Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2022-01-09 11:27 Temat: eCoal.pl » nie działaja statystyki
  leON22 Posty:
Właśnie nikt nie zapytał w jaki sposób dodałeś ten zasyp? Czy dopisałeś go z palucha w statystykach, czy ze schematu na www, czy z aplikacji 
2022-01-15 13:42 Temat: Nowa usługa » Aplikacja Android - powiadomienia PUSH
  Zdenek Posty:
Tak. To wszystko było zaznaczone już wcześniej jako powiadomienia na email i przychodziło a podczas gdy włączyłem powiadomienia sms i PUSH coś w sterowniku się pokotwiło 
Opisywałem to w temacie "Problem z aktualnymi statystykami oraz wykresami" na drugi dzień wszystko wróciło do normy ale jak widać jeśli chodzi o alarmy to raczej lipa!
Dziś próbowałem sprawdzić i edytować listę alarmów ale w ogóle się nie wyświetlała (jakby jej nie było) więc usunąłem wszystkie rekordy w Powiadomieniach i na nowo włączyłem sms, ustawiłem listę alarmów i włączyłem PUSCH.
Mam nadzieję że teraz wszystko się naprawi samo jak ostatnio 

No i dalej lipa z PUSH  Na próbę wywołałem alarm od czujnika temp. zewnętrznej, sterownik zaczął piszczeć i był komunikat "Alarm czujnika zewnętrznego" a mimo że jest zaznaczony na liście alarmów to komunikat PUSH nie przyszedł. :
2022-01-16 14:11 Temat: Nowa usługa » Zgłoszenia dotyczące błędów - uwagi do APLIKACJI Android
  PrzemekP Posty:
Bialy95 napisał » 2022-01-16 12:48
Nie mam żadnych informacji w zakładce statystyki 

Same zasypy, brak zakupów - bez tego wykresów i danych nie będzie.
2022-01-25 15:44 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Nowe Paliwo brak w statystyce co robię źle?
  DanFen Posty:
Witam Panowie ,
Mam podobny problem z zasypani , mianowicie dodaje zasypy a w statystykach  na apce  nic  nie widać ,palę od sierpnia zeszłego roku i wcześniej nie miałam  większego problemu , może jakaś propozycja.
2023-12-13 19:22 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Poprawność instalacji CO z zaworem 3D
  leON22 Posty:
Nic się nie stało, teraz to wygląda bardziej miarodajne, spalanie 50kg/d /200m2 jest do przyjęcia, oczywiście zawsze może być lepiej. 
dodane 2023-12-13 19:22W celu większej kontroli spalania i porównania dokonanych zmian proponuję odpalić statystyki, zawsze będzie to jakiś punkt odniesienia  
2022-02-07 17:46 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo plus + 10kw
  Maniek3031 Posty:
Witam, mam dom 90 m2, ocieplony styropianem 10cm, mam 4 grzejniki na piętrze i podłogowe na parterze. Mam pytanie ktoś może zerknąć na statystyki itp i powiedzieć co mogę poprawić albo zrobić żeby raz wydaje mi się spalał mniej, a dwa strasznie mi skacze jeśli chodzi o temperaturę kotła i całej reszty raz idzie równomiernie, a raz skacze temperatura, i nie umie osiągnąć temperatury powrotu żeby była około 10 stopni mniej niż temperatura kotła ...
2022-02-10 19:24 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » temp kotla i poziom paliwa
  leON22 Posty:
Można wiedzieć kto Ci tak namieszał w ustawieniach 
 1.Po pierwsze wyłącz pogodówkę temp.kotła ustaw na stałe temp.zadaną np.55st, chyba że nie masz czym sterować komfortem cieplnym w pomieszczeniach stąd ta opcja, to OK. 
2.Temp. załączania pomp ustaw na 40st, fabryczne ustawienie 42st.
3.Wyłącz priorytet CWU ( histereza#2 =30st) u Ciebie 1st dlatego cały czas grzeje Ci baniak jak temp.zadana w nim spadnie o 1st, pozostałe pompy zostają wtedy wyłączone 
Jak szukasz pomocy, to najpierw opisz swoją instalację: co to za kociołek, ile m2 grzejesz, czym palisz, czy dom ocieplony   itd.
4.Na początek polecam lekturę instrukcji obsługi sterownika i Poradnik Palacza dostępny na tym Forum, użyj szukajki
5.Na temat poziomu paliwa poszukaj i poczytaj w temacie statystyki
2022-02-05 18:34 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Wielka prośba do Seba, PrzemekM, mnich, marcinciesielski, ven
  gwarek Posty:

@Leon znowu u Ciebie same proste kreski na wykresie .... po co to rysować hihihih.
Popieram co do temperatury w statystykach.
2025-02-19 08:11 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  urchin Posty:
Mam dodany sterownik, mogę zdalnie przeglądać parametry, zmieniać ustawienia ale ikonka od "statystyki" jest nieaktywna, więc nie mogę dodać zakupu węgla itp. co może być przyczyną? 

Sterownik odkupiłem od poprzedniego użytkownika, zaktualizowałem do wersji 0.3.1.8.
W kolumnie urządzenie jest "Dla każdego" zamiast "Ecoal"?

Powinienem mieć 3 urządzenia, Ecoal 1, Ecoal 2 i Bruli. W jednym Ecoal mam wszystko działające.
2025-02-19 09:30 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  PrzemekP Posty:
urchin napisał » 2025-02-19 08:11
Mam dodany sterownik, mogę zdalnie przeglądać parametry, zmieniać ustawienia ale ikonka od "statystyki" jest nieaktywna, więc nie mogę dodać zakupu węgla itp. co może być przyczyną? 

Sterownik odkupiłem od poprzedniego użytkownika, zaktualizowałem do wersji 0.3.1.8.
W kolumnie urządzenie jest "Dla każdego" zamiast "Ecoal"?

Powinienem mieć 3 urządzenia, Ecoal 1, Ecoal 2 i Bruli. W jednym Ecoal mam wszystko działające.

Już powinno być OK
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.