Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
anaana
|
Pamiętam eCoala 2010 jakoby golasa, nie było statystyk ale też masy innych rzeczy
😁😁👍 I nikt wtedy też nie pisał że to jakiś luksus 💪😁👍 Oby ES szedł w dobrym kierunku. Czasami wielkie rozwiązania są mniej przydatne niż te podstawowe z których korzysta więcej urzytkowników. P.S. Dodam jeszcze aplikacja mobilna, dla trzech kotłów muszą być wszędzie takie same kafelki a np. w jednym brakuje zaworu 4d. |
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
Ameno25 napisał » 2021-02-11 20:04 Ameno nie mam już dostępu do statystyk z RBRa ale za te pieniądze to jest pól tony dobrego eko groszku u mnie, ja nigdy nie paliłem żadnymi "śmieciami" co daje 4 zasobniki, czyli musiałbym przy takich temp. na zewnątrz palić zasobnikiem jakieś 7,5 doby, nierealne |
|||
|
|
||||
|
Marta770305
|
Wszystko się zgadza. Wykresy musiały się zgrać z karty do serwera. Działają i Statystyki i wykresy. Dzięki za pomoc
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
lancer2000 jak rzetenie prowadzisz Statystyki, to możesz sobie sprawdzić na jakiej mocy pracował kociołek jak była prawdziwa zima nie taka jak teraz. Obecnie średnio wychodzi Ci ponad 7kW, myślę że 15kW góra 20kW, to max moc PC jak ocieplisz dom
![]() PS. Osobiście skłaniam się u siebie do 8kW podobnie jak u karoka65, myślę że wystarczy
|
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
Znajdź na muratorze gościa o nicku Asolt, podaj mu resztę danych, ocieplenie dachu, jakie okna, drzwi, jakie utrzymujesz temperatury itp to on Ci to policzy, ja niestety nie zajmuję się audytami energetycznymi, nie wróżę ze zdjęć ani opowieści internetowych. Co jedno Ci mogę napisać to na pewno nie będziesz spalał 10 czy 12-tu kg na dobę bo tak w internecie ktoś napisał. Ile węgla na pełnej mocy może spalić Twój kocioł już Ci napisałem, napisze CI jeszcze jak pi razy drzwi możesz sobie bez statystyk to w jakimś przybliżeniu oszacować, znaczy tą średniodobową moc Twojego kotła.
Jeśli wiesz ile groszku spalasz na dobę to podziel tą ilość przez 5 i wyjdzie Ci przybliżona średniodobowa moc z jaką pracuje obecnie Twój kocioł. Spalasz powiedzmy 30kg/dobę, dzieląc przez te 5 wychodzi Ci około 6kW czyli masz jeszcze 14 zapasu
|
|||
|
|
||||
|
Hexen84
|
leON22 napisał » 2021-02-12 21:59 faktycznie coś przeoczylem ale to tylko zwieksza zysk na korzysc groszku
|
|||
|
|
||||
|
Rotaz
|
W nocy był zanik napiecia u mnie (widze po wyświetlaczach na innych urzadzeniach).Statystyk nie prowadze,ale chciałem zobaczyc jak reagował OEPM na brak napiecia (na wykresach i zdarzeniach) .Nadal tylko schemat jest.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
1000MB napisał » 2021-02-15 14:35 U mnie w statystykach nie oblicza średniej zużycia opału, mocy kotła, kosztów itd. reszta zasypy i inne działa po 5 dniach stop-u. Czy otrzymujecie sms-y z alarmami?. Ustawiłem powiadomienia kilka dni temu i nic nie przyszło, a były sprowokowane alarmy. Płatne to usługa? Sprawdź jakie paliwo zostało wybrane przy zasypie z 8 lutego. Linia na 0.0kg/d pokazuje, że albo brakuje wybranego paliwa, albo paliwo wybrane nie ma podanego współczynnika. |
|||
|
|
||||
|
crazyman
|
zrobiłem wczoraj wieczorem aktualizacje do wersji 1.1.30.11
nie bylo zadnych bledow - wszystko przebieglo pomyslnie rano zauwazylem ze od momentu aktualizacji nie generuja sie wykresy i Statystyki ktos wie jak to naprawic ? |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

Aha i leON ma 140m2 jak widać w stopce