Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
ven
![]() |
||||
|
||||
blur
![]() |
Ja natomiast mam taki problem że od 24.12 przestały do statystyk dodawać się zasypy z apki :( można gdzieś sprawdzić ile i kiedy zasypałem ?
|
|||
|
||||
ven
![]() |
Tryb CWU dodany, aktualizacja przed chwilą poszła do marketu (kanał beta).
![]() added 2016-09-13 08:12Jak ktoś chce zobaczyć jak działa moduł pokoje (głowice, czujniki, listwa) można się zalogować w aplikacji eCoal Mobile na konto demo (login: demo, hasło demo) i wybrać sterownik demo. Do tego sterownika sparowane są głowice, czujniki i listwa. added 2016-09-13 08:14 Grisza napisał » 2016-09-09 10:52 Dobra robota. U mnie też działa, teraz tylko trzeba by doprowadzić je do takiego wygląda jak na stronie www: - zużycie kg/dobę, - możliwość sprawdzenia zużycia dla zadanego okresu czasowego, - dodanie tabeli z podsumowaniem statystyk dla zadanego okresu. Będzie dodane ![]() W dzisiejszej aktualizacji jest już podsumowanie, zastanawiam się tylko jak to graficznie ogarnąć. |
|||
|
||||
mamut
![]() |
Wojtal a ten cały zasobnik to ile (bo po wsypaniu 75kg grochu wydaje się pełny, a tam jeszcze dużo wchodzi) i jakiego opału? Statystyk brak więc nie wiadomo ile tych kg poszło. Sądząc po tym, że masz 25kW, to chyba masz co ogrzewać.
Tak dla przykładu kilogram węgla 25MJ/kg spalonego przez godzinę daje moc 7kW, pomnożyć to musisz przez sprawność kotła, dajmy na to teoretyczne 80%, to uzyskujesz 5,6 kW. Czyli na dobę kocioł spaliłby 24 kg węgla i piec pracowałby ze średnią mocą 5,6 kW. W rzeczywistości ta sprawność będzie jeszcze niższa. Te 80% będzie raczej bliżej palenia na nominalnej mocy, czyli trzeba spalić 105 kg podanego wyżej węgla dziennie, żeby uzyskać średnią moc kotła 25kW. Teraz porównaj sobie to do ilości węgla jaką spalasz i zapotrzebowania domu na energię. |
|||
|
||||
orzechdrums
![]() |
Witam,
Od 20 listopada mam brak statystyk/wykresów. Dodane wcześniej wpisy dot. zakupu oraz dodawane zasypy. Czy nieregularność w dodawaniu zasypów /praca kotła z poziomem 0 towaru/ mogła spowodować zanik statystyk/wykresów? W jaki sposób na statystyki wpływa dodanie zasypu? bo wydaje się, że czas pracy / ilość spalonego towaru/ sterownik liczy dalej poprawnie ... Proszę o pomoc szanownych forumowiczów. pzdr |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie ma za co , to częsty błąd zaczynających przygodę ze statystykami , naprowadził mnie @farante
![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
szakal_kp napisał » 2017-01-09 23:52 Witam serdecznie, Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie. Sprawdź czy w zakupie paliwa podałeś współczynnik ile paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy. W zasypach musisz wybrać odpowiednie paliwo. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Koksik napisał » 2017-01-05 14:13 Witam Chciałbym sie podpiąć jak doprowadzić do tego aby statystyki w ogóle coś pokazywały? Wpisuję dosypywanie węgla, mam jak długo trwa opróżnienie podajnika, czego mi jescze brakuje? Brak zakupu paliwa, dla którego musisz podać współczynnik ile kg paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy. Po dodaniu zakupu (pamiętaj żeby dodać zakup z datą wcześniejszą niż pierwszy zasyp) musisz każdy zasyp wyedytować i w polu Rodzaj paliwa wybrać to które dodałeś w wpisie Zakup |
|||
|
||||
szakal_kp
![]() |
Witam serdecznie,
Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie. |
|||
|
||||
szakal_kp
![]() |
statystyki już działają, jest chyba jakiś dłuższy czas na odświeżenie lub po drugim zasypie się pokazały.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.