Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-11-02 16:28 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » OEPM 14 zapoznawanie się z bestią
  leON22 Posty:
Wydaje mi się , że to 60kg jak na nowy budynek to jest dobry wynik , mury muszą odparować wilgoć , z czasem jak się dogrzeje zużycie spadnie ( u mnie przy obecnych warunkach atmosferycznych dom ponad 140m  temp. wew.24*C - 3 poziomy +CWU 120L w/g statystyk 15kg/d W automacie zawsze pali więcej , jak już zamieszkasz możesz zacząć zabawę ze spalaniem grupowym , wymaga to jednak trochę cierpliwości , wiedzy i obserwacji
2017-11-06 19:38 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » CARBO SMAR
  MONAT Posty:
No może nie 8 , teraz zacząłem 7-mą tonę , musiałbym sprawdzić w statystykach , ale jechałem  non stop przez cały rok i wiadomo na początku na automacie , cała kubatura ok. 21*C a w niektórych pokojach 25-26*C, w tym roku zamierzam jechać na grupowym i poskręcać piwnice i nieużywane pomieszczenia do 17-18*C i max 23-24*C dla moich ciepłolubnych, może wyjdzie mniej...
@ gregors
oscyluje pomiędzy 50*C a zadaną 55*C i nie przechodzi co chwila w podtrzymanie ,zauważ że są tylko 2 podania, palnik pracuje non stop , z dwóch powodów 1. Wolę mieć cieplejsze spaliny i trochę straty kominowej niż miało by mi się coś w kominie skraplać ( z autopsji -przerabiałem to) 2. Groszek z k. Marcel i Brzeszcze to węgle z grupy 33 , koksują , dlatego przechodzenie w podtrzymanie jest niewskazane , miałbym produkcję koksu ,a nie ciepła
2017-11-11 19:46 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Komunikat "Urządzenie niepodłączone"
  sq9tbu Posty:
Myślałem że mi net padł. Poza tym miałem rok w statystykach 1882.
2018-01-23 22:00 Temat: eSterownik.pl » Braki w menu Statystyki
  Andwie Posty:
Witam,
Pytanie/propozycja w trochę innym temacie (chociaż chyba zgodnym z tematem tego wątku:
1. Czy nie brakuje Wam w sekcji Statystyki roczne możliwości porównania/zobaczenia zużycia i kosztów w okresie dłuższym niż 1 rok? Np 2 lub 3 lata. Wydaje mi się że większy sens ma porównanie ze sobą stycznia 2018 ze styczniem 2017 niż stycznia18 z wrześniem17. Nie wiem jak dla was ale dla mnie istotne jest porównanie sezonów ze sobą.
2. W porównaniu zakupów i zużycia wydaje mi się że wazniejsze byłoby porównywanie sezonów (np czerwiec-czerwiec) niż lat kalendarzowych ze sobą. PAliwo kupuje się jednak raczej na sezon grzewczy a nie na rok kalendarzowy. Co myślicie?

Pozdrowienia
Andwie
2017-11-14 20:44 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czujnik bezprzewodowy.
  tommyp2 Posty:
Jeżeli mógłbyś napisać jak to zrobić i jak uruchomić Statystyki...
2017-11-14 21:05 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czujnik bezprzewodowy.
  tommyp2 Posty:
DZIĘKI, super sprawa 

A coś o statystykach?
2019-11-13 19:26 Temat: eSterownik.pl » Średnia moc.
  przemek82 Posty:
współczynnik już skorygowałem zaokrąglając do 0.4kg/min
i tak myślę że skoro praca dobowa to 45min to wartość zużycia dobowego w statystyce powinna wynosić 18kg, a pokazuje wartość 1,3kg/d
2016-12-29 08:04 Temat: eSterownik.pl » Dodatkowa funkcja eCoal
  MALB Posty:
Witam
Jako, że użytkuje piec ze sterownikiem eCoal 3,5 pomyślałem, że osoby odpowiedzialne za rozwój platformy i sterowników, mógłby dodać jedną małą funkcję, a mianowicie, czasy prac poszczególnych silników i pomp.
Ja widzę to tak: W ustawieniach sterownika dodaje się moce silników dla podajnika, wentylatora, i poszczególnych pomp, zaś sterownik licząc czas ich pracy, wypluwa nam, nową statystykę w postaci miesięcznego zużycia prądu. Mała rzecz, a cieszy. Może dzięki temu uda się komuś wyeliminować błędy w programowaniu pracy układu w celu oszczędzania prądu. Jak dla mnie proekologiczne rozwiązanie.

Kto jest za?
2021-03-10 23:00 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ?
  konto usunięte Posty:

Strasznie cedzą te informacje: nie ma zaplanowanej/została zakończona.
Kolejne pytanie @bodziasty:
Czy w najbliższej przyszłości (kolejny sezon grzewczy) możemy spodziewać się opakowań zbiorczych Big Bag, czy musimy nastawić się na zakupy u innego dostawcy?
Czy jeśli zbierzemy "grupę" XYZ osób chętnych do zakupu węgla w Big Bagach zrealizujecie takie zamówienie (oczywiście każdy płaci za swój transport - pomijam że ktoś jest sąsiadem)?

Prosta piłka i konkretne pytanie i konkretna odpowiedz umówmy się każdy z nas łyknął by przynajmniej 2-3t. Myślę że spokojnie znajdzie się 20 chętnych osób na takie zakupy. Pomijam tego co kupuje 6t Jednak szacun dla niego podbije nam statystykę jak przekonamy go by kupił 12t
2019-05-22 15:01 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czy montować zawory termostatyczne?
  krzych_boch-og20 Posty:
Witam
Czy u Was także jest w dniu dzisiejszym problem z wykresami i statystyką. Kolejny raz. Od ostatniego czasu wszystko było ok i tu nagle przerwa. Tym razem jest podobnie czy to u mnie problem. Nie chciałbym grzebać przy karcie jak ostatnio bez sensu. Prosze o info jak ktoś to przeczyta.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.