Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
piodeska
![]() |
Witam,
Od kilku dni korzystam ze sterownika bruliv3,5 i mam pytanie o statystyki - piec pracuje ze sterownikiem już kilka dni a tam nic się nie zapisuje. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
Michal_T
![]() |
Witam, Też mam problem.
U mnie od jakiegoś czasu zaczęły pojawiać się dziury w statystykach tak od 2 do 4 godzin puste przerwy. Nie bardzo wiem o co chodzi? Wcześniej wszystko działało bez problemu. Czy to też może być wina karty SD. |
|||
|
||||
seba
![]() |
Wersja: 1.1.8.0
Data: 2015-10-14 Opis zmian: 1. Dla zaworu 4D i obwodu CO usunięto generowanie alarmu Wysoka temp. za zaworem. 2. Zmiana kolorów diody RGB na płycie sterownika: Niebieska pulsuje - OFFLINE, Zielona pulsuje - ONLINE 3. Podczas ochrony kotła przy pomocy zaworu 4D na wyświetlaczu wyświetlanie informacji o aktywnej funkcji ochrony powrotu w miejscu temp zadanej za zaworem. 4. Jeśli jest aktywna funkcja ochrony powrotu przy pompcy zaworu 4D to zawór utrzymuje tylko temp. na powrocie. Nie przełącza się pomiędzy utrzymywaniem temp. powrotu i temp. za zaworem. 5. Aktualizacja temp. zadanej z pogodówki co 5 minut (zarówno dla zaworu jak i kotła) 6. Dodano polskie czcionki na panelu 7. Poprawka w generowaniu statystyk spalania dodane 2015-11-28 14:28Data: 2015-11-28 Opis zmian: 1. Poprawka w obsłudze zaworu 4D - ochrona powrotu i utrzymywanie temp. za zaworem działają jednoczesnie. Ochrona zaworu ma wyższy priorytet nad utrzymywaniem temperatury za zaworem. 2. Zwiększono zakres ustawień temp. obniżonej z 10 do 15 deg dla obwodu kotła i obwodów CO1 i CO2 |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
rafalsk napisał » 2025-04-16 13:11 Po wejściu w statystyki pojawia się błąd: Fatal error: Uncaught TypeError: implode(): Argument #1 ($array) must be of type array, string given in /var/www/panel.esterownik.pl/modules/stats/index.php:87Stack trace:#0 /var/www/panel.esterownik.pl/modules/stats/index.php(87): implode()#1 /var/www/panel.esterownik.pl/index.php(134): include(...)#2 {main} thrown in /var/www/panel.esterownik.pl/modules/stats/index.php on line 87 już powinno być OK - chyba, że to na innym urządzeniu |
|||
|
||||
spieszko
![]() |
Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Co zrobić żeby prowadzić statystyki zużycia opału i kosztów.
Pozdrawiam |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Mam 60st ale to celowe działanie, żeby mieć cieplejszą wodę w baniaku CWU, który zasila Buderusa 270l ( temp.zadana 50st z histerezą fabryczną 5st ) , który obecnie pyrka na 1/3 mocy i zużywa średnio 1kW/h na dobę, kociołek ma obecnie podobne zużycie prądu, a zużycie węgla możesz podejrzeć w moich statystykach. W przypadku @QuQuart skoro chce mieć CWU o temp.45st, max 55st na kotle w zupełności wystarczy, ale mniejsza z tym może mieć nawet 60st, wtedy szybciej mu dobije do zadanej
![]() ![]() dodane 2022-05-08 14:56Ps. Moja rada dla @Q...spróbuj zmienić ochronę powrotu na pompa CWU, ustaw temp.zadaną kotła na 52st, min.temp.powrotu 50st, i CWU 50st, temp. załączania pomp 40st, algorytm wygaszania kotła na Tylko w grzaniu. Narazie tyle i obserwujemy ![]() |
|||
|
||||
uzi18
![]() |
Dzieki za informacje
