Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-12-21 21:18 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Zrzut do excel
  babaj Posty:
Zadziałało to: http://IP-sterownika/arch/2019/10/arch08.dat
W sensie csv jest kluczem, czyli zadziałało to: http://IP-sterownika/arch/2019/12/arch20.csv

Jeszcze tylko zostaje rozcyfrowanie godziny.

A czy w jakimś pliku są zdarzenia, Statystyki?

dodane 2019-12-21 21:18
datetime rozcyfrowane, jest to Unix Time.
Formuła do excela: =(((A2/60)/60)/24)+DATA(1970;1;1) - może się komuś przyda.
2026-01-21 11:38 Temat: Aplikacje mobilne » Nowa wersja aplikacji już dostępna - zgłaszanie błędów
  olenka07 Posty:
Mam błąd, że w zakładce "Spalanie" da się przewijać w dół bez końca.
W Statystykach fajną opcją był wybór ostatnich 7, 15, 30 dni itp. - często używana funkcja, nie trzeba zagłębiać się specjalnie w kalendarz.
Czy będzie opcja ustawienia własnego wykresu?
2019-01-18 17:48 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo Eko plus M 20kw bardzo duże spalanie oraz różnice temperatur
  krisrech Posty:
Sitkowskib skąd to widzisz jak na wykresie nie ma nic  pompy CWU. Teraz dodałem tem CWU dopiero.
Pytanie poboczne. Jak uruchomić Statystyki na apce bo mi pokazuje cały czas wszystko na 0
2021-01-19 07:30 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  krzych_boch-og20 Posty:
Faktem jest że wszystko poza tymi nieszczęsnymi statystykami i wykresami działa ok. Ale czasami to już taka nerwa bierze że szkoda mówić. Od 2018 roku kiedy zacząłem palić temat jest chyba nie do ogarnięcia. Obiecanki że będzie lepiej. No tak jest lepiej w lecie jak ludzie kotły pogaszą a problem powraca na sezon grzewczy. Pisanie że będzie lepiej to już chyba nie przemawia do nikogo no chyba że do tych co palą pierwszy sezon ale i Ci dojdą wreszcie do wniosku że coś tu jest nie tak. A może wystarczyła by czasami zwykła szczerość i przepraszam. 
Mimo zdenerwowania pozdrawiam i producenta i użytkowników.
2021-01-18 12:46 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Nagły brak statystyk
  Djack Posty:

@jdabrowski85
problem musiał być grubszy, bo ja niemiałem statystyk od 11.01 ~22.45, a teraz już są, czyli co, przez tydzień nie dało rady, a dziś w parę godzin się jednak udało ?
2019-01-30 01:18 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Temperatura obiżona za zaworem 3D "nie jest zgrana" z programatorem
  OEPM26-Marcin Posty:

Jak pokazują Statystyki trochę na tym można zaoszczędzić. Skoro np. w dzień średnie spalenie jest rzędu 25kg a w nocy przy obniżonej rzędu 19kg. Na cały sezon grzewczy trochę się tego uzbiera  

Codzienne kręcenie grzejnikami byłoby rozwiązaniem dosyć uciążliwym i mało zautomatyzowanym Poza tym ciągle pozostaje ten sam efekt - skręcę wszystkie grzejniki na parterze i piętrze to znów będzie zbyt mały odbiór i temperatura kotła urośnie To samo gdybym nawet zainwestował w radiowe głowice o których ciągle myślałem i myślę - będzie automatycznie ale w kotle znów będzie gorąco

2021-01-22 21:53 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ?
  slaw007 Posty:
Mam pytanie o Varmo. Jak Wam się spala w tym roku? Zakupiłem w okolicach października tonę do testów.
Wcześniej nim nigdy nie paliłem Varmo. Tworzą mi się spieki żużlowe. Zmniejszenie dmuchawy powoduje u mnie czarność na ściankach wymiennika. Kociołek przy Varmo pracował na na średniej mocy dobowej wg statystyk 8-10 kWh
Wcześniejsze 40 ton opału lepiej mi się spalało. Choć widać że moc ma. 
Jeśli chodzi o suchość pylenie Varmo, to nie odbiega od opału który normalnie sypię do podajnika. Niektórzy bardzono narzekali na pylenie Varmo. U mnie zawsze opał tak pyli. Może dlatego, że wcześniej kilka miesięcy leżakuje luzem w piwnicy.
2019-12-30 12:58 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki oraz poziom paliwa
  pitaszek Posty:
Brak statystyk od 5.00, wykresów od 7.00.
Coraz częściej zdarzają się takie problemy, ale jak zauważyłem u części użytkowników jest wszystko ok.
Ciekawe dla czego tak wybiórczo pada platforma? 
2019-02-22 08:04 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Brak statystyk
  bukszpryt Posty:
Chodziło mi o średnie zużycie. W statystykach stoi 14,9 kg/dobę a z obliczeń wychodzi mi 24,5 kg/dobę
2019-03-01 20:14 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Histereza zaworu 4d
  leON22 Posty:
Odświeżę "kotleta"
          Panowie z ES , wiem że dziś piątek weekendu początek ALE , czy jest możliwość wprowadzenia kiedyś takiej zmiany histerezy pracy zaworu   Z góry wielkie THX  
Kolejna propozycja chyba już kiedyś , ktoś z kolegów z forum ją "rzucił" na tapetę pewny Czy na wykresie Statystyk można dodać poziomy wykres temp.zew. w danym dniu  Nie muszę chyba tłumaczyć w jakim celu , również z góry serdecznie dziękuję za pozytywne rozpatrzenie propozycji
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.