Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
luck
![]() |
mnie Statystyki też nie działają.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
tryt napisał » 2017-01-27 10:13 Większość użytkowników forum udostępnia swoje urządzenia do wglądu dla innych (kmaslanka - nie). Wystarczy kliknąć i wiesz ile i za jaki okres ktoś spalił. Porównywanie trudne, każdy dom jest inny, każdy inaczej izolowany lub nieizolowany. Każde okna inne, w różnych miejscach Polski różne temperatury, każdy lubi inną temperaturę wewnątrz domu (jednemu wystarcz 20 stp inny musi mieć minimum 23), wreszcie opalamy różnymi gatunkami węgla, chrzczonymi na składach ile się da. Porównywanie, ile kto spalił, niewiele daje dlatego fajnie by było jakby w statystykach był wykres temp zewnętrznej i wewnętrznej lub chociaż średnia temp wew i zew z tego dnia , nawet dla właściciela danego sterownika daje to już jakis dokładniejszy podgląd ile kocioł spala przy danych temp wew i zew , no ale .... ehh |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Karoka ja się nie upieram ze pompa wychodzi drożej, to wszystko zależy też od tego w jakim budynku jest to instalowane, obecnie zakładamy u brata pompę Vailanta 39k, split z wbudowanym CWU plus bufor 100l, 10kW na 160m2, wszystko w podłodze 20 pętli.
Kolega ma buderusa na 180m2, też podłoga, mieszka na wsi pod Krakowem, chyba coś 700mnpm, jak u nas jest 0 to tam jest - 10 i wieje, i powiem Ci ze pompa mu przepala w obecnych warunkach sporawo, poproszę go to wrzucę Statystyki A pompę planuje u siebie zakładać w tym roku, i fotovoltaike, tylko że wkonanie własne plus dotacje |
|||
|
||||
pawel3
![]() |
link do statystyk jakby ktoś potrzebował
|
|||
|
||||
tryt
![]() |
Wersja eCoal 2.4 nadal ma o wiele bardziej bogate Statystyki aniżeli nowsza wersja . W starszej jest dostęp do: "średnia moc kotła", "całkowite zużycie w miesiącach", "całkowity koszt dla poszczególnych miesięcy", "średnia moc w miesiącach" oraz "porównanie kosztów zakupu oraz kosztu ogrzewania". Dlaczego nadal nie ma tego w wersji eCoal 3.5 pomimo obietnic od dłuższego czasu, że będzie to poprawione?
|
|||
|
||||
kgrabowski
![]() |
Witam,
Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno. W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie? |
|||
|
||||
simko1
![]() |
Mam pytanie.
Kolega Yaro narzeka na wysokie spalanie. Oglądałem jego Statystyki i na nich wyraźnie widać (zresztą Yaro to potwierdził) że piec sobie kilka np. 2 dni pracuje po czym jest wygaszany na kilka dni i tak w kółko. Moim zdaniem (moge sie mylic )taki system palenia nie przynosi wcale oszczędności a wręcz przeciwnie. Lepiej palic stale i zaworem 4d obniżać temp na co niż palić tak jak wyżej. |
|||
|
||||
DKo70
![]() |
sq9tbu napisał » 2016-02-08 13:10 Nareszcie!
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres. |
|||
|
||||
uzi18
![]() |
Bzyk: info na github
dodane 2016-03-07 20:29Mala statystyka - aktualnie kod liczy sobie troszke ponad 2000 linijek, nie jest w to wliczony kod roznych bibliotek. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.