Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
budgie1
![]() |
Witam. Po ilu dniach od "inicjacji" widać statystyki?
|
|||
|
||||
sq9tbu
![]() |
Miałem z kamieniami tylko nie pamiętam z jakiej firmy. Kamień jeszcze leży w kotłowni. Musiałem kupić zawleczki.
Z miałem nie jest tak hop siup ze spalaniem. Trzeba trafić na dobry by nie spiekał za bardzo. Mocne węgle odrzuciłem bo miałem to samo z zapadającym się kopcem kreta. ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
No to wrzuć jeszcze swoje statystyki za ostatni m-c , napisz ile m2 ogrzewacz, czym palisz ? Porównamy i zobaczymy który z nas więcej CO2 emituje do atmosfery . Za dużo na tym wykresie nie widać , oprócz zbyt niskiego powrotu . Brak temp wew. i do końca nie wiadomo , że ten "moj" jest naprawdę twój
![]() |
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
Jak co roku w sezonie problemy ze statystykami. Z czasem się nadpisują. Fakt że jest to denerwujące. W przeszłości dzwoniłem do ES ale teraz czekam prawie cierpliwie. Niestety problem w większości przypadków leży po stronie serwera czyli nie ludzi więc złośliwość rzeczy martwych. A tak swoją drogą to słyszałem już nie raz że trwają prace nad tym i już będzie lepiej. Baju baj.
|
|||
|
||||
tool
![]() |
leON22 , dzięki za podpowiedź , do statystyk pomału dochodzę, trochę słabo mi to idzie, ale nie odpuszczam .
|
|||
|
||||
kikid351
![]() |
To kiedy wrócą te statystyki???
|
|||
|
||||
Adam2411
![]() |
Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (statystyki) i dalej nic
Rozumiem że średnia moc może pojawić sie później ale resztę powinno pokazywać |
|||
|
||||
tryt
![]() |
Bardzo dziękuję. Będę myślał nad sprawą
dodane 2019-12-21 15:32Może to głupie pytanie, ale je zadam. Czy moc kotła (średnia, maksymalna), którą mam na wykresach statystyk esterownika może być punktem odniesienia do doboru potrzebnej mocy pompy ciepła? Kocioł u mnie pracuje non stop, średnia moc za 3 lata to 1,9 kW, maksymalnie punktowo było trochę powyżej 6 kW |
|||
|
||||
DawidGronclo
![]() |
Wydaję mi się, że ogarnąłem temat. Nawet według statystyk spadło spalanie. W zasadzie kocioł dobija dłużej do zadanej, ale za to krótko i w większych interwałach wchodzi w podtrzymanie. Zmniejszyłem moce w grupowym na 8 i 12 i zmniejszałem nadmuch na 30 i 32. Popiół wydaję się, że jest ok.
Czy tak powinien wyglądać palnik jak na filmie? |
|||
|
||||
nodark
![]() |
W dalszym ciągu brak wykresów i statystyk - szkoda :(
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.