Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-01-02 23:06 Temat: eCoal.pl v3.5 » nowy palacz
  mamut Posty:
Wojtal a ten cały zasobnik to ile (bo po wsypaniu 75kg grochu wydaje się pełny, a tam jeszcze dużo wchodzi) i jakiego opału? Statystyk brak więc nie wiadomo ile tych kg poszło. Sądząc po tym, że masz 25kW, to chyba masz co ogrzewać.

Tak dla przykładu kilogram węgla 25MJ/kg spalonego przez godzinę daje moc 7kW, pomnożyć to musisz przez sprawność kotła, dajmy na to teoretyczne 80%, to uzyskujesz  5,6 kW. Czyli na dobę kocioł spaliłby 24 kg węgla i piec pracowałby ze średnią mocą 5,6 kW. W rzeczywistości ta sprawność będzie jeszcze niższa. Te 80% będzie raczej bliżej palenia na nominalnej mocy, czyli trzeba spalić 105 kg podanego wyżej węgla dziennie, żeby uzyskać średnią moc kotła 25kW. Teraz porównaj sobie to do ilości węgla jaką spalasz i zapotrzebowania domu na energię.

2017-09-28 19:33 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  lukasz1 Posty:
Ponawiam pytanie czy można dodać statystyki z jednego dnia?
2017-10-05 14:53 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  lukasz1 Posty:
Ponawiam pytanie czy można dodać statystyki zużycia wegla z jednego dnia?
2017-09-25 21:51 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  lukasz1 Posty:
Witam czy można dodać statystyki z jednego dnia te są raczej nie czytelne 
2017-10-06 08:55 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  marcinciesielski Posty:
Dziękuję za sugestię. Taka opcja zostanie dodana w najbliższej aktualizacji. Chodzi o statystyki z ostatnich 24 godzin czy z bieżącego dnia kalendarzowego?
2017-01-26 16:41 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  marcinciesielski Posty:
Przed chwilą udostępniłem kolejną wersję testową z poprawionymi błędami, które były tutaj zgłaszane. Oprócz tego jest dodany moduł statystyki.

Teraz przy próbie automatycznego logowania, jeśli nie będzie połączenia albo serwer nie odpowie w ciągu 10 sekund, nastąpi przekierowanie do ekranu logowania. Również oczekiwanie na odświeżenie listy urządzeń jest teraz ograniczone do 10 sekund przy problemach z połączeniem.
2017-01-12 08:08 Temat: eCoal.pl v3.5 » RBR Ekouniwersal
  Pulse Posty:

Ustawienia

Tu masz moje ustawienia, 40%, 42% piec ustawiony w zakresie 8-12

to zależy od opału, instalacji itp itd, więc obserwuj popiół, ale daj mu zawsze przynajmniej dzień, dwa a nie 15 minut.
Masz tez inny palnik, ja mam ekoenergię, Ty masz batorego wiec teoretycznie powinieneś mieć łatwiej.

Nie rozumiem, czemu u Ciebie caly czas chodzi pompa CWU, albo coś źle widzę. Temperatura zadana CWU osiągnięta nawet przebita, a pompa CWU nadal ładuje.
U mnie też przebija, bo nie mam jednego zaworu, ale jak jest temperatura osiągnięta to pompy CWU nie załącza.

Włącz statystyki będziesz miał lepszy pogląd.
2017-01-06 19:44 Temat: eCoal.pl v3.5 » RBR Ekouniwersal
  S_76 Posty:
Kolego MATIC, po pierwsze przy 198 m2 i obecnych warunkach pogodowych trudno oczekiwać spalania poniżej 25 kg. Po drugie- proponuję mimo wszystko zmienić tryb pracy na automatyczny. Spalanie grupowe wymaga pewnej wprawy i dokładnego ustawienia mocy dmuchawy dla poszczególnych poziomów mocy. Przeglądając Twoje statystyki widać, że robisz to raczej "po omacku".

Dokładny opis ustawiania sterownika dla spalania grupowego znajdziesz tu:
https://esterownik.pl/forum/posty,885/ppczyli-poradnik-palacza

A jak chodzi o zawartość popielnika, to ja tam widzę więcej kamieni niż niespalonego węgla. Na stronie Leroy Merlin jest dużo krytycznych uwag odnośnie tego węgla, szczególnie dotyczących dużej ilości kamieni w tym paliwie.

2017-01-08 11:21 Temat: eCoal.pl » Palenie miałem-przeróbka
  gregors Posty:
Też miałem stare Ogniwo, ale bez dmuchawy, na samym miarkowniku pięknie chodził
Zero dymu z komina i 12-16h spokoju.
Nie martwiłem się o kopczyk, statystyki,  histogramy i inne ,, nie.... zbędne " bajery, ech...łza się w oku kręci
2018-02-25 19:10 Temat: eSterownik.pl » Bardzo wolno chodzi platforma eSterownik
  slawtaz Posty:
Czy wam też dzisiaj zamula podgląd sterownika? Co chwilę dostaję komunikat "Urządzenie niepodłączone", a statystyki i wykresy zatrzymały się przed godziną 18. Odświeżanie danych też trwa dość długo. Z apki mobilnej non stop mnie wywala. Czyżby jakaś awaria?
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.