Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-10-12 11:03 Temat: bruli.pl v3.5 » dodawanie zasypu
  caffe23 Posty:
U mnie w starszej wersji ecoal zasypy są widoczne w statystykach dopiero na drugi dzień.
Na wykresach czasem wcale nie pokazuje. Jest tylko widoczna zmiana czasu pracy podajnika.
2017-10-11 12:13 Temat: eCoal.pl v3.5 » Uzupełnianie pojemnika, brak wskazań ilości
  simko1 Posty:
Wskaźnik jest dokładny.  On nie sprawdza ile jest opalu tylko ile już zostało użyte.  Wpisujesz parametr 0.22 kg/min i w ten sposób sterownik wie ze w ciągu minuty kręcenia ślimakiem zużywa 0.22kg opalu ten parametr do statystyk potrzebny jest.  Drugi parametr to czas do opóźnienia zasobika wpisujesz np. 100 min i sterownik wie ze aby opróżnić zasobnik musi kręcić ślimaki przez 100 min. ten parametr potrzebny do tego aby widać było ile opalu w zasobniku. 
Temperatura na zewnątrz nie ma wpływu . Ślimak krsci się z jednakową prędkością tylko jak jest zimno będzie się cżeście uruchamia i szybciej osiągnie te przykładowe 100 min . PANIEMAJESZ?
2017-10-12 21:13 Temat: bruli.pl v3.5 » dodawanie zasypu
  Kociolmara Posty:
Bardzo wszystkim dziękuję. Wskazówki okazały się bezcenne i chyba powoli zaczynam chwytać o co tutaj chodzi. Te szalone statystyki wzięły się stąd, że próbowałem z uporem maniaka dodać coś, żeby na koszu nie pokazywało 0%, no taka obsesja2, posprzątałem tam już trochę i myślę, że teraz już sobie poradzę. Raz jeszcze WIELKIE DZIĘKI
2017-10-19 12:12 Temat: eCoal.pl v3.5 » co jest nie tak
  pawel3 Posty:
Johny112 te moce w spalaniu grupowym określają czas pracy podajnika który dla 8kw wynosi 5s a dla każdej kolejnej mocy jest wydłużony o 2s czyli dla 12kw  pracuje podajnika przez 7s itd... Czyli nie sugerujemy się tym że mamy ustawione w grupowym moc 12 kw a w statystykach jest coś innego. W razie pytań czy wątpliwości w sprawie ustawienia spalania proszę do nas zadzwonić 605780882 w tygodniu czynne do 20 a w soboty do 16
P.S.
Jeżeli ustawiamy algorytm wygaszania kotła "tylko w grzaniu" to dobrze jest w parametrach spalania>podtrzymanie ustawić ilość powtórzeń na 2 aby nie dopuścić do wygaszenia w kotle
2017-10-13 23:19 Temat: eCoal.pl » Problem w zalogowaniu do sterownika
  anaana Posty:
Bandi zasyp możesz skasować, sprawdzone i skasowane w statystykach. Sprawdzałeś??
2017-10-22 08:55 Temat: eCoal.pl v3.5 » co jest nie tak
  piotrtesznar Posty:
Witam forumowicze. Czy bez czujników temperatury wew podpiętych pod pompy C.O. można wysterować piec tak aby przechodził w stan podtrzymania czy jest to raczej niemożliwe. Dodatkowo mam pytanie co zrobić aby zaczęły mi działać statystyki w esterowniku. Przy okazji jak ktoś ma chwilę zerknąć na moje ustawienia i ewentualnie coś doradzić ws zmian parametrów będę wdzięczny. Generalnie spalanie mam dosyć spore bo 125kg eko 26-28MJ schodzi przy grzaniu wody w ok 3 tygodnie a przy centralnym nie dobijam nawet do 5 dni...
https://esterownik.pl/device/14283
Dzięki z góry za dobre rady i pomoc.
2020-12-19 21:04 Temat: eCoal.pl » eCoalWWWProxy
  janklos12 Posty:
Sprawdziłem na drugim sterowniku i też nie otwiera portu com,  sprawdzę na innym laptopie a jak się nie uda to leży gdzieś stary laptop z xp z którego się łączyłem i aktualizowałem ecoala z 3.16 do 3.18, statystyki to w starym sterowniku chyba na karcie sd były
2017-10-22 19:46 Temat: bruli.pl v3.5 » dodawanie zasypu
  leON22 Posty:
tdulaj99 cztery posty wyżej masz wszystko co i jak , kliknij w czerwony napis statystyki miłej lektury życzę , powodzenia
2017-10-31 10:52 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wygaszenie kotła w grzaniu + pare innych
  bigesdiges Posty:
Dzięki za porady, problem ustał po zmianie groszku i zwiększeniu odbioru ciepła. Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego pozwolę sobie zadać parę pytań tutaj, może ktoś doświadczony zna odpowiedzi, ja dopiero zaczynam przygody z paleniem ciągłym.

1. Czy jest jakaś opcja przywrócenia domyślnych nastaw np. spalania grupowego? Sugerowałem się parametrami podawanymi na forum i po takich ustawieniach piec na 8/20 spalał więcej niż eCoal. Na 8/8 nie potrafił utrzymać temp. zadanej przy 7 stopniach na dworze. Zależy mi na możliwości podglądu ustawień producenta, ew. przywrócenie ich bez utraty statystyk.

2. Czy możecie spojrzeć na mój kocioł, wydaje mi się, że coś namieszałem, spalał ok 10-13 kg przy 7 (węgiel 23MJ) stopniach na dworze, teraz pali 17,5 (węgiel 26,5MJ) przy 3 stopniach, niezależnie jak bardzo przykręcę kaloryfery, w nocy mam na termikach obcięte do 20*C a różnicy w spalaniu brak.

3. Robią mi się spieki, takie brązowe wielkości dłoni czasem. Zacząłem robić korektę dmuchawy, dopiero przy -6 wygląda to względnie, jak popcorn. Kopczyk taki płaski, ledwo wystaje z palnika, może z 2cm. Czy to normalne? Czy dać jeszcze więcej w minus? Może to powodować straty w opale?

4. Cały dom mam na termikach danfoslink, sterują temp. na każdy pokój. Czy lepiej jest pompować niską temperaturę za zaworem 4D, np. 35 stopni aby grzały ciągle czy lepiej dać na 4D 50 stopni żeby nagrzały pokój i odcięły?
2017-11-05 19:30 Temat: bruli.pl v3.5 » Nie działa mi wykres "średnia moc kotła".
  karaluch Posty:
Witam serdecznie. 
Tak jak w temacie: wchodzę w statystyki i pod głównym wykresem, który można sobie przełączać na różne parametry, jest wykres "zasypów" a po jego prawej "średnia moc kotła". I u mnie nie ma tu nic tylko napis "chart".   Ma ktoś pomysł, co mam nie tak ustawione? 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.