Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
arti napisał » 2017-01-05 18:58 Podepnę się pod temat Przemek po co strona www. Jest na karcie? Zacznę do początku 3.01.2017 ster zgubił wykresy i Statystyki nie liczył, czytałem już kiedyś o tym na forum, więc wiedziałem że coś z kartą nie tak, po włożeniu karty do kompa nie szło za bardzo tego otworzyć ani zgrać. Włożyłem nową pustą kartę do steru i wydaję się że jest wszystko ok więc po co ta strona www? Strona WWW na karcie jest niezbędna do obsługi sterownika w sieci lokalnej - bez użycia platformy eSterownik.pl |
|||
|
||||
Pulse
![]() |
Ustawienia Tu masz moje ustawienia, 40%, 42% piec ustawiony w zakresie 8-12 to zależy od opału, instalacji itp itd, więc obserwuj popiół, ale daj mu zawsze przynajmniej dzień, dwa a nie 15 minut. Masz tez inny palnik, ja mam ekoenergię, Ty masz batorego wiec teoretycznie powinieneś mieć łatwiej. Nie rozumiem, czemu u Ciebie caly czas chodzi pompa CWU, albo coś źle widzę. Temperatura zadana CWU osiągnięta nawet przebita, a pompa CWU nadal ładuje. U mnie też przebija, bo nie mam jednego zaworu, ale jak jest temperatura osiągnięta to pompy CWU nie załącza. Włącz Statystyki będziesz miał lepszy pogląd. |
|||
|
||||
siema
![]() |
U mnie głupieją Statystyki np. wczoraj zakończyły się o 22 a dzisiaj o 00 pokazują 122kg i tak jest od kilku dni /kumulacja 2 godzin /. Na schemacie po najechaniu na np zawór 3d nie pokazuje nic. Wiem że trwają prace ale tylko zwracam uwagę.
|
|||
|
||||
pershing83
![]() |
u mnie dziala czesciowo ale nie przyjmuje sterownik zmian , musialem schodzic do podziemia i zmieniac recznie.
Nie działa tez programator tygodniowy w obwodach CO mianowicie gdy wchodze to wywala blad i nic nie moge pozmieniac taki blad: Fatal error: Call to a member function children() on a non-object in /var/www/pl.esterownik.cs1/modules/settings/get_settings.php on line 546 to samo pojawia sie na kazdym innym programatorze tygodniowym.! Panowie pytanie co zrobic zeby udostepnic Statystyki sterownika publicznie, ile razy to zmieniam w danych podstawowych i stawiam fajkę koło tej opcji to zawsze jak tam wracam z innego menu to znacznik znika, dodam ze robi sie opcja "zapisz" ale ciagle jest to samo. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Alex139 napisał » 2016-10-01 17:10 Tutaj masz wszystkoNie rozumiem za bardzo prowadzenia tych statystyk, nie wiem na ile min mi wystarczy zasyp, to co mam tam wpisać... Czas do opróżniania wpisz 500minut. Potem sobie skorygujesz tak aby alarm występował przed opóźnieniem zasobnika |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Grisza napisał » 2016-10-10 09:39 Mało tego, nie dość że spalanie będzie mikre, to w kotle powinno być siwo jak na moim łbie. No właśnie, rewelacyjne wyniki w statystykach ilości spalanego opału można byłoby wtedy wykręcić ![]() |
|||
|
||||
mack0r
![]() |
Dziękuję za omówienie statystyk.
Tak na tych ustawieniach spala mi cały ekogroszek, czasem trochę spieka popiół po przeciwnej stronie podajnika (palnik uszczelniony jesienią więc możliwe że fajka tak ma, chyba że dalej zbyt mocno dmucham) i tak czas otwarcia zgadza się z tabliczka znamionowa. |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Yaro, według zapisów w statystykach twój kocioł spalił 80 kg za 134 godzin palenia. To wychodzi 0,6 kg na godzinę.
To skąd wartość 25 kg? |
|||
|
||||
dziuniek
![]() |
Coś jest na pewno nie tak, bo przy takiej temp. spalin to prawie całe ciepło idzie w komin. Muszą się wypowiedzieć inni posiadacze tego typu pieca. Opisz też instalację i co ogrzewasz bo ponad 40kg/doba to bardzo dużo (jeśli to jest prawda i Twoje Statystyki są dobrze ustawione).
|
|||
|
||||
MarcinJ
![]() |
Statystyki się dopiero "tworzą" - uczę się ich. Więc może niekoniecznie wszystko jest w nich poprawne. Chociaż idzie około półtorej worka na dzień czyli jakieś 35 kg/dobę.
Ogrzewam duży, stary, średnio ocieplony z 3 stron budynek (czwarta ściana "goła" cegła bo nie dostanę się do niej aby ocieplić). Dom 220m2, a instalacja prosta - piec, zwykłe kaloryfery aluminiowe bez termostatów, CWU boiler 80l zasilany przez wężownicę. Z tym, że lubimy ciepło i na starym zasypowcu cały czas było te 70 stopni i w domu od 24 stopni w pokojach. Teraz widzę, że trzyma te 55 stopni. Zostawię go tak na cały dzień i będę obserwował. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.