Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
kubanos
|
Chcę oszacować na podstawie spalengo opału, jakie jest zapotrzebowanie budynku ma energię cieplną pod pompę Ciepła.
Jest konkretny wzór na to ale trzeba wiedzieć jaka piec ma sprawność. Mam 160 metrów. Zużywam razem z CWU na sezon nie wiecej niz3 tony. Z wykresów że statystyk wychodzi co innego, z cieplo.app co innego. Masz buderusa i pv i chce Ci się bawić w wungiel? |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
Model17
|
okej jak będe miał możliwość to zmienię jego położenie
dodane 2023-01-27 18:58i mam jeszcze pytanko czemu nie generuje mi statystyk dodane 2023-01-27 18:59? |
|||
|
|
||||
|
Gelo_26
|
Witam
Od kilku dni w podglądzie online nie mam wykresów i statystyk, widzę jedynie aktualne parametry sterownika. Wiecie z czym może być problem, jak to naprawić? |
|||
|
|
||||
|
DKo70
|
Karta ma 1,45 GB wolnego miejsca. A co zrobić aby nadal zapisywały się Statystyki? Wystarczy zmienić kartę?
Kartę zgrałem i sformatowałem. I nic To co zgrałem ze starej karty nagrałam na nową 4 GB i też nic. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Wykresy na stronie sterownika działają poprawnie. Statystyki też są OK. Karta SD działa poprawnie i dane wyglądają OK.
Jeżeli chodzi o aplikację to aplikacja do starych sterowników została usunięta z Play Store - pracujemy aby ją przywrócić, niestety wymaga to przerobienia aby dostosować do aktualnych wymogów Google. |
|||
|
|
||||
|
Lichy
|
leON22 napisał » 2022-05-04 06:55 Ok, to teraz sprawdź ile Ci kręci minut ten Twój podajnik, żeby przepchnąć to 180kg. Reszta j/w Wyszło ok. 500 minut i w podajniku była jeszcze garstka węgla więc ustawiłem 520 minut. Zrobiłem Statystyki i ogólnie to wydaje mi się, że sporo tego ekogroszku idzie. Może można coś poprawić w ustawieniach. Jeśli chodzi o popiół to jest 50/50 popiół z spiekami. Wrzucę zdjęcie w wolnej chwili. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Wykresy powinny się rysować bez statystyk. Może brak karty SD w sterowniku albo uszkodzona
pewny
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Podepnę się do tematu i zadam pytanie z innej beczki, może bardziej do Fachowców z ES
Czy rzetelnie prowadzone Statystyki w naszym eSterowniku i wynikająca z nich średnia moc kotła w danych miesiącach, są miarodajne i czy mogą pomóc w doborze mocy PC
|
|||
|
|
||||
|
dziuniek
|
Ostatnio właśnie przeliczałem ilość zużytego groszku w kilku ostatnich sezonach grzewczych na kWh i wychodzi bardzo podobnie co w statystykach ze sterownika. Ja przyjąłem do obliczeń 0.278kWh z 1MJ energii i tak jak deklaruje to ES 65% sprawności kotła. Też przymierzam się do PC.
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

pewny