Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Criss
![]() |
krzych_boch-og20 napisał » 2021-03-19 15:40 pab11o napisał » 2021-03-19 15:35 Czy wy też nie macie dostępu do wykresów? U mnie nadal nic. Ani wykresy ani statystyki. Reszta jak na razie działa. Robiłem podgląd na inne sterowniki i u niektórych osób już są na bieżąco. Może i u nas wróci. U mnie też jeszcze brak wykresów ☹️ |
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
mamut napisał » 2021-03-19 23:23 Zerknijcie na piecu czy ster jest w statusie Online. U mnie mimo widoczności w apce/na stronie na wyświetlaczu było cały czas offline. Dopiero restart pomógł. U mnie kółeczko jest cały czas już teraz stabilnie a wykresów i statystyk brak. Zastanawiam sie nad tym restartem ale strasznie mi to miesza z piecem i zaworem potem. Kilka razy dochodzi nawet do 80C i zawór puszcza wszystko na dom a potem znowu spada i tak kilka razy. Poczekam jeszcze bo widze że u innych juz jest na bieżąco. |
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
Co Wy ludzie z tym abonamentem? Jak Wam zbywa kasy to dajcie dla biednych albo składajcie sobie po 5zł w skarbonce to dokupicie węgla za to. Żaden abonament w czasie takiej awarii nie pomoże. To jest sytuacja losowa. I tu trzeba zrozumieć temat. My nie mamy statystyk i wykresów bo nadal nie wróciły (przynajmniej u mnie nadal nic) a są firmy które przeprowadzały badania i to bardzo ważne badania gdzie dane były na tych włąśnie serwerach. Wiem to z autopsji bo córka pracuje w takim laboratorium i do dzisiejszego dnia nie mogą nic z tym tematem zrobić. Daje to tylko do myślenia jak bardzo jesteśmy uzależnieni od elektroniki i jakichś tam serwerów. Pozostaje tylko czekac i mieć nadzieje że ktoś za to wszystko odpowiedzialny wyciągnie odpowiednie wnioski a nasza platforma wreszcie też zacznie działać bez czkawki.
|
|||
|
||||
Falubaziak
![]() |
W dalszym ciągu brak statystyk od 12.03.2021r. Mało aplikacja ecoal w smartfonie teoretycznie działa tylko do podglądu, bowiem wszystkie zmiany wprowadzane nie działają.
|
|||
|
||||
puter
![]() |
U mnie dalej brak statystyk i wykresów, ale jest światełko w tunelu. Właśnie dostałem meila z informacją że 13.03.2021 wystąpił alarm otwartego zasobnika 🤣🤣🤣😂
|
|||
|
||||
pitaszek
![]() |
Od rana sterownik "doczytywał" zaległe wykresy i statystyki. Doczytał wszystko i jak już się cieszyłem to wszystko pierdolnęło! Od 16.00 brak wykresów i statysyk!
Zgodnie z niebieskim nagłówkiem: "Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy." Jak takie są normy, to "gratuluję" usługi ![]() |
|||
|
||||
Edi41
![]() |
U mnie również brak wykresu i statystyk są do 17.10.20 17.50.
|
|||
|
||||
janjan
![]() |
panowie, czy wy też macie od 2 dni problemy z wykresami i statystykami?
|
|||
|
||||
s_baro
![]() |
Tok myślenia masz logiczny i rozumiem o co Ci chodzi piterekzioberek. Ja u siebie mam tak, że mam termostaty i pompę mam ustawioną na tryb proporcjonalny na 1. (gdy zamykają mi się termostaty to spada przepływ i kocioł na dłużej się odstawia). Ja chyba ok dwa lata temu też tak eksperymentowałem (myślę że to fajna i kreatywna zabawa), Próbowałem np. obniżyć temperaturę zasilania do 50 st i dać taki przepływ, aby powrót mi wrócił ok 45 st. Próbowałem też podwyższać temp zasilania do 60 i zmniejszyć przepływ, aby powrót też był 45 st.
Wniosek z tych doświadczeń wyszedł taki: Moc kotła = temp zasilania - temp powrotu x przepływ Matematyki nie oszukasz i wyjdzie Ci na jedno, z tym, że przy dużym przepływie kocioł uruchamiał się częściej i na krócej, przy niższym na dłużej i rzadziej (wykres w statystykach był wtedy bardziej "pofałdowany"). Ale jeśli chodzi o spalanie to wyszło praktycznie na to samo. |
|||
|
||||
wiktoriano
![]() |
PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15 Tak jestem gotów, myślę, że 10zł miesięcznie to nie problem. Nie jest to duża kwota i na początku na pewno nie będzie ona pokrywała waszych kosztów, ale wraz ze wzrostem abonentów się to zmieni. A jesteś gotów płacić miesięczny abonament, żeby mieć podgląd wykresów starszych niż tydzień oraz dostępu do statystyk? Jeżeli tak to jaką kwotę byłbyś gotów miesięcznie zapłacić ? Czy biorąc pod uwagę to, że jesteście w stanie stwierdzić ilu użytkowników jest aktywnych online i korzystających z platformy to kwota 10 zł jest wystarczająca? PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15 Takie lub podobne zachowania można zaobserwować we wszystkich grupach społecznych, począwszy od zwykłego obywatela kończąc na publicznych osobach np. sędzia, prawnik, policjant. Dobrym porównaniem jest obecna sytuacja covidowa w Polsce. Ilu użytkowników podniosło by alarm że nie po to kupowali sterownik żeby teraz płacić - przecież wszystko było obiecane w pakiecie. Niektóre osoby wręcz się urodziły do narzekania, jest to nieuniknione i zawsze się ktoś taki znajdzie. PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15 Cieszę się, że prace nad ulepszeniem trwają, zapewne nie tylko ja się cieszę oraz w imieniu wszystkich użytkowników pragnę podziękować za wkład i słuchanie opinii bo nieliczni producenci mogą się pochwalić takim podejściem.Prace trwają nadal i są na ukończeniu. PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15 Jestem gotów, jeśli w ogóle nie stracę dostępu zdalnego z zewnątrz to w porządku. Proszę mnie przepiąć. Od początku zgłosiłem się też do programu betatester dla aplikacji mobilnej Defro Smart II jakby co.Strona WWW jest już przygotowana - jesteś chętny przepiąć się na nowy serwer ? Stracisz dostęp na ten moment do aplikacji mobilnych. PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15 Mysłę, że w tym celu zdecydowanie pomoże uruchomienie sondy na wszystkich możliwych kanałach. WWW, aplikacja mobilna/iOS, forum i teraz jest najodpowiedniejszy moment na to. I wracamy do pierwszego pytania. Ilu użytkowników podniesie alarm? Coś dla wyluzowania kawał o końcu świata. Pozdrawiam. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.