Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
jdabrowski85
![]() |
W aplikacji mobilnej w statystykach w osi czasu (poziomej) jak się wybierze zakres jednego dnia dobrze by było gdyby wyświetlało godziny, a nie dzień.
|
|||
|
||||
sleza
![]() |
Oki,zaraz po powrocie z pracy pozmieniam i dam znać.
dodane 2023-09-15 16:19Jest OK,dziękuję za pomoc ![]() dodane 2023-09-18 19:27Witam ponownie,straciłem połączenie ze statystykami,na apce w telefonie i na kompie z panela. dodane 2023-09-19 10:24Witam,sterownik cały czas się resetuje,nie może zastartować.porszę o poradę |
|||
|
||||
JaWaRoCo
![]() |
Ulepszenie:
w podglądzie statystyk na stronie WWW można wejść w zakładkę zdarzenia. Takowej brakuje w aplikacji. Funkcje: Edit/Delete |
|||
|
||||
Tomek678
![]() |
Brak statystyk
|
|||
|
||||
piterekzioberek
![]() |
Gwarek, zapewne masz rację. Myślę, że dopiero w trybie Zima okaże się jaka jest różnica. To o czym pisałem wyżej dotyczy pracy w trybie Lato. Nie mniej jednak wyniki są, jakie są.Dla porównania wrzucam dwie Statystyki: 1. z czerwca, gdy temperatura zadana kotła była ustawiona na 58 stopni w trybie spalania: retortowy ręczny. Czerwiec 2. z września, gdy temperatura zadana kotła była ustawiona również na 58 stopni ale w trybie spalania: retortowy-ecoal (więc ok. 5 stopni więcej - czyli 63). Wrzesień W obu przypadkach zużycie wyszło identyczne. Ale być może w trybie zima będzie inaczej. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
U mnie niestety statystyk nie będzie inwerter nie miał połączenia z wifi wiem, tylko że do sieci popłynęło 407,1kWh Więc produkcję szacował bym na poziomie 550kWh
|
|||
|
||||
electrons
![]() |
Witam,
szukam szukam i nie potrafię znaleźć.. Czy jest możliwość dodania do wykresów na platformie statystyk takich jak działanie pomp, moc dmuchawy czy działanie podajnika? |
|||
|
||||
kecaj1990
![]() |
Dzień Dobry Od miesiąca mam uruchomiony kociołek i mam parę pytań dotyczącej jego pracy. Kocioł podłączony do bufora z wężownicą CWU, wkład kominowy fi 130 z strażakiem, nawiew fi 125 i komin wentylacyjny. Sterownik podłączony do internetu 1. Kocioł od jakiegoś czasu ma problem z rozpaleniem zdarzenie (GRZANIE NIEUDANE (103)) 2. Brak wskazania poziomu paliwa (czy tak mały kocioł ma w ogóle taką opcje?) 3. W aplikacji na telefon brak możliwości dodania kafelki z widoczną temperatury Bufora 4. Na wykresach nie widać temperatury czujników bufora (jedynie widać temperaturę kotła) 5. Brak statystyk kotła na aplikacji 6. Popiół ma małe spieki załączę zdjęcie Zdjęcie Pozdrawiam |
|||
|
||||
MALB
![]() |
Witam
Oto dokładnie co należy wykonać, aby korzystać z elektroniki pieca bez jego rozpalania w sytuacji, gdy mamy dodatkowe źródło ciepła: 1. Odłączamy fizycznie od sterownika zasilanie wentylatora i podajnika. 2. Zostawiamy podłączone te pompy których będziemy używać. 3. Zakładka Ustawienia/ Kocioł/Tryb pracy zmieniamy Temperaturę zadana na min (42°) 4. Zakładka Spalanie Retortowy- Reczny/ Tryb grzania. Tu ustawiamy Czasy pracy podajnika i Czasy postoju podajnika na wartości minimalne. 5. W Spalanie Retortowy- Reczny/Parametrach podtrzymania/ Czas pracy podajnika i Czas krótkiej przerwy ustawiamy na wartości minimalne zaś Czas postoju podajnika na wartość maksymalna. Dodatkowo Ilość powtórzeń na 1. 6. W zakładce Zaawansowane/Obwód kotła ustawiamy Retortowy- Ręczny, zaś Algorytm wygaszania kotła ustawiamy na Nieaktywny. 7. W zakładce Zaawansowane/ Zabezpieczenia/Czujnik zerwania zawleczki ustawiamy na NIE. 8. W zakładce Kalibracja czujników/Temperatura kotła/Poprawka kalibracyjna ustawiamy na 30° 9. W zakładce Kalibracja czujników/Temperatura powrotu/Poprawka kalibracyjna ustawiamy na 30° Jeżeli w dodatkowym źródle ciepła będziemy używać pompy CWU to w zakładce Zaawansowane/Obwód kotła/Ochrona powrotu ustawiamy na nieaktywny. Jeżeli nie będziemy jej używać , a mamy ustawione w zakładce Zaawansowane/Obwód kotła/Ochrona powrotu poprzez pompę CWU to odłączmy ją fizycznie od sterownika. Jeżeli chcemy wrócić do palenia w piecu możemy pominąć punkty 4 i 5, gdyż w zakładce Zaawansowane/Obwód kotła ustawiamy Retortowy- eCoal i wyżej wymienione, zmienione wartości, nie będą aktywne. Zmiany w czasach pracy podajnika wykonałem, aby nie wprowadzać zamętu w Statystyki zużycia węgla. Jeżeli komuś to nie przeszkadza, to oczywiście może pominąć te zmiany. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.