Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Pięknie było i jest, pozostałe 3 inwertery nadal klepią prąd (każdy inwerter na każdą fazę, a nie jeden na wszystkie ), a ten jeden co prawda największy - co miał zrobić przez tyle lat zrobił teraz posiedzi tydzień w serwisie i znów będzie klepał prąd, kolejne lata mam sporą nadwyżkę więc tydzień czy dwa żadna różnica.
Myślę że znajdziesz to po S/N inwertera na stronie producenta. Przynajmniej u mnie po tym zweryfikowali. Tymczasem z powodów "koronki" ukończyłem sufity podwieszane w całej nowej chałupie, dojechały mi wszystkie elementy rekuperacji i może w poniedziałek je ukończę. I od środy jadę z 2 warstwą izolacji, i kładę KG na sufity. Unigrunt już przyjechał więc będzie można malować całość i myśleć o podłodze. @LeOn nadal czekam na namiary wysyłki "sprzętu" bo jest znaczna nadwyżka dodane 2020-05-14 21:16 EDIT: jeden dzień i na wiosce przybyło kolejne 40kW (jeden z sieci sklepów ) pokryli pół dachu co dziwne od wschodniej strony??? Na zachodniej nie ma nawet wkręta pod stelaż - ale ich decyzja. Możę muszą mieć prąd rano? Mój nowy inwerter wraca jutro z gwarancji, wymieniony na nowszy model bo mój był "stary". Oczywiście to nowy on był kiedyś ten co przyjedzie z serwisu też nowy nie będzie. Ale przeklepali wszystko nawet S/N został ten sam, semsportal (tam gdzie są Statystyki) ten sam. Jutro ma przyjechać to zmontuję go i będziemy testować ze znaczących zmian był CZERWONY będzie BIAŁY. Jeszcze 6 lat gwarancji zostało... oczywiście ktoś się rypnął Goodwe bo zgłosiłem go w 2014r na gwarancję ale skoro mam do 2026 to OK. |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
OEPM26-Marcin napisał » 2023-01-28 19:37 Witam,Od 24 nie wyświetlają mi się Statystyki. Restartowałem sterownik ale nic to nie pomogło.Co się dzieje? Heyka. Kurcze ale masz oszczędny ten kocioł. Możesz opisać co ogrzewa ??? Mam też OEPM26kW i u mnie nie wygląda tak różowo. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
W sumie nic się nie zmieniło, tylko tok myślenia
![]() ![]() ![]() ![]() dodane 2023-02-19 10:27Ps. Ok, już wszytko wyliczone na podstawie spalania i rocznych statystyk mojego niebieskiego ![]() dodane 2023-02-19 11:18 ![]() ![]() ![]() dodane 2023-02-19 11:31Policzę w/g schematu Piotra : 4t x 5kWh z 1kg eko (26MJ ) = 20000kWh ciepła z węgla na rok 20000 kWh : 365 dni = 55kW/h /d Licząc średnią tylko 4 zimowe miesiące tego sezonu : 3.2kW x 24h = 77 kWh/d Wg kalkulatora na stronie Ciepło właściwe wyszło mi 90kWh ![]() Kalkulator_leON22 |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Leon nie chce mi się prowadzić statystyk
![]() Ja tam grzeje CWU na maxa do 65 * w szczycie produkcji tak od 11 do 14 to nam starcza spokojnie do następnego dnia |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Musisz wpisać czas do oproznienia zasobnika .
W oep przyjmuje sie dla groszku ze ślimak podaje 0,222kg/min ale ten czas nalezy sobie samemu zmiezyć Czyli zasypujesz np 100kg opału zerujesz licznik podajnika , kiedy opał sie skończył , tak że widać lej podajnika to dzielisz czas podajnika przez ilośc opalu , np jesli licznik pokazuje 400min/100kg wychodzi 4 , czyli 1kg/4min I teraz np zasypiesz 150kg to mnozysz to zawsze przez 4 czyli wychodzi 600min i to wpisujesz w Ustawienia -zaawansowane- czas do opróznienia zasobnika Dla grochu w ciemno mozesz pryjąć mnożnik 4,5 , a współczynnik do statystyk 0,222 |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
![]() ![]() dodane 2021-02-11 20:16 karoka65 napisał » 2021-02-11 20:11 Ameno25 napisał » 2021-02-11 20:04 Ameno nie mam już dostępu do statystyk z RBRa ale za te pieniądze to jest pól tony dobrego eko groszku u mnie, ja nigdy nie paliłem żadnymi "śmieciami" co daje 4 zasobniki, czyli musiałbym przy takich temp. na zewnątrz palić zasobnikiem jakieś 7,5 doby, nierealne Ja pale ekomiałem lub ekogroszkiem max 700zł tona , nigdy nie płaciłem więcej , jeśli chodzi o czystość spalania to wcale lepsze groszki nie spalają się czysciej a na pewno nie w oep , niestety ale ja płacę te 200zł mniej niz ty w tym miesiącu , w domu każdy może zobaczyć jak mam ciepło , wiadomo nie ma co porównywać komfortu ,PC a wegiel , |
|||
|
||||
pawel3
![]() |
link do statystyk jakby ktoś potrzebował
|
|||
|
||||
piotrstefani
![]() |
darase napisał » 2013-10-09 23:22 To kiepsko a nie masz jakiegoś czytnika kart sd? Czytnik mam tylko taki wbudowany w laptopa. A co odzyskiwania to nie wiem czy nie palnąłem głupoty bo umieściłem kartę tam gdzie była czyli w piecu i możliwe że te dane stare jeśli tam były to mogły się nadpisać. Pytanie tylko dlaczego tak się stało oraz czy jak podłącze sterownik do internetu to czy będę miał wgląd we wszystkie istotne Statystyki? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
kgrabowski napisał » 2016-12-16 10:03 Witam, Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno. W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie? W ustawieniach masz wpisany czas do opróżnienia zasobnika 110 minut. Jeżeli podajnik chodził 93 minuty to wartość jest poprawna. Pamiętaj, że robiąc zasyp sterownik ZAWSZE zaznaczy zasyp do pełna - niezależnie ile kg zasypu wpiszesz. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.