Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
tedp84
|
dziury w statystykach dlaczego ??
https://esterownik.pl/device/11052 daty 2017-01-04 2017-01-03 2016-12-22 i jeszcze pare innych dat o co chodzi ?? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
szakal_kp napisał » 2017-01-09 23:52 Witam serdecznie, Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie. Sprawdź czy w zakupie paliwa podałeś współczynnik ile paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy. W zasypach musisz wybrać odpowiednie paliwo. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
phubmat wielki szacun za ten wywód , jaki z tego morał , że najlepiej ustawić kociołek w dwóch trybach i wtedy histo będą się rysowały odpowiednio dla zadanych mocy
A tak na poważnie to pisanie ,że ktoś napisał coś i nic to nie wnosi , piję do @Tommyle to również nie jest odpowiedź wnosząca coś do tematu , wskazałem Ci kierunek , wnioski wyciągnąłeś sam , a jedyny słuszny to nie ważne są wykresy i statystyki , ważne jest to co na palniku i w popielniku , spalanie to złożony proces i trudno go zamknąć w wykresach histo , to tylko narzędzie pomocnicze ale nie wyrocznia , pozdrawiam
|
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Zgadza się.
Szkoda że nie prowadziles statystyk. Łatwo wtedy ocenić zapotrzebowanie. |
|||
|
|
||||
|
matt_wiersz
|
A ja właśnie próbuję "wbić" do głowy Autorom programu by rozważyli możliwość ROZŁĄCZENIA tych dwóch funkcji. Brawo, dzięki za podkreślenie, że nie chodzi mi o przebudowę kotłowni, lecz uproszczenie w kodzie. Nigdy nie sugerowałem, że zależy mi na pilnowaniu temperatury zadanej za zaworem. Gdzie mogę tę opcję wyłączyć? Póki co, wprowadzenie korekty -5 T1 w kalibracji rozwiązało mój problem. Ciekawe na ile wprowadzi to błąd w statystykach?
|
|||
|
|
||||
|
budgie1
|
Yaro, według zapisów w statystykach twój kocioł spalił 80 kg za 134 godzin palenia. To wychodzi 0,6 kg na godzinę.
To skąd wartość 25 kg? |
|||
|
|
||||
|
dziuniek
|
Coś jest na pewno nie tak, bo przy takiej temp. spalin to prawie całe ciepło idzie w komin. Muszą się wypowiedzieć inni posiadacze tego typu pieca. Opisz też instalację i co ogrzewasz bo ponad 40kg/doba to bardzo dużo (jeśli to jest prawda i Twoje statystyki są dobrze ustawione).
|
|||
|
|
||||
|
MarcinJ
|
statystyki się dopiero "tworzą" - uczę się ich. Więc może niekoniecznie wszystko jest w nich poprawne. Chociaż idzie około półtorej worka na dzień czyli jakieś 35 kg/dobę.
Ogrzewam duży, stary, średnio ocieplony z 3 stron budynek (czwarta ściana "goła" cegła bo nie dostanę się do niej aby ocieplić). Dom 220m2, a instalacja prosta - piec, zwykłe kaloryfery aluminiowe bez termostatów, CWU boiler 80l zasilany przez wężownicę. Z tym, że lubimy ciepło i na starym zasypowcu cały czas było te 70 stopni i w domu od 24 stopni w pokojach. Teraz widzę, że trzyma te 55 stopni. Zostawię go tak na cały dzień i będę obserwował. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
mackor Przy większym zakresie czasu zobacz, że statystyki są pokazywane nie co godzinę a co 2 lub 3 lub 6 godzin - wszystko zależy od zakresu jaki wybierzesz.
Przy większym zakresie pokazuje Ci średnią z kilku godzin a nie dokładnie z jednej godziny. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Witam , odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta , wystarczy wpisać w forumową "szukajkę" magiczne słowo statystyki , pozdrawiam 🙂
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
A tak na poważnie to pisanie ,że ktoś napisał coś i nic to nie wnosi , piję do