Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
Pulse
|
Ustawienia Tu masz moje ustawienia, 40%, 42% piec ustawiony w zakresie 8-12 to zależy od opału, instalacji itp itd, więc obserwuj popiół, ale daj mu zawsze przynajmniej dzień, dwa a nie 15 minut. Masz tez inny palnik, ja mam ekoenergię, Ty masz batorego wiec teoretycznie powinieneś mieć łatwiej. Nie rozumiem, czemu u Ciebie caly czas chodzi pompa CWU, albo coś źle widzę. Temperatura zadana CWU osiągnięta nawet przebita, a pompa CWU nadal ładuje. U mnie też przebija, bo nie mam jednego zaworu, ale jak jest temperatura osiągnięta to pompy CWU nie załącza. Włącz statystyki będziesz miał lepszy pogląd. |
|||
|
|
||||
|
siema
|
U mnie głupieją statystyki np. wczoraj zakończyły się o 22 a dzisiaj o 00 pokazują 122kg i tak jest od kilku dni /kumulacja 2 godzin /. Na schemacie po najechaniu na np zawór 3d nie pokazuje nic. Wiem że trwają prace ale tylko zwracam uwagę.
|
|||
|
|
||||
|
bambuli1985
|
Wszystkie te rzeczy mam od początku uzupełnione i nie wiem w czym problem mam udostępnione statystyki można zerknąć
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
phubmat wielki szacun za ten wywód , jaki z tego morał , że najlepiej ustawić kociołek w dwóch trybach i wtedy histo będą się rysowały odpowiednio dla zadanych mocy
A tak na poważnie to pisanie ,że ktoś napisał coś i nic to nie wnosi , piję do @Tommyle to również nie jest odpowiedź wnosząca coś do tematu , wskazałem Ci kierunek , wnioski wyciągnąłeś sam , a jedyny słuszny to nie ważne są wykresy i statystyki , ważne jest to co na palniku i w popielniku , spalanie to złożony proces i trudno go zamknąć w wykresach histo , to tylko narzędzie pomocnicze ale nie wyrocznia , pozdrawiam
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
bambuli1985 napisał » 2018-02-19 09:01 Wszystkie te rzeczy mam od początku uzupełnione i nie wiem w czym problem mam udostępnione statystyki można zerknąć W zakupie paliwa wartość współczynnika podawania paliwa była z przecinkiem. Powinna być z kropką - tak poprawiłem i działa poprawnie. |
|||
|
|
||||
|
pershing83
|
u mnie dziala czesciowo ale nie przyjmuje sterownik zmian , musialem schodzic do podziemia i zmieniac recznie.
Nie działa tez programator tygodniowy w obwodach CO mianowicie gdy wchodze to wywala blad i nic nie moge pozmieniac taki blad: Fatal error: Call to a member function children() on a non-object in /var/www/pl.esterownik.cs1/modules/settings/get_settings.php on line 546 to samo pojawia sie na kazdym innym programatorze tygodniowym.! Panowie pytanie co zrobic zeby udostepnic statystyki sterownika publicznie, ile razy to zmieniam w danych podstawowych i stawiam fajkę koło tej opcji to zawsze jak tam wracam z innego menu to znacznik znika, dodam ze robi sie opcja "zapisz" ale ciagle jest to samo. |
|||
|
|
||||
|
pablo
|
Błąd podczas zapisu parametrów: out_of_range -> taki błąd jak chcę uzupełnić paliwo i statystyki spalania padły
|
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Zgadza się.
Szkoda że nie prowadziles statystyk. Łatwo wtedy ocenić zapotrzebowanie. |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Alex139 napisał » 2016-10-01 17:10 Tutaj masz wszystkoNie rozumiem za bardzo prowadzenia tych statystyk, nie wiem na ile min mi wystarczy zasyp, to co mam tam wpisać... Czas do opróżniania wpisz 500minut. Potem sobie skorygujesz tak aby alarm występował przed opóźnieniem zasobnika |
|||
|
|
||||
|
matt_wiersz
|
A ja właśnie próbuję "wbić" do głowy Autorom programu by rozważyli możliwość ROZŁĄCZENIA tych dwóch funkcji. Brawo, dzięki za podkreślenie, że nie chodzi mi o przebudowę kotłowni, lecz uproszczenie w kodzie. Nigdy nie sugerowałem, że zależy mi na pilnowaniu temperatury zadanej za zaworem. Gdzie mogę tę opcję wyłączyć? Póki co, wprowadzenie korekty -5 T1 w kalibracji rozwiązało mój problem. Ciekawe na ile wprowadzi to błąd w statystykach?
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
A tak na poważnie to pisanie ,że ktoś napisał coś i nic to nie wnosi , piję do