Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-02-11 11:34 Temat: eCoal.pl v3.5 » Pomoc w wyborze pieca
  konto usunięte Posty:
Karoka ja się nie upieram ze pompa wychodzi drożej, to wszystko zależy też od tego w jakim budynku jest to instalowane, obecnie zakładamy u brata pompę Vailanta 39k, split z wbudowanym CWU plus bufor 100l, 10kW na 160m2, wszystko w podłodze 20 pętli.
Kolega  ma buderusa na 180m2, też podłoga, mieszka na wsi pod Krakowem, chyba coś 700mnpm, jak u nas jest 0 to tam jest - 10 i wieje, i powiem Ci ze pompa mu przepala w obecnych warunkach sporawo, poproszę go to wrzucę Statystyki
A pompę planuje u siebie zakładać w tym roku, i fotovoltaike, tylko że wkonanie własne plus dotacje
2013-10-10 01:40 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  piotrstefani Posty:
darase napisał » 2013-10-09 23:22
To kiepsko a nie masz jakiegoś czytnika kart sd?

Czytnik mam tylko taki wbudowany w laptopa.
A co odzyskiwania to nie wiem czy nie palnąłem głupoty bo umieściłem kartę tam gdzie była czyli w piecu i możliwe że te dane stare jeśli tam były to mogły się nadpisać. Pytanie tylko dlaczego tak się stało oraz czy jak podłącze sterownik do internetu to czy będę miał wgląd we wszystkie istotne Statystyki?
2016-12-16 10:20 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  PrzemekP Posty:
kgrabowski napisał » 2016-12-16 10:03
Witam,
Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno.
W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie?

W ustawieniach masz wpisany czas do opróżnienia zasobnika 110 minut. Jeżeli podajnik chodził 93 minuty to wartość jest poprawna.
Pamiętaj, że robiąc zasyp sterownik ZAWSZE zaznaczy zasyp do pełna - niezależnie ile kg zasypu wpiszesz.
2016-02-08 14:50 Temat: Aplikacje mobilne » eSterownik Mobile wersja 1.5.x
  starplus Posty:
Zainstalowałem, śmiga aż miło! Dzięki! Mam jeszcze problem ze statystykami. Na laptopie są ,natomiast na telefonie są puste ramki. W przegladarce mam wlaczone wczytywanie obrazów.
2016-03-16 21:41 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  DKo70 Posty:
Co jest ostatnio z tym sterownikiem?
Coraz częściej nie mam połączenia z kotłem swoim i innymi. Czarne kropki.
Cały czas jakieś konserwacje, jak to ktoś określił? 
Macie też takie problemy? 
dodane 2016-03-16 21:41Statystyki nie odświeżają się po kilka godzin.
Teraz od 18.00.
2016-03-25 10:58 Temat: eSterownik.pl » Moje boje - czyli własny sterownik
  uzi18 Posty:
v0.1.0.35 wyslanie litery R do terminala uruchamia procedure resetu sterownika
    - RESET sterownika pokazuje odliczanie w terminalu
    - monit w terminalu o wersji oprogramowania
    - DALLAS pokazujemy >1ms

Przeszedlem na najnowsza wersje u siebie na sterowniku.
Badałem dzis sprawe autoryzacji strony - jest to do zrobienia.

dodane 2016-03-21 22:53v0.1.0.36 ograniczenie danych na terminalu do minimum, wyslanie znaku V na terminal lub opcja V=1 w pliku konfiguracyjnym zal/wylacza te informacje (m.in. Statystyki)
dodane 2016-03-22 16:00v0.1.0.37 dodanie zliczania czasu pracy podajnika, dodatkowo trzeba zaktualizowac www

dodane 2016-03-24 22:07v0.1.0.38 dodanie stanu pompy co, optymalizacja pakietu, konieczna aktualizacja strony www
    - wstepna wersja przywracania stanu podajnika - na razie niedokonczony odczyt
    - poprawienie danych w terminalu podczas uruchamiania systemu
    www: dodanie zuzycia i sredniego zuzycia
    www: dodanie pompy co
    www: dodanie parametru predkosci podawania podajnika

dodane 2016-03-25 10:58Zrzut juz nie aktualny ale mniej wiecej tak to wygląda:
2016-12-20 20:09 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  voorek Posty:
Mam problem ze statystykami na esterownik, od 11/12/2016 widzę że nic się nie pojawiło.
2016-12-27 09:35 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  bodziasty Posty:
TomW - a czy Statystyki mówią to samo ? udostępnij ich jeszcze 
2018-01-06 13:20 Temat: eCoal.pl v3.5 » spalanie około 40 kg na dobe
  leON22 Posty:
Nie rozumiem jaką mieszającą napisałeś że masz dwie pompy ? 
Nemesis napisał » 2018-01-06 00:45
Witam sprawdźcie moje nastawy bo ja spałam 40 kg na dobę dom Stary 150 1 pompa co 1 pompa cwu 1 zawór 4d
Najlepiej zrób zdjęcie swojej instalacji , zaworu 4D itd wtedy będzie łatwiej pomóc Czujnik ułatwi Ci sprawę ogarnięcia temp. wew. pomieszczeń

PS. Odpal jeszcze Statystyki i ciesz się z życia
2016-12-31 00:41 Temat: eCoal.pl v3.5 » OEP 16KW jaki zakres mocy dmuchawy ustawić ?
  leON22 Posty:
Teoria teorią , a praktyka praktyką teraz już wiem , że mój mod-palnik daje radę , musiałem go skręcić z jednej strony , bo tymczasowo ustawiłem te szamotki na luzaka i ta krótka od strony drzwiczek wypadała pod naporem spieków. Skręciłem wkrętami i posmarowałem silikonem , teraz powinno być bardziej stabilnie . Nie przykleiłem szamotek do palnika , taka konstrukcja na razie wystarczy , tak jak pisze karoka65 zobaczymy ,co będzie jak zrobi się chłodniej i kociołek zacznie pracować na wyższej mocy ? Póki co jest OK , możecie zerknąć na moje Statystyki , jakby spalanie spadło . Myślę jeszcze nad dwoma przeróbkami , montażem RCK , bo komin ma ok 13m wysokości ( 4 kondygnacje , komin przekrój 14x27 ) z otworu dmuchawy słychać ssanie jakby się cały czas paliło w palniku , po otwarciu drzwiczek widać że się pali , stąd pewnie nadmiar sadzy w kotle :( Druga sprawa to montaż osuszacza podajnika , temat kiedyś był szczegółowo opisany na forum ale z niewyjaśnionych przyczyn nagle zniknął , na szczęście pojawił się nowy myślę, że dam radę to zrobić , to tyle moich uwag , pozdrawiam i życzę Wszystkim Forumowiczom jak najmniej problemów z kociołkiem i nie tylko w Nowym 2017 Roku
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.