Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2016-12-15 20:58 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » ustawienia Ecoal 3.5 zatrzymywanie pomp
  mamut Posty:
po podłogach grzane ok 130m2, coś takiego http://www.dom-projekt.pl/projekt-olesnica-tb,335.html

Na dole w części podłogówka (korytarz, łazienka, kuchnia). Reszta kaloryfery. Na górze kalo. i kawałek podłogówki w łazience.
Tu masz link do stera https://esterownik.pl/device/8778
Na podłogówce mam termostatyczny mieszający, podłoga na odejściu za 4D. Temp. jaka idzie na nią pokazuje temp. CWU (z montażem tego czekam do wprowadzania się, więc czujnik wykorzystany do podłogówki).
Temp CO1 to temp. na korytarzu na poddaszu, CO2 temp na parterze w łazience gdzie dodatkowo jest drabinka. Ogólnie około 16oC.
Spalanie masz w statystykach.
2016-12-09 11:46 Temat: eSterownik.pl » Stan forum
  falcon32 Posty:
I zacznie się od nowa jak statystykę uruchomić i czemu mi nie działa ...
2021-02-15 16:14 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » nie działają wykresy ani statystyki
  1000MB Posty:
Do PrzemekP - trafiłeś 100% brakuje wybranego paliwa, ale wartość zasypu wpisywałem na panelu pieca, a tam nic nie wybiera się. Czy zatem należy ręcznie na stronie esterownik wybrać paliwo, aby mieć statystykę spalania itd. na bieżąco?.
2021-03-10 23:00 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ?
  konto usunięte Posty:

Strasznie cedzą te informacje: nie ma zaplanowanej/została zakończona.
Kolejne pytanie @bodziasty:
Czy w najbliższej przyszłości (kolejny sezon grzewczy) możemy spodziewać się opakowań zbiorczych Big Bag, czy musimy nastawić się na zakupy u innego dostawcy?
Czy jeśli zbierzemy "grupę" XYZ osób chętnych do zakupu węgla w Big Bagach zrealizujecie takie zamówienie (oczywiście każdy płaci za swój transport - pomijam że ktoś jest sąsiadem)?

Prosta piłka i konkretne pytanie i konkretna odpowiedz umówmy się każdy z nas łyknął by przynajmniej 2-3t. Myślę że spokojnie znajdzie się 20 chętnych osób na takie zakupy. Pomijam tego co kupuje 6t Jednak szacun dla niego podbije nam statystykę jak przekonamy go by kupił 12t
2019-11-13 19:26 Temat: eSterownik.pl » Średnia moc.
  przemek82 Posty:
współczynnik już skorygowałem zaokrąglając do 0.4kg/min
i tak myślę że skoro praca dobowa to 45min to wartość zużycia dobowego w statystyce powinna wynosić 18kg, a pokazuje wartość 1,3kg/d
2021-02-15 19:09 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » nie działają wykresy ani statystyki
  PrzemekP Posty:
1000MB napisał » 2021-02-15 16:14
Do PrzemekP - trafiłeś 100% brakuje wybranego paliwa, ale wartość zasypu wpisywałem na panelu pieca, a tam nic nie wybiera się. Czy zatem należy ręcznie na stronie esterownik wybrać paliwo, aby mieć statystykę spalania itd. na bieżąco?.

W takim bądź razie brakuje zaznaczenia, że paliwo jest jako domyślne - wtedy jest brane pod uwagę przy tworzeniu zasypów prosto ze sterownika
2019-05-22 15:01 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Czy montować zawory termostatyczne?
  krzych_boch-og20 Posty:
Witam
Czy u Was także jest w dniu dzisiejszym problem z wykresami i statystyką. Kolejny raz. Od ostatniego czasu wszystko było ok i tu nagle przerwa. Tym razem jest podobnie czy to u mnie problem. Nie chciałbym grzebać przy karcie jak ostatnio bez sensu. Prosze o info jak ktoś to przeczyta.
2016-12-29 08:04 Temat: eSterownik.pl » Dodatkowa funkcja eCoal
  MALB Posty:
Witam
Jako, że użytkuje piec ze sterownikiem eCoal 3,5 pomyślałem, że osoby odpowiedzialne za rozwój platformy i sterowników, mógłby dodać jedną małą funkcję, a mianowicie, czasy prac poszczególnych silników i pomp.
Ja widzę to tak: W ustawieniach sterownika dodaje się moce silników dla podajnika, wentylatora, i poszczególnych pomp, zaś sterownik licząc czas ich pracy, wypluwa nam, nową statystykę w postaci miesięcznego zużycia prądu. Mała rzecz, a cieszy. Może dzięki temu uda się komuś wyeliminować błędy w programowaniu pracy układu w celu oszczędzania prądu. Jak dla mnie proekologiczne rozwiązanie.

Kto jest za?
Pierwsza stronaPoprzednia strona130 / 130Następna stronaOstatnia strona
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.