Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
leON22
|
Trochę namieszałeś, w statystykach wpisujemy ilość, wartość i współczynnik do opróżnienia zasobnika. Ilość zasypanego paliwa dzielimy przez czas do jego opróżnienia, czyli np. 25kg przez np. 100min = 0. 25kg/mnin taki mamy współczynnik
Co do dosypywania paliwa to nie jest dobry pomysł, bo nigdy nie wiadomo ile dokładnie tego paliwa zostało, lepiej zasypywać tę samą ilość zostawiając jakąś rezerwę. Jak dosypiesz 50kg a miałeś jeszcze 50kg to logiczne że musisz skorygować czas do opróżnienia zasobnika licząc zasyp jako 100kg, czyli 100:0.25=400min
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
@PrzemekP również thx za pomoc , przy okazji dowiedziałem się, czegoś nowego , bo na początku mojej przygody z eCoal , też miałem dziury w statystykach po scaleniu kilku zakupów w jeden i nie wiedziałem dlaczego tak się dzieje ? Myślałem , że zasypy z automatu połączą się z edytowanym zakupem , a tu trzeba jeszcze edytować zasypy .Teraz już wiem
|
|||
|
|
||||
|
EYE1961
|
Witam , jako nowy pozdrawiam wszystkich forumowiczów . Moje pytanie dotyczy zakupów paliwa w statystykach . Mam zakupione 3t. eko różnej mocy , Zaznaczony do obliczeń jeden gatunek , czy po spaleniu tegogatunku węgla muszę zaznaczyć inny czy mogę jechać dalej na tym samym ?
|
|||
|
|
||||
|
DanFen
|
Witam,
u mnie podobnie brak statystyk na ap mobilnej natomiast na www wszystko ok,nie wiem co jest, pozdrawiam. |
|||
|
|
||||
|
Gorzyczki13
|
Ostatnie kilka dni to samo. Wykres urywa się ok godziny 3.30. Praktycznie codziennie.
To samo dzieje się ze statystykami. |
|||
|
|
||||
|
Alex139
|
energotop napisał » 2016-10-01 18:25 Alex139 napisał » 2016-10-01 17:10 Tutaj masz wszystkoNie rozumiem za bardzo prowadzenia tych statystyk, nie wiem na ile min mi wystarczy zasyp, to co mam tam wpisać... Czas do opróżniania wpisz 500minut. Potem sobie skorygujesz tak aby alarm występował przed opóźnieniem zasobnika Dzięki |
|||
|
|
||||
|
bodziasty
|
MariuszK napisał » 2014-12-02 20:28 W Faq jest opis jak zrobic Statystyki i obliczyc ilosc kg/ min podawania O > tuuuuu < jest opisane
|
|||
|
|
||||
|
Magmarjo
|
Wpisałam w Statystyki zakup paliwa,kaloryczność i cenę i nic się nie ruszyło :/ zasypy tez odnotowane i czas pracy podajnika!
|
|||
|
|
||||
|
caffe23
|
Magmarjo napisał » 2014-12-03 00:31 Wpisałam w Statystyki zakup paliwa,kaloryczność i cenę i nic się nie ruszyło :/ zasypy tez odnotowane i czas pracy podajnika! Trzeba troszkę poczekać, po za tym chyba źle wpisałaś kaloryczność węgla bo pokazuje średnią moc kotła 16kW a to raczej niemożliwe. |
|||
|
|
||||
|
uzi18
|
Tak, jedynie zdalne zarządzanie i Statystyki to cos co plasuje go przed konkurencja, samo spalanie to lipa.
Mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zwykle. Szkoda ze zauwazylem to po zakupie. Jedyna szansa we wlasnym rozwiazaniu. Bo ES zwiaj żagle i wypuszcza sterownik za drugie tyle. dodane 2014-09-29 10:15Edit: Dobra koniec marudzenia, trzeba sie brać do roboty ![]() |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Co do dosypywania paliwa to nie jest dobry pomysł, bo nigdy nie wiadomo ile dokładnie tego paliwa zostało, lepiej zasypywać tę samą ilość zostawiając jakąś rezerwę. Jak dosypiesz 50kg a miałeś jeszcze 50kg to logiczne że musisz skorygować czas do opróżnienia zasobnika licząc zasyp jako 100kg, czyli 100:0.25=400min