Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-01-22 18:06 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo Eko plus M 20kw bardzo duże spalanie oraz różnice temperatur
  krzych_boch-og20 Posty:
Dzięki ujec za radę. Przerabiałem dziś i zwiększenie i zmniejszenie czasu. Fakt na 6 idzie lepiej ale nadal wynik nie zadawalający. Po kontakcie z serwisem eCoal przechodzę na grupowe i powiem szczerze że piec przy ustawieniach na 8kw/12kw daje sobie radę i nawet teraz od 3 godź chodzi na 8kw i trzyma między 59,5 a 58,2 na wyższy przechodzi po przekroczeniu 58. Na tę chwilę wydaje mi się że jest to dobra opcja. jutro zobaczę na statystyki. Na automacie spalanie dochodziło do 30 kg. To moje drugie podejście do grupowego. Tym razem mam więcej czasu to muszę to ogarnąć.
2019-01-26 10:04 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ustawienie kotła Ogniwo Eko Plus M 20kw
  krzych_boch-og20 Posty:
Mam taki sam kocioł i taką samą sytuację z domem czyli nie ocieplony i lata 90 ten sam metraż. Też kombinowałem aż teraz doszedłem (oczywiście dzięki pomocy kolegów z forum) do super jak dla mnie wartości. Sprawdź sobie moje ustawienia statystyki i wykresy jeżeli coś pomogę to super. spalanie w zakresie 28-31. Grupowe spalanie polecam bo u mnie automat poniżej zera na zewnątrz świruje. Nie patrz na ustawienie zaworu bo jest sterowany ręcznie a czujki tylko dla podglądu przez neta.
2021-01-18 09:28 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Nagły brak statystyk
  krzych_boch-og20 Posty:
PrzemekP napisał » 2021-01-18 08:51
krzych_boch-og20 napisał » 2021-01-18 08:50
No i widzę że u większości na platformie są nie połączone urządzenia czyli awaria nad awariami.

Czyli reset usługi

Jak zwał tak zwał. Wracają zielone kropeczki ale u mnie nadal brak wykresów i statystyk.
Dobrze że przynajmniej widzę układ.
2019-01-27 08:53 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » VARMO+OGNIWO EKO PLUS 25KW
  budgie1 Posty:
Wypiję kawkę i pójdę zerknąć do kotła z komórką. Muszę sprawdzić ile go faktycznie poszło, bo po statystykach, to już chyba na "lufcie" jedzie  
dodane 2019-01-27 08:53Co radzisz z tym wielkim cugiem?
2021-01-18 17:35 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Nagły brak statystyk
  bliski Posty:
brak statystyk od 22.12.2020. ostatnio jak u kolegów wywala błąd czujnika temperatury szybciej jestem w stanie zmienić jakiekolwiek parametry spalania idąc do kotłowni 3 pietra niżej niż przez stronę jeśli wogóle działa. porażka
2019-01-30 01:18 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Temperatura obiżona za zaworem 3D "nie jest zgrana" z programatorem
  OEPM26-Marcin Posty:

Jak pokazują statystyki trochę na tym można zaoszczędzić. Skoro np. w dzień średnie spalenie jest rzędu 25kg a w nocy przy obniżonej rzędu 19kg. Na cały sezon grzewczy trochę się tego uzbiera  

Codzienne kręcenie grzejnikami byłoby rozwiązaniem dosyć uciążliwym i mało zautomatyzowanym Poza tym ciągle pozostaje ten sam efekt - skręcę wszystkie grzejniki na parterze i piętrze to znów będzie zbyt mały odbiór i temperatura kotła urośnie To samo gdybym nawet zainwestował w radiowe głowice o których ciągle myślałem i myślę - będzie automatycznie ale w kotle znów będzie gorąco

2021-01-18 21:28 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  piterekzioberek Posty:

Mija okrągły rok od otwarcia tego wątku z informacją od Elektro-System, że jest potrzeba opracowania nowego systemu obsługi zdalnego dostępu do sterowników CO, bo obecny jest niewydolny a sterowników przybywa.

I tak jesteśmy w połowie kolejnego sezonu zimowego a poprawy ani widu ani słychu. Myślę, że inni też podpiszą się pod moim pytaniem - czy w ogóle trwają jakieś prace nad wdrożeniem nowego systemu lub nowej platformy i poprawy wydajności serwera ? Czy za rok w odpowiedzi na tego typu pytania znowu podlinkujecie tę samą informację ze stycznia 2020 ? statystyki i wykresy to funkcjonalność bardzo dla nas - użytkowników użyteczna i pożądana. Ich brak albo problemy z dostępem do nich bardzo nas irytuje, tym bardziej, że bardzo często właśnie ta funkcjonalność decydowała o wyborze waszego sterownika. Problemy zawsze się zdarzają, tylko chcielibyśmy usłyszeć, że pracujecie nad ich rozwiązaniem i że sytuacja się poprawi. A na razie tylko słyszymy, że wiecie co je powoduje.
2019-01-30 19:24 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » VARMO+OGNIWO EKO PLUS 25KW
  konto usunięte Posty:
budgie popraw statystyki dla tego palnika 0,18 kg na min przy eco i 0,22kg min przy miale to jak policzyłem u ciebie z 64kg na dobę a nie 30 kg cos nie tak z instalacją chociaż oepM moze tak spalać (ta konstrukcja nie powinna trafić na rynek) nie wiem jak długo wytrzyma silnik napędu i dmuchawa jak piec się nie odstawia wcale
2019-12-31 05:23 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Brak danych: wykres i statystyki
  Powolniak Posty:
Mi brakuje wykresów i statystyk od dwóch dni . W  LANie wykresy sa dostępne. W czym jest problem?
2019-12-30 11:40 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki oraz poziom paliwa
  LiMat Posty:
Od 00:54 mam brak wykresów i statystyk. Ma ktoś ten problem?
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.