Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2020-11-19 20:25 Temat: eCoal.pl v3.5 » Pompa kotłowa , mieszająca . Ustawienia .
  marco755 Posty:
Pierdzieli się z tą stroną dzisiaj cały czas , niema wykresów , statystyk , ktoś tam pisał że nawet schematu nie ma . Masakra .
2020-11-30 19:45 Temat: bruli.pl v3.5 » brak dostępu do sterowania online
  piejar Posty:
U mnie podgląd online działa cały czas, bywają braki trendów czy statystyk ale wartości chwilowe - aktualne, jak również strojenie parametrów zawsze były.
2020-12-01 10:30 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  KONAn Posty:
U mnie za listopad z PV tylko 200KWh (i tak lepiej niż w zeszłym roku, niestety ale instalacja na Płd-Zach w okresie zimowym kuleje). W tym czasie świeżo uruchomiona PC PW 7KW zjadła w listopadzie na cele CO+CWU 625 KWh. To so dane z pierwszego  miesiąca po uruchomieniu wiec było kombinowane z parametrami zanim doszedłem do optymalnych ustawień (dane są z podlicznika bo Panas zaniża o 20% wskazania ze swojego licznika). Wychodzi na to, że w przeliczeniu na wungiel względem PLN-ów to tak jakbym zużył 0.5T wungla co w zasadzie pokrywa się z moimi statystykami za poprzednie lata.
2020-12-05 20:19 Temat: eCoal.pl v3.5 » Prośba o pomoc w ustawieniu pieca
  konto usunięte Posty:
jak paliwa dostaje tyle samo 8kw to 5s razy 5 pow.to 25s teraz mam 12kw to 7s razy 5 pow. czyli 35s jedna sekcja podawania kocioł szybciej odbija w górę i dłużej idzie w potrzymaniu  i mniej spala na dobę 25kw jak by ustawić na parametr 8kw to ile stopni spadnie od zadanej zanim zacznie rosnąć temp. kotła ,dziś ustawiłem 16kw na starym sofcie i widać dużą poprawę ,jakie Statystyki wiem ile wsypuje dziś 5 zasobnik wsypałem od 27.09.2020 czyli spaliłem 500Kg jak nie wierzysz to zapraszam nie mam powodu do ściem, nikomu nie polecę kotłów firmy ogniwo bo autoryzacje dają wszystkim trochę po kotłowniach się na siedziałem rózne firmy z autoryzacją a wszedzie zonk i spartolone
2021-09-27 14:57 Temat: eCoal.pl v3.5 » Zasyp kotła i statystyki
  leON22 Posty:
@PrzemekP  również thx za pomoc , przy okazji dowiedziałem się, czegoś nowego , bo na początku mojej przygody z eCoal , też miałem dziury w statystykach po scaleniu kilku zakupów w jeden i nie wiedziałem dlaczego tak się dzieje ? Myślałem , że zasypy z automatu połączą się z edytowanym zakupem , a tu trzeba jeszcze edytować zasypy .Teraz już wiem
2021-10-01 15:05 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Statystyki za m-c wrzesień 2021 r

PC CWU Buderus na ogrzanie CWU "wciągnął" 44kWh .
2021-10-08 08:26 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wykres
  Marman Posty:
Witam od wczoraj od około 16 nie tworzy mi wykresów. Wszystko inne działa, Statystyki, wszystko czy ktoś wie co to może być?
2021-10-21 11:30 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  PrzemekP Posty:
lan123 napisał » 2021-10-21 11:23
ostatnie Statystyki wczoraj o godz. 20.00 od tego czasu pustka ,pozdrawiam

Testujemy nową usługę aby pozbyć się tego typu problemów. Jeżeli chcesz być testerem, daj znać w odpowiednim wątku.
2019-12-07 08:40 Temat: eCoal.pl v3.5 » Niska temperatura za zaworem 4dr.
  wiktoriano Posty:
Jak masz dobre Statystyki to zdecydowanie za dużo ci spala
2022-01-08 21:06 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  rj1972 Posty:
LeON22 pomimo problemu ze statystykami jest prośba o ile dysponujesz czasem aby pomóc i podglądnąć w ustawieniu kotła i instalacji Silecereres. Ja trochę podglądałem i coś zaproponowałem poza forum ale nie jestem w stanie zaradzić niestabilnej pracy układu. Tak to jest bez wizji. Oczywiście z ciekawością będę podglądał. Pozdrawiam.

dodane 2022-01-08 21:05PS Silenceres. Może byś wrzucił kilka fotek?

dodane 2022-01-08 21:06Ja osobiście zachęcam do dyskusji na forum.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.