Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-11-30 16:52 Temat: bruli.pl » Brak satatystyk
  mily Posty:
Witam,

Chciałbym prosić o pomoc .... 2 lata temu miałem piekne satystyki ... rok temu przebudowałem sieć w domq i piec stracił LANa ... w tym roku naprawiłem co ... popsułem .. naprawiłem (coś trzeba przecież robic )... i teraz nie wiem co musze zrobić aby znowu mieć statystyki??
zasyp wegla mam ... min/kg  tez ...

Z góry dziękuje za pomoc / podpowiedz - co jeszcze musze ustawić
2017-12-08 12:33 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Spalanie
  ooshy Posty:
Zerknij na moje statystyki. Kocioł 15KW powierzchnia podobna do Twojej... temperaturę mam stałą zarówno na piecu jak i w domu...
2017-12-06 14:15 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Prośba o interpretację ustawień
  Rszwarc Posty:
Na moim koncie udostępniłam publicznie zapisy i statystyki. Nie było regulacji 3 i 4 grudnia. Co do czyszczenia to popiół czyścimy ale hmmm wymiennik?
2017-12-07 20:59 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » wyliczenia spalania a podajnik ślimakowy
  janklos12 Posty:
kaloryczność nie ma tu znaczenia , liczy się granulacja. ja dla miału mam 0.248kg. oblicza się tak, zasypuje cały kosz pod korek. zeruje licznik. Gdy kocioł spali np.  z pół kosza to dosypuje do pełna ale dosypanej ilości muszę znać wagę. następnie dziele to przez minuty pracy podajnika i mam wynik/ np. 0.234kg który wpisuję do statystyk. 
2017-12-13 21:00 Temat: eSterownik.pl » Braki w menu Statystyki
  marg63 Posty:
Witam.
Dzisiaj rano zniknęły mi wykresy oraz część statystyk.Po wymianie karty SD na nową wykresy zaczęły działać z chwilą zainstalowania nowej karty .Wszystkie pozostałe wykresy oraz statystyki zniknęły.Proszę o pomoc jak odzyskać utracone dane?Dziękuję.
2017-12-13 21:29 Temat: eSterownik.pl » Braki w menu Statystyki
  leON22 Posty:
Witam , spróbuj odpalić starą kartę SD na kompie oczywiście jak się da pewny Potem zgraj jej zawartość na PC i wrzuć skopiowane pliki na nową kartę , może to pomoże odzyskać większość statystyk , powodzenia

2017-12-23 10:57 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Spalanie pelletu OE 16kw
  pimpej Posty:
Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu.
Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg)
Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada
Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu)
Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %)
2017-12-23 13:31 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » piec oep 25kW nie dobija do temperatury
  jaro1234 Posty:
Dzień dobry piecyk już podłączony do netu.
Panowie jakieś uwagi?
Coś mi się widzi że sporo spala, może ktoś podpowie tak najprościej jak uruchomić statystyki?
2019-11-30 19:10 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Wybór obwodu CO1 i CO2 oraz ustawienia...
  toriman Posty:
Podłoga jedzie na WILO. 4D steruje wyłącznie temperaturą na podłogę. Tak widać ze zdjęć. Obiegi są dwa. CWU jest połączony z grzejnikami i pompuje tam WITA.

@yaro2004 - świetnie że sprawdziłeś czujniki. Ten temat zamykamy. WILO dajesz na średni domek i otwierasz zawór 4D na 65% To powinno pomóc.

Co do spalania - mam w stopce - 200m² z czego ok. 70m podłogówka, 130m grzejniki PURMO z tym, że 50m na strychu słabo ocieplone i najwięcej "ciągnie" ze względu na zainstalowany grzejnik trzypłytowy ok. 3,5 kw
Jak u mnie funkcjonuje całość - można zobaczyć na wykresach i w statystykach.
W domu 24 °C i zmniejszam temperatury żeby się nie przegrzewać
To co widzę u yaro2004 jest dla mnie dosyć dziwne i coś się dzieje  nieciekawego.
U mnie, gdy zmieniam biegi pomp widać "wahnięcia" na wykresach ale takiego efektu jak tu nigdy nie zaobserwowałem.

Kol. yaro2004 podał sporo danych wcześniej i na tej podstawie udało się trochę mu pomóc. Miło by było zamiast przepychanek po prostu pomóc i tyle.

AMENO25 - proszę - napisz w kolejnych punktach co ma kol. yaro2004 zrobić tak aby dało mu się pomóc. Widzę, że napisałeś ale daj to jako kompletną listę.

Nie ma sensu się domyślać.
2018-01-02 22:45 Temat: eCoal.pl » Smoła w popielniku
  TAABOO Posty:
Palę Eko groszkiem z"Wesołej" - taką informację mam ze składu. Ale skąd on jest - Bóg tylko to wie. Nie mniej spala się ładnie - nie spieka i popiołu jest mało, Niemniej proszę nie sugerować się aktualnymi statystykami - są zbyt optymistyczne. Za każdym razem przy zasypie zapominam o spisaniu licznika i dotąd nie obliczyłem dokładnie ile podajnik podaje paliwa na minutę. Z ilości uzupełnianego paliwa wychodzi, że spalam ok 13,5 - 14,5 kg opału na dobę.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.