Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2014-12-02 00:20 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  Magmarjo Posty:
Dziękuję za odpowiedzi! Hm z tą jednakową temperaturą co i CWU to jest tak,że instalator tak to "urządził" a temperatura spalin podskoczyła po zmianie ustawień podajnika i dmuchawy i ratunku jak się kalibruje czujniki?A jak prowadzi Statystyki  jestem w tym zielona 
2019-11-04 21:17 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  marleyy Posty:

No właśnie z tego co widzę T-CAP to tylko od 9kW...to za dużo jak na mój domek ....obecnie OEP maksymalnie dobija do 3,3kW....ale to dosłownie kilka dni w roku...średnia to 1,3kW....nawet gdyby przyjąć, że na Statystyki z kotła trzeba przymknąć oko, i nawet te 1-1,5kW pompy zarezerwować dla CWU... to te 9kW to i tak sporo.. celuje 5-7kW. Więcej mi nie potrzeba.

Jakiś inny typ? Wogóle czym rózni się zwykła Aquarea od TCAP oprócz mocy?..tak w kilku zdaniach zebym nie musiał szukać po necie...
2019-11-06 16:45 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  dartante Posty:
marleyy napisał » 2019-11-04 21:17

No właśnie z tego co widzę T-CAP to tylko od 9kW...to za dużo jak na mój domek ....obecnie OEP maksymalnie dobija do 3,3kW....ale to dosłownie kilka dni w roku...średnia to 1,3kW....nawet gdyby przyjąć, że na Statystyki z kotła trzeba przymknąć oko, i nawet te 1-1,5kW pompy zarezerwować dla CWU... to te 9kW to i tak sporo.. celuje 5-7kW. Więcej mi nie potrzeba.

Jakiś inny typ? Wogóle czym rózni się zwykła Aquarea od TCAP oprócz mocy?..tak w kilku zdaniach zebym nie musiał szukać po necie...

Jeśli więcej Ci nie potrzeba niż 1.3kw to najlepsza będzie Aquarea SDC gen J o mocy 5kw jej minimalna moc to 1.2kw, lub 7kw której minimalna moc to 1.6kw, Althermy III żadna nie schodzi poniżej 1.8kw. Przy -20 mają moc powyżej 4kw więc każda da rade przy zapotrzebowaniu 3.3kw jakie podałeś.
2022-08-09 20:14 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
@mamut  najprostszy sterownik do grzałki , to np. inteligentne gniazdko WiFi ( mam coś takiego Gosund EP2 i aplikacja TUYA ) podłączony mój PC CWU Buderus 270l
Piotr  poproś @tryt , to Ci podeśle arkusz kalkulacyjny do prowadzenia statystyk PV
2019-11-28 19:26 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  yaro2004 Posty:
Ok.  Te Statystyki zrobiłem, masakra jednego dnia miałem zużycie 42kg :(
2020-01-16 07:31 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak danych: wykres i statystyki
  pawlop Posty:
U  mnie wykresy koniec o 3,40 a Statystyki o 3,00
2015-08-21 13:35 Temat: Aplikacje mobilne » eSterownik Mobile wersja 1.5.x
  michalsubaru Posty:
A JA nadal nie mam dostepu do statystyk i wykresow
2014-12-01 23:58 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  bodziasty Posty:

Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania
No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić

dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić Statystyki
2014-12-02 00:05 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  bodziasty Posty:
Ello Mariusz
dodane 2014-12-01 23:04
bodziasty napisał » 2014-12-01 22:58

Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania
No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić

dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić Statystyki

Czy grzejesz ciepłą wodę użytkową - bo temperatury takie same pokazuje jak CO - wsadziłaś obydwa czujniki do jednego otworu 
dodane 2014-12-01 23:05No i nad temperaturą spalin by trochę popracować - bo deczko za wysoka
2020-01-17 14:13 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  lotek Posty:
Takie moje przemyślenia - bo programistą nie jestem.

Skoro sterownik ma kartę pamięci, z której korzysta to może te Statystyki niech będą dostępne lokalnie. 
Globalnie - na przykład aktualizacje powiedzmy - co dwie godziny.
Zdalny dostęp do sterownika całodobowo.
Myślę, że takie coś usatysfakcjonuje zdecydowaną większość z nas.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.