Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2018-01-28 16:16 Temat: eCoal.pl v3.5 » pomoc w ustawieniu pieca oep 25kw
  leON22 Posty:

Widzę, że nie czytasz tego co się do Ciebie pisze , chcemy Ci pomóc , ale nie widzę żadnej inicjatywy z Twojej strony 
leON22 napisał » 2018-01-26 17:01
Możesz spróbować , nie prowadzisz statystyk nie wiadomo jaka jest średnia moc Twojego kotła , ale idąc tropem że spalasz 50kg na dobę , a  ja 17kg ze średnią mocą 3.5kW ( grupowe 8/12kW ) , to u Ciebie 3x tyle czyli 16/20kW , dmuchawa 38/40% , powinno wystarczyć na początek po 6 podań

Ile razy mam Ci pisać , żeby odpowiednio dogrzać powrót musisz podnieść temp. na kotle , większość ciepła pochłania Ci obieg CO1 , dlatego temp. powrotu jest taka niska 
2017-11-24 20:31 Temat: eCoal.pl v3.5 » Urządzenie nie podłączone
  gregors Posty:
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i statystyki widzę na bieżąco. 
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić
2017-11-29 09:42 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki - coś się nie zgadza
  skierka21 Posty:
Sprawdziłem zużycie węgla w okresie 180 dni wyszło 817 kg a zasypu było 775 kg.
Mam 2 zakupy węgla pierwszy 2 tony drugi 350 kg z tego drugiego odjął już 365 kg , 
wiem że jest(był) on ustawiony jako paliwo z którego będzie automatyczny zasyp ale jak przekroczy to nie powinien sam zmienić ?
przy "ręcznym" cofaniu podajnika też liczy zużycie - choć to akurat jest zrozumiałe bo sterownik nie wie w którą stronę kręci , może lepiej jak na "ręcznym" by nie liczył ?
2020-11-02 20:04 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacja eCoal i strona eSterownik nie pokazują wykresów i zdarzeń
  piejar Posty:
Dziwna sytuacja: 01.11.2020 ok godziny 6 przestały mi się rysować trendy(wykresy) i urwały się zdarzenia. 
Ciekawostka jest taka, że stronka lokalna, dostępna przez nr IP sterownika wyświetla wykresy poprawnie!
Aplikacje eStwrownik i eCoal wyświetlają poprawnie stan bieżący chwilowy oraz statystyki ale jak pisałem wyżej, wykresy i zdarzenia się urwały. Cofanie daty wstecz wyświetla wykresy poprawnie. 
Nie pomógł reset sterownika ani reinstalacja apki eCoal.
Wygląda to tak, że aplikacja zdalną (z internetu) nie umie poprawnie odczytać danych od pewnej daty. A dane istnieją bo wykresy na stronce lokalnej dostępnej przez IP są poprawne.
Jakieś pomysły?

dodane 2020-11-02 20:04Już "się naprawiło". Dziękuję, choć nie wiem komu mam dziękować.
2017-11-30 16:52 Temat: bruli.pl » Brak satatystyk
  mily Posty:
Witam,

Chciałbym prosić o pomoc .... 2 lata temu miałem piekne satystyki ... rok temu przebudowałem sieć w domq i piec stracił LANa ... w tym roku naprawiłem co ... popsułem .. naprawiłem (coś trzeba przecież robic )... i teraz nie wiem co musze zrobić aby znowu mieć statystyki??
zasyp wegla mam ... min/kg  tez ...

Z góry dziękuje za pomoc / podpowiedz - co jeszcze musze ustawić
2018-03-12 09:31 Temat: bruli.pl v3.5 » Brak statystyk
  bogdan7711 Posty:
nie dawno to miałem był zakup węgla a nie wprowadziłem  danych dziennego spalania i statystyki się straciły wystarczyło wpisać i jest o.k  
2017-12-03 23:10 Temat: Aplikacje mobilne » Skoki temperatury CO.
  anaana Posty:
Dzięki wielkie, teraz działa 🙂 ale… 

i statystyki z jednego dnia nie działają

2018-01-29 15:52 Temat: eCoal.pl v3.5 » Chciałem miału to mam... kłopoty :)
  karoka65 Posty:
MarcinJ napisał » 2018-01-29 15:26
Z tego co czytalem najlepiej prscuje w okolicach 190 stopni spalin...

Możesz napisać gdzie wyczytałeś takie rewelacje?
Ja znowu czytałem konstruktora kotła który grzmiał po forach że Mka ma na mocy znamionowej spaliny o wartości nie pełnych 141 stopni.
U Ciebie przy +10 na dworze wkręca się pod 200 i jeśli statystyki dobrze wskazują palisz ze średniodobową mocą około 8kW.
Napisze Ci tylko tyle i bez złośliwości: już mi Cię żal.
2017-12-08 11:19 Temat: eSterownik.pl » Podgląd sterownika
  czechu714 Posty:
Witam ponownie
Czy wiadomo już dlaczego nie ma statystyk ? z jednego dnia począwszy od 05 grudnia. ?
2017-12-07 20:59 Temat: eCoal.pl v3.5 » wyliczenia spalania a podajnik ślimakowy
  janklos12 Posty:
kaloryczność nie ma tu znaczenia , liczy się granulacja. ja dla miału mam 0.248kg. oblicza się tak, zasypuje cały kosz pod korek. zeruje licznik. Gdy kocioł spali np.  z pół kosza to dosypuje do pełna ale dosypanej ilości muszę znać wagę. następnie dziele to przez minuty pracy podajnika i mam wynik/ np. 0.234kg który wpisuję do statystyk. 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.