Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
piterekzioberek
![]() |
Napisz proszę o swojej instalacji CO. Czy masz zawór 3D lub 4D ? Czy masz termostaty na grzejnikach ? Bez tych informacji trudno się odnieść do twoich ustawień. Przydały by się również statystyki, ale prawdopodobnie nie masz dodanego wpisu o zakupie paliwa.
|
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
U mnie to samo. Lokalnie działa a kółeczka na wyświetlaczu (górny prawy róg) brak i bez WiFi ni kija. statystyki i wykresy stanęły o 9,30 i tak do teraz. Jak widać problem co rok ten sam A podobno było to przejściowe bo serwery rozbudowywali. Chyba tylko w teleporadach. Mam nadzieję że wszystko wróci do normy. Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości. Szkoda nerwów.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Maje statystyki za listopad 2020r
![]() ![]() PC CWU Buderus "zjadła" 38kWh ( zasilanie CWU z małego bojlera podgrzewanego przez OEP16kW ) . ![]() ![]() Jak widać na dzień wczorajszy jadę już na minusie -113kWh , oj będzie znowu dopłata ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Na chwilę obecną palę Greenem ( dwie różne dostawy I mieszane uczucia co do jakości spalania) , VP paliłem cały zaszły sezon. statystyki dostępne możesz sobie sprawdzić. Wg moich obliczeń spala się go mniej niż grochu ale cena robi swoje i reasumując bilans wychodzi na zero z plusem dla VP za mniej syfu w kotle
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
jak paliwa dostaje tyle samo 8kw to 5s razy 5 pow.to 25s teraz mam 12kw to 7s razy 5 pow. czyli 35s jedna sekcja podawania kocioł szybciej odbija w górę i dłużej idzie w potrzymaniu i mniej spala na dobę 25kw jak by ustawić na parametr 8kw to ile stopni spadnie od zadanej zanim zacznie rosnąć temp. kotła ,dziś ustawiłem 16kw na starym sofcie i widać dużą poprawę ,jakie statystyki wiem ile wsypuje dziś 5 zasobnik wsypałem od 27.09.2020 czyli spaliłem 500Kg jak nie wierzysz to zapraszam nie mam powodu do ściem, nikomu nie polecę kotłów firmy ogniwo bo autoryzacje dają wszystkim trochę po kotłowniach się na siedziałem rózne firmy z autoryzacją a wszedzie zonk i spartolone
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Trochę namieszałeś, w statystykach wpisujemy ilość, wartość i współczynnik do opróżnienia zasobnika. Ilość zasypanego paliwa dzielimy przez czas do jego opróżnienia, czyli np. 25kg przez np. 100min = 0. 25kg/mnin taki mamy współczynnik
![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@PrzemekP również thx za pomoc , przy okazji dowiedziałem się, czegoś nowego , bo na początku mojej przygody z eCoal , też miałem dziury w statystykach po scaleniu kilku zakupów w jeden i nie wiedziałem dlaczego tak się dzieje ? Myślałem , że zasypy z automatu połączą się z edytowanym zakupem , a tu trzeba jeszcze edytować zasypy .Teraz już wiem
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
lan123 napisał » 2021-10-21 11:23 ostatnie statystyki wczoraj o godz. 20.00 od tego czasu pustka ,pozdrawiam Testujemy nową usługę aby pozbyć się tego typu problemów. Jeżeli chcesz być testerem, daj znać w odpowiednim wątku. |
|||
|
||||
Alex139
![]() |
energotop napisał » 2016-10-01 18:25 Alex139 napisał » 2016-10-01 17:10 Tutaj masz wszystkoNie rozumiem za bardzo prowadzenia tych statystyk, nie wiem na ile min mi wystarczy zasyp, to co mam tam wpisać... Czas do opróżniania wpisz 500minut. Potem sobie skorygujesz tak aby alarm występował przed opóźnieniem zasobnika Dzięki |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.