Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-03-19 07:18 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  YuZJannowitz Posty:
Wygląda na to, że wszystko wróciło. Zaległe Statystyki, wykresy i... alarmy wysyłane na maila skumulowane z całego tygodnia Dziękuję! Miejmy nadzieję, że skutki awarii już mamy za sobą.
2021-03-19 13:47 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  Michal86 Posty:
Dziś od ok południa wykresy, a co za tym idzie Statystyki zaczęły sukcesywnie wracać. Już jest komplet. Poza tym cały system działa o wiele sprawniej.
2021-03-20 09:17 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  krzych_boch-og20 Posty:
mamut napisał » 2021-03-19 23:23
Zerknijcie na piecu czy ster jest w statusie Online. U mnie mimo widoczności w apce/na stronie na wyświetlaczu było cały czas offline. Dopiero restart pomógł.

U mnie kółeczko jest cały czas już teraz stabilnie a wykresów i statystyk brak. Zastanawiam sie nad tym restartem ale strasznie mi to miesza z piecem i zaworem potem. Kilka razy dochodzi nawet do 80C i zawór puszcza wszystko na dom a potem znowu spada i tak kilka razy. Poczekam jeszcze bo widze że u innych juz jest na bieżąco.

2021-03-19 10:11 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  krzych_boch-og20 Posty:
Co Wy ludzie z tym abonamentem? Jak Wam zbywa kasy to dajcie dla biednych albo składajcie sobie po 5zł w skarbonce to dokupicie węgla za to. Żaden abonament w czasie takiej awarii nie pomoże. To jest sytuacja losowa. I tu trzeba zrozumieć temat. My nie mamy statystyk i wykresów bo nadal nie wróciły (przynajmniej u mnie nadal nic) a są firmy które przeprowadzały badania i to bardzo ważne badania gdzie dane były na tych włąśnie serwerach. Wiem to z autopsji bo córka pracuje w takim laboratorium i do dzisiejszego dnia nie mogą nic z tym tematem zrobić. Daje to tylko do myślenia jak bardzo jesteśmy uzależnieni od elektroniki i jakichś tam serwerów. Pozostaje tylko czekac i mieć nadzieje że ktoś za to wszystko odpowiedzialny wyciągnie odpowiednie wnioski a nasza platforma wreszcie też zacznie działać bez czkawki.
2020-10-17 14:36 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Andwie Posty:

Witam,
Zauważyłem że u mnie nie mam statystyka już od 2018 r. Sterownik działa całkiem prawidłowo-łącznie z wykresami. Zdalny dostęp do sterownika tez jest- więc połączenie jest OK.
CO można na to poradzić?

Pozdrawiam
AW

2020-10-18 00:02 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Edi41 Posty:
U mnie również brak wykresu i statystyk są do 17.10.20  17.50.
2020-11-02 17:22 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » nie działają wykresy ani statystyki
  janjan Posty:
panowie, czy wy też macie od 2 dni problemy z wykresami i statystykami?
2021-03-30 22:28 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo Eko Plus M 20kw + ekogroszek PGG Karlik (min.24MJ) = bardzo wysoka temperatura spalin
  Kubat Posty:
@leON22 no właśnie zarosło. I nie podoba mi się to bardzo. Wyczyściłem wszystko przed sezonem, więc nie powinno tak być.
Przyznaję, że słabo się znam na tym piecu. Typowe metody prób i błędów, jednak nie robiłem większych zmian ustawień nawet w automacie, a co dopiero dobranie prawidłowych parametrów dla ręcznego palenia. 
Widzę właśnie, że istnieje wersja PT100 i PT1000 z czego zamówiłem PT100, ponieważ zasugerowałem się nie wersją sterownika z rodzajem pieca. U mnie jest sterownik 3.5 ;/. Dzięki za zwrócenie uwagi. Już piszę wiadomość o podmianę zamówienia. 

@pitaszek dzięki, tak ustawię i zobaczymy jak zadziała. W statystykach też postaram się zrobić porządek.
2020-11-13 13:23 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  wiktoriano Posty:

PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15
A jesteś gotów płacić miesięczny abonament, żeby mieć podgląd wykresów starszych niż tydzień oraz dostępu do statystyk? Jeżeli tak to jaką kwotę byłbyś gotów miesięcznie zapłacić ?
Tak jestem gotów, myślę, że 10zł miesięcznie to nie problem. Nie jest to duża kwota i na początku na pewno nie będzie ona pokrywała waszych kosztów, ale wraz ze wzrostem abonentów się to zmieni.
Czy biorąc pod uwagę to, że jesteście w stanie stwierdzić ilu użytkowników jest aktywnych online i korzystających z platformy to kwota 10 zł jest wystarczająca?

Ilu użytkowników podniosło by alarm że nie po to kupowali sterownik żeby teraz płacić - przecież wszystko było obiecane w pakiecie.
Takie lub podobne zachowania można zaobserwować we wszystkich grupach społecznych, począwszy od zwykłego obywatela kończąc na publicznych osobach np. sędzia, prawnik, policjant. Dobrym porównaniem jest obecna sytuacja covidowa w Polsce.

Niektóre osoby wręcz się urodziły do narzekania, jest to nieuniknione i zawsze się ktoś taki znajdzie.

Prace trwają nadal i są na ukończeniu.
Cieszę się, że prace nad ulepszeniem trwają, zapewne nie tylko ja się cieszę oraz w imieniu wszystkich użytkowników pragnę podziękować za wkład i słuchanie opinii bo nieliczni producenci mogą się pochwalić takim podejściem.

Strona WWW jest już przygotowana - jesteś chętny przepiąć się na nowy serwer ? Stracisz dostęp na ten moment do aplikacji mobilnych.
Jestem gotów, jeśli w ogóle nie stracę dostępu zdalnego z zewnątrz to w porządku. Proszę mnie przepiąć. Od początku zgłosiłem się też do programu betatester dla aplikacji mobilnej Defro Smart II jakby co.

I wracamy do pierwszego pytania. Ilu użytkowników podniesie alarm?
Mysłę, że w tym celu zdecydowanie pomoże uruchomienie sondy na wszystkich możliwych kanałach. WWW, aplikacja mobilna/iOS, forum i teraz jest najodpowiedniejszy moment na to.

Coś dla wyluzowania kawał o końcu świata.

Pozdrawiam.

2020-11-14 12:24 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  leON22 Posty:
Nikt się nie prosi o abo... to tylko jedna z propozycji rozwiązania problemu. Nie ma nic za darmo, cena tych usług typu Statystyki, wykresy wliczona jest pewnie w cenę sterownika, a np.za powiadomienie sms albo email o alarmie trzeba już dodatkowo płacić, tu mogłoby być podobnie. Chcesz mieć stały dostęp do full opcji płać, takie jest moje zdanie  
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.