Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
rj1972
|
LeON22 pomimo problemu ze statystykami jest prośba o ile dysponujesz czasem aby pomóc i podglądnąć w ustawieniu kotła i instalacji Silecereres. Ja trochę podglądałem i coś zaproponowałem poza forum ale nie jestem w stanie zaradzić niestabilnej pracy układu. Tak to jest bez wizji. Oczywiście z ciekawością będę podglądał. Pozdrawiam.
dodane 2022-01-08 21:05PS Silenceres. Może byś wrzucił kilka fotek? dodane 2022-01-08 21:06Ja osobiście zachęcam do dyskusji na forum. |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Właśnie nikt nie zapytał w jaki sposób dodałeś ten zasyp? Czy dopisałeś go z palucha w statystykach, czy ze schematu na www, czy z aplikacji
|
|||
|
|
||||
|
MateoKoc
|
Maik78 napisał » 2022-01-12 20:49 Witam. Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie Sprawdź ostatni wpis z zakupem paliwa. Masz znaczone "Domyślne paliwo" ![]() |
|||
|
|
||||
|
Maik78
|
Faktycznie nie było zaznaczone jako domyślne, lecz myślałem, że jeżeli są statystyki 90 dyniowe to problem będzie gdzie indziej.
Oczywiście ptaszek odznaczony. Jutro już powinno coś widać. Dziękuję za pomoc |
|||
|
|
||||
|
fedek61
|
Witam. Coś się dzieje w statystykach, od kilku dni pokazuje mi średnie zużycie po 200 kg. Oczywiście nie spala takich ilości. Sterownik Pello. Pozdrawiam.
|
|||
|
|
||||
|
Zdenek
|
Tak. To wszystko było zaznaczone już wcześniej jako powiadomienia na email i przychodziło a podczas gdy włączyłem powiadomienia sms i PUSH coś w sterowniku się pokotwiło
![]() Opisywałem to w temacie "Problem z aktualnymi statystykami oraz wykresami" na drugi dzień wszystko wróciło do normy ale jak widać jeśli chodzi o alarmy to raczej lipa! Dziś próbowałem sprawdzić i edytować listę alarmów ale w ogóle się nie wyświetlała (jakby jej nie było) więc usunąłem wszystkie rekordy w Powiadomieniach i na nowo włączyłem sms, ustawiłem listę alarmów i włączyłem PUSCH. Mam nadzieję że teraz wszystko się naprawi samo jak ostatnio ![]() No i dalej lipa z PUSH Na próbę wywołałem alarm od czujnika temp. zewnętrznej, sterownik zaczął piszczeć i był komunikat "Alarm czujnika zewnętrznego" a mimo że jest zaznaczony na liście alarmów to komunikat PUSH nie przyszedł. ![]() ![]() :
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Bialy95 napisał » 2022-01-16 12:48 Nie mam żadnych informacji w zakładce statystyki Same zasypy, brak zakupów - bez tego wykresów i danych nie będzie. |
|||
|
|
||||
|
radek-ka
|
W statystykach dajesz zakładkę zdarzenia i tam dodaj wpis zakup paliwa
|
|||
|
|
||||
|
rj1972
|
Raczej tym razem ja jestem ciekaw jak został obliczny współczynnik 1,38. Matematycznie prosta sprawa ale jak do tego podszedł @panicz18.
Ruszą statystyki to popatrzymy i może wtedy ktoś zauważy ze coś nie gra. |
|||
|
|
||||
|
woznice1
|
Witam mam dość nietypowy problem otóż w nocy kot spał w kotłowni i jakimś cudem wyrwał kable od wyświetlacza wyświetlacz nie spadł tylko poprostu wyrwały się kable podłączyłem kable wedle schematu tylko jest taki problem że wyświetlacz dziala ale nie pokazuje żadnych danych wszędzie są tylko kropki na przykład temperatura spalin... i nie więcej nic się nie da odczytać ani zatrzymać pieca jedynie przez internet dodam że jak ustawiam datę na sterowniku to jej nie zapisuje jakieś pomysły ?
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

Na próbę wywołałem alarm od czujnika temp. zewnętrznej, sterownik zaczął piszczeć i był komunikat "Alarm czujnika zewnętrznego" a mimo że jest zaznaczony na liście alarmów to komunikat PUSH nie przyszedł.