Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-11-24 20:31 Temat: eCoal.pl v3.5 » Urządzenie nie podłączone
  gregors Posty:
Dziwne jest to że czasami da się wejść, i że w domu przez laptopa wszedłem i to że zdarzenia i statystyki widzę na bieżąco. 
Teraz siedzę w tyrce i nie mogę w piecu se popalić
2017-11-25 15:36 Temat: eCoal.pl v3.5 » Kilka pytań o piec
  leON22 Posty:
Pati , podnieś jeszcze tą max temp w Obwody CO - Obwód CO1- Zawór 4D na 50 st , bo jak będzie zimno , znowu będziesz pisać dlaczego nie dogrzewa pomieszczeń Teraz już wiesz o co kaman , z ustawianiem temp. za zaworem 4D , jak nie dogrzewa to podnosisz temp. o jedno góra dwa oczka i obserwujesz i odwrotnie Ta temp. obniżona jest po to , że jak np. przegrzewa Ci pomieszczenie przy zadanej temp za zaworem 38 st to sterownik automatycznie obniża temp. o 2 st żeby obniżyć temp wew. ot cała filozofia Zrób jeszcze doktorat na temat statystyk i będzie git Tu masz lekturę co i jak ->statystyki powodzenia
dodane 2017-11-25 15:36Witam , coś jest nie tak :( Kociołek długo dochodzi do zadanej temp. może zmniejsz na 52 st Powrót widzę ok , ale teraz temp.wew. niższa od zadanej  Zmień tą zadaną powrotu na 40 st ,załączanie pomp na 35 st , i korektę dmuchawy daj na 0 , powodzenia
2017-11-28 16:33 Temat: eCoal.pl v3.5 » Uszkodzony sterownik, potrzebna pomoc.
  PrzemekP Posty:
pitaszek napisał » 2017-11-28 16:00
Nowy sterownik dotarł.
Jak przeprowadzić wymianę płyty aby nie utracić statystyk, alarmów i zdarzeń?
Czy po podmiance płyty wystarczy przełożyć kartę SD ze starego sterownika do nowego?
Rozumiem , że nowy sterownik trzeba dodać do platformy eSterownik.pl jako nowe urządzenie, a poprzednie usunąć?

Skontaktuj się ze mną przez PW. 
Napiszę dokładnie co i jak żebyś nie miał strat. Wstrzymaj się z podmianą do czasu rozmowy.
2017-12-02 19:58 Temat: bruli.pl v3.5 » Jaką ustawić temperature spalin?
  Yusuf Posty:
Celowo użyłem gry słownej w tytule by ruch był większy Jestem na urlopie i w końcu mam czas by oglądac statystyki i wykresy z mojego sterownika. Chodzi mi o to czy lepiej ustawić piec by grzal też trochę komin czy zostawić parametry w których spaliny są tylko trochę wyższe niż temperatura kotła (max 70°C)? Dodam tylko, że rozważam zmianę w zakresie maksymalnej mocy kotła z 8kw na 12kw by zwiększyć temperaturę spalin i przyspieszyć dochodzenie do temperatury kotła. 
2018-03-12 08:03 Temat: bruli.pl v3.5 » Brak statystyk
  ekmiecik Posty:
Jak w temacie... Nie wyświetlają mi się dzienne statystyki.... Pomoże ktos?
2017-11-30 22:23 Temat: bruli.pl v3.5 » Prośba o pomoc w ustawieniu Bruliego
  machusssuu Posty:
Cześć,
jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich.
Dopiero zaczynam przygodę z Brulim. Przed sezonem grzewczym w moim Heinztechnic 35KW EkoDuo wymieniłem oryginalny ster na Bruli ponieważ chciałem mieć większą kontrolę na moim piecem. Moja instalacja jest dość specyficzna: jednym piecem ogrzewam 3 domy (połączone rurami proizolacyjnymi w ziemi). Instalacja wygląda mniej więcej tak:

