Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
ledsezelim
![]() |
Hej i Dzien dobry - pytanie nie tylko forumowiczom ale specialnie dla panow z ES.
Tak jak juz w innych tematach dalem znac - jestem z Czech, calkiem na zachodzie nie daleko od granic do Niemiec, z tego powodu jest mozliwosc uzyc/zakupic wlasnie tylko przewaznie wegiel brunatny, u mnie konkretnie "Orech 2 Bilina". Wydajnosc tego wegla tylko co wedlug specyfikacji 17,6MJ. Chcial bym co najlepiej zuzyc z trybu spalania grupowego, i kwestia jest taka - jak ten algorytm przelicza czas dopalania? Czy to tylko przez temperature spalin? Czy tez wlasnie bierze pod uwage ta wydajnoszc ktora zadaje do statystyk i zakupu paliwa? BTW - Przy stabilnych warunkach wydalo mi sie ze w pelnym automacie Ecoal dziala w miare OK z tym weglem, problem jest jak za duzo spadnie temp. kotla, Ecoal da dmuchawe tak mocno, ze sa spieki. Inaczej jak zmiena moc i zaczyna u mnie naprz. z: - korekta dmuchawy -2 - podawanie 5s to zaczyna i daje 34% dmuchawy, jak dalej spada/nierosnie, daje 36%, dalej 38% - do tej pory w miare OK, ale jak jeszcze spadnie, to idzie na 44% oraz 46% i to juz za mocno... Bardzo przydalo by sie ograniczenie max pracy - tak jak wyzej - powiedzmy do max 40% Ta tylko jedna extra opcja by sie przydala nie tylko dla Ecoala - i nawed dla wsztytkich trybow spalania - i to podobno jak w Manualnym mozna zrobic - ograniczenie max. temperatury spalin... dzieki za podpowiedzi i pomysly
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
Nie masz tam statystyk, to ile spalasz kg na dobę?
|
|||
|
||||
raf1
![]() |
Statystyki działają. Dziękuję
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Aha
No to masz magie w rękach ![]() ![]() BTW temp za zaworem pokrywa CI sie z temp kotła , więc wygląda jakbyś miał go otwartego na maxa , to tak jakby go nie było , dlatego pytam w jakim celu go używasz . A powiedz co ogrzewasz i czy Statystyki sa prawidłowe ? Wysokie spaliny i 5* miedzy powrotem i zasilaniem na ekonomie nie wpływają Patrząc na to jak sie pali na ostatnim filmiku ,to według mnie tam do "cacy" to brakuje sporo |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jesli chcesz tutaj masz taki sam kocioł jak Twój , i podobny dom metrażowo i pod względem ocieplenia .
Możesz sobie podglądać jego Statystyki , |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Musisz wpisać czas do oproznienia zasobnika .
W oep przyjmuje sie dla groszku ze ślimak podaje 0,222kg/min ale ten czas nalezy sobie samemu zmiezyć Czyli zasypujesz np 100kg opału zerujesz licznik podajnika , kiedy opał sie skończył , tak że widać lej podajnika to dzielisz czas podajnika przez ilośc opalu , np jesli licznik pokazuje 400min/100kg wychodzi 4 , czyli 1kg/4min I teraz np zasypiesz 150kg to mnozysz to zawsze przez 4 czyli wychodzi 600min i to wpisujesz w Ustawienia -zaawansowane- czas do opróznienia zasobnika Dla grochu w ciemno mozesz pryjąć mnożnik 4,5 , a współczynnik do statystyk 0,222 |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Karoka ja się nie upieram ze pompa wychodzi drożej, to wszystko zależy też od tego w jakim budynku jest to instalowane, obecnie zakładamy u brata pompę Vailanta 39k, split z wbudowanym CWU plus bufor 100l, 10kW na 160m2, wszystko w podłodze 20 pętli.
Kolega ma buderusa na 180m2, też podłoga, mieszka na wsi pod Krakowem, chyba coś 700mnpm, jak u nas jest 0 to tam jest - 10 i wieje, i powiem Ci ze pompa mu przepala w obecnych warunkach sporawo, poproszę go to wrzucę Statystyki A pompę planuje u siebie zakładać w tym roku, i fotovoltaike, tylko że wkonanie własne plus dotacje |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Statystyki. Dodaj zdarzenie. Zsyp opału. Wpisz tam 100kg.
dodane 2023-02-26 21:46W tym sterowniku są jakieś stare zdarzenia od 2020r. Byłoby dobrze je wyczyścić czyli usunąć. Duża przerwa w zapisach. Nie jestem pewny ale chyba byłoby dobrze sformatować kartę pamięci o ile jest sprawna. I ponownie wprowadzić zakup paliwa. |
|||
|
||||
damian2406
![]() |
Witam. Czemu nie mam widocznych statystyk ? Coś trzeba przestawić?
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.