Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  bruli.pl v3.5  brak dostępu do sterowania online Subskrybuj
2020-11-29 22:53
  cinek Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam, czy producent w ogóle podejmuje jakieś próby ponownego uruchomienia zdalnego dostępu? Kupiłem ten sterownik właśnie dla tej funkcjonalności a tu d..a. Dodam, że wszystko działało normalnie, później coraz gorzej a aktualnie nie działa.

pozdrawiam
2020-11-30 07:07
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
cinek napisał » 2020-11-29 22:53
Witam, czy producent w ogóle podejmuje jakieś próby ponownego uruchomienia zdalnego dostępu? Kupiłem ten sterownik właśnie dla tej funkcjonalności a tu d..a. Dodam, że wszystko działało normalnie, później coraz gorzej a aktualnie nie działa.

pozdrawiam

Na ten moment, usługa działa. Działałoby lepiej, jakby sterownik był online. Twój niestety jest offline od jakiegoś czasu.
2020-11-30 19:45
  piejar Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
U mnie podgląd online działa cały czas, bywają braki trendów czy statystyk ale wartości chwilowe - aktualne, jak również strojenie parametrów zawsze były.
2020-12-19 22:54
  endriu92 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam, mój sterownik również ma dostęp do internetu i raz działa a pózniej 20 razy pisze brak dostępu do sterownika pomimo faktu że stoje przed sterownikiem i widze ze jest online, to samo po zalogowaniu. Robiłem resetowanie ustawień itp,itd ale tak jak wyżej napisał kolega działa to coraz gorzej a mi już brak nerwów.
2020-12-19 23:03
  cinek Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Sterownik już jest online. Dzięki za interwencję. Sterownik miał cały czas dostęp do internetu. Nie było problemu z połączeniem, szło go "pingpwać". Nie zmieniałem absolutnie nic i po napisaniu posta zaczął działać. Tak czy inaczej, dzięki  
Dodam, że sterownik który jest online nadal niema dostępu przez www, tylko przez aplikację i to nie przez cały czas.
2020-12-20 12:28
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
endriu92 napisał » 2020-12-19 22:54
Witam, mój sterownik również ma dostęp do internetu i raz działa a pózniej 20 razy pisze brak dostępu do sterownika pomimo faktu że stoje przed sterownikiem i widze ze jest online, to samo po zalogowaniu. Robiłem resetowanie ustawień itp,itd ale tak jak wyżej napisał kolega działa to coraz gorzej a mi już brak nerwów.

Twój sterownik rozłącza się co chwilę. 
Patrząc w logi można znaleźć takie wpisy: 
2020-12-19 10:54:49 SYSLOG DHCP> Retry to get a IP address from DHCP server; 
2020-12-19 10:54:49 SYSLOG DHCP> The IP Address from DHCP server is CONFLICT!; 
2020-12-19 10:54:49 SYSLOG DHCP> Fatal Error(1);


Albo masz konflikt adresów IP, albo router nie przydziela poprawnych adresów.

2020-12-20 15:35
  endriu92 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2020-12-20 12:28
endriu92 napisał » 2020-12-19 22:54
Witam, mój sterownik również ma dostęp do internetu i raz działa a pózniej 20 razy pisze brak dostępu do sterownika pomimo faktu że stoje przed sterownikiem i widze ze jest online, to samo po zalogowaniu. Robiłem resetowanie ustawień itp,itd ale tak jak wyżej napisał kolega działa to coraz gorzej a mi już brak nerwów.

Twój sterownik rozłącza się co chwilę. 
Patrząc w logi można znaleźć takie wpisy: 
2020-12-19 10:54:49 SYSLOG DHCP> Retry to get a IP address from DHCP server; 
2020-12-19 10:54:49 SYSLOG DHCP> The IP Address from DHCP server is CONFLICT!; 
2020-12-19 10:54:49 SYSLOG DHCP> Fatal Error(1);


Albo masz konflikt adresów IP, albo router nie przydziela poprawnych adresów


Jakieś pomocne wskazówki jak rozwiązac problem?
2020-12-20 15:43
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
endriu92 napisał » 2020-12-20 15:35

Jakieś pomocne wskazówki jak rozwiązac problem?

Napisz coś więcej na temat jak masz podłączony sterownik do głównego routera. 
Czy jest podłączony bezpośrednio, czy przez jakieś repeatery lub przez dodatkowy router. 
Jakie masz ustawienia DHCP w sterowniku?
Users on-line: apozorski, Kiler5