Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Andrzej62 napisał » 2021-12-15 15:46 Jestem nowy ,brak statystyk mam eCoal /1.1.35.1. Piec OGNiwo Polecam ten link tldr: brakuje zakupu paliwa |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jedna z sugestii - dokładnie wyczyścić wymiennik
![]() Druga - histereza # kotła 0st Hist,przejścia na moc max 1,5st ( jak radzi @rj1972 ) sam tak kiedyś miałem jak jechałem na grupowym ![]() Trzecia - zmiana trybu spalania na ręczny Czwarta - praca w automacie Piąta - zmniejszyć temp.wew. bo pisałeś że masz 24-25st ale nie ma komfortu ![]() Szósta - odpalić statystyki żeby mieć podgląd ile spalasz opału ( właśnie ile spalałeś do tej pory ? ) Wszystko można wykręcić na tym sterowniku ![]() |
|||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Witam.
Aplikacja przestała pokazywać statystyki z poszczególnych dni, albo są np dziury pół dnia. Od godziny 12 do 18 zużycie węgla zero, a potem nagle pokazuje. Działało bez zarzutu i nie wiem o co chodzi? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
mariuszlol23 napisał » 2021-12-20 07:52 Witam. Aplikacja przestała pokazywać statystyki z poszczególnych dni, albo są np dziury pół dnia. Od godziny 12 do 18 zużycie węgla zero, a potem nagle pokazuje. Działało bez zarzutu i nie wiem o co chodzi? Sprawdź wpisy o zasypach - prawdopodobnie brakuje w którymś z nich wybranego paliwa |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
Dobry ekogroszek KGW 29 kj i daje rade a statystyki wychodzą mi dobrze.
dodane 2021-12-28 07:28Sory KGM dodane 2021-12-28 07:39mieszkam w górach u ciebie jest -4 a u mnie -11 to i kocioł musi pracować żeby dogrzać do zadanej 22,5 na radjówce w pokoju najzimniejszym od północy. |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Witam. Twóje zużycie paliwa nie jest wcale takie duże jak na takie warunki. Dom oddaje cały czas ciepło i tylko nastawą za 4D możesz zmniejszyć spalanie. Po prostu mieć zimniej w domu ... Co do spieków to każdy tu pisze o zmniejszeniu nadmuchu. Przy jednoczesnym mniejszym podawaniu ale przez krótki czas postoju. Wtedy jest większy ruch na palenisku i zmniejsza tendencję do sklejania opału. Możesz też pomieszać opał z wapnem ( takim ogrodowym do pobielania drzewek ). Pozdrawiam. P.S. Zobacz moje statystyki w spalaniu. Też czeka mnie ocieplanie domu itp. https://esterownik.pl/device/25128 |
|||
|
||||
ankli
![]() |
Witam,
nie działa zakres dat w statystykach! |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
ankli napisał » 2024-10-07 16:15 Witam, nie działa zakres dat w statystykach! Wydaje mi się, że jednak działa poprawnie. |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Witam. Pytanie .... Zakupiłem ekogroszek ale jeszcze palę starym. Czy mogę go wpisać do statystyk ale odznaczając: Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie Wtedy go nie będzie zaliczał do wyczewrpania zapasów. Dopiero po wyczerpaniu zaznaczam i będzie OK. Pozdrawiam.
|
|||
|
||||
faco
![]() |
No ja mam nieocieplony, okna plastik 2 szyby, mur tez 50 tka. Oczywiście tak samo podłączony do starej instalacji grawitacyjnej, rury tam chyba są z dwa cale. Tez go mam nie cały miesiąc, ale po czytaniu forum łapie go za rogi
![]() Ze bym powiedział ze piec w miarę opanowany co i jak, wiadomo coś się doszkolę po drodze ale szokuje mnie to spalanie, mam odczucie jak bym palił w nim na dworze zamiast w domu. Nie powiem ciepło jest ale gdzieś mi to ciepło umyka ze ten piec cały czas musi jak to po naszymu fedrować ![]() ![]() PAndrzej jak bym widział takie zużycie jak u Ciebie w statystykach, to nie wiem co bym zrobił, sznura i na góra ![]() |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.