Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
bogdan7711
|
nie dawno to miałem był zakup węgla a nie wprowadziłem danych dziennego spalania i Statystyki się straciły wystarczyło wpisać i jest o.k
|
|||
|
|
||||
|
simko1
|
PrzemekP napisał » 2018-03-02 20:17 simko1 Statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika. Zasypy są tylko informacyjne do zdarzeń o zasypach. Jeżeli zawsze zasypujesz do pełna to wystarczy jak podasz ile kg wsypałeś przy danym zasypie. Nie modyfikujesz czasu do opróżnienia - przecież po zasypie masz pełny zasobnik. Dziękuję za szybka odpowiedz. Juz zajarzyłem jak to oblicza. Pozdrawiam. Szymon |
|||
|
|
||||
|
MarcinW
|
Faktycznie tu masz rację.
Ale mimo to można przyjąć określony czas dla danego paliwa. U mnie cały podajnik ekogroszku będzie schodził w podobnym czasie pracy ślimaka jak u innych z tym samym piecem. Więc można by przyjąć z góry określony czas. Czy miało by to wielki wpływ na Statystyki? Jak się mylę proszę mnie poprawić. |
|||
|
|
||||
|
himeroza
|
pimpej napisał » 2017-12-23 10:57 Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu. Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg) Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada ![]() Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu) Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %) jaki pellet i firma?? 25% wiecej ?? kolego z wegla mozna wycisnąć o wiele więcej niż z trocin |
|||
|
|
||||
|
PROMETEUSZ
|
witam a możne wie ktoś dlaczego Statystyki nic nie pokazują
|
|||
|
|
||||
|
LiMat
|
Co się działo z "platformą" dzisiaj miedzy 2 a 3 w nocy. W statystykach są dziwne wykresy, nie tylko u mnie.
W aplikacji mobilnej wszystko jest OK. |
|||
|
|
||||
|
Vitis
|
marcinbb napisał » 2018-04-04 21:23 Statystyki masz w kg, a pellet powinieneś liczyć w litrach Nie rozumiem co ty ten pellet masz w płynie a nie lepiej to liczyć jak to drewno np. w kubikach? albo tak jak sklepy sprzedają w kg?Nie musisz potem przeliczać z kg na litry i odwrotnie. |
|||
|
|
||||
|
bodziasty
|
To u mnie trochę mniej wyszło przy instalacji 4 kW
za październik 274 kWh ![]() łącznie 901 kWh ![]() Ale to dlatego, że mam dach z panelami nie centralnie na południe, ale na południowy zachód, no i kąt nachylenia dachu to 11 stopni - według zakładających panele to najmniejszy dopuszczalny kąt na panele i nie robili przez to konstrukcji podwyższającej. Podobno najlepszy kąt nachylenia dla paneli to 35 stopni - tak mi mówili. dodane 2018-11-01 10:23Pod neta podpięli mnie 31 października i tu moje pytanie - może ma ktoś taki panel jak ja BENNING SOLAR Nie aktualizuje sobie danych sprzed podpięcia do internetu - zarejestrowania falownika na stronie a tylko pokazuje bieżące od momentu podpięcia - może coś robię nie tak. Insztalator który podpinał też nie bardzo wiedział - szkoda słów. Pokazuje tylko całą produkcję, a w statystykach miesięcznych tylko od momentu podpięcia do netu. ![]() ![]() W falowniku są dane ale jak je zedrzeć ![]() |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
leON22
|
Jeszcze trochę moich statystyk
![]() ![]() Full produkcja mojego zestawu od maja do października 3705kWh- 2848 generacja = 857kWh zużytych w "locie" na bieżąco 2848x0,8-1657= 621 kWh w magazynie do odbioru ![]() 1657+857= 2514kWh : 6m-cy = 419kWh na m-c ![]() Mam nadzieję , że z tym magazynem , na koniec roku wyjdę na zero z bilansem pewny |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

a nie lepiej to liczyć jak to drewno np. w kubikach? albo tak jak sklepy sprzedają w kg?

Oto moje podsumowanie :

pewny