Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Administratora również nie tylko właściciel może edytować Statystyki
![]() |
|||
|
||||
Model17
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
W sumie nic się nie zmieniło, tylko tok myślenia
![]() ![]() ![]() ![]() dodane 2023-02-19 10:27Ps. Ok, już wszytko wyliczone na podstawie spalania i rocznych statystyk mojego niebieskiego ![]() dodane 2023-02-19 11:18 ![]() ![]() ![]() dodane 2023-02-19 11:31Policzę w/g schematu Piotra : 4t x 5kWh z 1kg eko (26MJ ) = 20000kWh ciepła z węgla na rok 20000 kWh : 365 dni = 55kW/h /d Licząc średnią tylko 4 zimowe miesiące tego sezonu : 3.2kW x 24h = 77 kWh/d Wg kalkulatora na stronie Ciepło właściwe wyszło mi 90kWh ![]() Kalkulator_leON22 |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
tryt napisał » 2017-01-27 10:13 Większość użytkowników forum udostępnia swoje urządzenia do wglądu dla innych (kmaslanka - nie). Wystarczy kliknąć i wiesz ile i za jaki okres ktoś spalił. Porównywanie trudne, każdy dom jest inny, każdy inaczej izolowany lub nieizolowany. Każde okna inne, w różnych miejscach Polski różne temperatury, każdy lubi inną temperaturę wewnątrz domu (jednemu wystarcz 20 stp inny musi mieć minimum 23), wreszcie opalamy różnymi gatunkami węgla, chrzczonymi na składach ile się da. Porównywanie, ile kto spalił, niewiele daje dlatego fajnie by było jakby w statystykach był wykres temp zewnętrznej i wewnętrznej lub chociaż średnia temp wew i zew z tego dnia , nawet dla właściciela danego sterownika daje to już jakis dokładniejszy podgląd ile kocioł spala przy danych temp wew i zew , no ale .... ehh |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
![]() ![]() dodane 2021-02-11 20:16 karoka65 napisał » 2021-02-11 20:11 Ameno25 napisał » 2021-02-11 20:04 Ameno nie mam już dostępu do statystyk z RBRa ale za te pieniądze to jest pól tony dobrego eko groszku u mnie, ja nigdy nie paliłem żadnymi "śmieciami" co daje 4 zasobniki, czyli musiałbym przy takich temp. na zewnątrz palić zasobnikiem jakieś 7,5 doby, nierealne Ja pale ekomiałem lub ekogroszkiem max 700zł tona , nigdy nie płaciłem więcej , jeśli chodzi o czystość spalania to wcale lepsze groszki nie spalają się czysciej a na pewno nie w oep , niestety ale ja płacę te 200zł mniej niz ty w tym miesiącu , w domu każdy może zobaczyć jak mam ciepło , wiadomo nie ma co porównywać komfortu ,PC a wegiel , |
|||
|
||||
pawel3
![]() |
link do statystyk jakby ktoś potrzebował
|
|||
|
||||
ares1980aa
![]() |
Witam u mnie brak wykresów i statystyk od 11.12.2020 po 14:00 koniec. Ale to nie problem większy to, że nie mam powiadomień na e-maila z alarmów i zdarzeń i co gorsza nawet w podglądzie pieca też w historii ich brak.
Czy jedno z drugim jest jakoś powiązane? Ktoś coś jakoś? Czy w serwisie jakieś kłopociki? |
|||
|
||||
piotrstefani
![]() |
darase napisał » 2013-10-09 23:22 To kiepsko a nie masz jakiegoś czytnika kart sd? Czytnik mam tylko taki wbudowany w laptopa. A co odzyskiwania to nie wiem czy nie palnąłem głupoty bo umieściłem kartę tam gdzie była czyli w piecu i możliwe że te dane stare jeśli tam były to mogły się nadpisać. Pytanie tylko dlaczego tak się stało oraz czy jak podłącze sterownik do internetu to czy będę miał wgląd we wszystkie istotne Statystyki? |
|||
|
||||
yaro2004
![]() |
Ok. Te Statystyki zrobiłem, masakra jednego dnia miałem zużycie 42kg :(
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.