Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-11-22 10:48 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Propozycja zmian
  leON22 Posty:
Jacek_OEP10kw napisał » 2017-11-19 14:49
Ze swojej strony miałbym propozycję dodania opcji wpisywania dwóch różnych paliw jednocześnie do jednego zasypu.
Coraz częściej się zdarza  że kupujemy groszek który się spieka-koksuje i dopiero po dodaniu innego paliwa (miału, peletu itp) da się go w miarę poprawnie spalić. Powoduje to błędne wyświetlanie statystyk.

Jacek_OEP10kw napisał » 2017-11-19 15:00
LiMat napisał » 2017-11-19 14:56
Jest taka opcja...

Nic o niej nie wiedziałem, możesz napisać jak ją włączyć.

LiMat no i co z tą opcją , gdzie jej szukać  Czy tylko Ci się wydawało  Czekamy na info
2017-11-14 22:43 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Znikające statystyki
  sw224 Posty:
Wszystko co powinno być wpisane to jest,  działało dobrze a po jednodniowym postoju pieca zaczęły się przerwy w statystykach. 
2017-11-22 11:00 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Propozycja zmian
  PrzemekP Posty:
LiMat napisał » 2017-11-19 14:56
Jest taka opcja...

Z tego co mi wiadomo (a jestem dość dobrze w tym temacie obeznany) nie ma takiej opcji
Jacek_OEP10kw napisał » 2017-11-19 14:49
Ze swojej strony miałbym propozycję dodania opcji wpisywania dwóch różnych paliw jednocześnie do jednego zasypu.
Coraz częściej się zdarza  że kupujemy groszek który się spieka-koksuje i dopiero po dodaniu innego paliwa (miału, peletu itp) da się go w miarę poprawnie spalić. Powoduje to błędne wyświetlanie statystyk.

A dlaczego tylko dwa a nie trzy? - zaraz się pokażą takie głosy .
Można przecież dodać zakup paliwa, które parametrami (współczynnikiem, kalorycznością i ceną) będzie odpowiadała miksowi jakim się aktualnie pali. 
Takie rozwiązanie jest chyba najłatwiejsze, a wydaje mi się, ze będzie działać poprawnie.
2017-11-22 12:25 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Propozycja zmian
  PrzemekP Posty:
Może być tylko jeden wpis oznaczony jako domyślne paliwo. Innej opcji nie ma.

W statystykach zrób sobie jeden zakup paliwa, oznacz jako domyślny i ustaw mu takie parametry jakie ma Twoja mieszanka - chyba, że za każdym razem zasypujesz w innych proporcjach paliwo - w zależności od fazy księżyca czy czegoś tam innego
2018-03-02 08:28 Temat: eCoal.pl » brak statystyk
  bogdan7711 Posty:
Witam,brak statystyk za ostatnie dwa dni ,jaka może być przyczyna?połączenie ze sterownikiem jest .
2017-11-24 19:24 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Urządzenie nie podłączone
  gregors Posty:
Od wczoraj mam taki komunikat.
Aplikacja prawie nie działa,  czasami uda się wejść i za chwilę komunikat.
Przez stronę za pomocą laptopa wszedłem i było git.
Na smartfonie ciągle taki komunikat,  mogę wejść w statystyki i zdarzenia. 
Przy piecu online jest.

2017-11-24 20:31 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Urządzenie nie podłączone
  gregors Posty:
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i statystyki widzę na bieżąco. 
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić
2017-11-29 09:42 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki - coś się nie zgadza
  skierka21 Posty:
Sprawdziłem zużycie węgla w okresie 180 dni wyszło 817 kg a zasypu było 775 kg.
Mam 2 zakupy węgla pierwszy 2 tony drugi 350 kg z tego drugiego odjął już 365 kg , 
wiem że jest(był) on ustawiony jako paliwo z którego będzie automatyczny zasyp ale jak przekroczy to nie powinien sam zmienić ?
przy "ręcznym" cofaniu podajnika też liczy zużycie - choć to akurat jest zrozumiałe bo sterownik nie wie w którą stronę kręci , może lepiej jak na "ręcznym" by nie liczył ?
2020-11-02 20:04 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacja eCoal i strona eSterownik nie pokazują wykresów i zdarzeń
  piejar Posty:
Dziwna sytuacja: 01.11.2020 ok godziny 6 przestały mi się rysować trendy(wykresy) i urwały się zdarzenia. 
Ciekawostka jest taka, że stronka lokalna, dostępna przez nr IP sterownika wyświetla wykresy poprawnie!
Aplikacje eStwrownik i eCoal wyświetlają poprawnie stan bieżący chwilowy oraz statystyki ale jak pisałem wyżej, wykresy i zdarzenia się urwały. Cofanie daty wstecz wyświetla wykresy poprawnie. 
Nie pomógł reset sterownika ani reinstalacja apki eCoal.
Wygląda to tak, że aplikacja zdalną (z internetu) nie umie poprawnie odczytać danych od pewnej daty. A dane istnieją bo wykresy na stronce lokalnej dostępnej przez IP są poprawne.
Jakieś pomysły?

dodane 2020-11-02 20:04Już "się naprawiło". Dziękuję, choć nie wiem komu mam dziękować.
2017-11-28 16:00 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Uszkodzony sterownik, potrzebna pomoc.
  pitaszek Posty:
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń?
Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego?
Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć?

Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.