Mam przesloniony wlot (mark3k tez), wiec te parametry beda inne (nizsze) i chcialbym wiedziec ile jest potrzebne aby dobrac wentylator DC do realnych potrzeb. Mala statystyka, program dla mikrokontrolera zajmuje aktualnie ok. 35kB. dodane 2015-11-10 19:05makog, janklos12: kibicujecie naszemu pomyslowi? dodane 2015-11-11 06:44kolega mi podsunal pomysl aby uzyc turbinki z malucha ciekawe czy gdzies znalazlyby sie jej parametry? dodane 2015-11-11 07:30cena zachecajaca ... |
|||
|
||||
seba
![]() |
Data: 2015-10-14 Opis zmian: 1. Dla zaworu 4D i obwodu CO usunięto generowanie alarmu Wysoka temp. za zaworem. 2. Zmiana kolorów diody RGB na płycie sterownika: Niebieska pulsuje - OFFLINE, Zielona pulsuje - ONLINE 3. Podczas ochrony kotła przy pomocy zaworu 4D na wyświetlaczu wyświetlanie informacji o aktywnej funkcji ochrony powrotu w miejscu temp zadanej za zaworem. 4. Jeśli jest aktywna funkcja ochrony powrotu przy pompcy zaworu 4D to zawór utrzymuje tylko temp. na powrocie. Nie przełącza się pomiędzy utrzymywaniem temp. powrotu i temp. za zaworem. 5. Aktualizacja temp. zadanej z pogodówki co 5 minut (zarówno dla zaworu jak i kotła) 6. Dodano polskie czcionki na panelu 7. Poprawka w generowaniu statystyk spalania dodane 2015-11-28 13:29Wersja: 1.1.8.1 Data: 2015-11-28 Opis zmian: 1. Poprawka w obsłudze zaworu 4D - ochrona powrotu i utrzymywanie temp. za zaworem działają jednoczesnie. Ochrona zaworu ma wyższy priorytet nad utrzymywaniem temperatury za zaworem. 2. Zwiększono zakres ustawień temp. obniżonej z 10 do 15 deg dla obwodu kotła i obwodów CO1 i CO2 |
|||
|
||||
seba
![]() |
Data: 2015-10-14 Opis zmian: 1. Dla zaworu 4D i obwodu CO usunięto generowanie alarmu Wysoka temp. za zaworem. 2. Zmiana kolorów diody RGB na płycie sterownika: Niebieska pulsuje - OFFLINE, Zielona pulsuje - ONLINE 3. Podczas ochrony kotła przy pomocy zaworu 4D na wyświetlaczu wyświetlanie informacji o aktywnej funkcji ochrony powrotu w miejscu temp zadanej za zaworem. 4. Jeśli jest aktywna funkcja ochrony powrotu przy pompcy zaworu 4D to zawór utrzymuje tylko temp. na powrocie. Nie przełącza się pomiędzy utrzymywaniem temp. powrotu i temp. za zaworem. 5. Aktualizacja temp. zadanej z pogodówki co 5 minut (zarówno dla zaworu jak i kotła) 6. Dodano polskie czcionki na panelu 7. Poprawka w generowaniu statystyk spalania dodane 2015-11-28 14:27Data: 2015-11-28 Opis zmian: 1. Poprawka w obsłudze zaworu 4D - ochrona powrotu i utrzymywanie temp. za zaworem działają jednoczesnie. Ochrona zaworu ma wyższy priorytet nad utrzymywaniem temperatury za zaworem. 2. Zwiększono zakres ustawień temp. obniżonej z 10 do 15 deg dla obwodu kotła i obwodów CO1 i CO2 |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Strasznie cedzą te informacje: nie ma zaplanowanej/została zakończona. Kolejne pytanie @bodziasty: Czy w najbliższej przyszłości (kolejny sezon grzewczy) możemy spodziewać się opakowań zbiorczych Big Bag, czy musimy nastawić się na zakupy u innego dostawcy? Czy jeśli zbierzemy "grupę" XYZ osób chętnych do zakupu węgla w Big Bagach zrealizujecie takie zamówienie (oczywiście każdy płaci za swój transport - pomijam że ktoś jest sąsiadem)? Prosta piłka i konkretne pytanie i konkretna odpowiedz umówmy się każdy z nas łyknął by przynajmniej 2-3t. Myślę że spokojnie znajdzie się 20 chętnych osób na takie zakupy. Pomijam tego co kupuje 6t ![]() ![]() |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.