Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Alex139
![]() |
Nie rozumiem za bardzo prowadzenia tych statystyk, nie wiem na ile min mi wystarczy zasyp, to co mam tam wpisać...
|
|||
|
||||
seba
![]() |
Wersja: 1.1.8.0
Data: 2015-10-14 Opis zmian: 1. Dla zaworu 4D i obwodu CO usunięto generowanie alarmu Wysoka temp. za zaworem. 2. Zmiana kolorów diody RGB na płycie sterownika: Niebieska pulsuje - OFFLINE, Zielona pulsuje - ONLINE 3. Podczas ochrony kotła przy pomocy zaworu 4D na wyświetlaczu wyświetlanie informacji o aktywnej funkcji ochrony powrotu w miejscu temp zadanej za zaworem. 4. Jeśli jest aktywna funkcja ochrony powrotu przy pompcy zaworu 4D to zawór utrzymuje tylko temp. na powrocie. Nie przełącza się pomiędzy utrzymywaniem temp. powrotu i temp. za zaworem. 5. Aktualizacja temp. zadanej z pogodówki co 5 minut (zarówno dla zaworu jak i kotła) 6. Dodano polskie czcionki na panelu 7. Poprawka w generowaniu statystyk spalania dodane 2015-11-28 14:28Data: 2015-11-28 Opis zmian: 1. Poprawka w obsłudze zaworu 4D - ochrona powrotu i utrzymywanie temp. za zaworem działają jednoczesnie. Ochrona zaworu ma wyższy priorytet nad utrzymywaniem temperatury za zaworem. 2. Zwiększono zakres ustawień temp. obniżonej z 10 do 15 deg dla obwodu kotła i obwodów CO1 i CO2 |
|||
|
||||
Maniek3031
![]() |
Witam, mam dom 90 m2, ocieplony styropianem 10cm, mam 4 grzejniki na piętrze i podłogowe na parterze. Mam pytanie ktoś może zerknąć na Statystyki itp i powiedzieć co mogę poprawić albo zrobić żeby raz wydaje mi się spalał mniej, a dwa strasznie mi skacze jeśli chodzi o temperaturę kotła i całej reszty raz idzie równomiernie, a raz skacze temperatura, i nie umie osiągnąć temperatury powrotu żeby była około 10 stopni mniej niż temperatura kotła ...
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Można wiedzieć kto Ci tak namieszał w ustawieniach
![]() 1.Po pierwsze wyłącz pogodówkę temp.kotła ustaw na stałe temp.zadaną np.55st, chyba że nie masz czym sterować komfortem cieplnym w pomieszczeniach stąd ta opcja, to OK. 2.Temp. załączania pomp ustaw na 40st, fabryczne ustawienie 42st. 3.Wyłącz priorytet CWU ![]() ![]() Jak szukasz pomocy, to najpierw opisz swoją instalację: co to za kociołek, ile m2 grzejesz, czym palisz, czy dom ocieplony ![]() 4.Na początek polecam lekturę instrukcji obsługi sterownika i Poradnik Palacza dostępny na tym Forum, użyj szukajki ![]() 5.Na temat poziomu paliwa poszukaj i poczytaj w temacie Statystyki. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Wykresy na stronie sterownika działają poprawnie. Statystyki też są OK. Karta SD działa poprawnie i dane wyglądają OK.
Jeżeli chodzi o aplikację to aplikacja do starych sterowników została usunięta z Play Store - pracujemy aby ją przywrócić, niestety wymaga to przerobienia aby dostosować do aktualnych wymogów Google. |
|||
|
||||
Wojtas78
![]() |
Dziś, tj. 27.11 powtórka z rozrywki. Znowu brak aktualizacji wykresów i poprawnych statystyk. Brak danych od 16.30. ktoś też tak ma?
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Nic tam nie widzę. No wiedziałem ze będziesz na mnie głosował, dlatego załapałeś się u mnie na darmowe kalibrowanie pieca
![]() Tu masz prosto pokazane jak ustawić Statystyki: https://esterownik.pl/forum/posty,3438/ustawienia-bruli-kociol-tekla-?m=106687#106687 |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Mam 60st ale to celowe działanie, żeby mieć cieplejszą wodę w baniaku CWU, który zasila Buderusa 270l ( temp.zadana 50st z histerezą fabryczną 5st ) , który obecnie pyrka na 1/3 mocy i zużywa średnio 1kW/h na dobę, kociołek ma obecnie podobne zużycie prądu, a zużycie węgla możesz podejrzeć w moich statystykach. W przypadku @QuQuart skoro chce mieć CWU o temp.45st, max 55st na kotle w zupełności wystarczy, ale mniejsza z tym może mieć nawet 60st, wtedy szybciej mu dobije do zadanej
![]() ![]() dodane 2022-05-08 14:56Ps. Moja rada dla @Q...spróbuj zmienić ochronę powrotu na pompa CWU, ustaw temp.zadaną kotła na 52st, min.temp.powrotu 50st, i CWU 50st, temp. załączania pomp 40st, algorytm wygaszania kotła na Tylko w grzaniu. Narazie tyle i obserwujemy ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Adam, to wg moich statystyk, czyli 3.5tony groszku 27MJ/sezon 24st w domu i CWU 50st , wg Twoich obliczeń, w pompę o jakiej mocy muszę celować
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
adkwapniewski
![]() |
leON22 napisał » 2022-05-20 15:21 Adam, to wg moich statystyk, czyli 3.5tony groszku 27MJ/sezon 24st w domu i CWU 50st , wg Twoich obliczeń, w pompę o jakiej mocy muszę celować ![]() ![]() ![]() Wejdź tu : https://cieplo.app/start Wypełnij i wklej link do wyniku. Grzejniki przewymiarowane ? |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.