Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-01-06 13:49 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  tedp84 Posty:
dziury w statystykach dlaczego ??

https://esterownik.pl/device/11052
daty 2017-01-04
2017-01-03
2016-12-22
i jeszcze pare innych dat
o co chodzi ??
2017-01-10 07:42 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  PrzemekP Posty:
szakal_kp napisał » 2017-01-09 23:52
Witam serdecznie,
Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie.

Sprawdź czy w zakupie paliwa podałeś współczynnik ile paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy.
W zasypach musisz wybrać odpowiednie paliwo. 
2017-01-13 18:08 Temat: eCoal.pl v3.5 » Dwa różne histogramy dla jednej mocy
  leON22 Posty:
phubmat wielki szacun za ten wywód , jaki z tego morał , że najlepiej ustawić kociołek w dwóch trybach i wtedy histo będą się rysowały odpowiednio dla zadanych mocy A tak na poważnie to pisanie ,że ktoś napisał coś i nic to nie wnosi , piję do @Tommyle to również nie jest odpowiedź wnosząca coś do tematu , wskazałem Ci kierunek , wnioski wyciągnąłeś sam , a jedyny słuszny to nie ważne są wykresy i statystyki , ważne jest to co na palniku i w popielniku , spalanie to złożony proces i trudno go zamknąć w wykresach histo , to tylko narzędzie pomocnicze ale nie wyrocznia , pozdrawiam
2016-09-26 19:24 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  konto usunięte Posty:
Zgadza się. 
Szkoda że nie prowadziles statystyk. Łatwo wtedy ocenić zapotrzebowanie.
2018-01-09 18:40 Temat: bruli.pl v3.5 » Zawór 4D w ochronie powrotu przymyka po przekroczeniu 75°C, jak to zmienić?
  matt_wiersz Posty:
A ja właśnie próbuję "wbić" do głowy Autorom programu by rozważyli możliwość ROZŁĄCZENIA tych dwóch funkcji. Brawo, dzięki za podkreślenie, że nie chodzi mi o przebudowę kotłowni, lecz uproszczenie w kodzie. Nigdy nie sugerowałem, że zależy mi na pilnowaniu temperatury zadanej za zaworem. Gdzie mogę tę opcję wyłączyć? Póki co, wprowadzenie korekty -5 T1 w kalibracji rozwiązało mój problem. Ciekawe na ile wprowadzi to błąd w statystykach?
2019-11-30 08:27 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  budgie1 Posty:
Yaro, według zapisów w statystykach twój kocioł spalił 80 kg za 134 godzin palenia. To wychodzi 0,6 kg na godzinę.
To skąd wartość 25 kg?
2018-01-10 08:14 Temat: eCoal.pl v3.5 » Retortowy Ecoal vs Retortowy Grupowy
  dziuniek Posty:
Coś jest na pewno nie tak, bo przy takiej temp. spalin to prawie całe ciepło idzie w komin. Muszą się wypowiedzieć inni posiadacze tego typu pieca. Opisz też instalację i co ogrzewasz bo ponad 40kg/doba to bardzo dużo (jeśli to jest prawda i Twoje statystyki są dobrze ustawione).
2018-01-10 08:19 Temat: eCoal.pl v3.5 » Retortowy Ecoal vs Retortowy Grupowy
  MarcinJ Posty:
statystyki się dopiero "tworzą" - uczę się ich. Więc może niekoniecznie wszystko jest w nich poprawne. Chociaż idzie około półtorej worka na dzień czyli jakieś 35 kg/dobę.
Ogrzewam duży, stary, średnio ocieplony z 3 stron budynek (czwarta ściana "goła" cegła bo nie dostanę się do niej aby ocieplić). Dom 220m2, a instalacja prosta - piec, zwykłe kaloryfery aluminiowe bez termostatów, CWU boiler 80l zasilany przez wężownicę. Z tym, że lubimy ciepło i na starym zasypowcu cały czas było te 70 stopni i w domu od 24 stopni w pokojach.
Teraz widzę, że trzyma te 55 stopni. Zostawię go tak na cały dzień i będę obserwował.
2017-01-20 09:43 Temat: bruli.pl v3.5 » Ustawienia bruli kocioł tekla
  PrzemekP Posty:
mackor Przy większym zakresie czasu zobacz, że statystyki są pokazywane nie co godzinę a co 2 lub 3 lub 6 godzin - wszystko zależy od zakresu jaki wybierzesz.
Przy większym zakresie pokazuje Ci średnią z kilku godzin a nie dokładnie z jednej godziny.
2025-05-20 01:57 Temat: eSterownik.pl » statystyki
  leON22 Posty:
Witam , odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta , wystarczy wpisać w forumową "szukajkę" magiczne słowo statystyki , pozdrawiam 🙂
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.