Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-09-15 20:59 Temat: eCoal.pl » Czas się zatrzymał. Problem.
  krisbee Posty:
Witam.
Poważnie, czas się zatrzymał w sterowniku i nie da się go ustawić. 
Po restarcie pokazuje dziwną datę przez www, a w sterowniku same zera
Sterownik chodzi normalnie. Pali się. Tylko nie chodzą programatory brak daty zasypów i statystyk.
Ktoś ma jakieś pomysły?

https://esterownik.pl/device/3838
2017-09-15 23:08 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki źle wskazują
  leON22 Posty:
Skowron30 mam nadzieję , że wiesz , że ten czas do opróżnienia zasobnika nie jest wartością stałą , zależną od ilości wsypanego paliwa . Nie wiem ile wsypałeś i do jakiej ilości paliwa jest to 71 min  . Poczytaj temat o statystykach , może wtedy zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi >>>LEKTURA<<< , powodzenia
2018-01-17 19:08 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Propozycja aktualizacji esterownik ecoal.pl
  coolio Posty:
2-3 godziny dmuchawa i ślimak chodzą na pusto ciągle zwiększając moc dmuchawy i częstotliwość podawania paliwa. Jak się nie siedzi ciągle w kotłowni to ciężko wyliczyć ile spaliło się paliwa w jakim czasie bo praca na pusto wlicza się do statystyk.
2017-09-24 16:12 Temat: Aplikacje mobilne » eCoal mobile - ciemne tło
  anaana Posty:
Podbijam, najlepiej ustawić tapetę jaką się chce.

P.S. W sprawie statystyk ciiiiiiszszszsza
       Temat zniknął z pierwszej strony niezauważony to tak jakby tematu nie było
2018-02-07 09:08 Temat: eSterownik.pl » Statystyki są błędne?
  tryt Posty:
https://esterownik.pl/device/11259

Jakim cudem za dzisiejszy dzień (07.02) wychodzi mi średnie zużycie 23 kg/dobę, kiedy wykres oscyluje pomiędzy 24 a 27 kg/dobę?

2018-03-24 17:11 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » OEPM 26kW - projekt instalacji i możliwość podłączenia pomp/zawru mieszającego
  MONAT Posty:
Oczywiście że mam układ otwarty .
W OEPM moc nominalna jest zarazem mocą maksymalną kotła , z zwykłym OEplus np.16 kW , 16 jest mocą nominalną natomiast maksymalna jest ok.19-20 kW.
Dlaczego ZZ powinien być za każdą pompą ? zdaje się dlatego żeby nie było podciągania wody wstecz przez nieczynną pompę.Zakładając że masz zainstalowane dwie pompy CWU obok siebie bez ZZ, i dwa bojlery, sąsiad z góry spuścił ciepłą wodę ze swojego ,załącza się jedna z pomp i w tym momencie może nastąpić podciąganie wody z twojego obiegu CWU ale wstecz , czyli wystudzona woda z powrotu zaczyna płynąć przez twój zasobnik schładzając go, ale nie jestem dobry z hydrodynamiki , może ktoś mądrzejszy potwierdzi lub poprawi.
Nie mam sprężynek na ZZ , ale mam ZZ w pozycji pionowej tak że zamykają się grawitacyjnie,
Piszesz że masz grube rury i przez to duże straty , to chyba nie tak , strat moim zdaniem nie ma , rury całą swoją powierzchnią oddają ciepło do pomieszczenia prze które są poprowadzone , to jakby dodatkowy kaloryfer bez kontroli , no chyba że są poprowadzone na zewnątrz   , to wtedy strata, może być tylko większa bezwładność układu.
Opał , ja używam groszku z Marcela 30Mj , bodajże klasy 32.1  , albo 33 , fakt spieka ale jak się dobrze ustawi to pali się pięknie mało schodzi , brak sadzy , pyłu i mało popiołu tylko że jak cena podskoczyła z 630 na 800 to się zastanawiam czy w następnym sezonie będzie moim faworytem , tym bardziej że ostatnio testuję miał z Ziemowita Greenpal , schodzi mi ok 15-20% więcej 3x więcej popiołu jest trochę sadzy ,mało, ale patrząc po statystykach jest taniej.

2017-09-28 19:33 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  lukasz1 Posty:
Ponawiam pytanie czy można dodać statystyki z jednego dnia?
2017-10-06 08:55 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  marcinciesielski Posty:
Dziękuję za sugestię. Taka opcja zostanie dodana w najbliższej aktualizacji. Chodzi o statystyki z ostatnich 24 godzin czy z bieżącego dnia kalendarzowego?
2017-10-03 21:45 Temat: eSterownik.pl » Statystyki 3.5 eCoal.
  mkaminski76 Posty:
Potwierdzam, u mnie to samo. statystyki nie działają
2017-09-25 21:51 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  lukasz1 Posty:
Witam czy można dodać statystyki z jednego dnia te są raczej nie czytelne 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.