Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
rafbog
|
statystyki - zdarzenia - nowy wpis - zakup paliwa. O to Ci chodzi?
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
leON22
|
W statystykach , w zdarzeniach dodaj zakup paliwa wtedy będziesz orientacyjnie widział ile Ci kociołek spala
W zakupie uzupełnij wszystkie pola w/g instukcji j/w , powodzenia
|
|||
|
|
||||
|
radek-ka
|
||||
|
|
||||
|
leON22
|
W statystykach w zdarzeniach edytuj wpis zakup paliwa , brakuje w nim współczynnika pracy podajnika ( wpisz orientacyjnie 0.5 kg/min potem skorygujesz na właściwy ) oraz w zaawansowanych wpisz czas do opróżnienia zasobnika ( wsypałeś 150kg : 0.5 = 300 min ) czyli 300 jak paliwo zejdzie do końca zapamiętaj właściwy czas do jego opróżnienia i wpisz odpowiednie wartości . Jeszcze jedna uwaga, ten czas musisz korygować przy zmianie ilości zasypanego paliwa , czyli za drugim razem wsypałeś 100kg to wtedy 100:0.5=200min , sterownik niestety tego za nad nie przeliczy a szkoda
Może Panowie z ES, kiedyś wprowadzą taką aktualizację edit Wiesiu jak dobrze pamiętam . Już faktycznie trochę zmęczony jestem ale cóż muszę teraz odpisać swoje w podziękowaniu dla innych którzy kiedyś mnie pomagali i nie koniecznie prowadząc za rączkę , tylko motywując do czytania Fakt dwa lata wcześniej było więcej lektury i tematów na tym forum . Po "kastracji" jest jak jest ale jest
|
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
odczekaj zmiana dopiero zrobiona , musisz mieć tak wysoko zadaną temp. kotła ja mam 44C nie mam bojlera jak dla mnie daj temp.kotła z 2C wyżej niż potrzebujesz do ciepłej wody do mycia
dodane 2019-01-24 23:02statystyki ustaw przy ecogrochu 0,18 kg na min |
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
simko i olo piszecie akurat o dwóch różnych rzeczach.
Choć po zrobieniu testu 10 minut można by dokładnie wyliczyć dane do statystyk |
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
A co podajesz do statystyk? zobacz dobrze na jednostki.
/min czy /10min
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Widocznie twój dom potrzebuje się wygrzać i jego zapotrzebowanie na ciepło jest większe. Może z czasem spalanie się zmniejszy, oby. Zobacz u mnie podobna powierzchnia puszczam w grzejniki 36st a w domu 24st spalanie jak widać w statystykach średnio 12kg/d. Jedyne co mogę doradzić to żebyś nie miał takiej piły na wykresie temp. powrotu możesz podnieść temp. powrotu na 50st 😉
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

Może Panowie z ES, kiedyś wprowadzą taką aktualizację
Fakt dwa lata wcześniej było więcej lektury i tematów na tym forum . Po "kastracji" jest jak jest ale jest