Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
rj1972
|
A co cię niepokoi? Generalnie cudów u Ciebie się nie zwojuje bo Twój regulator pokojowy w obecnym stanie mocno wszystko destabilizuje. Ale ok. po to on jest tylko czy nie lepiej mniej podawać na grzejniki albo je przykręcić niż tak często odcinać układ za pomocą regulatora? Coś mi mówi, że masz dobrze nasłonecznioną cześć budynku z oknami. Nie wiadomo ile i jak to pali bo nie masz statystyk. Dodatkowo coś dziwnie wprowadzasz zasypy co 2 dni 20kg, 28kg, 21kg. Ważysz to czy robisz to na oko. Nie lepiej nasypać bardziej miarodajną dawkę 100kg? Wtedy można by coś powiedzieć. Nie wiem czy dla Twojego regulatora pokojowego nie byłby lepszy tryb automatyczny ręczny bo w eCoalu masz mocne przebicia temperatury. Daj mu korektę dmuchawy -2 a w podtrzymaniu czas pracy 5s, czas postoju podajnika 90s, czas krótkiej przerwy 75s, moc dmuchawy 39%. Odczekaj 2-3 dni żeby można było to zobaczyć. Spokojnie nie zgaśnie. |
|||
|
|
||||
|
pitaszek
|
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47 U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia. Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany. ![]() W obu zakupach (02.09.2021 i 12.05.2021) nie masz podanej wartości: Ilość kg/min pracy podajnika: Może to jest problemem. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Jedna z sugestii - dokładnie wyczyścić wymiennik
![]() Druga - histereza # kotła 0st Hist,przejścia na moc max 1,5st ( jak radzi @rj1972 ) sam tak kiedyś miałem jak jechałem na grupowym ![]() Trzecia - zmiana trybu spalania na ręczny Czwarta - praca w automacie Piąta - zmniejszyć temp.wew. bo pisałeś że masz 24-25st ale nie ma komfortu ![]() Szósta - odpalić Statystyki żeby mieć podgląd ile spalasz opału ( właśnie ile spalałeś do tej pory ? ) Wszystko można wykręcić na tym sterowniku ![]() |
|||
|
|
||||
|
mariuszlol23
|
Witam.
Aplikacja przestała pokazywać Statystyki z poszczególnych dni, albo są np dziury pół dnia. Od godziny 12 do 18 zużycie węgla zero, a potem nagle pokazuje. Działało bez zarzutu i nie wiem o co chodzi? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
mariuszlol23 napisał » 2021-12-20 07:52 Witam. Aplikacja przestała pokazywać Statystyki z poszczególnych dni, albo są np dziury pół dnia. Od godziny 12 do 18 zużycie węgla zero, a potem nagle pokazuje. Działało bez zarzutu i nie wiem o co chodzi? Sprawdź wpisy o zasypach - prawdopodobnie brakuje w którymś z nich wybranego paliwa |
|||
|
|
||||
|
gwarek
|
Witam. Twóje zużycie paliwa nie jest wcale takie duże jak na takie warunki. Dom oddaje cały czas ciepło i tylko nastawą za 4D możesz zmniejszyć spalanie. Po prostu mieć zimniej w domu ... Co do spieków to każdy tu pisze o zmniejszeniu nadmuchu. Przy jednoczesnym mniejszym podawaniu ale przez krótki czas postoju. Wtedy jest większy ruch na palenisku i zmniejsza tendencję do sklejania opału. Możesz też pomieszać opał z wapnem ( takim ogrodowym do pobielania drzewek ). Pozdrawiam. P.S. Zobacz moje Statystyki w spalaniu. Też czeka mnie ocieplanie domu itp. https://esterownik.pl/device/25128 |
|||
|
|
||||
|
faco
|
No ja mam nieocieplony, okna plastik 2 szyby, mur tez 50 tka. Oczywiście tak samo podłączony do starej instalacji grawitacyjnej, rury tam chyba są z dwa cale. Tez go mam nie cały miesiąc, ale po czytaniu forum łapie go za rogi
Ze bym powiedział ze piec w miarę opanowany co i jak, wiadomo coś się doszkolę po drodze ale szokuje mnie to spalanie, mam odczucie jak bym palił w nim na dworze zamiast w domu. Nie powiem ciepło jest ale gdzieś mi to ciepło umyka ze ten piec cały czas musi jak to po naszymu fedrować Zobaczę jak temperatura za oknem pójdzie w górę czy przyhamuje tym popęd do grzania PAndrzej jak bym widział takie zużycie jak u Ciebie w statystykach, to nie wiem co bym zrobił, sznura i na góra ![]() |
|||
|
|
||||
|
faco
|
No widzisz tak to je ze po czasie ustalosz priorytety co wazniejsze proste linie czy myni na łopacie. Mnie jak na razie bardzi zalezy jak wiesz w ty stary budzie miec myni na łopacie ze pal licho z kreskami, za nie nie placa. Co z tego ze były jak pokozoł gmaj wyzy jak wongiel szybci zniko. Jak na razie optymistycznie patrza na Statystyki widza ze mom trend opadajacy
|
|||
|
|
||||
|
bodziasty
|
To teraz uzupełniaj Statystyki i udostępnij publicznie bo pisze, że użytkownik niezalogowany no i zaktualizuj na 3.1.8 - to tak na początek
|
|||
|
|
||||
|
MarekKlyk
|
Od niedawna mam ecoal 3.5, gdzie i co mam wpisać żeby mi Statystyki pokazywało? Bo szukam na forum, szukam w apce na telefonie i nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś, jest tu gdzieś jakiś tutorial?
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.