Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
piomaj16
|
od 15 października mój piec nie wykazuje poboru opału w statystykach nie wiem jakie jest spalanie dobowe
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
W statystykach w zakupie brak wartości współczynnika pracy podajnika, edytuj zakup wpisz odpowiednią wartość i powinno być ok
|
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
adkwapniewski napisał » 2022-03-09 13:44 @marcinbb - 7k PLN różnicy na znanym portalu aukcyjnym między haierem 8kW a panasem 9kW -> dopłaty do panasa były wyższe (na papierze lepsza sprawność - w praktyce to COP z ulotką się nie pokrywa ) ...Jak to mówią chcesz liczyć licz na siebie za 17k zł myślał bym nad LG Therma V a nie monoblokiem panasa. Już dziś napisałem smacznego maila do PGG że wg. statystyk tok do roku od 12 lat wydobywają średnio 23 mln. t rocznie co dobowo daje około 63000t jeśli każdy z chętnych kupił by 2t węgla (bo tyle może) 30000 osób stało by się szczęśliwymi posiadaczami węgla a tak niech się bawią w sprzedających. I piszą ściemę że skoro "chwilowy brak towaru" to chwilowy i dodają jak stany magazynowe na to pozwalają. |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Ostatnio bardzo niemiło zaskoczył mnie sterownik naszego kotła, tyle się słyszy że SMS`y wysyła jak się paliwo kończy, jak kocioł zabrudzony... czy aby na pewno?
Kociołek czyszczony regularnie ale wiadomo jak czyścimy czopuch... zaglądamy tam raz na kilka czyszczeń kotła wywalamy co tam się nazbierało i wsio. Tak też było w moim przypadku - aż do 29.01.2017r kiedy to po wejściu do kotłowni czuje niemiłosierny smród i straszny upał w kotłowni... Cóż się stało, otwieram piec a tam: No Sodoma i gomora to mi wyleciała na kotłownie po otwarciu dżwiczek, w środku zastałem obraz nędzy i rozpaczy. Pierwsza myśl może na dole kanały pionowe zawalone... no ale jak przez 2 dni by się ubrudziły, ok ogarnąłem piec odpalam ale temperatura jakoś nieszczególnie chce iść do góry. Kocioł ponownie wygaszony rękawice w dłoń i rozbieramy całość. W czopuchu faktycznie w jednym miejscu nazbierał się pył który zablokował wylot spalin, jednak czy sterownik zachował się optymalnie podczas takiego zapchania? Zerknijcie sobie na na mój wykres temperatur z nia 29.01.2017r. i odpowiedzcie na pytanie czy sterownik powinien jakoś zareagować? Moim zdaniem kocioł się zapętlił i podawał jeszcze więcej węgla na palnik bo temperatura spalin nie rosła - pełno niespalonego węgla w popielniku, cały kocioł zaje%#@* olejem z węgla. No ale co zrobił sterownik? NIC słownie NIC: Wykres spalin - wszysto OK ![]() https://images83.fotosik.pl/328/b320d470137d693emed.jpg Reszta oczywiście na statystykach z kociołka. Kocioł jak widać w takim stanie pracował 20h i sterownik nadal uważał że wszystko było OK! A co się stało że żaden z alarmów nie zaaragował? |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
ledsezelim napisał » 2024-09-27 09:51 Dzien dobry Wczoraj przeszed update aplikacji mobilnej w mojej komorce. Doteraz mi sie pokazujac v EN, jakoe mile cudo ze w koncu mam jezyk czeski. Dzieki za to. Ale chial bym zglosic bug przy pokazaniu statystyk - screenshot zalaczony Dalejwidze, ze niektore tlumaczenie jest nie do konca w porzadku - polecampomoc w tym temacie i moge przejsc przez cale menu aplikacje i przekazacjak by bylo treba poprawic. Dziękujemy za informacje. Z chęcią skorzystamy z pomocy. Odezwiemy się aby ustalić jak najwygodniej byłoby współpracować. |
|||
|
|
||||
|
1000MB
|
Do PrzemekP - trafiłeś 100% brakuje wybranego paliwa, ale wartość zasypu wpisywałem na panelu pieca, a tam nic nie wybiera się. Czy zatem należy ręcznie na stronie esterownik wybrać paliwo, aby mieć statystykę spalania itd. na bieżąco?.
|
|||
|
|
||||
|
przemek82
|
współczynnik już skorygowałem zaokrąglając do 0.4kg/min
i tak myślę że skoro praca dobowa to 45min to wartość zużycia dobowego w statystyce powinna wynosić 18kg, a pokazuje wartość 1,3kg/d |
|||
|
|
||||
|
krzych_boch-og20
|
Witam
Czy u Was także jest w dniu dzisiejszym problem z wykresami i statystyką. Kolejny raz. Od ostatniego czasu wszystko było ok i tu nagle przerwa. Tym razem jest podobnie czy to u mnie problem. Nie chciałbym grzebać przy karcie jak ostatnio bez sensu. Prosze o info jak ktoś to przeczyta. |
|||
|
|
||||
|
falcon32
|
I zacznie się od nowa jak statystykę uruchomić i czemu mi nie działa ...
|
|||
|
|
||||
|
MALB
|
Witam
Jako, że użytkuje piec ze sterownikiem eCoal 3,5 pomyślałem, że osoby odpowiedzialne za rozwój platformy i sterowników, mógłby dodać jedną małą funkcję, a mianowicie, czasy prac poszczególnych silników i pomp. Ja widzę to tak: W ustawieniach sterownika dodaje się moce silników dla podajnika, wentylatora, i poszczególnych pomp, zaś sterownik licząc czas ich pracy, wypluwa nam, nową statystykę w postaci miesięcznego zużycia prądu. Mała rzecz, a cieszy. Może dzięki temu uda się komuś wyeliminować błędy w programowaniu pracy układu w celu oszczędzania prądu. Jak dla mnie proekologiczne rozwiązanie. Kto jest za?
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.