Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
sp5ade
|
Dzień dobry , zauważyłem brak statystyk od 27.05.2025 . Aplikacja mobilna działa poprawnie . Można to jakoś naprawić ?
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
sp5ade napisał » 2025-07-29 11:51 Dzień dobry , zauważyłem brak statystyk od 27.05.2025 . Aplikacja mobilna działa poprawnie . Można to jakoś naprawić ? Najprawdopodobniej jakiś wpis z zakupem paliwa nie ma podanego współczynnika. Lub paliwo, które wcześniej było dodane do zasypów zostało usunięte z listy zdarzeń. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
jbms81 napisał » 2025-08-19 22:00 Co trzeba zrobić aby statystyki znów działały? Dodam że adres serwera zmieniony, pozostałe ustawienia zweryfikowane, reset zasilania wykonany. Łącze się zdalnie że sterownikiem ale statystki nie działają. Już poprawione |
|||
|
|
||||
|
ka1231
|
Witam, mam problem ze zrozumieniem tego jak to wpisać mam piec defro evopell 15kw (od 4 dni) z zasypem 30kg. i nie wiem jaką ilość wpisać w to okienko statystyk w ustawieniach na wyświetlaczu mam 1361g/6min to wychodzi że w ciągu 1min 226g (chyba dobrze to policzyłem ) to co mam wpisać w to okienko 0.2 kg? bo nie czaje tego (wcześniej miałem stary piec bez takiego (nowoczesnego ) sterownika i internetu ) Proszę o pomoc i może jakiś przykład bo nie rozumiem
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Najprościej jak wyliczyć : Opróżniasz zasobnik tak żeby było widać ślimak, potem zasypujesz 100kg ( dodajesz zasyp w aplikacji albo na www ) czekasz aż paliwo zejdzie do tego samego poziomu czyli widoczny ślimak , patrzysz na czas jaki sterownik zarejestrował , przykładowo 420min , teraz ilość zasypanych kg czyli 100kg dzielisz przez ten czas czyli 420 min otrzymujesz wartość współczynnika pracy podajnika 100 : 420 = 0.238kg/min i tę wartość wpisujesz w odpowiednie okienko w statystykach przy zakupie paliwa . W sterowniku wpisujesz czas do opróżnienia zasobnika 420min ( jak zasypujesz 100kg ) jak wsypiesz więcej np.120kg ten czas musisz zmienić ręcznie bo automatycznie się to nie przelicza czyli 120 : 0.238 = 504 min , chyba jaśniej się nie da 😉
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
CzeslawH napisał » 2021-10-21 18:00 CzeslawH napisał » 2021-10-21 07:23 Może niedokładnie opisałem. Problem dotyczy Aplikacji nie strony WWW. Po zalogowaniu mój sytem jest widoczny ale nieaktywny (szary "ptaszek") W dalszym ciągu nie mam dostępu do aplikacji. Dziwne ale działa mi "stara" aplikacja przez Wi-Fi ( bez statystyk i wykresów) Proszę odinstaluj nową aplikację i zainstaluj raz jeszcze ( na nowo pobraną). Ja widzę Twój sterownik w aplikacji i jest cały czas aktywny. Szary ptaszek nie jest wyznacznikiem na ten moment dostępności sterownika. Żeby mieć pewność rozmawiamy o tym sterowniku -> Czesław_H Ogniwo EKO PELLET 18 |
|||
|
|
||||
|
CzeslawH
|
PrzemekP napisał » 2021-10-21 18:11 CzeslawH napisał » 2021-10-21 18:00 CzeslawH napisał » 2021-10-21 07:23 Może niedokładnie opisałem. Problem dotyczy Aplikacji nie strony WWW. Po zalogowaniu mój sytem jest widoczny ale nieaktywny (szary "ptaszek") W dalszym ciągu nie mam dostępu do aplikacji. Dziwne ale działa mi "stara" aplikacja przez Wi-Fi ( bez statystyk i wykresów) Proszę odinstaluj nową aplikację i zainstaluj raz jeszcze ( na nowo pobraną). Ja widzę Twój sterownik w aplikacji i jest cały czas aktywny. Szary ptaszek nie jest wyznacznikiem na ten moment dostępności sterownika. Żeby mieć pewność rozmawiamy o tym sterowniku -> Czesław_H Ogniwo EKO PELLET 18 Tak to jest ten. Odinstalowuję i spróbuję ponownie dodane 2021-10-21 18:18Pomogło. Po ponownej instalacji uruchomiła się. Sprawdzając na razie z grubsza - wszystko działa. Dzięki |
|||
|
|
||||
|
twalczak
|
U mnie po aktualizacji na dwóch kotłach przestały działać wykresy i statystyki. Przed aktualizacją wszystko działało.
dodane 2021-10-22 10:54I na jednym z pieców wolno działa zawór 4d otwiera się po 1%, drugi pięć normalnie jak przed aktualizacją. |
|||
|
|
||||
|
kajax
|
ecoal 0.3.1.4 od jakiegoś czasu nie ma statystyk, od stycznia co jakiś czas wygasza mi się kocioł, nie wiem co jest powodem :(, pomoże ktoś, nie mam ikonki aktualizacja.
|
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
kajax masz chyba powtarzający problem. W 2020r. była porada od PrzemkaP że powinno się sformatować kartę SD a wcześniej zrobic jej kopię. To w kwestii statystyk czy wykresów.
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.