Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
DKo70
![]() |
sq9tbu napisał » 2016-02-08 13:10 Nareszcie!
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres. |
|||
|
||||
uzi18
![]() |
Bzyk: info na github
dodane 2016-03-07 20:29Mala statystyka - aktualnie kod liczy sobie troszke ponad 2000 linijek, nie jest w to wliczony kod roznych bibliotek. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
mark3k napisał » 2014-04-09 10:18 Jest, ale nie umiem Ci powiedzieć jak to się zachowa w danej instalacji, a to ze względu na zbyt małą ilość przeprowadzonych testów.Pytanie: jak sterownik poradzi sobie z diametralnie różnymi bezwładnościami cieplnymi układu grzewczego jak i samego budynku, lokalu... Jest algorytm autoadaptacji? mark3k napisał » 2014-04-09 10:18 Zacznie. i czy nia zacznie sterownik przebijać temperatury na kotle przy mniejszym odbiorze ciepła? Na początku założyłem pracę ciągła nawet latem, ale szybko ten zamysł zweryfikowało nadmierne zużycie opału. Poniżej pewnego minimum (którego nie potrafię obliczyć - statystyki pokazały mi 2kW), tak praca się nie opłaca. Ale da się tak kocioł prowadzić. Przebijanie jest dużo mniejsze niż na coali, w zasadzie to sami definiujemy "o ile". |
|||
|
||||
tryt
![]() |
Pod statystykami jest informacja, że przyjęto sprawność kotła dla trybu lato 45% a dla trybu zima 65%.
Ogniwo z kolei w DTRce pokazuje zaświadczenie Instytutu Chemicznej Przeróbki Węgla w Zabrzu, że sprawność kotła wynosi 90,6 - 92%. Różnica znacząca i ciekawe, skąd się bierze. Może to mi ktoś wyjaśnić?
|
|||
|
||||
piodeska
![]() |
Witam,
Od kilku dni korzystam ze sterownika bruliv3,5 i mam pytanie o statystyki - piec pracuje ze sterownikiem już kilka dni a tam nic się nie zapisuje. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
mkaminski76 napisał » 2016-12-28 23:05 karoka65 napisał » 2016-12-28 20:42 Ile węgla spalasz na dobę? statystyki za 30 dni pokazują że prawie 28 kg Tobie mogę zaproponować mały eksperyment. Wypierdziel z palnika te szamotki razem z uchwytami. Zawsze możesz włożyć je tam z powrotem. |
|||
|
||||
Jacek_OEP10kw
![]() |
Po ostatnim zasypie przestało zliczać mi statystyki, reszta działa-czas do opróżnienia zasobnika i pojemność zasobnika.
W parametrze ilość kg/min pracy podajnika ma być wartość z przecinkiem czy kropką? Może to przez to? |
|||
|
||||
Magmarjo
![]() |
Piec mi dzisiaj po wyczyszczeniu raz podawał i chodził wentylator a raz nie ale nie mam schematu w komputerze tylko napis "urządzenie nie podłączone" jaki może być tego powód?statystyki są!
|
|||
|
||||
mkaminski76
![]() |
Witam, mam pytanie dotyczące Statystyk. Czy jest możliwa zmiana skali na wykresach dotyczących średniego kosztu i średniego zużycia? Skala na lewej osi nijak się ma do danych podanych na górze kranu. Np. średnie zużycie wynosi 25 kg/d a na wykresie skala pokazuje 1,2.
|
|||
|
||||
Mateusz91
![]() |
procho napisał » 2017-01-02 21:00 Mateusz91 - jak powi ogrzewasz - patrzac na statystyki to spalanie masz "niemałe" p.s. masz zawór 4D w schemacie a w realu jest on ale bez siłownika i otwarty na maksa? Powiem tak zawór mam tylko widoczny dla samego czujnika za zaworem. A to spalanie to ogólnie jest jakaś wiksa bo tutaj pokazuje co innego a jak wejdę na telefonie na aplikację to też co innego....Tak więc raczej nie daje mi wiarygodnych odczytów. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.