Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
kajax
|
ecoal 0.3.1.4 od jakiegoś czasu nie ma statystyk, od stycznia co jakiś czas wygasza mi się kocioł, nie wiem co jest powodem :(, pomoże ktoś, nie mam ikonki aktualizacja.
|
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
kajax masz chyba powtarzający problem. W 2020r. była porada od PrzemkaP że powinno się sformatować kartę SD a wcześniej zrobic jej kopię. To w kwestii statystyk czy wykresów.
|
|||
|
|
||||
|
Kam1Neum
|
Witam,brak statystyk ,proszę o info z jakiego powodu,pozdrawiam.
|
|||
|
|
||||
|
JaWaRoCo
|
Ulepszenie:
w podglądzie statystyk na stronie WWW można wejść w zakładkę zdarzenia. Takowej brakuje w aplikacji. Funkcje: Edit/Delete |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
U mnie niestety statystyk nie będzie inwerter nie miał połączenia z wifi wiem, tylko że do sieci popłynęło 407,1kWh Więc produkcję szacował bym na poziomie 550kWh
|
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
Poczytaj w temacie na forum i odpal swoje statystyki a będziesz wiedział z jaką mocą pracuje kocioł.
|
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
A co cię niepokoi? Generalnie cudów u Ciebie się nie zwojuje bo Twój regulator pokojowy w obecnym stanie mocno wszystko destabilizuje. Ale ok. po to on jest tylko czy nie lepiej mniej podawać na grzejniki albo je przykręcić niż tak często odcinać układ za pomocą regulatora? Coś mi mówi, że masz dobrze nasłonecznioną cześć budynku z oknami. Nie wiadomo ile i jak to pali bo nie masz statystyk. Dodatkowo coś dziwnie wprowadzasz zasypy co 2 dni 20kg, 28kg, 21kg. Ważysz to czy robisz to na oko. Nie lepiej nasypać bardziej miarodajną dawkę 100kg? Wtedy można by coś powiedzieć. Nie wiem czy dla Twojego regulatora pokojowego nie byłby lepszy tryb automatyczny ręczny bo w eCoalu masz mocne przebicia temperatury. Daj mu korektę dmuchawy -2 a w podtrzymaniu czas pracy 5s, czas postoju podajnika 90s, czas krótkiej przerwy 75s, moc dmuchawy 39%. Odczekaj 2-3 dni żeby można było to zobaczyć. Spokojnie nie zgaśnie. |
|||
|
|
||||
|
michalwaclawek
|
U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia.
Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Licznik podajnika oblicza czas pracy na podstawie wyliczonego wcześniej współczynnika jego pracy dla danego rodzaju paliwa i tak np. wsypałeś 100 kg ekogroszku i podajnik "chodził" na nim 400 min, to współczynnik wynosi 100kg:400min=0.25kg/min. Wpisujesz go w dedykowane miejsce przy zakupie w statystykach. Ten czas do opróżnienia zasobnika będzie analogicznie inny jeżeli zasypiesz 50kg, czyli połowę krótszy ( 200min) niestety sterownik nie potrafi tego sam automatycznie przeliczyć
Panowie z ES kiedyś była taka propozycja aktualizacji, pozdrawiam i przypominam, że z niecierpliwością na nią czekamy
|
|||
|
|
||||
|
pitaszek
|
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47 U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia. Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany. ![]() W obu zakupach (02.09.2021 i 12.05.2021) nie masz podanej wartości: Ilość kg/min pracy podajnika: Może to jest problemem. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.