Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
gregors
![]() |
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i statystyki widzę na bieżąco.
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Pati , podnieś jeszcze tą max temp w Obwody CO - Obwód CO1- Zawór 4D na 50 st , bo jak będzie zimno , znowu będziesz pisać dlaczego nie dogrzewa pomieszczeń
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dodane 2017-11-25 15:36Witam , coś jest nie tak :( Kociołek długo dochodzi do zadanej temp. może zmniejsz na 52 st ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
pitaszek napisał » 2017-11-28 16:00 Nowy sterownik dotarł. Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń? Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego? Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć? Skontaktuj się ze mną przez PW. Napiszę dokładnie co i jak żebyś nie miał strat. Wstrzymaj się z podmianą do czasu rozmowy. |
|||
|
||||
Yusuf
![]() |
Celowo użyłem gry słownej w tytule by ruch był większy
![]() |
|||
|
||||
ekmiecik
![]() |
Jak w temacie... Nie wyświetlają mi się dzienne statystyki.... Pomoże ktos?
|
|||
|
||||
machusssuu
![]() |
Cześć,
jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich. Dopiero zaczynam przygodę z Brulim. Przed sezonem grzewczym w moim Heinztechnic 35KW EkoDuo wymieniłem oryginalny ster na Bruli ponieważ chciałem mieć większą kontrolę na moim piecem. Moja instalacja jest dość specyficzna: jednym piecem ogrzewam 3 domy (połączone rurami proizolacyjnymi w ziemi). Instalacja wygląda mniej więcej tak: ![]() Kilka dodatkowych info o instalacji: -CWU jest narazie niewykorzystywane. -Jedynym sposobem jaki znalazłem na podłączenie pomp 4obiegów (Dom1, Dom1podlogówka, Dom2, Domek3) było włączenie ich na stałe do zasilania 9czy jest tutaj jakieś inne wyjście? ) -ochrona powrotu odbywa się poprzez zawór 4d z siłownikiem - choć dziwnie chodzi -prawie wogóle, z poprzednim sterem pracował praktycznie cały czas, -ochrona podłogówki - myślę, że jest to zawór 3d - reczny . Mam wrażenie, że na poprzednim sterowniku spalał mniej opału, choć nie mam żadnych statystyk. W popiole mam trochę niedopalonego węgiel. Podpowiedzcie proszę, co w ustawieniach zmienić, gdyz nie czuje jeszcze zbyt dobrze wykresów Moj sterownik: Bruli Koszalin https://esterownik.pl/device/14636 Pozdrawiam Maciej |
|||
|
||||
czechu714
![]() |
Witam ponownie
Czy wiadomo już dlaczego nie ma statystyk ? z jednego dnia począwszy od 05 grudnia. ? |
|||
|
||||
Samaelius
![]() |
Nie ma znaczenia jaki węgiel. Paliłem brunatnym w okresie przejściowym, teraz palę kamiennym. Od 3 lat srednia taka sama, można zobaczyć w statystykach.
Jeżeli chodzi o zużycie wody, to nie jest za małe. Codziennie wanna wody + tyle co do zmywania i mycia. dodane 2017-12-07 18:00sq9tbu nie mam zaworu 4D, ochronę powrotu wyłączyłem wczoraj bo chyba nie mam czym chronic. Czujnika Cwu leży luzem, już tłumaczę instalacje. Kocioł jest w garażu i do niego podłączona tylko pompa. Rurami preizolowanymi ok 10m płynie czynnik grzewczy do domu i wpada do sprzęgła hydraulicznego i wraca na kocioł. Za sprzęgłem mam dwa obwody sterowane dwoma pompami i sterownikami co i Cwu. To tak po krotce. dodane 2017-12-07 18:02Mamut, na brunatnym jak i na kamiennym w latach ubieglych pali się dobrze z maym kopczykiem. Od tygodnia palę kamiennym 25Mj lekko wilgotnym i pojawiają się spieki i zapadanie kopczyka |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
simko1 statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika. Zasypy są tylko informacyjne do zdarzeń o zasypach.
Jeżeli zawsze zasypujesz do pełna to wystarczy jak podasz ile kg wsypałeś przy danym zasypie. Nie modyfikujesz czasu do opróżnienia - przecież po zasypie masz pełny zasobnik. |
|||
|
||||
pimpej
![]() |
Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu.
Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg) Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada ![]() Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu) Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %) |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.