Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
Falubaziak
|
W dalszym ciągu brak statystyk od 12.03.2021r. Mało aplikacja ecoal w smartfonie teoretycznie działa tylko do podglądu, bowiem wszystkie zmiany wprowadzane nie działają.
|
|||
|
|
||||
|
puter
|
U mnie dalej brak statystyk i wykresów, ale jest światełko w tunelu. Właśnie dostałem meila z informacją że 13.03.2021 wystąpił alarm otwartego zasobnika 🤣🤣🤣😂
|
|||
|
|
||||
|
mamut
|
Czy dużo, to najlepiej zacząć od tego ile w tych kilogramach jest energii. Do obliczeń przyjmujemy 1MJ to 0,278 kWh.
Dla węgla 26MJ mamy 24(kg)*26(MJ)*0,278kWh to mamy 173,5kWh. Tyle energii jest z węgla bez strat, ale spokojnie te 65% ze statystyk jest w miarę realne, te wszystkie 80% i więcej to w labie, więc zostaje 113kWh, reszta ucieka w komin. Jak się podzieli przez 24(godziny) to mamy moc pieca 4,7kW. I teraz bierzemy starą szkołą, że dla dawniejszych standardów budowania brało się piec minimum 15kW dla tych metrów, żeby przy -20C wyrobił. To żeby realne 15kW dostarczyć do domu, trzeba by spalić z 75kg na dobę. Zasada zachowania energii jest nieubłagana, więc jeśli nie ma sadzy i węgiel się dopala, to zostaje się przyjrzeć gdzie dalej trafia. Leci na grzejniki, w komin, czy tak jak napisał @pawciobiel "ucieka" po drodze do grzejników rurami bez otuliny. |
|||
|
|
||||
|
OEPM26-Marcin
|
Witam, Od 24 nie wyświetlają mi się Statystyki. Restartowałem sterownik ale nic to nie pomogło.Co się dzieje?
|
|||
|
|
||||
|
pitaszek
|
Od rana sterownik "doczytywał" zaległe wykresy i Statystyki. Doczytał wszystko i jak już się cieszyłem to wszystko pierdolnęło! Od 16.00 brak wykresów i statysyk!
Zgodnie z niebieskim nagłówkiem: "Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy." Jak takie są normy, to "gratuluję" usługi !
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
laki88 12kg/d przy 200m2 , to niezły wynik
Uzupełnij Statystyki i wszyscy będą widzieli i czerpali wiedzę, ile spalasz przy obecnych ustawieniach
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
"Coś podobnego robi różnicę", a ile kto spala można sobie podejrzeć w jego statystykach, pod warunkiem, że ten "ktoś" ma udostępniony sterownik i staty prowadzi rzetelnie, sumiennie i bez "kombinowania" np. z źle wpisanym WPP lub "coś podobnego"
![]() dodane 2022-10-22 07:07Ps. Co to za "gość" który się wymixował ![]() dodane 2022-10-22 07:15@leon masz pompę mieszającą, to czemu jej nie używasz Na schemacie jest Min.temp.powrotu 47st, a fizycznie 27*, CWU wyłączone zadane temp.wew.10st w POKOJACH max 21.5st ale jest ![]() dodane 2022-10-22 07:23PS2. Sory Winnetau ale za przeproszeniem, robisz ludzi w ciula
|
|||
|
|
||||
|
Arturpu
|
||||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Jeżeli przy zakupie zaznaczyłeś, że jest to domyślne paliwo, to wystarczy dodać z panelu (podając ilość węgla).
W momencie pojawienia się statystyk na www będą widoczne też w aplikacji. |
|||
|
|
||||
|
Wiciu9
|
||||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
!
Uzupełnij Statystyki i wszyscy będą widzieli i czerpali wiedzę, ile spalasz przy obecnych ustawieniach