Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
leON22
|
Kolega zadał temp.pieca na 80*C do tego wysoka moc dmuchawy i zabrudzone kanały pionowe , gdzieś ta temp.musiała uiść
![]() dodane 2017-01-18 21:09 buhaj39 napisał » 2017-01-18 21:05 Dzięki za odpowiedz,od jakiegoś czasu zastanawiam się jaki jest wzrost spalania w zalezności od temperatury w domu,np miedzy 23 stopnie a 25. Ustaw na jakiś czas 23*C i zobaczysz sam w statystykach
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
dziqss79 napisał » 2018-03-19 14:53 Witam, Czy prawidłowe wprowadzanie danych będzie miało wpływ na zużycie.... Czy sterownik jest na tyle inteligentny że po podaniu tych parametrów zmniejszy zużycie eko-gorszku. Proszę o wyrozumiałość gdyż jestem tu nowy. Dane o zasypie, czas do opróżnienia zasobnika NIE ma żadnego wpływy na algorytmy spalania. Te dane są używane tylko do statystyk i wyliczaniu daty następnego zasypu. |
|||
|
|
||||
|
sq9tbu
|
Zobacz sobie moje statystyki. Dom 140m.
Ustaw sobie tak jak ja mam na grupowym. Palę wesołą i jest ok, w zasadzie sam popiół. Gdyby coś będziesz lekko korygował ustawienia bo wiadomo że nie masz takich samych warunkow. |
|||
|
|
||||
|
lukasz1
|
u mnie nic też nie ma odbiorników radiowych,te dziwne wykresy pojawiły się ok 11 stycznia
dodane 2017-01-25 22:33 Serwis raczej się nie interesuje, dziś ciąg dalszy dziwnych wykresów o godzinie 11:04 i 8:53, do tego pojawił się błąd w statystykach, o 13 spalanie z nieznanych powodów wskoczyło na 34.99 kg/d akurat siedziałem w garażu z laptopem były dokładnie 4x3 podania na 16 kw co daje 108s podawania, na tym groszku mam 0,27 kg/m czyli 11,66 kg/d |
|||
|
|
||||
|
marcinciesielski
|
Przed chwilą udostępniłem kolejną wersję testową z poprawionymi błędami, które były tutaj zgłaszane. Oprócz tego jest dodany moduł statystyki.
Teraz przy próbie automatycznego logowania, jeśli nie będzie połączenia albo serwer nie odpowie w ciągu 10 sekund, nastąpi przekierowanie do ekranu logowania. Również oczekiwanie na odświeżenie listy urządzeń jest teraz ograniczone do 10 sekund przy problemach z połączeniem. |
|||
|
|
||||
|
Figaro
|
Witam,
co jest przyczyną tego, że w statystykach mam prawidłowe wykresy i prawidłowo opisane osie, natomiast poniżej wartości: średnie zużycie, średnia moc i średni koszt są ponad dwukrotnie zaniżone...
|
|||
|
|
||||
|
pawel3
|
średnie zużycie jest wyliczane za wybrany okres. statystyki zaczęto prowadzić od 24 stycznia . jeżeli wybiorę zakres od 25 do dziś to średnia jest ok 63kg . Wszystko jest ok
|
|||
|
|
||||
|
Tommyle
|
Bardzo dziękuję.
Myślałem, że na karcie zapisują się moje statystyki itd. |
|||
|
|
||||
|
Figaro
|
piec był rozpalony pierwszy raz przedwczoraj, a w czasie rozpalania w domu było -2 stopnie
nowy budynek, nowa instalacja... więc statystyki były prowadzone od daty uruchomienia pieca. Jak pisałem zgadzają się też wartości, które wyświetlają się gdy najadę na wykres - jest te 60kg/d. Natomiast pod wykresem wyświetla się 4,4kg/dobę ???tak jakby się źle wyliczała średnia dobowa... |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Tommyle napisał » 2017-01-31 07:26 Nikt z ES do tej pory nie odpowiedział na pytanie tryta. Też jestem ciekaw dlaczego statystyki w wersji 3.5 są o wiele uboższe od 2.4. Czy i kiedy to zostanie poprawione Wykresy pojawią się w momencie gdy w sterownikach 3.5 wraz z najbliższą aktualizacją pojawi się opcja do podania mocy nominalnej kotła. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

nowy budynek, nowa instalacja... więc statystyki były prowadzone od daty uruchomienia pieca. Jak pisałem zgadzają się też wartości, które wyświetlają się gdy najadę na wykres - jest te 60kg/d. Natomiast pod wykresem wyświetla się 4,4kg/dobę ???