Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-02-28 21:55 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:

Panowie chyba starczy pisania statystyk w postaci kWh/miesiąc bo nikt z nas nie wie jaką kto ma instalację. Weźcie panowie przestawcie się na kWh/kWp będzie od razu jasne kto ile zrobił i w jakiej części kraju. Co z tego że jeden pisze że zrobił 350kWh a inny 150kWh jeśli nie wiemy z jakiej wielkości instalacji.

Zupełnie jakbyśmy podawali zużycie OEP`a w kg nie znając powierzchni domu/izolacji/itp.
U mnie 45,1kWh/kWp
2020-05-14 21:16 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:
Pięknie było i jest, pozostałe 3 inwertery nadal klepią prąd (każdy inwerter na każdą fazę, a nie jeden na wszystkie ), a ten jeden co prawda największy - co miał zrobić przez tyle lat zrobił teraz posiedzi tydzień w serwisie i znów będzie klepał prąd, kolejne lata mam sporą nadwyżkę więc tydzień czy dwa żadna różnica.

Myślę że znajdziesz to po S/N inwertera na stronie producenta. Przynajmniej u mnie po tym zweryfikowali.

Tymczasem z powodów "koronki" ukończyłem sufity podwieszane w całej nowej chałupie, dojechały mi wszystkie elementy rekuperacji i może w poniedziałek je ukończę. I od środy jadę z 2 warstwą izolacji, i kładę KG na sufity. Unigrunt już przyjechał więc będzie można malować całość i myśleć o podłodze.
@LeOn
nadal czekam na namiary wysyłki "sprzętu" bo jest znaczna nadwyżka

dodane 2020-05-14 21:16
EDIT: jeden dzień i na wiosce przybyło kolejne 40kW (jeden z sieci sklepów ) pokryli pół dachu co dziwne od wschodniej strony??? Na zachodniej nie ma nawet wkręta pod stelaż - ale ich decyzja. Możę muszą mieć prąd rano?

Mój nowy inwerter wraca jutro z gwarancji, wymieniony na nowszy model bo mój był "stary". Oczywiście to nowy on był kiedyś ten co przyjedzie z serwisu też nowy nie będzie. Ale przeklepali wszystko nawet S/N został ten sam, semsportal (tam gdzie są Statystyki) ten sam. Jutro ma przyjechać to zmontuję go i będziemy testować ze znaczących zmian był CZERWONY będzie BIAŁY. Jeszcze 6 lat gwarancji zostało... oczywiście ktoś się rypnął Goodwe bo zgłosiłem go w 2014r na gwarancję ale skoro mam do 2026 to OK.
2019-10-04 08:44 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:

U mnie statystyk z września nie będzie zmiana routerów a hasła w inwerterach nie zaktualizowane.
Zaczynają się kiepskie dni szarówka za oknem i ogólnie nic się nie chce, nawet rozpalać w piecu zamiast tego kręci klima i grzejnik elektryczny. Wungiel na wewnątrz też trochę zmókł i czekam aż przeschnie zanim go wniosę do gospodarczego.

Zresztą nawał roboty w dobudówce w przyszłym tygodniu przychodzi tynkarz a żonie się przypomniało że w kuchni chce włącznik światła krzyżowy, więcej gniazdek i TV na ścianie. Tym samym w dniu wczorajszym po policzeniu wyszło że żonka ma 21 gniazdek do samego prądu w kuchni... Dziś dopijam kawkę i idę kuć ścianę na rozdzielnię podtynkową 3 x 12 i bruzdę pod kabel kabel 4 x 6mm2.
2019-10-01 15:49 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:

