Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
leON22
|
Problem nie nazywa się kalibracja podajnika , tylko Statystyki i taki temat jest na forum
-->> StatystykiPewnie nie uzupełniłeś wszystkiego przy zakupie paliwa , łącznie z ptaszkiem o paliwie które będzie dodawane automatycznie przy zasypie
|
|||
|
|
||||
|
pawlop
|
U mnie Statystyki skończyły się o 14.00.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Marcin , zapomniałeś jeszcze dodać w tych swoich obliczeniach, że ten kociołek oprócz wungla to pobiera również prąd
Niedawno osobiście sprawdzałem to na zakupionym watomierzu W moim przypadku wygląda to tak :1 ) Sam sterownik pobiera ok.6W 2) Pompa CWU ( działa non-stop jako ochrona powrotu ) - 8W 3) Sterownik+pompa cwu+dmuchawa na 33% - 22W 4) Sterownik+pompa cwu+dmuchawa na 33%+podajnik - 270W ( tutaj w zależności od ustawień u mnie w grupowym na mocy 8kW - 5x 5s = 25s , na mocy 12kW - 5x 7s ) ogólnie czas pracy podajnika na pelecie weglowym VP u mnie 570min ![]() 5) Wszystko j/w + pompa CO ( tryb zimowy ) - ok.300W Nie chce mi się tego wszystkiego liczyć ale trochę tego zużycia jest pomimo energooszczędnych pomp ![]() dodane 2019-10-29 12:55Dla przykładu wrzucę screena z moich statystyk za m-c sierpień 2019 r ![]() ![]() |
|||
|
|
||||
|
janjan
|
Panowie i Panie czy ten bałagan ze statystykami widmo kiedyś się skończy?
|
|||
|
|
||||
|
Hexen84
|
leON22 napisał » 2021-02-12 16:03 Chyba muszę się z Tobą zgodzić karoka65 , jak widać w moich statystykach za m-c styczeń 2021 zużycie eko-miału Greenpal ( najtańsze paliwo z PGG : 750pln z dostawą , z ostatniej promocji 650pln ) 577kg , za 427PLN . U Ciebie 890kWh x 0,62pln = 552PLN , bez roboty i syfu w kotłowni ![]() z moich obliczen wyszlo ze jak 1t kupiles za 750 zl to 577kg kosztowalo Cie 432,75 roznica zadna w stosunku do tego co podałeś w moim miescie 1kw pradu kosztuje 0.65zl co daje nam 578zł co daje na roznice 145,75 na miesiac przy założeniu że mamy domek ok 145m2 bo leoON ma 160 a Karoka 120. pomijajac kwestie pracy w kotłowni i syfu przy groszku w skali roku daje nam to 6x 145=874. Biorą pod uwage iż powierzchnia mojego domu to 370m2 daje nam to prawie 3 krotność tej sumy tak wiec 3x870=2600 rocznie, nie wiem jak dla Was ale dla mnie warto dla tej sumy pozostać przy groszku i nie biore pod uwage kosztów zakupu i montażu PC dla moich potrzeb wyliczono 28kw. Jak ktoś chciałby mieć obraz kosztów ogrzewania to polecam https://www.a-pic.pl/kalkulator wpisać swoje dane budynku i mamy czarno na bialym co jest najtańsze i jest możliwość zmian cen za kazdy rodzaj energii oraz mozliwosc modyfikacji sprawności urządzen grzewczych co wyeliminuje sugestie Karoka o zawyzaniu i zanizaniu cen |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
@marena takie wpisywanie z czapy nie ma sensu , @xumme92 musi sobie wyliczyć czas do opróżnienia zasobnika ( współczynnik kg/min ) i wpisać go w odpowiednie miejsce w opcji zakup paliwa w statystykach .
|
|||
|
|
||||
|
Michal86
|
W pello wystarczy przemnożyć czas pracy podajnika przez jego wydajność i macie zużycie od zasypu do zasypu. Podzielić to na dni lub godziny i statystyka zużycia paliwa gotowa😜
|
|||
|
|
||||
|
twalczak
|
Witam kolegów u mnie nadal nie działają Statystyki ale za to wykresy są ok zrobiłem format karty ale nadal pusto i to już od początku sezonu. Wie ktoś może jak to naprawić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam
|
|||
|
|
||||
|
pawel3
|
twalczak. Nie masz statystyk bo:
- nie ze zrobiłeś zakupu (albo nie podałeś współczynnika kg/min) - w zasypie nie wskazała że za zasypałeś wcześniej zakupione paliwo (wybrane paliwo select- tu musisz wskazać datę zakupionego paliwa, tak robimy z każdym zasypem). |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek miał problem z wykresami czy statystykami , to że platforma dziła coraz wolniej to już inna sprawa
dodane 2020-01-17 15:18A nie sorry właśnie mi się zatrzymał wykres dzis na godzin 8.30 dalej nie pokazjue :( , omg co teraz uczynić
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
-->>