Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
rj1972
![]() |
||||
|
||||
marcin88
![]() |
Do tej pory 140kg wystarczalo na 500min. Jesli teraz wartosc wzrosnie na pewno wpisze wiecej min przy kolejnym zasypie. Nie wiem tylko czy w statystykach mam to pozniej ew edytowac?
|
|||
|
||||
marcin88
![]() |
leON22 rozumiem o co chodzi z tymi minutami
![]() Natomiast jesli chodzi o statystyki to gdy teraz wychodzi 140:500 = 0,28 a później wyjdzie np 140:550 = 0,254 będę to musiał zmienić? Podtrzymanie na 30min już zmienione, dzieki. Poniżej foto jak to wygląda od wczoraj ponieważ podczas zmiany na tryb ręczny wymieniłem szufladę i jak zawsze wyczyściłem palnik ze spieków: ![]() ![]() Jakies sugestie? Wlasnie skonczylem czyscic gruntownie kociol bo spaliny osiagaly juz ponad 200C. Zobaczymy za jakis czas |
|||
|
||||
arosa
![]() |
Ja też mam ostatnio problem ze statystykami a nawet z wyświetleniem sterownika ale jestem na starej wersji. Ale jedno co trzeba przyznać mistrzostwo świata 1,5 tygodnia nowa wersja a stara jest ubijana. Czy wy myślicie że wszyscy siedzą na stronie esterownik i sprawdzają czy wpadają nowe wersje. Mam kilku sąsiadów co mają kocioł rbr i żaden nie wchodzi na tą stronę z powodu braku czasu ale status kotła sprawdzają, ale jak mają sprawdzić jak serwer nie odpowiada nie widać kotła a nie wiedzą że mają aktualizować sterownik. Są ludzie którzy wiedzą tylko jak sprawdzic ąktualne parametry kotła bo tak im np wnuczek pokazał a wy im każecie aktualizować sterownik bo stara wersja przestanie działać
![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
arosa napisał » 2021-11-24 22:13 Ja też mam ostatnio problem ze statystykami a nawet z wyświetleniem sterownika ale jestem na starej wersji. Ale jedno co trzeba przyznać mistrzostwo świata 1,5 tygodnia nowa wersja a stara jest ubijana. Czy wy myślicie że wszyscy siedzą na stronie esterownik i sprawdzają czy wpadają nowe wersje. Mam kilku sąsiadów co mają kocioł rbr i żaden nie wchodzi na tą stronę z powodu braku czasu ale status kotła sprawdzają, ale jak mają sprawdzić jak serwer nie odpowiada nie widać kotła a nie wiedzą że mają aktualizować sterownik. Są ludzie którzy wiedzą tylko jak sprawdzic ąktualne parametry kotła bo tak im np wnuczek pokazał a wy im każecie aktualizować sterownik bo stara wersja przestanie działać ![]() Migracja na nową usługę była dostępna dla wszystkich użytkowników od końca października. Jeszcze wcześniej kilkunastu użytkowników testowało w zamkniętej grupie nową usługę. Więc nie jest to tak krótki czas jak piszesz. Nie jest też wymagana aktualizacja softu, aby przejść na nową usługę. Można pozostać przy aktualnym sofcie. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Kruszywo_86 napisał » 2021-12-01 19:21 Witam Czy może ktoś mi pomóc czemu na aplikacji pokazuje mi mniej zużytego paliwa niż w rzeczywistości? Czy da się to jakoś ustawić? Aplikacja na android. statystyki pokazywane na www i w aplikacji są tak dokładne jak dokładne są wartości podane przez użytkownika. Różnić od realnej wartości może współczynnik podawania paliwa jak i sprawność kotła. dodane 2021-12-01 20:25 Pudelski7 napisał » 2021-11-26 12:08 Czy tak ciężko zrobić automatyczna aktualizację aplikacji. Nie trzeba przewalać 500 stron forum Podczas migracji jedna aplikacja zastępowała trzy dotychczasowe. Zmienił się również podpis cyfrowy aplikacji dlatego nie można było zrobi po prostu aktualizacji |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Albo zerujemy czas pracy podajnika, dodając zasyp w statystykach np. 100kg, czekamy aż cały zasyp zejdzie z podajnika, aż będzie widać ślimak. Potem to 100kg dzielimy przez czas pracy podajnika np. 430min 100:430=0.23kg/min, to jest współczynnik pracy podajnika.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
sq9tbu
![]() |
Jeszcze w jakimś wątku pisałem żeby nie było tak że przeglądamy statystyki i za każdym razem musimy od klikiwać to co nas nie interesuje żeby nie zaciemniało obrazu.
Druga sprawa u mnie przy zakupie węgla nie mogę tam wejść i nic edytować ani ustawić żeby automatycznie z tego pobierało przy zasypie coś się chyba nie za importował poprawnie prosiłbym o naprawę. Nie da się nawet zmienić współczynnika wyliczonego. |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Rozumiem że ponownie wprowadziłeś zasyp 100kg bo to widać w statystykach. Ale nie widać w zdarzeniach aby był wprowadzony nowy czas. Wprowadzając zasyp należy również zatwierdzić nowy czas. Nawet jak jest taki sam ja w poprzednim zasypie to należy go ponownie zatwierdzić.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.