Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
wiktoriano
|
Do postów chociaż.
Kiedy te wykresy i Statystyki będą działać? |
|||
|
|
||||
|
DamianOwczarek
|
Najlepsze Statystyki to są jak sobie policzysz ile worków w miesiącu ci poszło i tyle
jak się włącza powiadomienia sms???
|
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
Ameno25 napisał » 2021-02-11 19:11 Najlepiej wrzuc staty z pompy ile pobrała kWh prądu , ile wyprodukowała kW ciepła zobaczymy z jakim cop idzie , a ja jutro wrzuce staty z pompy kolegi Ameno one pokazują straszne głupoty w tych statystykach, piszą o tym od dawna czy to panasy czy inne pompy, ja na początku też pytałem serwisu jak to jest w Daikinie i to samo powiedzieli dodane 2021-02-11 20:00 Ameno25 napisał » 2021-02-11 19:52 Karoka wrzuć screen z pompy a nie jakieś tam Twoje zapiski To nie są żadne zapiski a comiesięczne odczyty z podlicznika. dodane 2021-02-11 20:02 Hexen84 napisał » 2021-02-11 19:47 w poborze żadna w moim portfelu kosmiczna, jeżeli uważasz że pompa jest taka tania to oblicz mi ile zuzyje pradu w ciagu roku dla budynku starego z lat 50 nieocieplonego ktorego zapotrzebowanie wynosi 299kwh/m2/rok dla powierzchni grzewczej 350m2 tylko grzejniki( min 45stC aby nagrzac budynek do 20stC w pomieszczeniu, CWU dla 15 osob, a potem porownaj to ze zuzyciem wegla dla tych samych parametrow bo mi przy COP 3.0 wyszlo ponad 20tys zł na rok za PC Coś tu chyba pokićkałeś bo przy taki zapotrzebowaniu to szukałbym większego kotła a nie mniejszego ![]() |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Ja podobnie ale od lata ( dokładnie połowa sierpnia ) palę VP tylko na grupowym
Porównałem wyniki spalania w statystykach za poprzedni m-c tego i ubiegłego roku na Greenpal i wynik 10:17kg na korzyść Varmo , nie pamiętam jakie były wtedy temp.zew. ale chyba podobne pewny
|
|||
|
|
||||
|
OEP16-KOSINA
|
Statystyki też mówią , a jak z pyłem w kotle , miałem do testów 100kg jest moc jest i masę ciężkiego pyłu chybażę tak trafiłem.
dodane 2019-11-24 19:24puter a jaką maż temperaturę na grzejnikach? |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Hexen84, przeoczyłeś i to dużo, a czytając Twoje wypowiedzi kompletnie się nic nie klei
Chałpa 350m2, stary kocioł sprzedałeś za dobre pieniądze, to czym teraz palisz ? Pochwal się swoimi statystykami ile spalałeś żeby ogrzać taką powierzchnię ? Po audycie ma Ci wystarczyć 15kW, czyli mniej niż mnie, czym się martwisz ? |
|||
|
|
||||
|
janjan
|
wpisz Statystyki w wyszukaj i wszystko wiesz.
|
|||
|
|
||||
|
anaana
|
Zapomnij, Statystyki ledwo zipią, to wartość dodana do sterownika która jest a której może nie być.
|
|||
|
|
||||
|
coolio
|
Mam bardzo podobną instalację do Twojej i kociołek ten sam, u mnie rozwiązaniem było ustawienie stałej jednej temperatury za zaworem. Przy zimie jaką mamy to temp. Od 36-39 stopni. Zmieniam rano i po powrocie z roboty jeśli mam taką potrzebę jak chałupę trochę przegrzewa lub jak zrobi się zimniej. Koryguję nie więcej niż o 1 stopień. I druga sprawa to taka że palę na grupowym tylko jedną mocą 8 kw 3 podania, każde zwiększenie podań czy mocy to przesyipany i niedopalony ekogroszek, a to już 3 sezon więc zmian ustawień była już masa.
Ustawienia które Ty preferujesz to jakiś samobój, różnica między zadaną a obniżoną o więcej niż kilka stopni to za duży problem dla tego sterownika czy też kotła, nie mi to oceniać. dodane 2020-01-31 20:32Dodam jeszcze jedną rzecz. Porady forumowych ekspertów robią nam często siekę z mózgu. Wszyscy piszą że kocioł powinien pracować ciągle i się nie odstawiać i pewnie, 100 % racji ale przy temperaturach na dworzu jakie mamy czyli od -5 do +10 i w mega ocieplonych domach jest to NIEMOŻLIWE. Podejrzyjcie sobie Statystyki kociołków innych użytkowników, u każdego jak w mordę strzelił grzanie podtrzymanie grzanie podtrzymanie grzanie podtrzymanie i tak w koło co 15-20 minut. Sorry taki offtop. |
|||
|
|
||||
|
himeroza
|
@PrzemekP piszesz że "Problemy z synchronizacją danych zostały spowodowane nagłym przyrostem ilości podłączonych urządzeń a co za tym idzie radykalnym zwiększeniem obciążenia serwera oraz bazy danych. Jesteśmy na etapie opracowywania nowego rozwiązania, które powinno zakończyć problemy." Powiedz mi prosze jakiego rzędu są to ilości ? i w jakim okresie nastąpił ten nagły wzrost urządzeń? Jestem bardzo ciekaw czy to jest jakiś efekt świadomego wyboru kupna nowych kotłòw? Jak wygląda statystyka po waszej stronie zarejestrowanych nowych kotłòw Są to bardzo ciekawe dane, z gòry dzięki ![]() |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
jak się włącza powiadomienia sms???
Porównałem wyniki spalania w statystykach za poprzedni m-c tego i ubiegłego roku na Greenpal i wynik 10:17kg na korzyść Varmo , nie pamiętam jakie były wtedy temp.zew. ale chyba podobne
pewny
Chałpa 350m2, stary kocioł sprzedałeś za dobre pieniądze, to czym teraz palisz ? Pochwal się swoimi statystykami ile spalałeś żeby ogrzać taką powierzchnię ? Po audycie ma Ci wystarczyć 15kW, czyli mniej niż mnie, czym się martwisz ?