Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2022-01-08 21:06 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  rj1972 Posty:
LeON22 pomimo problemu ze statystykami jest prośba o ile dysponujesz czasem aby pomóc i podglądnąć w ustawieniu kotła i instalacji Silecereres. Ja trochę podglądałem i coś zaproponowałem poza forum ale nie jestem w stanie zaradzić niestabilnej pracy układu. Tak to jest bez wizji. Oczywiście z ciekawością będę podglądał. Pozdrawiam.

dodane 2022-01-08 21:05PS Silenceres. Może byś wrzucił kilka fotek?

dodane 2022-01-08 21:06Ja osobiście zachęcam do dyskusji na forum.
2022-01-09 10:33 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  Silenceres Posty:

Problem ze statystykami rozwiązany. Wystarczyło edytować wpis zasypu i wybrać rodzaj opału.
Podpowiedział użytkownik z forum w prywatnej wiadomości

Cytuję:
"Tez tak miałem. Musisz edytować zasyp paliwa , tam wybrać rodzaj paliwa z zakupu, nie może to być SELECT"

Co  do niestabilnej pracy kotła, dzisiaj będę próbował twoich wskazówek           leON22

Dodam tylko że zacząłem właśnie palić Pieklorzem (workowany 20 kg) z Chwałowic

rj1972  Tobie również dziękuję za zaangażowanie. Mam nadzieje że w końcu będę miał równie ładne wykresy jak wasze
2022-01-09 11:27 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  leON22 Posty:
Właśnie nikt nie zapytał w jaki sposób dodałeś ten zasyp? Czy dopisałeś go z palucha w statystykach, czy ze schematu na www, czy z aplikacji 
2022-01-08 15:18 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  leON22 Posty:
Zaznaczyłeś w statystykach ptaszka w opcji domyślne paliwo przy zakupie 
dodane 2022-01-08 15:18
2022-01-12 20:49 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Maik78 Posty:
Witam.
Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się Statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie
2022-01-12 21:44 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  MateoKoc Posty:
Maik78 napisał » 2022-01-12 20:49
Witam.
Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się Statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie

Sprawdź ostatni wpis z zakupem paliwa.
Masz znaczone "Domyślne paliwo"
2022-01-12 23:25 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Maik78 Posty:
Faktycznie nie było zaznaczone jako domyślne, lecz myślałem, że jeżeli są Statystyki 90 dyniowe to problem będzie gdzie indziej.
Oczywiście ptaszek odznaczony.
Jutro już powinno coś widać.
Dziękuję za pomoc 

2022-01-13 10:48 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  fedek61 Posty:
Witam. Coś się dzieje w statystykach, od kilku dni pokazuje mi średnie zużycie po 200 kg. Oczywiście nie spala takich ilości. Sterownik Pello. Pozdrawiam.
2022-01-15 13:42 Temat: Nowa usługa » Aplikacja Android - powiadomienia PUSH
  Zdenek Posty:
Tak. To wszystko było zaznaczone już wcześniej jako powiadomienia na email i przychodziło a podczas gdy włączyłem powiadomienia sms i PUSH coś w sterowniku się pokotwiło 
Opisywałem to w temacie "Problem z aktualnymi statystykami oraz wykresami" na drugi dzień wszystko wróciło do normy ale jak widać jeśli chodzi o alarmy to raczej lipa!
Dziś próbowałem sprawdzić i edytować listę alarmów ale w ogóle się nie wyświetlała (jakby jej nie było) więc usunąłem wszystkie rekordy w Powiadomieniach i na nowo włączyłem sms, ustawiłem listę alarmów i włączyłem PUSCH.
Mam nadzieję że teraz wszystko się naprawi samo jak ostatnio 

No i dalej lipa z PUSH  Na próbę wywołałem alarm od czujnika temp. zewnętrznej, sterownik zaczął piszczeć i był komunikat "Alarm czujnika zewnętrznego" a mimo że jest zaznaczony na liście alarmów to komunikat PUSH nie przyszedł. :
2022-01-16 12:40 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ile kg węgla Ogniwo Eko Plus M 20
  leON22 Posty:
Możesz podejrzeć moje Statystyki , spalanie średnio 60kg/4d, przy potencjale pracy podajnika 0.13kg/min , dla ekogroszku od 0.21-0.23 w zależności od jego kaloryczności . Pierwszy zasyp VP 05.12.2021r . Pali się jak wszystko , duży plus to jakość i czystość spalania , a co za tym idzie czystość wymiennika w kotle  
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.