Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Po aktualizacji do 1.1.30.11 brak wykresów i statystyk Subskrybuj | ||||
|
||||
crazyman
![]() |
zrobiłem wczoraj wieczorem aktualizacje do wersji 1.1.30.11
nie bylo zadnych bledow - wszystko przebieglo pomyslnie rano zauwazylem ze od momentu aktualizacji nie generuja sie wykresy i statystyki ktos wie jak to naprawic ? |
|||
|
||||
mnich
![]() |
||||
|
||||
janjan
![]() |
Panowie z serwisu czy mogę liczyć na powrót wykresów i statystyk do końca sezonu czy tak ma być i tak zostanie? z ostatniej chwili nie otwiera się schemat ,ogólnie d..a
|
|||
|
||||
FranzM
![]() |
Od 24.03 godziny 17:55 mam brak statystyk, wykresów czy zdarzeń. Aktualizacja nie była robiona w tym czasie. Jest to spowodowane serwerami czy coś padło?
|
|||
|
||||
siema
![]() |
Mój również -muli albo się nie otwiera i wszystkiego brak.Mam zmianę groszku i kłopot z ustawieniem.Myślałam że to sterownik się psuje ale widzę że jest to inny problem.
|
|||
|
||||
sq9tbu
![]() |
Pal licho statystyki ale co mam zrobić jak nie ma nikogo w domu a sterownik nie odpowiada bo w aplikacji jest na czerwono i nie można zmienić parametrów pieca. Coś na serwerze padło rano.
|
|||
|
||||
LiMat
![]() |
Potwierdzam brak wykresów i statystyk. Już mnie to zaczyna wk….!
|
|||
|
||||
swp_minkowskie
![]() |
U mnie podobnie. Service twierdzi, ze to wszystko przez nagle drastycznie zwiekszona liczbe uzytkownikow... Dziwne, ze sytuacja stale sie pogarsza - czyzby pod koniec sezonu grzewczego ciagle przybywalo uzytkownikow? A moze to blad w oprogramowaniu? Moze bledne ustawienie jakichs parametrow na serwerze? Moze wirus (to zaden dowcip na aktualny temat)? I w koncu jesli sie wie ile urzadzen sie sprzedalo, to mozna oszacowac ilosc uzytkownikow i odpowiednio zaplanowac moce przerobowe serwerow. Informatycy, czy operatorzy powinni o tym wiedziec. Teraz czekamy na koniec sezonu grzewczego, zeby cos z serwerami zmienic... Moim zdaniem szanujacy klientow i siebie dostawca (jakichkolwiek) uslug powinien usuwac awarie mozliwie szybko. Pozdrowienia dla Uzytkownikow i Uslugodawcow. Zycze zdrowia wszystkim Panstwu! |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
![]() |
Dzisiaj mi kocioł wygasł i nawet nie wiem dlaczego
|
|||
|
||||
kajax
![]() |
Witam
U mnie również brak wykresów i alarmów od co najmniej 1,5 tygodnia i od roku brak sms jak jest alarm w piecu. Nie wiem kiedy włącza się alarm, ponieważ nie otrzymuję sms. Czy długo to potrwa, nie wiem, gdzie to zgłosić? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
kajax napisał » 2020-03-26 17:48 Witam U mnie również brak wykresów i alarmów od co najmniej 1,5 tygodnia i od roku brak sms jak jest alarm w piecu. Nie wiem kiedy włącza się alarm, ponieważ nie otrzymuję sms. Czy długo to potrwa, nie wiem, gdzie to zgłosić? Kajax - Ty masz sterownik starego typu, tam brak wykresów oznacza błąd karty SD. Wystarczy ją sformatować (wcześniej zgrać zawartość), po sformatowaniu karty zawartość zgrać na kartę. Co do SMS - masz wystarczającą ilość punktów na swoim koncie ? |
|||
|
||||
kajax
![]() |
Nie rozumiem o jakie punkty chodzi, gdzie to sprawdzić? Wcześniej otrzymywałam przy każdym alarmie? Jeśli mam za mało tych punktów to jak je zwiększyć? A możesz podpowiedzieć gdzie ta karta SD, bo nic nie rozumiem, nawet nie wiem kogo poprosić o zrobienie tego.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Po zalogowaniu się, w górnej belce tuż przy Twoich danych jest stan punktów:
![]() 1 SMS to koszt około 0,25 punktu. Punkty można doładować https://sklep.esterownik.pl/kategoria/9 Karta SD znajduje się w sterowniku (duża czarna skrzynka). Wyłączasz sterownik z prądu, odkręcasz 4 plastikowe śruby, zdejmujesz pokrywę. Na płycie jest karta SD, podłączamy do komputera (jeżeli komputer nie ma gniazda na kartę SD (część laptopów jest w nie wyposażona) musimy skorzystać z jakiegoś czytnika kart). Zgrywamy zawartość, formatujemy kartę, wrzucamy to co zgraliśmy ponownie na kartę, kartę wkładamy do sterownika, zakręcamy pokrywę, włączamy do prądu. |
|||
|
||||
kajax
![]() |
Dzięki śliczne, po świętach wezmę komputerowca i niech mi to zrobi, bo ze mnie czarna magia, a z męża jeszcze większa
![]() dodane 2020-03-27 17:59Jeszcze jedno pytanie, jak chcę zakupić te 10 punktów to na ile mi sms starczy? |
|||
|
||||
crazyman
![]() |
panowie to jest jakaś żenada
nie mozna normalnie sterowac kotlem ten system chyba calkowicie juz upada... czy jest jakas mozliwosc zeby w apce mobilnej laczyl sie bezposrednio do kotla po sieci lokalnej z pominieciem platformy sterownik ? |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
![]() |
kajax napisał » 2020-03-27 17:59 Dzięki śliczne, po świętach wezmę komputerowca i niech mi to zrobi, bo ze mnie czarna magia, a z męża jeszcze większa ![]() dodane 2020-03-27 17:59Jeszcze jedno pytanie, jak chcę zakupić te 10 punktów to na ile mi sms starczy? 40? ![]() Teraz ten ecoal i płynność działania apki to porażka, co z tego że no ja wykupiłem smsy informujące o wygaszaniu kotła jak one przychodzą dopiero po godzinie jak już zgaśnie. Niech mi ktoś zwróci koszt tych smsow bo one nic nie dają bo jest za pozno |
|||