Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2018-03-11 12:47 Temat: eSterownik.pl » dmuchawa i podajnik na wykresie
  konto usunięte Posty:
To ja do statystyk dorzuciłbym średnia temp zewnętrzna i wewnętrzna  danego miesiąca 
2017-11-22 22:05 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Zawór 4D, a temperatura zadana kotła
  Rysiek2000 Posty:
Dlaczego nie wyświetla mi statystyk. Mam już kilka zasypów, a w pozycjach: srednie zużycie, średnia moc pieca itd. nie wyświetla mi żadnych danych. Proszę o radę, co trzeba zrobić żeby były aktywne?
2018-03-02 09:37 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » brak statystyk - wątek przeniesiony
  bogdan7711 Posty:
Wątek został przeniesiony i jest dostępny pod adresem:
https://esterownik.pl/forum/posty,4167
2017-11-29 09:42 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki - coś się nie zgadza
  skierka21 Posty:
Sprawdziłem zużycie węgla w okresie 180 dni wyszło 817 kg a zasypu było 775 kg.
Mam 2 zakupy węgla pierwszy 2 tony drugi 350 kg z tego drugiego odjął już 365 kg , 
wiem że jest(był) on ustawiony jako paliwo z którego będzie automatyczny zasyp ale jak przekroczy to nie powinien sam zmienić ?
przy "ręcznym" cofaniu podajnika też liczy zużycie - choć to akurat jest zrozumiałe bo sterownik nie wie w którą stronę kręci , może lepiej jak na "ręcznym" by nie liczył ?
2017-12-04 07:31 Temat: bruli.pl » Brak satatystyk
  PrzemekP Posty:
Prawdopodobnie jest uszkodzona karta SD i nie można pobrać danych potrzebnych do statystyk. 
Wyciągnij kartę z sterownika, spróbuj uruchomić w komputerze. Jeżeli da radę zgraj zawartość karty, kartę sformatuj po czym wrzuć ponownie pliki na kartę i włóż do sterownika. 
Jeżeli masz jakąś inną sprawną kartę spróbuj użyć jej - wcześniej zgrywając na nią pliki z starej karty.
2017-11-30 16:52 Temat: bruli.pl » Brak satatystyk
  mily Posty:
Witam,

Chciałbym prosić o pomoc .... 2 lata temu miałem piekne satystyki ... rok temu przebudowałem sieć w domq i piec stracił LANa ... w tym roku naprawiłem co ... popsułem .. naprawiłem (coś trzeba przecież robic )... i teraz nie wiem co musze zrobić aby znowu mieć Statystyki??
zasyp wegla mam ... min/kg  tez ...

Z góry dziękuje za pomoc / podpowiedz - co jeszcze musze ustawić
2018-03-02 13:10 Temat: eCoal.pl » brak statystyk
  bogdan7711 Posty:
prąd jest cały czas poza tym jest ups
dodane 2018-03-02 13:10Statystyki  udostępnilem
2017-12-08 11:19 Temat: eSterownik.pl » Podgląd sterownika
  czechu714 Posty:
Witam ponownie
Czy wiadomo już dlaczego nie ma statystyk ? z jednego dnia począwszy od 05 grudnia. ?
2017-12-07 18:02 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Spalanie
  Samaelius Posty:
Nie ma znaczenia jaki węgiel. Paliłem brunatnym w okresie przejściowym, teraz palę kamiennym. Od 3 lat srednia taka sama, można zobaczyć w statystykach.
Jeżeli chodzi o zużycie wody, to nie jest za małe.
Codziennie wanna wody + tyle co do zmywania i mycia.
dodane 2017-12-07 18:00sq9tbu nie mam zaworu 4D, ochronę powrotu wyłączyłem wczoraj bo chyba nie mam czym chronic.
Czujnika Cwu leży luzem, już tłumaczę instalacje.

Kocioł jest w garażu i do niego podłączona tylko pompa.
Rurami preizolowanymi ok 10m płynie czynnik grzewczy do domu i wpada do sprzęgła hydraulicznego i wraca na kocioł.

Za sprzęgłem mam dwa obwody sterowane dwoma pompami i sterownikami co i Cwu.

To tak po krotce.
dodane 2017-12-07 18:02Mamut,   na brunatnym jak i na kamiennym w latach ubieglych pali się dobrze z maym kopczykiem.
Od tygodnia palę kamiennym 25Mj lekko wilgotnym i pojawiają się spieki i zapadanie kopczyka
2017-12-13 21:00 Temat: eSterownik.pl » Braki w menu Statystyki
  marg63 Posty:
Witam.
Dzisiaj rano zniknęły mi wykresy oraz część statystyk.Po wymianie karty SD na nową wykresy zaczęły działać z chwilą zainstalowania nowej karty .Wszystkie pozostałe wykresy oraz Statystyki zniknęły.Proszę o pomoc jak odzyskać utracone dane?Dziękuję.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.