Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2018-04-26 17:57 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Cyrkulacja CWU
  Powolniak Posty:
Ale Statystyki to spartoli
2018-05-24 01:25 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ustawienia startowe pieca ogniwo eko plus 25kw
  leON22 Posty:
Snopek poczytaj sobie najpierw temat o statystykach , co nieco Ci rozjaśni w Twojej głowie  -> Statystyki 
PS. A tak na "chłopski rozum" zasypujesz 100 kg opału , musisz w Ustawienia - Zaawansowane - Podajnik wpisać Czas do opróżnienia zasobnika .Przyjmuje się średnio , że współczynniku pracy podajnika ( ilość kg/min pracy podajnika ) wartość którą musisz dodać przy zakupie paliwa dla ekogroszku wynosi 0.23 , czyli 100kg : 0.23 = 435min i ten czas wpisujesz w podkreślone miejsce j/w , ot cała filozofia , powodzenia
dodane 2018-05-24 01:25Zmniejsz histerezę kotła w spalaniu grupowym z 2 na 0.2st i nie przeginaj z tym wiatrem na tak wysokokalorycznym opale na 8kW wystarczy 39-40% . Zwiększ odbiór ciepła z kotła np. przez podniesienie temp.CWU na 50 st , zrób tak żeby opał spalał się w Twoim kociołku a nie za przeproszeniem "kisił" 
2018-07-17 11:36 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czas pracy podajnika
  Hajtaler Posty:
Czas pracy podajnika sie nie zapisuje więc go nie odzyskasz. Statystyki się liczą bo masz w rodzju paliwa wpisane zużycie w kg/min
2018-07-17 12:36 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czas pracy podajnika
  Hajtaler Posty:
No to piszę Ci że Statystyki się liczą na podstawie współczynnika wpisanego w paliwie. Czas pracy podajnika też oczywiście jest liczony ale resetuje się  po kolejnym zasypie i nie jest juz dostępny. Możesz go policzyć dzieląc zużycie od wcześniejszego zasypu do ostatniego przez współczynnik wpisany w rodzaju paliwa i wyjdzie Ci ile czasu pracował podajnik
2018-07-23 08:07 Temat: eCoal.pl » palenie w piecu Ogniwo eko plus 16kw Pelletem.
  simko1 Posty:
Vitis napisał » 2018-04-06 21:54
mamut napisał » 2018-04-06 15:40
Przecież Statystyki opierają się właśnie niejako na objętości, trochę tak jak przepływ. Minuta pracy podajnika to jakaś tam objętość przesuwanego materiału przez śrubę. A chcąc uzyskać ilość należy podać "gęstość" dla opału. Jeśli źle wpiszemy stosunek kg/minuta to zawsze mogą nam kwiatki wychodzić, że np czeskiego przy -20 spalimy mniej niż Wesołej.

Tak sobie to czytam jedząc 0,25 ml chlebka popijając 0,25kg herbatki
I tylko zastanawia: dlaczego w sklepach nie sprzedają jeszcze pelletu lub ekogroszku na litry? a oleju opałowego i gazu w kg?

Gaz sprzedaja na kg. np.  butla z 11kg gazu 
2018-07-17 13:29 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czas pracy podajnika
  rafbog Posty:
Według mnie Statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika, ale może ktoś z ES odpowie.
2018-09-18 06:54 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Poziom paliwa w zasobniku
  leON22 Posty:
Tu masz na temat statystyk - > Statystyki , a tu reszta ustawień - > POZIOM PALIWA , miłej lektury
2018-10-25 21:14 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » ustawienie zaworu 4D
  Snopek Posty:

Ok.Przyznam, ze pomogles, bo bez tej czujki to by byla lipa czuje...DZIEKI!

Ustawie pokojowo. To znaczy bym chcial zeby mi zawor 4d tak krecil zeby w pokoju bylo 22 stopnie.

Powinno wystarczy to co mam tylko prawidlowo podlaczone, prawda?

Dzis to i tak tego nie bede rozbieral tylko jutro sie tym zajme za dnia co by dmuchac na eeehe zimne.

dodane 2018-10-25 21:14
Pewnie to widac w statystykach.,

Piec chodzi, zawor sie otwiera 100%, nagrzewa pomieszczenie to spada do 0%...i tak w kolo.
Jak mialem w zawor 4d zeby wylaczal pompy po dogrzaniu na nie, to kiedys mi zawor sie odkrecal miedzy  30 a 60%, teraz chyba po aktualizacji jak tak ustawie to ciagle jest 100% i w ogole sie nie zamyka (testowalem pare godzin tylko bo  w domu sie zrobil upal a zawor non stop otwarty)
2019-12-04 14:53 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo EkoPlus 16kW w domu 185m2 - pomoc w ustawieniach
  aslan87 Posty:
Witam,
Przeprowadziłem się do domu o pow. 185m² i kubaturze niespełna 500m³. Dom roczny, ocieplony 15cm styropianem grafitowym i wełną mineralną na poddaszu. Na parterze w salonie podłogówka, w gabinecie grzejnik. Na piętrze grzejniki i podłogówka w łazience.
Poprzedni właściciel niewiele mi przekazał. Wcześniej u rodziców stary piec "śmieciuch" a w mieszkaniu ogrzewanie miejskie więc potrzebuję wskazówek.
Przy piecu zawór 4D. Obecnie ustawiony w trybie auto. Statystyki dopiero od 25-tego listopada ale mam wrażenie że jest za duże spalanie na poziomie 20kg/dobę przy obecnych temperaturach na zewnątrz od -2 do ok. 8 stopni. W domu utrzymuje się temperatura ok
 23 stopni na parterze i 21-22 na piętrze. Węgiel o kaloryczności min. 25MJ wypala się całkowicie ale zostają spieki. Sterwonik jest udostępniony. Za wszelkie wskazówki dzięki.
2018-11-20 19:56 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Sterownik Pello
  kiminero Posty:
Sprawdź dane wprowadzone w statystykach, zakładka "Zdarzenia", menu "Zakup paliwa". To stąd brane są dane do obliczeń statystycznych. 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.