Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
lotek
![]() |
Takie moje przemyślenia - bo programistą nie jestem.
Skoro sterownik ma kartę pamięci, z której korzysta to może te Statystyki niech będą dostępne lokalnie. Globalnie - na przykład aktualizacje powiedzmy - co dwie godziny. Zdalny dostęp do sterownika całodobowo. Myślę, że takie coś usatysfakcjonuje zdecydowaną większość z nas. |
|||
|
||||
DamianOwczarek
![]() |
Najlepsze Statystyki to są jak sobie policzysz ile worków w miesiącu ci poszło i tyle
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Ameno25 napisał » 2021-02-11 19:11 Najlepiej wrzuc staty z pompy ile pobrała kWh prądu , ile wyprodukowała kW ciepła zobaczymy z jakim cop idzie , a ja jutro wrzuce staty z pompy kolegi Ameno one pokazują straszne głupoty w tych statystykach, piszą o tym od dawna czy to panasy czy inne pompy, ja na początku też pytałem serwisu jak to jest w Daikinie i to samo powiedzieli dodane 2021-02-11 20:00 Ameno25 napisał » 2021-02-11 19:52 Karoka wrzuć screen z pompy a nie jakieś tam Twoje zapiski To nie są żadne zapiski a comiesięczne odczyty z podlicznika. dodane 2021-02-11 20:02 Hexen84 napisał » 2021-02-11 19:47 w poborze żadna w moim portfelu kosmiczna, jeżeli uważasz że pompa jest taka tania to oblicz mi ile zuzyje pradu w ciagu roku dla budynku starego z lat 50 nieocieplonego ktorego zapotrzebowanie wynosi 299kwh/m2/rok dla powierzchni grzewczej 350m2 tylko grzejniki( min 45stC aby nagrzac budynek do 20stC w pomieszczeniu, CWU dla 15 osob, a potem porownaj to ze zuzyciem wegla dla tych samych parametrow bo mi przy COP 3.0 wyszlo ponad 20tys zł na rok za PC Coś tu chyba pokićkałeś bo przy taki zapotrzebowaniu to szukałbym większego kotła a nie mniejszego ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Chyba muszę się z Tobą zgodzić karoka65 , jak widać w moich statystykach za m-c styczeń 2021 zużycie eko-miału Greenpal ( najtańsze paliwo z PGG : 750pln z dostawą , z ostatniej promocji 650pln ) 577kg , za 427PLN . U Ciebie 890kWh x 0,62pln = 552PLN , bez roboty i syfu w kotłowni
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Znajdź na muratorze gościa o nicku Asolt, podaj mu resztę danych, ocieplenie dachu, jakie okna, drzwi, jakie utrzymujesz temperatury itp to on Ci to policzy, ja niestety nie zajmuję się audytami energetycznymi, nie wróżę ze zdjęć ani opowieści internetowych. Co jedno Ci mogę napisać to na pewno nie będziesz spalał 10 czy 12-tu kg na dobę bo tak w internecie ktoś napisał. Ile węgla na pełnej mocy może spalić Twój kocioł już Ci napisałem, napisze CI jeszcze jak pi razy drzwi możesz sobie bez statystyk to w jakimś przybliżeniu oszacować, znaczy tą średniodobową moc Twojego kotła.
Jeśli wiesz ile groszku spalasz na dobę to podziel tą ilość przez 5 i wyjdzie Ci przybliżona średniodobowa moc z jaką pracuje obecnie Twój kocioł. Spalasz powiedzmy 30kg/dobę, dzieląc przez te 5 wychodzi Ci około 6kW czyli masz jeszcze 14 zapasu ![]() |
|||
|
||||
Rotaz
![]() |
W nocy był zanik napiecia u mnie (widze po wyświetlaczach na innych urzadzeniach).Statystyk nie prowadze,ale chciałem zobaczyc jak reagował OEPM na brak napiecia (na wykresach i zdarzeniach) .Nadal tylko schemat jest.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
OEP16-KOSINA napisał » 2019-11-24 19:24 Statystyki też mówią , a jak z pyłem w kotle , miałem do testów 100kg jest moc jest i masę ciężkiego pyłu chybażę tak trafiłem. dodane 2019-11-24 19:24puter a jaką maż temperaturę na grzejnikach? Zobacz mój filmik na YT jest w temacie o opale jak się to pali , jest trochę pyłu ale dla mnie to żaden problem , najważniejsze że ma moc , jest suchy i nie syfi kotła jak niektóre "eko-groszki" ![]() dodane 2019-11-24 19:39 budgie1 napisał » 2019-11-24 19:37 Śmiech w tych ponurych czasach jest wskazany ![]() Rzekłbym bezcenny ![]() |
|||
|
||||
janjan
![]() |
Koledzy pompa kotłowa czy mieszająca różnią się tylko ciągłością pracy czy jest coś jeszcze? ustawiłem kotłową dla sprawdzenia ,jak na złość brak wykresów i statystyk, która polecacie?
|
|||
|
||||
pitaszek
![]() |
To może Tobie zdalnie wyłączyć poduszki i ABS w Twoim samochodzie. Jeździj załóżmy do 40 km/h - to nie będą Ci potrzebne. Nie będziesz jeździł szybko, to nie będziesz stanowił zagrożenia dla jednego z drugim. Albo wyłączyć możliwość wysyłania SMS w Twoim telefonie - po co Ci taka usługa, przecież możesz zadzwonić. Chodzi mi o to, że piec i sterownik jest moją własnością, kupowaną między innymi dla tego, że ma takie a nie inne możliwości.Może wyłączmy inne tryby, np grupowy, przecież zostaną jeszcze dwa inne, albo Statystyki - przecież można (znacznie bardziej precyzyjniej) prowadzić je na kartce lub w excelu.
P.S.1 W excelu może nie, bo jak się Microsoft kapnie, że można na kartce - to wyłączy excela P.S.2 Nie smrodzę, palę węglem z PGG. Chodzi mi o zasady. |
|||
|
||||
arosa
![]() |
Ok rozumie Statystyki ale dane z czujników temperatury, gdzie one sterują temperaturą w pomieszczeniach.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.