Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2022-01-25 15:44 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Nowe Paliwo brak w statystyce co robię źle?
  DanFen Posty:
Witam Panowie ,
Mam podobny problem z zasypani , mianowicie dodaje zasypy a w statystykach  na apce  nic  nie widać ,palę od sierpnia zeszłego roku i wcześniej nie miałam  większego problemu , może jakaś propozycja.
2022-01-29 16:42 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo eko plus + 16kw , wysoka temperatura kotła
  PAndrzej Posty:
zobacz na moje Statystyki temperatura na kotle nie przekracza 60 a ustawiona jest na 55.
2023-12-17 14:36 Temat: eCoal.pl » Sprawność kotła OEP - jaka realna wartość ?
  kubanos Posty:
Chcę oszacować na podstawie spalengo opału, jakie jest zapotrzebowanie budynku ma energię cieplną pod pompę Ciepła. 
Jest konkretny wzór na to ale trzeba wiedzieć jaka piec ma sprawność. 
Mam 160 metrów. Zużywam razem z CWU na sezon nie wiecej niz3 tony. 
Z wykresów że statystyk wychodzi co innego, z cieplo.app co innego. 
Masz buderusa i pv i chce Ci się bawić w wungiel? 
2016-02-11 21:38 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  Gelo_26 Posty:
A u mnie samo się naprawiło, nie miałem czasu wyjmować karty i jak już chciałem ją wymienić to się okazało że już działa.
Chyba porostu błędne dane nadpisały się nowymi i stąd ta poprawa
2025-02-19 09:30 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  PrzemekP Posty:
urchin napisał » 2025-02-19 08:11
Mam dodany sterownik, mogę zdalnie przeglądać parametry, zmieniać ustawienia ale ikonka od "Statystyki" jest nieaktywna, więc nie mogę dodać zakupu węgla itp. co może być przyczyną? 

Sterownik odkupiłem od poprzedniego użytkownika, zaktualizowałem do wersji 0.3.1.8.
W kolumnie urządzenie jest "Dla każdego" zamiast "Ecoal"?

Powinienem mieć 3 urządzenia, Ecoal 1, Ecoal 2 i Bruli. W jednym Ecoal mam wszystko działające.

Już powinno być OK
2022-04-30 20:33 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Statystyki za kwiecień 2022r, po wynikach z marca myślałem, że będzie lepiej, niestety myliłem się 

PC CWU Buderus 270l, zasilany ciepłą wodą z bojlera zasilanego "niebieskim" pobrał 35kWh  
dodane 2022-04-30 20:33Ps. Jestem ciekaw zużycia gazu w ocieplonym już domu mojego syna. Jutro dam znać ile m3 splił, w domu 23st, temp. zadana CWU 50st. 
2022-05-08 15:21 Temat: eCoal.pl » Przegrzanie podajnika
  leon Posty:
leON22 a widziałeś zapytanie kolegi o wykresy Statystyki kartę SD itd??? Przestałem być nad gorliwym i pomagam w temacie
2022-05-15 17:19 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Witam, osobiście rozważam zakup Aristona 7kW, na tym forum posiada go @marleyy i bardzo go sobie chwali, ma ponoć 8 lat gwarancji pewny Wg statystyk mojego "niebieskiego" taka moc w zupełności mi wystarczy. Najwyższa średnia miesięczna moc mojego kotła, to 3.8kW w grudniu ubiegłego roku Pytanie, czy to wytrzyma jak wrócą zimy jak kiedyś, póki co na takie się nie zanosi, przecież klimat się ociepla  
dodane 2022-05-15 17:19Produkcja jak na maj coraz ładniejsza 

2022-05-18 22:24 Temat: eSterownik.pl » Przejście z Ekogroszku na PC? Porównanie kosztów
  leON22 Posty:
Podepnę się do tematu i zadam pytanie z innej beczki, może bardziej do Fachowców z ES Czy rzetelnie prowadzone Statystyki w naszym eSterowniku i wynikająca z nich średnia moc kotła w danych miesiącach, są miarodajne i czy mogą pomóc w doborze mocy PC 
2022-05-19 08:48 Temat: eSterownik.pl » Przejście z Ekogroszku na PC? Porównanie kosztów
  dziuniek Posty:
Ostatnio właśnie przeliczałem ilość zużytego groszku w kilku ostatnich sezonach grzewczych na kWh i wychodzi bardzo podobnie co w statystykach ze sterownika. Ja przyjąłem do obliczeń 0.278kWh z 1MJ energii i tak jak deklaruje to ES 65% sprawności kotła. Też przymierzam się do PC.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.