Dziś u mnie takie inne Statystyki dotyczące wiatru

2023-02-19 11:31 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
W sumie nic się nie zmieniło, tylko tok myślenia Teraz już wiem, że OEP 10-ka byłaby też za duża  Taką zamontowali  fachowcy, bo wcześniej stał śmieciuch 35kW   Może tym się zasugerowali 🤔
dodane 2023-02-19 10:27Ps. Ok, już wszytko wyliczone na podstawie spalania i rocznych statystyk mojego niebieskiego  
dodane 2023-02-19 11:18

dodane 2023-02-19 11:31Policzę w/g schematu Piotra :
4t x 5kWh z 1kg eko (26MJ ) = 20000kWh ciepła z węgla na rok
20000 kWh : 365 dni = 55kW/h /d 
Licząc średnią tylko 4 zimowe miesiące tego sezonu :
3.2kW x 24h = 77 kWh/d 
Wg kalkulatora na stronie Ciepło właściwe wyszło mi 90kWh  
Kalkulator_leON22
2022-08-09 20:22 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:
Leon nie chce mi się prowadzić statystyk ale dzięki. Dokładnie gniazdko  WiFi najlepiej jeszcze z wbudowanym  woltomierzem i licznikiem 
Ja tam grzeje CWU na maxa do 65 *   w szczycie produkcji tak od 11 do 14 to nam starcza spokojnie  do następnego dnia 
2019-08-07 14:40 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:

Siemano po urlopie Statystyki za lipiec:
3,3kW: 443,5kW
1,6kW: 209,6
1,7kW: około 240kWh

w sumie z dachu spadło: 892kWh
2019-05-05 01:54 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:

Panowie nie ważne ile wskażecie wskazań kotła karoki, wieżę że jego pompa wzieła, tyle ile mówi. Myślę że nie ma powodów do nie ufania mu, oszukał Was?/skłócił?

Ktoś obejrzy mój kocioł??? i w 100% stwierdzi że cwu grzeje jakoś "inaczej" ktoś popatrzy na Statystyki powie że nie zasypałem kotła od 1300h. Koledzy/koleżanki każdy z nas ma piec każdy wie jak działa, niezależnie od opinii elektroniki.
Wiem ile mam paliwa w podajniku, wiem jak się pali - nie wiem po co na siłę staracie się skłócić? działacie w słusznej sprawie.

2019-04-30 22:02 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:
Kwiecień zleciał... czas na Statystyki.
5kWp zrobiło 643,8kWh z czego do sieci wysłałem 479,4kWh.
Instalacja zapełniła rachunki za prąd w okolicach 35PLN/2 m-ce przez cały rok nawet w okresie listopad - marzec.

Są też kiepskie informacje instalacje pomimo zniesienia chińskich ceł znacznie podrożały może ze względu na sezon może z innych przyczyn... jednak jeśli zdecydujecie się na montaż praktycznie na JUŻ możecie liczyć na bardzo niskie ceny! 27.04 wprowadzono prawo które mówi że inwertery powyżej jakiejś mocy muszą ogarniać jakiś standard ZE który może zdalnie zmniejszyć moc po RS485?? - nie chce skłamać ale chyba tak!. Więc na tę chwilę ceny bardzo spadną i jeśli w miesiąc ogarniecie instalację to Wam ją podłączą (chyba mowa o <5kWp). Niezależnie od wszystkiego Froniusy są nieosiągalne czas oczekiwania to minimum 3 miesiące wszystko wyprzedane na pniu. To co ktoś już ma na magazynie kosztuje ktocie:/
A skoro po 28.05 będą przyłączali tylko froniusy i sma to jest Wasz czas - a raczej ostatnia chwila, później będzie tylko drożej - moim zdaniem!
2021-01-28 00:10 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  konto usunięte Posty:
Tryt jaki koronawirus??? Gdzie on jest? chyba tylko w d*pie!
Gołębiewski nie ma kasy na utrzymanie. Zgadnij kto chce go kupić? Tak nasz nieRząd bo dobra lokalizacje i teraz już tani jest.
Smog tak jednak nadal nie ma pomysłu jak go zlikwidować. Założymy ciepłe pompy to odetną prunt bo za dużo pruntu wzieliśmy.

Na koronkę na świecie zginęły 100000 osób. Szkoda że na raka nikt nie zginął, wypadków brak, i a choroby współistniejące robią takie Statystyki że chłop spadł z drabiny... zginął na miejscu ale miał koronkę.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.