Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-12-24 02:05 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Poziom paliwa w zasobniku
  bodziasty Posty:
Musisz okreslić czas pracy podajnika do opróżnienia, czyli po jakim czasie od pełnego zasypu zasobnik będzie pusty.
Podaje się to w minutach.
Czyli zasypujesz do pełna, zerujesz licznik czasu podajnika i jak będzie pusty to odczytujesz i wpisujesz w rubrykę czas pracy podajnika do opróżnienia.
Po przekroczeniu tego czasu sterownik wygeneruje alarm o pustym zasobniku.
Poczytaj ten post to ci się rozjaśni również o statystykach.
No i udostępnij piec do podglądu online.
2017-12-30 15:39 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki źle wskazują
  PROMETEUSZ Posty:
witam a możne wie ktoś dlaczego Statystyki nic nie pokazują
2018-04-04 22:27 Temat: eCoal.pl » palenie w piecu Ogniwo eko plus 16kw Pelletem.
  Vitis Posty:
marcinbb napisał » 2018-04-04 21:23

Statystyki masz w kg, a pellet powinieneś liczyć w litrach

Nie rozumiem co ty ten pellet masz w płynie a nie lepiej to liczyć jak to drewno np. w kubikach? albo tak jak sklepy sprzedają w kg?
Nie musisz potem przeliczać z kg na litry i odwrotnie.
2018-11-01 10:23 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  bodziasty Posty:
To u mnie trochę mniej wyszło przy instalacji 4 kW
za październik 274 kWh

łącznie 901 kWh

Ale to dlatego, że mam dach z panelami nie centralnie na południe, ale na południowy zachód, no i kąt nachylenia dachu to 11 stopni - według zakładających panele to najmniejszy dopuszczalny kąt na panele i nie robili przez to konstrukcji podwyższającej. Podobno najlepszy kąt nachylenia dla paneli to 35 stopni - tak mi mówili.

dodane 2018-11-01 10:23Pod neta podpięli mnie 31 października i tu moje pytanie - może ma ktoś taki panel jak ja BENNING SOLAR
Nie aktualizuje sobie danych sprzed podpięcia do internetu - zarejestrowania falownika na stronie a tylko pokazuje bieżące od momentu podpięcia - może coś robię nie tak.
Insztalator który podpinał też nie bardzo wiedział - szkoda słów.
Pokazuje tylko całą produkcję, a w statystykach miesięcznych tylko od momentu podpięcia do netu.

W falowniku są dane ale jak je zedrzeć 

2018-10-31 23:42 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
karoka65 , naprawdę brak mi słów  Oto moje podsumowanie :

Jak widać , po statystykach - bez komentarza
dodane 2018-10-31 23:42Wiesiu, czyli przeliczając u Ciebie zużyte kWh (52gr) na PLN wychodzi ok. 130zł bez roboty  
2019-11-28 19:25 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  toriman Posty:
Na temat ustawiania statystyk przeczytaj posta ES_Serwis
https://esterownik.pl/forum/posty,3438/ustawienia-bruli-kociol-tekla-?m=106687#106687

Pompę WITA możesz spróbować przestawić na bieg 2 bo teraz jest na trzecim. Wajcha na środek. WILO też powinna być OK. Poeksperymentujesz z nimi później.
2016-02-01 23:22 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android
  renekm Posty:
To zadam takie pytanie. Czy myśleliście nad unifikacją aplikacji mobilnej ? Czy istnieją jakieś przesłanki nie znane przez nas użytkowników żeby tego nie robić ?

Czy jest szansa aby wprowadzić do aplikacji mobilnej w wersji 3.5 takie zmiany jakie opisałem wcześniej:

- więcej pól z parametrami (jest 6 a 8 byłoby optymalnie)
- łatwiejszy dostęp do wykresów (po wejściu w menu wykresy od razu wyświetla się lista dostępnych wykresów).
- dodanie statystyk
- dodanie info jaki jest tryb pracy sterownika (lato czy zima a może auto-lato?)

To tyle
2013-10-10 01:40 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  piotrstefani Posty:
darase napisał » 2013-10-09 23:22
To kiepsko a nie masz jakiegoś czytnika kart sd?

Czytnik mam tylko taki wbudowany w laptopa.
A co odzyskiwania to nie wiem czy nie palnąłem głupoty bo umieściłem kartę tam gdzie była czyli w piecu i możliwe że te dane stare jeśli tam były to mogły się nadpisać. Pytanie tylko dlaczego tak się stało oraz czy jak podłącze sterownik do internetu to czy będę miał wgląd we wszystkie istotne Statystyki?
2016-12-16 08:40 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » ustawienia Ecoal 3.5 zatrzymywanie pomp
  khorne Posty:
ja ogrzewam http://www.archeton.pl/projekt-domu-koniczynkag2_1364_opisogolnyl

zamiast garażu jest sypialnia ,wiatrołap,salon łazienka,korytarz i kuchnia w podłogówce pokoje kaloryfery plus dodatkowo w salonie 2szt i w wiatrołapie 1szt
jak skonfigurować Statystyki bo link nie działa
2016-12-16 10:20 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki
  PrzemekP Posty:
kgrabowski napisał » 2016-12-16 10:03
Witam,
Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno.
W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie?

W ustawieniach masz wpisany czas do opróżnienia zasobnika 110 minut. Jeżeli podajnik chodził 93 minuty to wartość jest poprawna.
Pamiętaj, że robiąc zasyp sterownik ZAWSZE zaznaczy zasyp do pełna - niezależnie ile kg zasypu wpiszesz.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.