Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Magmarjo
![]() |
Dziękuję za odpowiedzi! Hm z tą jednakową temperaturą co i CWU to jest tak,że instalator tak to "urządził" a temperatura spalin podskoczyła po zmianie ustawień podajnika i dmuchawy i ratunku jak się kalibruje czujniki?A jak prowadzi Statystyki
![]() ![]() |
|||
|
||||
marleyy
![]() |
No właśnie z tego co widzę T-CAP to tylko od 9kW...to za dużo jak na mój domek ![]() Jakiś inny typ? Wogóle czym rózni się zwykła Aquarea od TCAP oprócz mocy?..tak w kilku zdaniach zebym nie musiał szukać po necie... |
|||
|
||||
dartante
![]() |
marleyy napisał » 2019-11-04 21:17 Jeśli więcej Ci nie potrzeba niż 1.3kw to najlepsza będzie Aquarea SDC gen J o mocy 5kw jej minimalna moc to 1.2kw, lub 7kw której minimalna moc to 1.6kw, Althermy III żadna nie schodzi poniżej 1.8kw. Przy -20 mają moc powyżej 4kw więc każda da rade przy zapotrzebowaniu 3.3kw jakie podałeś.No właśnie z tego co widzę T-CAP to tylko od 9kW...to za dużo jak na mój domek ![]() Jakiś inny typ? Wogóle czym rózni się zwykła Aquarea od TCAP oprócz mocy?..tak w kilku zdaniach zebym nie musiał szukać po necie... |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@mamut najprostszy sterownik do grzałki , to np. inteligentne gniazdko WiFi ( mam coś takiego Gosund EP2 i aplikacja TUYA ) podłączony mój PC CWU Buderus 270l
![]() Piotr poproś @tryt , to Ci podeśle arkusz kalkulacyjny do prowadzenia statystyk PV ![]() |
|||
|
||||
yaro2004
![]() |
Ok. Te Statystyki zrobiłem, masakra jednego dnia miałem zużycie 42kg :(
|
|||
|
||||
pawlop
![]() |
U mnie wykresy koniec o 3,40 a Statystyki o 3,00
![]() |
|||
|
||||
michalsubaru
![]() |
A JA nadal nie mam dostepu do statystyk i wykresow
![]() |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania ![]() No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić Statystyki |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Ello Mariusz
dodane 2014-12-01 23:04 bodziasty napisał » 2014-12-01 22:58 Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania ![]() No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić Statystyki Czy grzejesz ciepłą wodę użytkową - bo temperatury takie same pokazuje jak CO - wsadziłaś obydwa czujniki do jednego otworu ![]() dodane 2014-12-01 23:05No i nad temperaturą spalin by trochę popracować - bo deczko za wysoka ![]() |
|||
|
||||
lotek
![]() |
Takie moje przemyślenia - bo programistą nie jestem.
Skoro sterownik ma kartę pamięci, z której korzysta to może te Statystyki niech będą dostępne lokalnie. Globalnie - na przykład aktualizacje powiedzmy - co dwie godziny. Zdalny dostęp do sterownika całodobowo. Myślę, że takie coś usatysfakcjonuje zdecydowaną większość z nas. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.