Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
leON22
|
tdulaj99 cztery posty wyżej masz wszystko co i jak , kliknij w czerwony napis statystyki miłej lektury życzę , powodzenia
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Wydaje mi się , że to 60kg jak na nowy budynek to jest dobry wynik , mury muszą odparować wilgoć , z czasem jak się dogrzeje zużycie spadnie ( u mnie przy obecnych warunkach atmosferycznych dom ponad 140m temp. wew.24*C - 3 poziomy +CWU 120L w/g statystyk 15kg/d
W automacie zawsze pali więcej , jak już zamieszkasz możesz zacząć zabawę ze spalaniem grupowym , wymaga to jednak trochę cierpliwości , wiedzy i obserwacji
|
|||
|
|
||||
|
karaluch
|
Witam serdecznie.
Tak jak w temacie: wchodzę w statystyki i pod głównym wykresem, który można sobie przełączać na różne parametry, jest wykres "zasypów" a po jego prawej "średnia moc kotła". I u mnie nie ma tu nic tylko napis "chart". Ma ktoś pomysł, co mam nie tak ustawione? |
|||
|
|
||||
|
MONAT
|
No może nie 8 , teraz zacząłem 7-mą tonę , musiałbym sprawdzić w statystykach , ale jechałem non stop przez cały rok i wiadomo na początku na automacie , cała kubatura ok. 21*C a w niektórych pokojach 25-26*C, w tym roku zamierzam jechać na grupowym i poskręcać piwnice i nieużywane pomieszczenia do 17-18*C i max 23-24*C dla moich ciepłolubnych, może wyjdzie mniej...
@ gregors oscyluje pomiędzy 50*C a zadaną 55*C i nie przechodzi co chwila w podtrzymanie ,zauważ że są tylko 2 podania, palnik pracuje non stop , z dwóch powodów 1. Wolę mieć cieplejsze spaliny i trochę straty kominowej niż miało by mi się coś w kominie skraplać ( z autopsji -przerabiałem to) 2. Groszek z k. Marcel i Brzeszcze to węgle z grupy 33 , koksują , dlatego przechodzenie w podtrzymanie jest niewskazane , miałbym produkcję koksu ,a nie ciepła ![]() |
|||
|
|
||||
|
Vitis
|
I troszkę stało się jasne: Wykresy są bardziej stabilne. Nawet spalanie ciut spadło.
Zastanawiałem się dlaczego masz tak poszarpany wykres. I jest odpowiedź. gmaj22 napisał » 2017-10-27 15:07 Skoro masz termostaty na grzejnikach, przekręć zawór 4D maksymalnie w prawo i zaobserwuj, co się będzie działo po załączeniu pompy CWU. Jeśli będzie OK, to należałoby wstawić zawór zwrotny przed zaworem 4D, żeby funkcjował jak należy . Tu chyba miało być (Nie OK). Jeśli źle poprawiam to przepraszam z góry gmaj22. Jeśli fotka instalacji jest aktualna. Sprawdź jeszcze czy pompka CWU nie jest ustawiona na III bieg jak jest spróbuj na I. I nie rozumiem dlaczego tak nagle zrezygnowałeś z mocy 8/12 przechodząc na 12/16 przy okazji zwiększając prawie dwukrotnie dawkę paliwa ( zmieniłeś opał)? statystyki były obiecujące. |
|||
|
|
||||
|
Andwie
|
Witam,
Pytanie/propozycja w trochę innym temacie (chociaż chyba zgodnym z tematem tego wątku: 1. Czy nie brakuje Wam w sekcji statystyki roczne możliwości porównania/zobaczenia zużycia i kosztów w okresie dłuższym niż 1 rok? Np 2 lub 3 lata. Wydaje mi się że większy sens ma porównanie ze sobą stycznia 2018 ze styczniem 2017 niż stycznia18 z wrześniem17. Nie wiem jak dla was ale dla mnie istotne jest porównanie sezonów ze sobą. 2. W porównaniu zakupów i zużycia wydaje mi się że wazniejsze byłoby porównywanie sezonów (np czerwiec-czerwiec) niż lat kalendarzowych ze sobą. PAliwo kupuje się jednak raczej na sezon grzewczy a nie na rok kalendarzowy. Co myślicie? Pozdrowienia Andwie |
|||
|
|
||||
|
starplus
|
Zainstalowałem, śmiga aż miło! Dzięki! Mam jeszcze problem ze statystykami. Na laptopie są ,natomiast na telefonie są puste ramki. W przegladarce mam wlaczone wczytywanie obrazów.
|
|||
|
|
||||
|
uzi18
|
v0.1.0.35 wyslanie litery R do terminala uruchamia procedure resetu sterownika
- RESET sterownika pokazuje odliczanie w terminalu - monit w terminalu o wersji oprogramowania - DALLAS pokazujemy >1ms Przeszedlem na najnowsza wersje u siebie na sterowniku. Badałem dzis sprawe autoryzacji strony - jest to do zrobienia. dodane 2016-03-21 22:53v0.1.0.36 ograniczenie danych na terminalu do minimum, wyslanie znaku V na terminal lub opcja V=1 w pliku konfiguracyjnym zal/wylacza te informacje (m.in. statystyki) dodane 2016-03-22 16:00v0.1.0.37 dodanie zliczania czasu pracy podajnika, dodatkowo trzeba zaktualizowac www dodane 2016-03-24 22:07v0.1.0.38 dodanie stanu pompy co, optymalizacja pakietu, konieczna aktualizacja strony www - wstepna wersja przywracania stanu podajnika - na razie niedokonczony odczyt - poprawienie danych w terminalu podczas uruchamiania systemu www: dodanie zuzycia i sredniego zuzycia www: dodanie pompy co www: dodanie parametru predkosci podawania podajnika dodane 2016-03-25 10:58Zrzut juz nie aktualny ale mniej wiecej tak to wygląda:
|
|||
|
|
||||
|
tryt
|
Wersja eCoal 2.4 nadal ma o wiele bardziej bogate statystyki aniżeli nowsza wersja . W starszej jest dostęp do: "średnia moc kotła", "całkowite zużycie w miesiącach", "całkowity koszt dla poszczególnych miesięcy", "średnia moc w miesiącach" oraz "porównanie kosztów zakupu oraz kosztu ogrzewania". Dlaczego nadal nie ma tego w wersji eCoal 3.5 pomimo obietnic od dłuższego czasu, że będzie to poprawione?
|
|||
|
|
||||
|
piotrstefani
|
darase napisał » 2013-10-09 23:22 To kiepsko a nie masz jakiegoś czytnika kart sd? Czytnik mam tylko taki wbudowany w laptopa. A co odzyskiwania to nie wiem czy nie palnąłem głupoty bo umieściłem kartę tam gdzie była czyli w piecu i możliwe że te dane stare jeśli tam były to mogły się nadpisać. Pytanie tylko dlaczego tak się stało oraz czy jak podłącze sterownik do internetu to czy będę miał wgląd we wszystkie istotne statystyki? |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.