Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
lan123 napisał » 2021-10-21 11:23 ostatnie Statystyki wczoraj o godz. 20.00 od tego czasu pustka ,pozdrawiam Testujemy nową usługę aby pozbyć się tego typu problemów. Jeżeli chcesz być testerem, daj znać w odpowiednim wątku. |
|||
|
||||
Alex139
![]() |
Jak mam prowadzić te Statystyki? Chodzi o zasyp węgla? Jeśli tak to będzie ciężko, bo worek z węglem każdy ma inną wagę... Chyba, że wiadomo ile ma w sobie kiedy załaduję po dekiel...
|
|||
|
||||
Alex139
![]() |
energotop napisał » 2016-10-01 18:25 Alex139 napisał » 2016-10-01 17:10 Tutaj masz wszystkoNie rozumiem za bardzo prowadzenia tych statystyk, nie wiem na ile min mi wystarczy zasyp, to co mam tam wpisać... Czas do opróżniania wpisz 500minut. Potem sobie skorygujesz tak aby alarm występował przed opóźnieniem zasobnika Dzięki |
|||
|
||||
Magmarjo
![]() |
Dziękuję za odpowiedzi! Hm z tą jednakową temperaturą co i CWU to jest tak,że instalator tak to "urządził" a temperatura spalin podskoczyła po zmianie ustawień podajnika i dmuchawy i ratunku jak się kalibruje czujniki?A jak prowadzi Statystyki
![]() ![]() |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania ![]() No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić Statystyki |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Ello Mariusz
dodane 2014-12-01 23:04 bodziasty napisał » 2014-12-01 22:58 Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania ![]() No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić Statystyki Czy grzejesz ciepłą wodę użytkową - bo temperatury takie same pokazuje jak CO - wsadziłaś obydwa czujniki do jednego otworu ![]() dodane 2014-12-01 23:05No i nad temperaturą spalin by trochę popracować - bo deczko za wysoka ![]() |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
>>tutaj<< jest opis do statystyk, a czujniki kalibruje się w zakładce ustawienia - kalibracja czujników, a jak to juz są różne szkoły, albo dajesz obydwa od CO i CWU do jednakowej np szklanki z wodą i czekasz, jak ci pokaże różne temperatury to korygujesz, żeby pokazywały to samo.
dodane 2014-12-01 23:30lub dodatkowo dodajesz tam termometr i patrzysz jaka temperatura na termometrze i ustawiasz taką samą. A czujnik od powrotu to załóż na rurę od powrotu, jak najbliżej pieca, od temperatury ciepłe wody użytkowej na bojler - tam jest dziura na niego dodane 2014-12-01 23:34 Magmarjo napisał » 2014-12-01 23:20 co za partacz Dziękuję za odpowiedzi! Hm z tą jednakową temperaturą co i CWU to jest tak,że instalator tak to "urządził" ![]() dodane 2014-12-01 23:5260 na piecu - nie za dużo, lepiej ustawić regulator temperatury kotła na pogodowy, tylko bym wtedy skorygował krzywą grzania np dla plus 10 - 40, dla minus 10 - 50, automat i tak przebija 5 stopni, no chyba że ci taka temperatura zasilania odpowiada to co innego, ale niepotrzebne straty lecą w komin. Czujnik temperatury jest na zewnątrz - coś mało chyba pokazuje - dziś zapowiadali w całej Polsce minus na polu a u ciebie plus 1,5 |
|||
|
||||
uzi18
![]() |
Dzieki za informacje
Mam przesloniony wlot (mark3k tez), wiec te parametry beda inne (nizsze) i chcialbym wiedziec ile jest potrzebne aby dobrac wentylator DC do realnych potrzeb. Mala statystyka, program dla mikrokontrolera zajmuje aktualnie ok. 35kB. dodane 2015-11-10 19:05makog, janklos12: kibicujecie naszemu pomyslowi? dodane 2015-11-11 06:44kolega mi podsunal pomysl aby uzyc turbinki z malucha ciekawe czy gdzies znalazlyby sie jej parametry? dodane 2015-11-11 07:30cena zachecajaca ... |
|||
|
||||
starplus
![]() |
Przypomnę się...
Czy dało się rozwiązać problem dla Androida 2.3.5 z certyfikatami zabezpieczeń? Podobnie na platformie nie mam wykresów w statystykach przez certyfikat... Obiecaliście coś podziałać w tym temacie? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Artur68 napisał » 2025-05-16 09:11 Po wejściu w Statystyki pojawia się tylko pusta strona Czy da się to jakoś naprawić Pozdrawam Już jest OK |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.