Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2018-12-11 17:38 Temat: eCoal.pl v3.5 » statystyki
  budgie1 Posty:
Witam. Po ilu dniach od "inicjacji" widać statystyki?
2018-12-08 19:33 Temat: bruli.pl » Jaki ekogroszek najlepszy???
  sq9tbu Posty:
Miałem z kamieniami tylko nie pamiętam z jakiej firmy. Kamień jeszcze leży w kotłowni. Musiałem kupić zawleczki.
Z miałem nie jest tak hop siup ze spalaniem. Trzeba trafić na dobry by nie spiekał za bardzo. Mocne węgle odrzuciłem bo miałem to samo z zapadającym się kopcem kreta.  Teraz spalam 24-25MJ i jak widać po statystykach i temperaturze w domu jest spoko. Nic sie nie zapada ani nie koksuje. Zawsze możesz kupić paletę testową 1T różnych.
2018-12-17 08:51 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wyjęcie rusztu awaryjnego w OEP 16kW czy poprawi jakość spalania ?
  leON22 Posty:
No to wrzuć jeszcze swoje statystyki za ostatni m-c , napisz ile m2 ogrzewacz, czym palisz ? Porównamy i zobaczymy który z nas więcej CO2 emituje do atmosfery . Za dużo na tym wykresie nie widać , oprócz zbyt niskiego powrotu . Brak temp wew. i do końca nie wiadomo , że ten "moj" jest naprawdę twój
2021-01-12 07:21 Temat: eCoal.pl v3.5 » Nagły brak statystyk
  krzych_boch-og20 Posty:
Jak co roku w sezonie problemy ze statystykami. Z czasem się nadpisują. Fakt że jest to denerwujące. W przeszłości dzwoniłem do ES ale teraz czekam prawie cierpliwie. Niestety problem w większości przypadków leży po stronie serwera czyli nie ludzi więc złośliwość rzeczy martwych. A tak swoją drogą to słyszałem już nie raz że trwają prace nad tym i już będzie lepiej. Baju baj.
2018-12-14 21:42 Temat: Defro Smart II » Potrzebna pomoc w podłączeniu sterownika do sieci.
  tool Posty:
           leON22 , dzięki za podpowiedź , do statystyk pomału dochodzę, trochę słabo mi to idzie, ale nie odpuszczam .
2021-01-14 10:30 Temat: eCoal.pl v3.5 » Nagły brak statystyk
  kikid351 Posty:
To kiedy wrócą te statystyki???
2019-01-08 07:13 Temat: eCoal.pl v3.5 » sprawdzenie ustawień
  Adam2411 Posty:
Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (statystyki) i dalej nic
Rozumiem że średnia moc może pojawić sie później ale resztę powinno pokazywać 
2019-12-21 15:32 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  tryt Posty:
Bardzo dziękuję. Będę myślał nad sprawą
dodane 2019-12-21 15:32Może to głupie pytanie, ale je zadam. 
Czy moc kotła (średnia, maksymalna), którą mam na wykresach statystyk esterownika może być punktem odniesienia do doboru potrzebnej mocy pompy ciepła? Kocioł u mnie pracuje non stop, średnia moc za 3 lata to 1,9 kW, maksymalnie punktowo było trochę powyżej 6 kW
2019-01-10 10:13 Temat: eCoal.pl v3.5 » Częste przechodzi w podtrzymanie
  DawidGronclo Posty:
Wydaję mi się, że ogarnąłem temat. Nawet według statystyk spadło spalanie. W zasadzie kocioł dobija dłużej do zadanej, ale za to krótko i w większych interwałach wchodzi w podtrzymanie. Zmniejszyłem moce w grupowym na 8 i 12 i zmniejszałem nadmuch na 30 i 32. Popiół wydaję się, że jest ok.

Czy tak powinien wyglądać palnik jak na filmie?

2021-01-17 13:36 Temat: eCoal.pl v3.5 » Nagły brak statystyk
  nodark Posty:
W dalszym ciągu brak wykresów i statystyk - szkoda :(
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.