Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-02-01 10:56 Temat: eSterownik.pl » Zasyp paliwa
  PrzemekP Posty:
Tommyle napisał » 2017-02-01 10:54
A czas pracy podajnika do statystyk liczony jest globalnie czy od zasypu do zasypu, bo to chyba robi różnicę

Czas pracy jest zapisywany co godzinę - ile minut w ciągu godziny przepracował podajnik.
Więc ani globalnie ani od zasypu do zasypu
2017-02-01 10:54 Temat: eSterownik.pl » Zasyp paliwa
  Tommyle Posty:
A czas pracy podajnika do statystyk liczony jest globalnie czy od zasypu do zasypu, bo to chyba robi różnicę
2017-02-01 10:48 Temat: eSterownik.pl » Zasyp paliwa
  Tommyle Posty:
Często tak się dzieje, że zasyp paliwa wypada w środku nocy lub w czasie gdy nie ma was w domu.
Co robicie aby nie włączał się alarm o pustym zasobniku.
Ja kombinuję z czasem do opróżnienia zasobnika tak by wypadł w czasie gdy będę w domy wcześniej dosypując trochę eko, ale to wypacza Statystyki.
Jestem ciekaw waszych sposobów
2018-12-17 08:51 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wyjęcie rusztu awaryjnego w OEP 16kW czy poprawi jakość spalania ?
  leON22 Posty:
No to wrzuć jeszcze swoje Statystyki za ostatni m-c , napisz ile m2 ogrzewacz, czym palisz ? Porównamy i zobaczymy który z nas więcej CO2 emituje do atmosfery . Za dużo na tym wykresie nie widać , oprócz zbyt niskiego powrotu . Brak temp wew. i do końca nie wiadomo , że ten "moj" jest naprawdę twój
2018-01-16 09:39 Temat: eCoal.pl v3.5 » Propozycja aktualizacji esterownik ecoal.pl
  sitkowskib Posty:
Mam propozycję dodania do statystyk średniej temperatury dobowej. Dziś wiele osób porównuje spalanie swojego kociołka z innymi nie biorąc pod uwagę tego istotnego parametru, który oprócz powierzchni ogrzewanej i stopnia docieplenia budynku determinuje ilość spalonego opału.
Oczywistym jest, że w rożnych regionach kraju te temperatury mogą być skrajnie różne.
2018-01-17 19:08 Temat: eCoal.pl v3.5 » Propozycja aktualizacji esterownik ecoal.pl
  coolio Posty:
2-3 godziny dmuchawa i ślimak chodzą na pusto ciągle zwiększając moc dmuchawy i częstotliwość podawania paliwa. Jak się nie siedzi ciągle w kotłowni to ciężko wyliczyć ile spaliło się paliwa w jakim czasie bo praca na pusto wlicza się do statystyk.
2020-01-24 12:51 Temat: bruli.pl » pomoc w ustawieniu sterownika!!!!
  karoka65 Posty:
Znajdź na muratorze gościa o nicku Asolt, podaj mu resztę danych, ocieplenie dachu, jakie okna, drzwi, jakie utrzymujesz temperatury itp to on Ci to policzy, ja niestety nie zajmuję się audytami energetycznymi, nie wróżę ze zdjęć ani opowieści internetowych. Co jedno Ci mogę napisać to na pewno nie będziesz spalał 10 czy 12-tu kg na dobę bo tak w internecie ktoś napisał. Ile węgla na pełnej mocy może spalić Twój kocioł już Ci napisałem, napisze CI jeszcze jak pi razy drzwi możesz sobie bez statystyk to w jakimś przybliżeniu oszacować, znaczy tą średniodobową moc Twojego kotła.
Jeśli wiesz ile groszku spalasz na dobę to podziel tą ilość przez 5 i wyjdzie Ci przybliżona średniodobowa moc z jaką pracuje obecnie Twój kocioł.
Spalasz powiedzmy 30kg/dobę, dzieląc przez te 5 wychodzi Ci około 6kW czyli masz jeszcze 14 zapasu
2017-02-25 22:15 Temat: eCoal.pl v3.5 » Kiepskie spalanie, w czym tkwi problem?
  kiciafirerek Posty:
Witam 
koledzy też mam problem tylko mi robią się okropne spieki dwa dni i jest czapa pod sam sufit :( jak obczaje gdzie sie zaklada nowy temat to zalacze i dodam zdjecia. Może ktoś mądry zerknąć na moje Statystyki ?
Dzięki za pomoc !
2017-02-28 12:43 Temat: Defro Smart II » Statystyki
  root Posty:
Witam
Da się coś zrobić z błędem w statystykach polegającym na wyzerowaniu godzinnego zużycia opału w momencie kliknięcia nowego zasypu?

Statystyki
Zasyp
2017-04-21 17:17 Temat: bruli.pl » Jaki ekogroszek najlepszy???
  fred Posty:
W naszych składach, to nigdy nie wiesz co dostaniesz. W ubiegłym tygodniu otrzymałem 3T opału, miał to być eko groszek z Wesołej, wyglądał dość ładnie prócz tego, że po rozładunku na wierzchu stożka było dużo miału. Jakież było moje niemiłe zaskoczenie, kiedy po dwu dniach było dwie szuflady popiołu ze znaczną ilością wypalonego łupku, zuzycie wg statystyk podskoczyło o 30% wiecej, a kocioł z trudem osiągnął temp. zadaną. Złożyłem reklamację, którą odebrał sam szef, ale na rozmowę nie znalazł czasu. Sześciokrotnie próbowałem się skontaktować z szefostwem, bez skutku. Za każdym razem miła pani zapewniała mnie, że za parę min. szef oddzwoni. Czekam i nie mogąc się doczekać złożyłem reklamację na piśmie - e-mailem. Zobaczymy, jednak nie odpuszczę. Jeśli nie dojdę do porozumienia, opublikuję na wszystkich portalach nazwę tego składu.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.