Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Michal_T
![]() |
Wchodzisz w statystyki \ Zdarzenia \ Dodaj wpis. W nowym oknie wybierasz "Zakup Paliwa" i ładnie wszystko wypełniasz.
|
|||
|
||||
bambuli1985
![]() |
Wszystkie te rzeczy mam od początku uzupełnione i nie wiem w czym problem mam udostępnione statystyki można zerknąć
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
phubmat wielki szacun za ten wywód , jaki z tego morał , że najlepiej ustawić kociołek w dwóch trybach i wtedy histo będą się rysowały odpowiednio dla zadanych mocy
![]() ![]() |
|||
|
||||
pablo
![]() |
Błąd podczas zapisu parametrów: out_of_range -> taki błąd jak chcę uzupełnić paliwo i statystyki spalania padły
|
|||
|
||||
matt_wiersz
![]() |
A ja właśnie próbuję "wbić" do głowy Autorom programu by rozważyli możliwość ROZŁĄCZENIA tych dwóch funkcji. Brawo, dzięki za podkreślenie, że nie chodzi mi o przebudowę kotłowni, lecz uproszczenie w kodzie. Nigdy nie sugerowałem, że zależy mi na pilnowaniu temperatury zadanej za zaworem. Gdzie mogę tę opcję wyłączyć? Póki co, wprowadzenie korekty -5 T1 w kalibracji rozwiązało mój problem. Ciekawe na ile wprowadzi to błąd w statystykach?
|
|||
|
||||
tryt
![]() |
W moich wykresach statystyk średniego zużycia za dzień 13.01.2017 wyskoczyło "punktowe", niczym nieuzasadnione zużycie opału dwukrotnie wyższe od średniego (średnio leciało około 20 kg, skok na prawie 49 kg). Dzisiaj sytuacja się powtórzyła - średnie zużycie dobowe niecałe 20 kg, jednorazowy wyskok na wykresie do prawie 38 kg. Nie było żadnych powodów, aby nastąpił taki wzrost, CWU nie była w tym czasie pobierana, dom nie był otwierany i chłodzony. O co chodzi?
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Bo statystyki tyle pokazywały
![]() Yaro ja Ci nie wróg ale po co brać takiego instalatora który nie wie nawet jak i gdzie czujniki powiesić a jeszcze do tego za to mu płacić i to pewnie nie mało. Nie wgłębiałem sie w cały watek i nie bardzo kojarzę co było z tymi temperaturami ale jeśli czujnik jest wpięty i powieszony gdzie powinien być to jak może co innego pokazywać? ewentualnie jak są duże rozbieżności we wskazaniach można skorygować go kalibracją. Chyba Ty pisałeś że dom nie był grzany dwa dni? to żadna magia że jak zacząłeś go grzać to trzeba go rozgrzać a jak się go grzało intensywnie to palił jak smok, temperatura doszła do poziomu jaki akceptujesz czy ustawiłeś to i wtedy spalanie spadło, niczyja to zasługa. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
mackor Przy większym zakresie czasu zobacz, że statystyki są pokazywane nie co godzinę a co 2 lub 3 lub 6 godzin - wszystko zależy od zakresu jaki wybierzesz.
Przy większym zakresie pokazuje Ci średnią z kilku godzin a nie dokładnie z jednej godziny. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Kolega zadał temp.pieca na 80*C do tego wysoka moc dmuchawy i zabrudzone kanały pionowe , gdzieś ta temp.musiała uiść
![]() dodane 2017-01-18 21:09 buhaj39 napisał » 2017-01-18 21:05 Dzięki za odpowiedz,od jakiegoś czasu zastanawiam się jaki jest wzrost spalania w zalezności od temperatury w domu,np miedzy 23 stopnie a 25. Ustaw na jakiś czas 23*C i zobaczysz sam w statystykach ![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
dziqss79 napisał » 2018-03-19 14:53 Witam, Czy prawidłowe wprowadzanie danych będzie miało wpływ na zużycie.... Czy sterownik jest na tyle inteligentny że po podaniu tych parametrów zmniejszy zużycie eko-gorszku. Proszę o wyrozumiałość gdyż jestem tu nowy. Dane o zasypie, czas do opróżnienia zasobnika NIE ma żadnego wpływy na algorytmy spalania. Te dane są używane tylko do statystyk i wyliczaniu daty następnego zasypu. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.