Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2020-01-21 22:43 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
lancer2000 jak rzetenie prowadzisz Statystyki, to możesz sobie sprawdzić na jakiej mocy pracował kociołek jak była prawdziwa zima nie taka jak teraz. Obecnie średnio wychodzi Ci ponad 7kW, myślę że 15kW góra 20kW, to max moc PC jak ocieplisz dom
PS. Osobiście skłaniam się u siebie do 8kW podobnie jak u karoka65, myślę że wystarczy  
2021-02-12 21:59 Temat: eCoal.pl v3.5 » Pomoc w wyborze pieca
  leON22 Posty:
Hexen84 dokładnie zapłaciłem za tonę Greenpala 746,70 PLN i spaliłem 576.5kg , może stąd ta różnica w statystykach  Aha i leON ma 140m2 jak widać w stopce

2019-11-24 19:39 Temat: eCoal.pl v3.5 » Kilka pytań świeżego użytkownika
  leON22 Posty:
OEP16-KOSINA napisał » 2019-11-24 19:24
Statystyki też mówią , a jak z pyłem w kotle , miałem do testów 100kg jest moc jest i masę ciężkiego pyłu chybażę tak trafiłem.
dodane 2019-11-24 19:24puter a jaką maż temperaturę na grzejnikach?

Zobacz mój filmik na YT jest w temacie o opale jak się to pali , jest trochę pyłu ale dla mnie to żaden problem , najważniejsze że ma moc , jest suchy i nie syfi kotła jak niektóre "eko-groszki"
dodane 2019-11-24 19:39
budgie1 napisał » 2019-11-24 19:37
Śmiech w tych ponurych czasach jest wskazany

Rzekłbym bezcenny 
2020-03-25 06:19 Temat: eCoal.pl v3.5 » Duże spieki i zła temperatura
  janjan Posty:
Koledzy pompa kotłowa czy mieszająca różnią się tylko ciągłością pracy czy jest coś jeszcze? ustawiłem kotłową dla sprawdzenia ,jak na złość brak wykresów i statystyk, która polecacie?
2020-01-31 20:32 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak odbioru ciepła z kotła - przekraczanie 80°C
  coolio Posty:
Mam bardzo podobną instalację do Twojej i kociołek ten sam, u mnie rozwiązaniem było ustawienie stałej jednej temperatury za zaworem. Przy zimie jaką mamy to temp. Od 36-39 stopni. Zmieniam rano i po powrocie z roboty jeśli mam taką potrzebę jak chałupę trochę przegrzewa lub jak zrobi się zimniej. Koryguję nie więcej niż o 1 stopień. I druga sprawa to taka że palę na grupowym tylko jedną mocą 8 kw 3 podania, każde zwiększenie podań czy mocy to przesyipany i niedopalony ekogroszek, a to już 3 sezon więc zmian ustawień była już masa.
 Ustawienia które Ty preferujesz to jakiś samobój, różnica między zadaną a obniżoną o więcej niż kilka stopni to za duży problem dla tego sterownika czy też kotła, nie mi to oceniać.
dodane 2020-01-31 20:32Dodam jeszcze jedną rzecz. Porady forumowych ekspertów robią nam często siekę z mózgu. Wszyscy piszą że kocioł powinien pracować ciągle i się nie odstawiać i pewnie,  100 % racji ale przy temperaturach na dworzu jakie mamy czyli od -5 do +10 i w mega ocieplonych domach jest to  NIEMOŻLIWE.  Podejrzyjcie sobie Statystyki kociołków innych użytkowników, u każdego jak w mordę strzelił grzanie podtrzymanie grzanie podtrzymanie grzanie podtrzymanie i tak w koło co 15-20 minut.  Sorry taki offtop.
2020-02-08 16:06 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Witam, moje spóźnione Statystyki za m-c styczeń 2020

Buderus na potrzeby CWU zjadł 56 kWh ( średnio 1,8kWh/d - zasilanie ciepła woda z bojlera ), od początku instalacji 147kWh

2020-02-20 10:28 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android
  Skalaeko Posty:
Witam,
podpinając się z tematem błędów w aplikacji pod kolegę Jureq... Całkowite żużycie, Ostani rok (również w statystykach), Czas do opróźnienia zasobnika ( w ustawieniach zaawansowanych, ale też na panelu kotła) plus jeszcze kilka błędów w strings pl. Dlaczego pozwoliłem sobie to napisać? Żeby było lepiej, tylko po to. Pozdrawiam serdecznie.
2021-02-15 14:37 Temat: bruli.pl v3.5 » nie działają wykresy ani statystyki
  PrzemekP Posty:
1000MB napisał » 2021-02-15 14:35
U mnie w statystykach nie oblicza średniej zużycia opału, mocy kotła, kosztów itd. reszta zasypy i inne działa po 5 dniach stop-u. Czy otrzymujecie sms-y z alarmami?. Ustawiłem powiadomienia kilka dni temu i nic nie przyszło, a były sprowokowane alarmy. Płatne to usługa?

Sprawdź jakie paliwo zostało wybrane przy zasypie z 8 lutego. Linia na 0.0kg/d pokazuje, że albo brakuje wybranego paliwa, albo paliwo wybrane nie ma podanego współczynnika.
2020-02-23 21:14 Temat: bruli.pl v3.5 » Jak wyłączyć alarm dźwiękowy w przypadku braku paliwa
  leON22 Posty:
Nie no Piotr znowu "kastracja"  To już lepiej niech "oleje" Statystyki i wyzeruje czas do opróżnienia zasobnika
2020-03-05 20:21 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  DamianOwczarek Posty:
Ktoś może rzucić okiem czemu mi nie działają Statystyki od 1 marca? 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.