Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-12-28 12:48 Temat: eCoal.pl v3.5 » Czujnik temperatury wylotu spalin
  faco Posty:
No ja mam nieocieplony, okna plastik 2 szyby, mur tez 50 tka. Oczywiście tak samo podłączony do starej instalacji grawitacyjnej, rury tam chyba są z dwa cale. Tez go mam nie cały miesiąc, ale po czytaniu forum łapie go za rogi  
Ze bym powiedział ze piec w miarę opanowany co i jak, wiadomo coś się doszkolę po drodze ale szokuje mnie to spalanie, mam odczucie jak bym palił w nim na dworze zamiast w domu. Nie powiem ciepło jest ale gdzieś mi to ciepło umyka ze ten piec cały czas musi jak to po naszymu fedrować Zobaczę jak temperatura za oknem pójdzie w górę czy przyhamuje tym popęd do grzania  
PAndrzej jak bym widział takie zużycie jak u Ciebie w statystykach, to nie wiem co bym zrobił, sznura i na góra
2022-01-01 19:29 Temat: Pello v3.5 » Jak grzać?
  Michal86 Posty:
Taniego ogrzewania chyba już w sumie nie ma. Kupowałem kilka ton jeszcze za 900zł/tona także jeszcze cena była ok. Co do moich statystyk to w sumie na nie nie patrzę i nawet nie pamiętam jakie wprowadziłem tam wartości. Oszukuje sterownik podając inne wyniki wydajności aby dostosować podawanie dokładnie tak jak chce. Oszukuje czujniki kalibrując etc. A czujnik kotła jest temperaturą buforu który też jest inaczej skalibrowany. Wiem ile pelletu pobiera mi przez godzinę w danym przypadku i przeliczam to łącznie na sumę pracy i postoju. Mam ok 200m2 stare budownictwo I przeciętnie ocieplone klasa energetyczna D plus stara instalacja. W te ostatnie mrozy pod -15 abym utrzymał w całym domu w każdym pomieszczeniu temperaturę 22+ spalanie dobowe pod 40kg.
Co do Twojego pytania pellet czy ekogroszek myślę, że koszty będą podobne. Groszek jest bardziej kaloryczny ale wciąż trochę droższy.

Aby było dość tanio to myślę, że kocioł zgazowujący drewno plus bufor. Pomijam koszty zakupu i instalacji.
2022-01-01 07:44 Temat: eCoal.pl v3.5 » Czujnik temperatury wylotu spalin
  faco Posty:
No widzisz tak to je ze po czasie ustalosz priorytety co wazniejsze proste linie czy myni na łopacie. Mnie jak na razie bardzi zalezy jak wiesz w ty stary budzie miec myni na łopacie ze pal licho z kreskami, za nie nie placa. Co z tego ze były jak pokozoł gmaj wyzy jak wongiel szybci zniko. Jak na razie optymistycznie patrza na statystyki widza ze mom trend opadajacy  
2018-10-02 18:21 Temat: eSterownik.pl » Piec ze e-Sterownikiem częścią instalacji Inteligentnego domu ?
  fred Posty:
Witam. Rozpoczął się sezon grzania i po włączenie sterownika wszystko jest OK, zaś na platformie e-Sterownik coś nie tak. statystyki "startnęły" w pierwszym dniu, a potem długo nic. Coś jest nie tak u mnie, czy też jakieś kłopoty w samej platformie? Bardzo proszę o pomoc w usunięciu tego problemu. Prośbę kieruję szczególnie do kol.vena, lub innych kolegów doświadczonych w tym zakresie. Pozdrawiam
2022-01-02 15:42 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Witam Roman  w Nowym Roku i mam do Ciebie pytanko odnośnie Twojego arkusza statystyk , który automatycznie wylicza ile mamy zapłacić za prąd odliczając produkcję z PV i tak za 2021r wyszło mi 448PLN dopłaty ( 0,62pln/1kWH ) , czy od tego mam odjąć 5 faktur prognozowanych po 42pln , czyli 5x42=210pln , czyli 448-210=238 zł ? Jak tak , to czy w tym arkuszu można dodać taką pozycję, żeby odliczała wartości z tych prognoz ? Z góry thx za odpowiedź , pozdrawiam

2016-11-03 22:45 Temat: eCoal.pl » Jak zrobic aby sterownik widziec przez WWW
  bodziasty Posty:
To teraz uzupełniaj statystyki i udostępnij publicznie bo pisze, że użytkownik niezalogowany no i zaktualizuj na 3.1.8 - to tak na początek 
2022-01-07 11:44 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  MarekKlyk Posty:
Od niedawna mam ecoal 3.5, gdzie i co mam wpisać żeby mi statystyki pokazywało? Bo szukam na forum, szukam w apce na telefonie i nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś, jest tu gdzieś jakiś tutorial?
2018-10-03 09:21 Temat: eSterownik.pl » Piec ze e-Sterownikiem częścią instalacji Inteligentnego domu ?
  PrzemekP Posty:
fred napisał » 2018-10-02 18:21
Witam. Rozpoczął się sezon grzania i po włączenie sterownika wszystko jest OK, zaś na platformie e-Sterownik coś nie tak. statystyki "startnęły" w pierwszym dniu, a potem długo nic. Coś jest nie tak u mnie, czy też jakieś kłopoty w samej platformie? Bardzo proszę o pomoc w usunięciu tego problemu. Prośbę kieruję szczególnie do kol.vena, lub innych kolegów doświadczonych w tym zakresie. Pozdrawiam

Zakup paliwa z 4 czerwca - brak podanego współczynnika.
2022-01-08 21:06 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  rj1972 Posty:
LeON22 pomimo problemu ze statystykami jest prośba o ile dysponujesz czasem aby pomóc i podglądnąć w ustawieniu kotła i instalacji Silecereres. Ja trochę podglądałem i coś zaproponowałem poza forum ale nie jestem w stanie zaradzić niestabilnej pracy układu. Tak to jest bez wizji. Oczywiście z ciekawością będę podglądał. Pozdrawiam.

dodane 2022-01-08 21:05PS Silenceres. Może byś wrzucił kilka fotek?

dodane 2022-01-08 21:06Ja osobiście zachęcam do dyskusji na forum.
2022-01-09 10:33 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  Silenceres Posty:

Problem ze statystykami rozwiązany. Wystarczyło edytować wpis zasypu i wybrać rodzaj opału.
Podpowiedział użytkownik z forum w prywatnej wiadomości

Cytuję:
"Tez tak miałem. Musisz edytować zasyp paliwa , tam wybrać rodzaj paliwa z zakupu, nie może to być SELECT"

Co  do niestabilnej pracy kotła, dzisiaj będę próbował twoich wskazówek           leON22

Dodam tylko że zacząłem właśnie palić Pieklorzem (workowany 20 kg) z Chwałowic

rj1972  Tobie również dziękuję za zaangażowanie. Mam nadzieje że w końcu będę miał równie ładne wykresy jak wasze
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.