Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
PAndrzej
|
zobacz na moje statystyki temperatura na kotle nie przekracza 60 a ustawiona jest na 55.
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
A ja bym prosił o dodanie wykresu temp. zew. do statystyk, również wielkie THX
|
|||
|
|
||||
|
gwarek
|
@Leon znowu u Ciebie same proste kreski na wykresie .... po co to rysować hihihih. Popieram co do temperatury w statystykach. |
|||
|
|
||||
|
kubanos
|
Chcę oszacować na podstawie spalengo opału, jakie jest zapotrzebowanie budynku ma energię cieplną pod pompę Ciepła.
Jest konkretny wzór na to ale trzeba wiedzieć jaka piec ma sprawność. Mam 160 metrów. Zużywam razem z CWU na sezon nie wiecej niz3 tony. Z wykresów że statystyk wychodzi co innego, z cieplo.app co innego. Masz buderusa i pv i chce Ci się bawić w wungiel? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Ty patrzysz na wydajność podajnika - parametr w ustawieniach kotła
Ja pisałem o współczynniku podawania paliwa - parametr podawany w statystyki -> Zdarzenia -> Zakup paliwa |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
urchin napisał » 2025-02-19 08:11 Mam dodany sterownik, mogę zdalnie przeglądać parametry, zmieniać ustawienia ale ikonka od "statystyki" jest nieaktywna, więc nie mogę dodać zakupu węgla itp. co może być przyczyną? Sterownik odkupiłem od poprzedniego użytkownika, zaktualizowałem do wersji 0.3.1.8. W kolumnie urządzenie jest "Dla każdego" zamiast "Ecoal"? Powinienem mieć 3 urządzenia, Ecoal 1, Ecoal 2 i Bruli. W jednym Ecoal mam wszystko działające. Już powinno być OK |
|||
|
|
||||
|
Lichy
|
leON22 napisał » 2022-04-21 11:56 Ps." Zasobnik na pełno" tzn.ile kg? Jak chcesz mieć dobre statystyki, musisz mieć to wszystko wyliczone jak w aptece ![]() ![]() Zasobnik na pełno czyli 180kg wg. informacji strony producenta
|
|||
|
|
||||
|
Lichy
|
leON22 napisał » 2022-05-04 06:55 Ok, to teraz sprawdź ile Ci kręci minut ten Twój podajnik, żeby przepchnąć to 180kg. Reszta j/w Wyszło ok. 500 minut i w podajniku była jeszcze garstka węgla więc ustawiłem 520 minut. Zrobiłem statystyki i ogólnie to wydaje mi się, że sporo tego ekogroszku idzie. Może można coś poprawić w ustawieniach. Jeśli chodzi o popiół to jest 50/50 popiół z spiekami. Wrzucę zdjęcie w wolnej chwili. |
|||
|
|
||||
|
faco
|
Nic tam nie widzę. No wiedziałem ze będziesz na mnie głosował, dlatego załapałeś się u mnie na darmowe kalibrowanie pieca
![]() Tu masz prosto pokazane jak ustawić statystyki: https://esterownik.pl/forum/posty,3438/ustawienia-bruli-kociol-tekla-?m=106687#106687 |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.