Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
Michal86
|
No jak wprowadziłes zakup i parametry wydajności podajnika 14tego to na kalendarzu w statystykach zaznacz od 15tego i będziesz miał średnie teoretyczne zużycie. A faktyczne to policz sobie ile fizycznie wsypałeś 😋
dodane 2024-10-30 12:23Zasyp musi być zawsze po zakupie w zdarzeniach |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
ledsezelim napisał » 2024-09-27 09:51 Dzien dobry Wczoraj przeszed update aplikacji mobilnej w mojej komorce. Doteraz mi sie pokazujac v EN, jakoe mile cudo ze w koncu mam jezyk czeski. Dzieki za to. Ale chial bym zglosic bug przy pokazaniu statystyk - screenshot zalaczony Dalejwidze, ze niektore tlumaczenie jest nie do konca w porzadku - polecampomoc w tym temacie i moge przejsc przez cale menu aplikacje i przekazacjak by bylo treba poprawic. Dziękujemy za informacje. Z chęcią skorzystamy z pomocy. Odezwiemy się aby ustalić jak najwygodniej byłoby współpracować. |
|||
|
|
||||
|
krisgam
|
Witam. Nie chcą mi się uruchomić statystyki, mam wpisany zakup i wskażnik.Pozdrawiam
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47 U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia. Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany. Sprawdź zasyp z 9 grudnia czy jest wybrane paliwo. |
|||
|
|
||||
|
pitaszek
|
michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47 U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia. Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany. ![]() W obu zakupach (02.09.2021 i 12.05.2021) nie masz podanej wartości: Ilość kg/min pracy podajnika: Może to jest problemem. |
|||
|
|
||||
|
michalwaclawek
|
pitaszek napisał » 2021-12-13 07:44 michalwaclawek napisał » 2021-12-12 16:47 U mnie brakuje statystyk od 10 grudnia. Migracja zrobiona wcześniej a soft zaktualizowany. ![]() W obu zakupach (02.09.2021 i 12.05.2021) nie masz podanej wartości: Ilość kg/min pracy podajnika: Może to jest problemem. Trafiony! Dzięki za pomoc i przepraszam za zaśmiecanie pierdołami. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
ankli napisał » 2024-10-07 16:15 Witam, nie działa zakres dat w statystykach! Wydaje mi się, że jednak działa poprawnie. |
|||
|
|
||||
|
faco
|
No ja mam nieocieplony, okna plastik 2 szyby, mur tez 50 tka. Oczywiście tak samo podłączony do starej instalacji grawitacyjnej, rury tam chyba są z dwa cale. Tez go mam nie cały miesiąc, ale po czytaniu forum łapie go za rogi
Ze bym powiedział ze piec w miarę opanowany co i jak, wiadomo coś się doszkolę po drodze ale szokuje mnie to spalanie, mam odczucie jak bym palił w nim na dworze zamiast w domu. Nie powiem ciepło jest ale gdzieś mi to ciepło umyka ze ten piec cały czas musi jak to po naszymu fedrować Zobaczę jak temperatura za oknem pójdzie w górę czy przyhamuje tym popęd do grzania PAndrzej jak bym widział takie zużycie jak u Ciebie w statystykach, to nie wiem co bym zrobił, sznura i na góra ![]() |
|||
|
|
||||
|
Michal86
|
Taniego ogrzewania chyba już w sumie nie ma. Kupowałem kilka ton jeszcze za 900zł/tona także jeszcze cena była ok. Co do moich statystyk to w sumie na nie nie patrzę i nawet nie pamiętam jakie wprowadziłem tam wartości. Oszukuje sterownik podając inne wyniki wydajności aby dostosować podawanie dokładnie tak jak chce. Oszukuje czujniki kalibrując etc. A czujnik kotła jest temperaturą buforu który też jest inaczej skalibrowany. Wiem ile pelletu pobiera mi przez godzinę w danym przypadku i przeliczam to łącznie na sumę pracy i postoju. Mam ok 200m2 stare budownictwo I przeciętnie ocieplone klasa energetyczna D plus stara instalacja. W te ostatnie mrozy pod -15 abym utrzymał w całym domu w każdym pomieszczeniu temperaturę 22+ spalanie dobowe pod 40kg.
Co do Twojego pytania pellet czy ekogroszek myślę, że koszty będą podobne. Groszek jest bardziej kaloryczny ale wciąż trochę droższy. Aby było dość tanio to myślę, że kocioł zgazowujący drewno plus bufor. Pomijam koszty zakupu i instalacji. |
|||
|
|
||||
|
bodziasty
|
To teraz uzupełniaj statystyki i udostępnij publicznie bo pisze, że użytkownik niezalogowany no i zaktualizuj na 3.1.8 - to tak na początek
|
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.