Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
U mnie statystyk z września nie będzie zmiana routerów a hasła w inwerterach nie zaktualizowane. Zaczynają się kiepskie dni szarówka za oknem i ogólnie nic się nie chce, nawet rozpalać w piecu zamiast tego kręci klima i grzejnik elektryczny. Wungiel na wewnątrz też trochę zmókł i czekam aż przeschnie zanim go wniosę do gospodarczego. Zresztą nawał roboty w dobudówce w przyszłym tygodniu przychodzi tynkarz a żonie się przypomniało że w kuchni chce włącznik światła krzyżowy, więcej gniazdek i TV na ścianie. Tym samym w dniu wczorajszym po policzeniu wyszło że żonka ma 21 gniazdek do samego prądu w kuchni... Dziś dopijam kawkę i idę kuć ścianę na rozdzielnię podtynkową 3 x 12 i bruzdę pod kabel kabel 4 x 6mm2. |
|||
|
|
||||
|
gwarek
|
OEPM26-Marcin napisał » 2023-01-28 19:37 Witam,Od 24 nie wyświetlają mi się statystyki. Restartowałem sterownik ale nic to nie pomogło.Co się dzieje? Heyka. Kurcze ale masz oszczędny ten kocioł. Możesz opisać co ogrzewa ??? Mam też OEPM26kW i u mnie nie wygląda tak różowo. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
W sumie nic się nie zmieniło, tylko tok myślenia
Teraz już wiem, że OEP 10-ka byłaby też za duża Taką zamontowali fachowcy, bo wcześniej stał śmieciuch 35kW Może tym się zasugerowali 🤔dodane 2023-02-19 10:27Ps. Ok, już wszytko wyliczone na podstawie spalania i rocznych statystyk mojego niebieskiego dodane 2023-02-19 11:18 ![]() ![]() ![]() dodane 2023-02-19 11:31Policzę w/g schematu Piotra : 4t x 5kWh z 1kg eko (26MJ ) = 20000kWh ciepła z węgla na rok 20000 kWh : 365 dni = 55kW/h /d Licząc średnią tylko 4 zimowe miesiące tego sezonu : 3.2kW x 24h = 77 kWh/d Wg kalkulatora na stronie Ciepło właściwe wyszło mi 90kWh Kalkulator_leON22 |
|||
|
|
||||
|
raf1
|
statystyki działają. Dziękuję
|
|||
|
|
||||
|
luck
|
mnie statystyki też nie działają.
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
||||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
||||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Musisz wpisać czas do oproznienia zasobnika .
W oep przyjmuje sie dla groszku ze ślimak podaje 0,222kg/min ale ten czas nalezy sobie samemu zmiezyć Czyli zasypujesz np 100kg opału zerujesz licznik podajnika , kiedy opał sie skończył , tak że widać lej podajnika to dzielisz czas podajnika przez ilośc opalu , np jesli licznik pokazuje 400min/100kg wychodzi 4 , czyli 1kg/4min I teraz np zasypiesz 150kg to mnozysz to zawsze przez 4 czyli wychodzi 600min i to wpisujesz w Ustawienia -zaawansowane- czas do opróznienia zasobnika Dla grochu w ciemno mozesz pryjąć mnożnik 4,5 , a współczynnik do statystyk 0,222 |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Karoka ja się nie upieram ze pompa wychodzi drożej, to wszystko zależy też od tego w jakim budynku jest to instalowane, obecnie zakładamy u brata pompę Vailanta 39k, split z wbudowanym CWU plus bufor 100l, 10kW na 160m2, wszystko w podłodze 20 pętli.
Kolega ma buderusa na 180m2, też podłoga, mieszka na wsi pod Krakowem, chyba coś 700mnpm, jak u nas jest 0 to tam jest - 10 i wieje, i powiem Ci ze pompa mu przepala w obecnych warunkach sporawo, poproszę go to wrzucę statystyki A pompę planuje u siebie zakładać w tym roku, i fotovoltaike, tylko że wkonanie własne plus dotacje |
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
statystyki. Dodaj zdarzenie. Zsyp opału. Wpisz tam 100kg.
dodane 2023-02-26 21:46W tym sterowniku są jakieś stare zdarzenia od 2020r. Byłoby dobrze je wyczyścić czyli usunąć. Duża przerwa w zapisach. Nie jestem pewny ale chyba byłoby dobrze sformatować kartę pamięci o ile jest sprawna. I ponownie wprowadzić zakup paliwa. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.
Teraz już wiem, że OEP 10-ka byłaby też za duża
Taką zamontowali fachowcy, bo wcześniej stał śmieciuch 35kW
Może tym się zasugerowali 🤔