Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
downhill
|
Udostępniony, Statystyki też.
Nie chciałbym obniżać temperatury zadanej poniżej 62*C , zdrowiej dla kotła a mniej nie spali na tych 55*C. Temperatura powrotu nie schodzi poniżej 63*C Zależy mi na tym aby piec jak najmniej spędzał w potrzymaniu, mam klasyczny ceglany komin wiec nie lubi on potrzymaniu(niskiej temperatury spalin.) Jedyne co mi teraz przyszło na myśl to zakręcić grawitacje CWU i zacząć jak już kolega wcześniej wspomniał cyklicznie włączać pompę CWU bo teraz idzie non stop. |
|||
|
|
||||
|
pawel3
|
Witam.
Jeżeli chodzi o Statystyki to podczas zakupu paliwa, podałeś współczynnik podawania 0.22kg/min na podstawie pracy ślimaka i tego współczynnika są wyświetlane wykresy życia węgla. Wskaźnik poziomu paliwa to niezależne od siebie sprawy. Musisz wskazać sterownikowi Ile czasu musi pracować ślimak aby opróżnić cały zasobnik. jak już mamy określony czas to pamiętamy że zawszę zasypujemy zbiornik do pełna to określonego poziomu |
|||
|
|
||||
|
PROMETEUSZ
|
Można wiedzieć dlaczego nie ma wykresów i statystyk
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Podpowie ale jak widać wszystko chcesz mieć podane na tacy , a o statystykach jest kilka tematów . Nie pokazuje , bo w zdarzeniach musisz dodać zakup
Uzupełnić wszystko jak w instrukcji i powinno działać ![]() Lektura ---> dodane 2019-09-13 11:13 Statystyki
|
|||
|
|
||||
|
Sewmag
|
Potwierdzam również umnie brak statystyk i wykresów ta sama godzina.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
simko1
|
Hej.
Porównałem sobie Statystyki z jednego dnia tego sezonu i jednego dnia sezonu poprzedniego i spalanie na niemal identycznym poziomie(temp. zew danego dnia zbliżona). Niby spoko tylko zeszły sezon to był greenpal około 25 mj a teraz jest kgm gold około 29mj. Wydaje mi się że powinien mniej spalić. Jakby ktoś był taki dobry i rzucił okiem na ustawienia i poradził co poprawić lub zmienić. Ewentualnie na grupowe mogę zmienić. Groch to kgm gold Temp cwu oszukana na -30 żeby cwu robiło za ochronę powrotu non stop. Na CO wystarcza mi na chwilę obecną te 36 co jest puszczone.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Wiesiu z łaski swojej mógłbyś zerknąć w wolnej chwili na pracę mojego kotła? Wszystko zgodne ze statystykami. Czy u mnie wystarczy ta 8ka Daikina co u Ciebie, thx
|
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
W najchłodniejszym chyba w tym roku styczniu potrzeba Ci było około 5kW także jeśli Statystyki prowadzone są uczciwie to w zupełności wystarczy i raczej nie będzie musiała "podpierać" się grzałkami, w sumie te grzałki to też nic złego i tak zyskujemy.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Statystyki są jak najbardziej OK, przez zimę spalilem 3.5t Greenpala
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Uzupełnić wszystko jak w instrukcji i powinno działać