Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
YuZJannowitz
|
Nie nie. Przelicznik jest OK (0,2kg/min). 40 kg spala się w 200 min. Chodziło mi o to, że węgla zostało mi jeszcze w podajniku na 40 min. ale zmuszony jestem wcześniej dosypać kolejną porcję 40 kg (200 min). Po dosypaniu będę miał w podajniku opał na 240 min. w tym 40 min. z poprzedniego zasypu. Jaki ustawić czas: 240 min (czyli sumę zasypu + niespalony węgiel z poprzedniego), czy 200 min. (czyli tylko nowy zasyp, a sterownik będzie pamiętał aby uwzględnić jeszcze niespalone 40 min z poprzedniego zasypu do statystyk).
|
|||
|
|
||||
|
pikpik
|
Witam Próbuje skalibrować podajnik. Dosypałem paliwa, w statystykach wybrałem zdarzenia i zasyp paliwa - dodalem 125kg. Na schemacie czas pracy podajnika nie zresetował się. O czym nie wiem ?
![]() |
|||
|
|
||||
|
KONAn
|
Siema panocki,
Z 5 lat chyba nie aktywny na forum bylem . W międzyczasie tylko sobie na moim Ecoal-u Statystyki podglądałem. Teraz moja przygoda z wunglem się kończy (ostatni sezon) i w sezonie 2020 idę w PC zasilanej z PV (mam już 9.9 KW na dachu) i w kolejce jest jeszcze 3.6 KW ale to z nowym rokiem jak dotacje z gminy rusza.Tak wiec po krotce: 1) Instalacja PV na SolarEdge 10K + 30x Panele EXE 330W H-CUT + optymalizatory. 2) Sezon 2020/2021 PC albo Daikin Altherma 3 hydrosplit na R32 8KW albo LG Terma V tez na R32 8K 3) W 2020 dodatkowa instalacja PV 3.6 KW tak jak wyżej jeśli rozbudowa obecnej lub na SOLAX-ie albo Sofar Solar jeśli nowa. Moc musi być pow 10KW bo za sam prąd bytowy mam rachunki 5tys rocznie czyli ponad 8000KWh a gdzie tu jeszcze PC która zużyje kolejne 4-5 tys KWh i jeszcze klima na wiosnę dojdzie w gabinecie i salonie i może w siłowni. Link do PVmonitor-a wkrótce jak te wszystkie kabelki ogarnę w rozdzielni. |
|||
|
|
||||
|
lan123
|
witam, ktos wyjasni mi w statystykach podaje srednia moc 1104,0kw, a nie np. 1,1 kw.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Problem nie nazywa się kalibracja podajnika , tylko Statystyki i taki temat jest na forum
-->> StatystykiPewnie nie uzupełniłeś wszystkiego przy zakupie paliwa , łącznie z ptaszkiem o paliwie które będzie dodawane automatycznie przy zasypie
|
|||
|
|
||||
|
pawlop
|
U mnie Statystyki skończyły się o 14.00.
|
|||
|
|
||||
|
Hajcer29
|
Po zmianie oprogramowania na najnowsze,brak alarmów ,statystyk,wykresów,próbowałem zrobić restart,ale nie pomogło.Obserwując stan konta nic nie pobrało. Może zmienić przeglądarkę,teraz jadę na najnowszej operze?
|
|||
|
|
||||
|
Novi
|
Statystyki za październik u mnie:
![]() Jak macie ustawione panele na dachach u siebie? U mnie to jest południe z lekkim zachodem ale dach tylko 12 ~ 15 stopni, panele mono. Lato wychodzi spoko ale wiosna i jesień mogłoby być lepiej, nie ten kąt (jesienią wiosną słońce jeszcze tak nie grzeje i sprawność jest wyższa) Pytam bo zastanawia mnie czy coś bym uzyskał chociaż lekko je unosząc W perspektywie roku kWh może by było więcej. Porównanie godzinowe i mocy lata do zimy: ![]() |
|||
|
|
||||
|
janjan
|
Panowie i Panie czy ten bałagan ze statystykami widmo kiedyś się skończy?
|
|||
|
|
||||
|
dartante
|
marleyy napisał » 2019-11-04 21:17 Jeśli więcej Ci nie potrzeba niż 1.3kw to najlepsza będzie Aquarea SDC gen J o mocy 5kw jej minimalna moc to 1.2kw, lub 7kw której minimalna moc to 1.6kw, Althermy III żadna nie schodzi poniżej 1.8kw. Przy -20 mają moc powyżej 4kw więc każda da rade przy zapotrzebowaniu 3.3kw jakie podałeś.No właśnie z tego co widzę T-CAP to tylko od 9kW...to za dużo jak na mój domek ....obecnie OEP maksymalnie dobija do 3,3kW....ale to dosłownie kilka dni w roku...średnia to 1,3kW....nawet gdyby przyjąć, że na Statystyki z kotła trzeba przymknąć oko, i nawet te 1-1,5kW pompy zarezerwować dla CWU... to te 9kW to i tak sporo.. celuje 5-7kW. Więcej mi nie potrzeba. Jakiś inny typ? Wogóle czym rózni się zwykła Aquarea od TCAP oprócz mocy?..tak w kilku zdaniach zebym nie musiał szukać po necie... |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

-->>