Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-12-28 12:48 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czujnik temperatury wylotu spalin
  faco Posty:
No ja mam nieocieplony, okna plastik 2 szyby, mur tez 50 tka. Oczywiście tak samo podłączony do starej instalacji grawitacyjnej, rury tam chyba są z dwa cale. Tez go mam nie cały miesiąc, ale po czytaniu forum łapie go za rogi  
Ze bym powiedział ze piec w miarę opanowany co i jak, wiadomo coś się doszkolę po drodze ale szokuje mnie to spalanie, mam odczucie jak bym palił w nim na dworze zamiast w domu. Nie powiem ciepło jest ale gdzieś mi to ciepło umyka ze ten piec cały czas musi jak to po naszymu fedrować Zobaczę jak temperatura za oknem pójdzie w górę czy przyhamuje tym popęd do grzania  
PAndrzej jak bym widział takie zużycie jak u Ciebie w statystykach, to nie wiem co bym zrobił, sznura i na góra
2022-01-02 15:42 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Witam Roman  w Nowym Roku i mam do Ciebie pytanko odnośnie Twojego arkusza statystyk , który automatycznie wylicza ile mamy zapłacić za prąd odliczając produkcję z PV i tak za 2021r wyszło mi 448PLN dopłaty ( 0,62pln/1kWH ) , czy od tego mam odjąć 5 faktur prognozowanych po 42pln , czyli 5x42=210pln , czyli 448-210=238 zł ? Jak tak , to czy w tym arkuszu można dodać taką pozycję, żeby odliczała wartości z tych prognoz ? Z góry thx za odpowiedź , pozdrawiam

2018-10-03 09:21 Temat: eSterownik.pl » Piec ze e-Sterownikiem częścią instalacji Inteligentnego domu ?
  PrzemekP Posty:
fred napisał » 2018-10-02 18:21
Witam. Rozpoczął się sezon grzania i po włączenie sterownika wszystko jest OK, zaś na platformie e-Sterownik coś nie tak. Statystyki "startnęły" w pierwszym dniu, a potem długo nic. Coś jest nie tak u mnie, czy też jakieś kłopoty w samej platformie? Bardzo proszę o pomoc w usunięciu tego problemu. Prośbę kieruję szczególnie do kol.vena, lub innych kolegów doświadczonych w tym zakresie. Pozdrawiam

Zakup paliwa z 4 czerwca - brak podanego współczynnika.
2022-01-08 15:18 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  leON22 Posty:
Zaznaczyłeś w statystykach ptaszka w opcji domyślne paliwo przy zakupie 
dodane 2022-01-08 15:18
2022-01-12 20:49 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Maik78 Posty:
Witam.
Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się Statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie
2022-01-12 21:44 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  MateoKoc Posty:
Maik78 napisał » 2022-01-12 20:49
Witam.
Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się Statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie

Sprawdź ostatni wpis z zakupem paliwa.
Masz znaczone "Domyślne paliwo"
2022-01-12 23:25 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Maik78 Posty:
Faktycznie nie było zaznaczone jako domyślne, lecz myślałem, że jeżeli są Statystyki 90 dyniowe to problem będzie gdzie indziej.
Oczywiście ptaszek odznaczony.
Jutro już powinno coś widać.
Dziękuję za pomoc 

2022-01-13 10:48 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  fedek61 Posty:
Witam. Coś się dzieje w statystykach, od kilku dni pokazuje mi średnie zużycie po 200 kg. Oczywiście nie spala takich ilości. Sterownik Pello. Pozdrawiam.
2022-01-15 13:42 Temat: Nowa usługa » Aplikacja Android - powiadomienia PUSH
  Zdenek Posty:
Tak. To wszystko było zaznaczone już wcześniej jako powiadomienia na email i przychodziło a podczas gdy włączyłem powiadomienia sms i PUSH coś w sterowniku się pokotwiło 
Opisywałem to w temacie "Problem z aktualnymi statystykami oraz wykresami" na drugi dzień wszystko wróciło do normy ale jak widać jeśli chodzi o alarmy to raczej lipa!
Dziś próbowałem sprawdzić i edytować listę alarmów ale w ogóle się nie wyświetlała (jakby jej nie było) więc usunąłem wszystkie rekordy w Powiadomieniach i na nowo włączyłem sms, ustawiłem listę alarmów i włączyłem PUSCH.
Mam nadzieję że teraz wszystko się naprawi samo jak ostatnio 

No i dalej lipa z PUSH  Na próbę wywołałem alarm od czujnika temp. zewnętrznej, sterownik zaczął piszczeć i był komunikat "Alarm czujnika zewnętrznego" a mimo że jest zaznaczony na liście alarmów to komunikat PUSH nie przyszedł. :
2022-01-16 14:11 Temat: Nowa usługa » Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android
  PrzemekP Posty:
Bialy95 napisał » 2022-01-16 12:48
Nie mam żadnych informacji w zakładce Statystyki 

Same zasypy, brak zakupów - bez tego wykresów i danych nie będzie.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.