Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-02-06 16:37 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki
  wiktoriano Posty:
Zakupiłem nowy opał i zaznaczyłem "Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie"
czy poprzedni automatyczny wpis się wycofie?

dodane 2017-02-06 16:37W zasadzie nie było by to istotne gdyby nie "wartość całego opału" bo gdy cały czas dodaje mi opał z września to będą przekłamania w statystykach cenowych, tak? Gdyż cena była niższa wtedy.
2017-02-09 16:50 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki
  Vitis Posty:
lukasz1 napisał » 2017-02-09 15:24
Tylko że ty będziesz wiedział że akurat jest 75% a może 70% alarm nie wystąpi a piec ci zgaśnie a niby zostało 5%, ja zawsze zasypuje 4 worki po 30 kg jak się skończy dosypuje zeruje i mam pewność że groszek się nie skończy przed czasem, druga rzecz jaki rodzaj eko  czeskiego podaje u mnie 0,22kg/m czarnego np wesoła 0,28 kg/m powiedzmy że mam w zasobniku 50% opału i dosypuje 2x30 eko czeskiego statystyki się rozjadą pokaże że więcej spalił niż rzeczywiście i eko zostanie w podajniku, musiał bym zmienić zakup lub skorygować czas podania

Akurat ja alarm mam w piwnicy może sobie brzęczeć i tak nie usłyszę. Poza tym nie czekam aż w zasobniku pokaże mi się ślimak nie wiem jak inni ale przypuszczam że też nie czekają. Większość pali jednym rodzajem i nie musi tak często korygować jak ty.
Mnie tylko chodzi żeby pokazywało stan faktyczny opału w zasobniku. Nic więcej się nie zmieni.
A tak na marginesie u ciebie się nic nie zmieni po prostu zapiszesz że masz zasobnik 120kg.

2017-02-06 23:23 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki
  Tommyle Posty:
Też dodawałem zasyp węgla dziś ok. 9.05 bez wyłączania kotła i też spadło do zera ale wg wykresu o godz. 10.
Jednak wcześniej próbowałem dodać zasyp (wpis) dwukrotnie bez powodzenia.
Dopiero trzecia próba dopisała zasyp. Ale pojawiło się zero o 10.
Już raz tak miałem ale nie zwróciłem na to uwagi.
Swoją drogą czy taka dziura ma wpływ na statystyki ogółem.

dodane 2017-02-06 23:23
2017-02-13 15:31 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki
  Vitis Posty:
PrzemekP napisał » 2017-02-13 12:21

Po wystąpieniu alarmu pusty zasobnik przestaje być zliczany czas pracy podajnika - dlatego nie rysują się statystyki.
Błąd ten będzie poprawiony w następnej aktualizacji.

Jeśli jeszcze można zapytać o coś takiego: czy jeśli już stan opału w zasobniku nie będzie powiązany z czasem pracy podajnika to czy nie dałoby się przy okazji wprowadzić opcji "Pełny Zasobnik" gdzie każdy posiadacz pieca mógłby wpisać ile (groszku, miału, itp.) mieści mu się w zasobniku? I po wsypaniu tej ilości  by było 100% zasobnika. Natomiast wsypanie mniejszej np. połowy pokazało by nie jak jest teraz 100% tylko 50% zasobnika.
Takie rozwiązanie uprościło by dosypywanie mniejszej ilości paliwa i pokazywało by stan faktyczny opału w zasobniku.
2017-02-25 22:15 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Kiepskie spalanie, w czym tkwi problem?
  kiciafirerek Posty:
Witam 
koledzy też mam problem tylko mi robią się okropne spieki dwa dni i jest czapa pod sam sufit :( jak obczaje gdzie sie zaklada nowy temat to zalacze i dodam zdjecia. Może ktoś mądry zerknąć na moje statystyki ?
Dzięki za pomoc !
2017-03-01 08:36 Temat: eSterownik.pl » Braki w menu Statystyki
  PrzemekP Posty:
kro63 napisał » 2017-03-01 08:21
Witam,
Od momentu naprawy sterownika (poniedziałek 27-02)  brak wykresów. Kartę wyciągałem, formatowałem i nic. Nie zapisują się dane na karcie w folderach archiwum. 
Czy możliwe, że karta się uszkodziła w czasie usterki/zwarcia ?
Poza tym jeszcze raz bardzo dziękuję ES za szybką naprawę sterownika, dosłownie od ręki i bardzo miłe przyjęcie w firmie, pokaz rozwiązań i nowości.

Udostępnij statystyki - sprawdzę gdzie może być przyczyna.
2017-03-01 09:17 Temat: eSterownik.pl » Braki w menu Statystyki
  kro63 Posty:
PrzemekP napisał » 2017-03-01 09:10
kro63 napisał » 2017-03-01 08:49

Tak,tak  statystyki są Ok nie ma wykresów temperatur w urządzeniu, obciążenia łącza... w zakładce "archiwum" --> "wykresy".
Może nie precyzyjne napisałem.

Jeżeli masz możliwość to wymień kartę na inną - jeżeli będzie możliwość to skopiuj dane z tej aktualnej na nową i zobacz czy wtedy zadziała.

W tej chwili nie, ale po południu wymienię i zobaczę czy pomoże. 
Na karcie w folderach archive---> data dnia od 27,  foldery i pliki w nich  są tworzone ale puste jak by nic tam nie było zapisywane, 
2017-03-01 22:32 Temat: eCoal.pl » PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA
  IgnacC Posty:
Tak ma być. Podtrzymanie to stan wyjątkowy dla tego sterownika. Dąży on do pracy ciągłej obniżając moc do minimum. Dopiero przy zbyt małym odbiorze ciepła przechodzi w podtrzymanie. Im mniej się odstawia tym mniej sadzy w piecu. Szkoda że nie ma statystyk. Można by więcej wywnioskować na temat spalania i mocy. 
2017-03-06 17:16 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  andrew123 Posty:
Pytanie do ElektroSystem.
W statystykach nie podsumowało mi zużycia za miesiąc luty.
Proszę o sprawdzenie.
2017-03-14 17:00 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Opał
  leON22 Posty:
Zawartość popielnika po spaleniu dobowym mix 50/50% ( Groszek II Silesia i Ekomiał Bartex ) , spalanie w/g statystyk ok.16kg/d zawartość popiołu ok.10% , szału nie ma ale najważniejsze , że nie spieka  

dodane 2017-03-14 17:00

PS. sq9tbu napisz jak się pali ta "Siana Karena" i wrzuć jakieś fotki
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.