Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
budgie1
![]() |
Też od wczoraj nie mam statystyk. Upierdliwe kurde
![]() dodane 2021-02-12 19:19Wróciły ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
lancer2000 jak rzetenie prowadzisz statystyki, to możesz sobie sprawdzić na jakiej mocy pracował kociołek jak była prawdziwa zima nie taka jak teraz. Obecnie średnio wychodzi Ci ponad 7kW, myślę że 15kW góra 20kW, to max moc PC jak ocieplisz dom
![]() PS. Osobiście skłaniam się u siebie do 8kW podobnie jak u karoka65, myślę że wystarczy ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
Rotaz
![]() |
W nocy był zanik napiecia u mnie (widze po wyświetlaczach na innych urzadzeniach).Statystyk nie prowadze,ale chciałem zobaczyc jak reagował OEPM na brak napiecia (na wykresach i zdarzeniach) .Nadal tylko schemat jest.
|
|||
|
||||
OEP16-KOSINA
![]() |
statystyki też mówią , a jak z pyłem w kotle , miałem do testów 100kg jest moc jest i masę ciężkiego pyłu chybażę tak trafiłem.
dodane 2019-11-24 19:24puter a jaką maż temperaturę na grzejnikach? |
|||
|
||||
janjan
![]() |
wpisz statystyki w wyszukaj i wszystko wiesz.
|
|||
|
||||
coolio
![]() |
Mam bardzo podobną instalację do Twojej i kociołek ten sam, u mnie rozwiązaniem było ustawienie stałej jednej temperatury za zaworem. Przy zimie jaką mamy to temp. Od 36-39 stopni. Zmieniam rano i po powrocie z roboty jeśli mam taką potrzebę jak chałupę trochę przegrzewa lub jak zrobi się zimniej. Koryguję nie więcej niż o 1 stopień. I druga sprawa to taka że palę na grupowym tylko jedną mocą 8 kw 3 podania, każde zwiększenie podań czy mocy to przesyipany i niedopalony ekogroszek, a to już 3 sezon więc zmian ustawień była już masa.
Ustawienia które Ty preferujesz to jakiś samobój, różnica między zadaną a obniżoną o więcej niż kilka stopni to za duży problem dla tego sterownika czy też kotła, nie mi to oceniać. dodane 2020-01-31 20:32Dodam jeszcze jedną rzecz. Porady forumowych ekspertów robią nam często siekę z mózgu. Wszyscy piszą że kocioł powinien pracować ciągle i się nie odstawiać i pewnie, 100 % racji ale przy temperaturach na dworzu jakie mamy czyli od -5 do +10 i w mega ocieplonych domach jest to NIEMOŻLIWE. Podejrzyjcie sobie statystyki kociołków innych użytkowników, u każdego jak w mordę strzelił grzanie podtrzymanie grzanie podtrzymanie grzanie podtrzymanie i tak w koło co 15-20 minut. Sorry taki offtop. |
|||
|
||||
YuZJannowitz
![]() |
babaj napisał » 2019-12-21 21:18 Zadziałało to: http://IP-sterownika/arch/2019/10/arch08.dat W sensie csv jest kluczem, czyli zadziałało to: http://IP-sterownika/arch/2019/12/arch20.csv Jeszcze tylko zostaje rozcyfrowanie godziny. A czy w jakimś pliku są zdarzenia, statystyki? dodane 2019-12-21 21:18 datetime rozcyfrowane, jest to Unix Time. Formuła do excela: =(((A2/60)/60)/24)+DATA(1970;1;1) - może się komuś przyda. Szacun i dzięki. Przyda się. |
|||
|
||||
FranzM
![]() |
Od 24.03 godziny 17:55 mam brak statystyk, wykresów czy zdarzeń. Aktualizacja nie była robiona w tym czasie. Jest to spowodowane serwerami czy coś padło?
|
|||
|
||||
mnich
![]() |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.