Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
kiminero
![]() |
Kalibracja jest dla sterownika, by lepiej wpasował się w rzeczywiste moce, które wyświetla oraz dla statystyk. Prowadzenie kotła się nie zmieni. Ogniwo ma małą pojemność wodną i skoki temp będą. Przy buforze powinien być zawór termostatyczny ochrony powrotu 50-55 st, ale wtedy to na kotle trzyma się 70-75, a nie 50. Podejrzewam, że go nie ma i do kotła spływa tyle ile ma aktualnie dół bufora.
Spróbuj pracy na PID. Może ustali sobie lepszą moc średnią. Wahań raczej nie unikniesz. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
"Coś podobnego robi różnicę", a ile kto spala można sobie podejrzeć w jego statystykach, pod warunkiem, że ten "ktoś" ma udostępniony sterownik i staty prowadzi rzetelnie, sumiennie i bez "kombinowania" np. z źle wpisanym WPP lub "coś podobnego"
![]() dodane 2022-10-22 07:07Ps. Co to za "gość" który się wymixował ![]() dodane 2022-10-22 07:15@leon masz pompę mieszającą, to czemu jej nie używasz ![]() ![]() ![]() dodane 2022-10-22 07:23PS2. Sory Winnetau ale za przeproszeniem, robisz ludzi w ciula ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Arti no przeciez napisałem ze cos mi sie ubzdurało ze 200kg to 4 worki a nie 8 ,
Zajrzałem właśnie na staty z tamtego roku i za październik miałem 300kg , ale było o ile mnie pamięć nie zawodzi zimniej , także myślę ze w tym roku byłoby pewnie ze 200kg . Prądu mam na trzaskane na dzień dzisiejszy jakies 350kW , 250 na liczniku i 100kW autokonsumpcji z czego zawsze miałem zużycie miesięczne jesienią 250kW na sam dom , więc wynika że 100kW wzięła pompa , w statystykach pompy pokazuje mi 97kW , pompa ma wypracowane 185h w grzaniu , ale to jest za jakies 40 dni , bo przez przypadek zrobiłem reset ustawien i nie mam statów od początku |
|||
|
||||
Arturpu
![]() |
||||
|
||||
gwarek
![]() |
25kg na dzień według zasypów na taką łagodną porę to nie jest oszczędnie.
Najlepiej zważ sobie ile masz po dwóch dniach w popielniku. Wtedy odpowiesz sobie na pytanie jaki masz opał. Musisz poprawić ilość opału zużywanego na minute bo Statystyki wychodzą ci kosmiczne. |
|||
|
||||
zbigmaz01
![]() |
kocurmarcin napisał » 2013-01-20 12:42 Zrób wpis (dodaj wis do statystyk) tak jak zasyp tylko wybierasz "zakup" a tam w rozwinięciu wpisu jest rubryka o wartości opałowej.Nie , właśnie szukam gdzie to wpisac , ale nie widzę . ![]() |
|||
|
||||
krzynycz
![]() |
Zgodzę się z przedmówcą. Patrząc na wykresy i Statystyki udostępniane przez @osolk, to piec nie wygląda mi na przewymiarowany. Przy obecnej temperaturze w okolicach zera piec pracuje w trybie eCoal bez przechodzenia w tryb Podtrzymanie, więc w swoich zakresie mocy 5,2 - 20 kW.
Praca w trybie eCoal może sprawiać wrażenie, że piec dużo palii (dmuchawa ciągle pracuje, a piec nie przechodzi w podtrzymanie), ale to właśnie tak ma być. Sterownik stara się modulować moc do bieżącego zapotrzebowania w taki właśnie sposób, żeby spalanie było optymalne. |
|||
|
||||
marcin88
![]() |
Wczoraj odpaliłem grzanie 3 kondygnacji gdyż było czuć zimno na klatce schodowej. To przeszkadzało.
Wczoraj też czyściłem piec. Spalanie utrzymuje się na poziomie 60kg na dobe wedlug statystyk. ![]() CWU leze już z grzałki. Jak widać aktualnie kocioł pracuje cały czas, nie przechodzi w podtrzymanie. |
|||
|
||||
darase
![]() |
Dlatego minutowe liczenie jest dość niedokładne bo mamy różne kawałeczki eko, najdokładniej będzie spalając miał.
Wczoraj wsypałem 130kg przy czasie pracy podajnika 538min, to przy 160kg powinno być 662 a wcześniej napisałem 160kg to 699min. Błąd pomiarowy wyszedł 37min * 0.229=8.5kg dość duży dlatego używam statystyk ręcznych w zeszycie joko dodatek ![]() |
|||
|
||||
Janeksobin
![]() |
Witam, mam problem ze statystykami. W aplikacji mobilnej mogę je sprawdzić ale na stronie już nie. Miał ktoś podobny problem?
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.