Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-11-22 22:05 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Zawór 4D, a temperatura zadana kotła
  Rysiek2000 Posty:
Dlaczego nie wyświetla mi statystyk. Mam już kilka zasypów, a w pozycjach: srednie zużycie, średnia moc pieca itd. nie wyświetla mi żadnych danych. Proszę o radę, co trzeba zrobić żeby były aktywne?
2020-11-02 20:04 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacja eCoal i strona eSterownik nie pokazują wykresów i zdarzeń
  piejar Posty:
Dziwna sytuacja: 01.11.2020 ok godziny 6 przestały mi się rysować trendy(wykresy) i urwały się zdarzenia. 
Ciekawostka jest taka, że stronka lokalna, dostępna przez nr IP sterownika wyświetla wykresy poprawnie!
Aplikacje eStwrownik i eCoal wyświetlają poprawnie stan bieżący chwilowy oraz statystyki ale jak pisałem wyżej, wykresy i zdarzenia się urwały. Cofanie daty wstecz wyświetla wykresy poprawnie. 
Nie pomógł reset sterownika ani reinstalacja apki eCoal.
Wygląda to tak, że aplikacja zdalną (z internetu) nie umie poprawnie odczytać danych od pewnej daty. A dane istnieją bo wykresy na stronce lokalnej dostępnej przez IP są poprawne.
Jakieś pomysły?

dodane 2020-11-02 20:04Już "się naprawiło". Dziękuję, choć nie wiem komu mam dziękować.
2017-11-28 16:00 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Uszkodzony sterownik, potrzebna pomoc.
  pitaszek Posty:
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń?
Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego?
Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć?

2017-11-28 16:33 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Uszkodzony sterownik, potrzebna pomoc.
  PrzemekP Posty:
pitaszek napisał » 2017-11-28 16:00
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń?
Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego?
Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć?

Skontaktuj się ze mną przez PW. 
Napiszę dokładnie co i jak żebyś nie miał strat. Wstrzymaj się z podmianą do czasu rozmowy.
2017-12-02 19:58 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Jaką ustawić temperature spalin?
  Yusuf Posty:
Celowo użyłem gry słownej w tytule by ruch był większy Jestem na urlopie i w końcu mam czas by oglądac statystyki i wykresy z mojego sterownika. Chodzi mi o to czy lepiej ustawić piec by grzal też trochę komin czy zostawić parametry w których spaliny są tylko trochę wyższe niż temperatura kotła (max 70°C)? Dodam tylko, że rozważam zmianę w zakresie maksymalnej mocy kotła z 8kw na 12kw by zwiększyć temperaturę spalin i przyspieszyć dochodzenie do temperatury kotła. 
2018-03-02 13:10 Temat: eCoal.pl » brak statystyk
  bogdan7711 Posty:
prąd jest cały czas poza tym jest ups
dodane 2018-03-02 13:10statystyki  udostępnilem
2017-12-08 11:19 Temat: eSterownik.pl » Podgląd sterownika
  czechu714 Posty:
Witam ponownie
Czy wiadomo już dlaczego nie ma statystyk ? z jednego dnia począwszy od 05 grudnia. ?
2017-12-20 20:30 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Zapychający się wymiennik, wysoka temperatura spalin
  luk3335 Posty:
nie bardzo rozumiem powyzsza wypowiedz, jak sam sprawdzic ? obserwuje wesola od soboty dopiero; duzo popiolu, troche spiekow w popielniku, na palenisku raczej ok, maly kopczyk, nie widac za bardzo spiekow, co do syfienia to otwarlem drzwiczki paleniska awaryjewngo i tragedi nie ma; pale w automacie, piec nie przechodzi w podtrzymanie, zreszta mozna podejrzec moje statystyki, usunałem na te sezon ruszt awaryjny bo i tak nie korzystałem na razie, ale to raczej nie ma zadnego znaczeni; radzisz w takim razie zaingerowac ustawienia i zmienic nadmuch??

dodane 2017-12-20 20:30na rurze do komina troche zastawilem ciag
2017-12-24 02:05 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Poziom paliwa w zasobniku
  bodziasty Posty:
Musisz okreslić czas pracy podajnika do opróżnienia, czyli po jakim czasie od pełnego zasypu zasobnik będzie pusty.
Podaje się to w minutach.
Czyli zasypujesz do pełna, zerujesz licznik czasu podajnika i jak będzie pusty to odczytujesz i wpisujesz w rubrykę czas pracy podajnika do opróżnienia.
Po przekroczeniu tego czasu sterownik wygeneruje alarm o pustym zasobniku.
Poczytaj ten post to ci się rozjaśni również o statystykach.
No i udostępnij piec do podglądu online.
2019-11-30 19:10 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  toriman Posty:
Podłoga jedzie na WILO. 4D steruje wyłącznie temperaturą na podłogę. Tak widać ze zdjęć. Obiegi są dwa. CWU jest połączony z grzejnikami i pompuje tam WITA.

@yaro2004 - świetnie że sprawdziłeś czujniki. Ten temat zamykamy. WILO dajesz na średni domek i otwierasz zawór 4D na 65% To powinno pomóc.

Co do spalania - mam w stopce - 200m² z czego ok. 70m podłogówka, 130m grzejniki PURMO z tym, że 50m na strychu słabo ocieplone i najwięcej "ciągnie" ze względu na zainstalowany grzejnik trzypłytowy ok. 3,5 kw
Jak u mnie funkcjonuje całość - można zobaczyć na wykresach i w statystykach.
W domu 24 °C i zmniejszam temperatury żeby się nie przegrzewać
To co widzę u yaro2004 jest dla mnie dosyć dziwne i coś się dzieje  nieciekawego.
U mnie, gdy zmieniam biegi pomp widać "wahnięcia" na wykresach ale takiego efektu jak tu nigdy nie zaobserwowałem.

Kol. yaro2004 podał sporo danych wcześniej i na tej podstawie udało się trochę mu pomóc. Miło by było zamiast przepychanek po prostu pomóc i tyle.

AMENO25 - proszę - napisz w kolejnych punktach co ma kol. yaro2004 zrobić tak aby dało mu się pomóc. Widzę, że napisałeś ale daj to jako kompletną listę.

Nie ma sensu się domyślać.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.