Kilka dodatkowych info o instalacji:
-CWU jest narazie niewykorzystywane.
-Jedynym sposobem jaki znalazłem na podłączenie pomp 4obiegów (Dom1, Dom1podlogówka, Dom2, Domek3)  było włączenie ich na stałe do zasilania 9czy jest tutaj jakieś inne wyjście? )
-ochrona powrotu odbywa się poprzez zawór 4d z siłownikiem - choć dziwnie chodzi -prawie wogóle, z poprzednim sterem pracował praktycznie cały czas,
-ochrona podłogówki - myślę, że jest to  zawór 3d - reczny
.
Mam wrażenie, że na poprzednim sterowniku spalał mniej opału, choć nie mam żadnych statystyk.
W popiole mam trochę niedopalonego węgiel.

Podpowiedzcie proszę, co w ustawieniach zmienić, gdyz nie czuje jeszcze zbyt dobrze wykresów

Moj sterownik: Bruli Koszalin
https://esterownik.pl/device/14636

Pozdrawiam
Maciej

2017-12-08 11:19 Temat: eSterownik.pl » Podgląd sterownika
  czechu714 Posty:
Witam ponownie
Czy wiadomo już dlaczego nie ma statystyk ? z jednego dnia począwszy od 05 grudnia. ?
2017-12-07 18:02 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie
  Samaelius Posty:
Nie ma znaczenia jaki węgiel. Paliłem brunatnym w okresie przejściowym, teraz palę kamiennym. Od 3 lat srednia taka sama, można zobaczyć w statystykach.
Jeżeli chodzi o zużycie wody, to nie jest za małe.
Codziennie wanna wody + tyle co do zmywania i mycia.
dodane 2017-12-07 18:00sq9tbu nie mam zaworu 4D, ochronę powrotu wyłączyłem wczoraj bo chyba nie mam czym chronic.
Czujnika Cwu leży luzem, już tłumaczę instalacje.

Kocioł jest w garażu i do niego podłączona tylko pompa.
Rurami preizolowanymi ok 10m płynie czynnik grzewczy do domu i wpada do sprzęgła hydraulicznego i wraca na kocioł.

Za sprzęgłem mam dwa obwody sterowane dwoma pompami i sterownikami co i Cwu.

To tak po krotce.
dodane 2017-12-07 18:02Mamut,   na brunatnym jak i na kamiennym w latach ubieglych pali się dobrze z maym kopczykiem.
Od tygodnia palę kamiennym 25Mj lekko wilgotnym i pojawiają się spieki i zapadanie kopczyka
2018-03-02 20:17 Temat: eCoal.pl » brak statystyk
  PrzemekP Posty:
simko1 statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika. Zasypy są tylko informacyjne do zdarzeń o zasypach.
Jeżeli zawsze zasypujesz do pełna to wystarczy jak podasz ile kg wsypałeś przy danym zasypie. Nie modyfikujesz czasu do opróżnienia - przecież po zasypie masz pełny zasobnik.
2017-12-23 10:57 Temat: eCoal.pl v3.5 » Spalanie pelletu OE 16kw
  pimpej Posty:
Witam pale pelletem od czerwca, w okresie wakacyjnym do cwu a obecnie co i cwu.
Dom 220m2 połowa w podłogówce reszta kaloryfery, dom 5 letni dobrze ocieplony pali sie dobrze nie wygasa, nie cofa sie żar do podajnika przy obecnej pogodzie do pieca zaglądam raz na 6-7 dni kiedy dosypuje pellet do zbiornika (6x20kg)
Jedyny minus to szklista warstwa mażi na ściankach pieca ( przy częstym przechodzeniu w podtrzymanie) którą można łatwo usunąć dosypując na palenisko preparat - Hansa na usuwanie smoły - po paru dniach sama odpada
Ogólnie jestem zadowolony - brak pyłu i syfu jaki miałem przy eko-groszku no i popiołu (po spaleniu około 1 tony wyciągnąłem jakieś 5-6 kg pyłu)
Spalanie nieznacznie większe niż eko-groszek co widać na statystykach( około 25-30 %)
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.