Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
gregors
|
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i statystyki widzę na bieżąco.
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić
|
|||
|
|
||||
|
piejar
|
Dziwna sytuacja: 01.11.2020 ok godziny 6 przestały mi się rysować trendy(wykresy) i urwały się zdarzenia.
Ciekawostka jest taka, że stronka lokalna, dostępna przez nr IP sterownika wyświetla wykresy poprawnie! Aplikacje eStwrownik i eCoal wyświetlają poprawnie stan bieżący chwilowy oraz statystyki ale jak pisałem wyżej, wykresy i zdarzenia się urwały. Cofanie daty wstecz wyświetla wykresy poprawnie. Nie pomógł reset sterownika ani reinstalacja apki eCoal. Wygląda to tak, że aplikacja zdalną (z internetu) nie umie poprawnie odczytać danych od pewnej daty. A dane istnieją bo wykresy na stronce lokalnej dostępnej przez IP są poprawne. Jakieś pomysły? dodane 2020-11-02 20:04Już "się naprawiło". Dziękuję, choć nie wiem komu mam dziękować. |
|||
|
|
||||
|
pitaszek
|
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń? Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego? Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
pitaszek napisał » 2017-11-28 16:00 Nowy sterownik dotarł. Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń? Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego? Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć? Skontaktuj się ze mną przez PW. Napiszę dokładnie co i jak żebyś nie miał strat. Wstrzymaj się z podmianą do czasu rozmowy. |
|||
|
|
||||
|
Yusuf
|
Celowo użyłem gry słownej w tytule by ruch był większy
Jestem na urlopie i w końcu mam czas by oglądac statystyki i wykresy z mojego sterownika. Chodzi mi o to czy lepiej ustawić piec by grzal też trochę komin czy zostawić parametry w których spaliny są tylko trochę wyższe niż temperatura kotła (max 70°C)? Dodam tylko, że rozważam zmianę w zakresie maksymalnej mocy kotła z 8kw na 12kw by zwiększyć temperaturę spalin i przyspieszyć dochodzenie do temperatury kotła.
|
|||
|
|
||||
|
bogdan7711
|
prąd jest cały czas poza tym jest ups
dodane 2018-03-02 13:10statystyki udostępnilem |
|||
|
|
||||
|
czechu714
|
Witam ponownie
Czy wiadomo już dlaczego nie ma statystyk ? z jednego dnia począwszy od 05 grudnia. ? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
simko1 statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika. Zasypy są tylko informacyjne do zdarzeń o zasypach.
Jeżeli zawsze zasypujesz do pełna to wystarczy jak podasz ile kg wsypałeś przy danym zasypie. Nie modyfikujesz czasu do opróżnienia - przecież po zasypie masz pełny zasobnik. |
|||
|
|
||||
|
MarcinW
|
Faktycznie tu masz rację.
Ale mimo to można przyjąć określony czas dla danego paliwa. U mnie cały podajnik ekogroszku będzie schodził w podobnym czasie pracy ślimaka jak u innych z tym samym piecem. Więc można by przyjąć z góry określony czas. Czy miało by to wielki wpływ na statystyki? Jak się mylę proszę mnie poprawić. |
|||
|
|
||||
|
himeroza
|
pimpej napisał » 2017-12-23 10:57 Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu. Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg) Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada ![]() Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu) Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %) jaki pellet i firma?? 25% wiecej ?? kolego z wegla mozna wycisnąć o wiele więcej niż z trocin |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Jestem na urlopie i w końcu mam czas by oglądac statystyki i wykresy z mojego sterownika. Chodzi mi o to czy lepiej ustawić piec by grzal też trochę komin czy zostawić parametry w których spaliny są tylko trochę wyższe niż temperatura kotła (max 70°C)? Dodam tylko, że rozważam zmianę w zakresie maksymalnej mocy kotła z 8kw na 12kw by zwiększyć temperaturę spalin i przyspieszyć dochodzenie do temperatury kotła.