tak
  piotrtesznar Posty:
Witam forumowicze. Czy bez czujników temperatury wew podpiętych pod pompy C.O. można wysterować piec tak aby przechodził w stan podtrzymania czy jest to raczej niemożliwe. Dodatkowo mam pytanie co zrobić aby zaczęły mi działać Statystyki w esterowniku. Przy okazji jak ktoś ma chwilę zerknąć na moje ustawienia i ewentualnie coś doradzić ws zmian parametrów będę wdzięczny. Generalnie spalanie mam dosyć spore bo 125kg eko 26-28MJ schodzi przy grzaniu wody w ok 3 tygodnie a przy centralnym nie dobijam nawet do 5 dni...
https://esterownik.pl/device/14283
Dzięki z góry za dobre rady i pomoc.
2017-10-22 13:36 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  zbigmaz01 Posty:
Jak poczytasz temat to sam dojdziesz, nawet na poprzedniej stronie masz odpowiedź.
IgnacC napisał » 2017-03-01 22:32
Tak ma być. Podtrzymanie to stan wyjątkowy dla tego sterownika. Dąży on do pracy ciągłej obniżając moc do minimum. Dopiero przy zbyt małym odbiorze ciepła przechodzi w podtrzymanie. Im mniej się odstawia tym mniej sadzy w piecu. Szkoda że nie ma statystyk. Można by więcej wywnioskować na temat spalania i mocy. 
2020-12-19 21:04 Temat: eCoal.pl » eCoalWWWProxy
  janklos12 Posty:
Sprawdziłem na drugim sterowniku i też nie otwiera portu com,  sprawdzę na innym laptopie a jak się nie uda to leży gdzieś stary laptop z xp z którego się łączyłem i aktualizowałem ecoala z 3.16 do 3.18, Statystyki to w starym sterowniku chyba na karcie sd były
2017-10-22 19:46 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » dodawanie zasypu
  leON22 Posty:
tdulaj99 cztery posty wyżej masz wszystko co i jak , kliknij w czerwony napis Statystyki miłej lektury życzę , powodzenia
2017-12-05 10:58 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ustawienie RBR-K 12 KW.
  karoka65 Posty:
Spaliny są jak widać, spalanie w statystykach z ostatniego tygodnia jest zawyżone do rzeczywistego o jakieś 2kg do 2,5/dobę
2017-11-06 13:32 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » co jest nie tak
  piotrtesznar Posty:
leON22. Dziękuję za odpowiedź. Zastosowalem podane przez Ciebie parametry i zobaczymy co to pomoże. CO do pkt 2 to przełączyłem tryb na lato bo piec w trybie zima zrobił nam taką saunę, że potrzebowałem w jakiś sposób go wyłączyć. Teraz już wiem, że trzeba sterować zaworem 4D bądź najprościej przykręcić kaloryfery. Po ustawienie podglądu statystyk widzę, że mój piec pracuje średnio na 13% mocy maksymalnej...a i tak zużywa b.duże ilości węgla. Za zaworem jest czujnik temperatury na zasilaniu standardowy "zegarowy" gdy zawór 4D jest na środku to woda na tym czujniku pokazuje ok 50*. W pozycji 1/4 woda ma ok 40*. Przy maksymalnej pozycji oczywiście ma mniej więcej tyle co temperatura kotła. Piec będzie doposażony w automat do zaworu 4D oraz czujniki temperatury zewn i wewn. Mam nadzieje że już w tym tygodniu będzie to założone
2017-11-12 00:10 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Duże Spalanie kotła EKO PLUS M26
  Vitis Posty:
I troszkę stało się jasne: Wykresy są bardziej stabilne. Nawet spalanie ciut spadło.
Zastanawiałem się dlaczego masz tak poszarpany wykres. I jest odpowiedź.
gmaj22 napisał » 2017-10-27 15:07

Skoro masz termostaty na grzejnikach, przekręć zawór 4D maksymalnie w prawo i zaobserwuj, co się będzie działo po załączeniu pompy CWU. 
Jeśli będzie OK, to należałoby wstawić zawór zwrotny przed zaworem 4D, żeby funkcjował jak należy .

Tu chyba miało być (Nie OK). Jeśli źle poprawiam to przepraszam z góry
gmaj22. Jeśli fotka instalacji jest aktualna. Sprawdź jeszcze czy pompka CWU nie jest ustawiona na III bieg jak jest spróbuj na I.
I nie rozumiem dlaczego tak nagle zrezygnowałeś z mocy 8/12  przechodząc na 12/16 przy okazji zwiększając prawie dwukrotnie dawkę paliwa ( zmieniłeś opał)? Statystyki były obiecujące.

2019-11-29 19:50 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  yaro2004 Posty:
leON22 napisał » 2019-11-29 19:43
Nie no faktycznie to spalanie to jakiś kosmos  Dla pewności jeszcze raz zapytam , czy sprawdzałeś dokaładnie mocowanie czujnika temp.kotła  Sprawdź proszę , czy jest wsunięty do końca pewny
dodane 2019-11-29 19:43PS. Może trzeba spróbować spalania grupowego , w/g mnie można na nim więcej zaoszczędzić I ciągle nie wiemy jaką temp.pchasz w obieg za zaworem 4D ?

Tak czujnik dopchnięty do końca, za zaworem mam aktualnie 30st. Poczekam do jutra, dom będzie dogrzany, widzę w statystykach że tendencja spalania jest spadkowa, aktualnie poniżej 20kg więc jestem dobrej myśli.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.