Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
tryt
|
W moich wykresach statystyk średniego zużycia za dzień 13.01.2017 wyskoczyło "punktowe", niczym nieuzasadnione zużycie opału dwukrotnie wyższe od średniego (średnio leciało około 20 kg, skok na prawie 49 kg). Dzisiaj sytuacja się powtórzyła - średnie zużycie dobowe niecałe 20 kg, jednorazowy wyskok na wykresie do prawie 38 kg. Nie było żadnych powodów, aby nastąpił taki wzrost, CWU nie była w tym czasie pobierana, dom nie był otwierany i chłodzony. O co chodzi?
|
|||
|
||||
Figaro
|
A u mnie coś się zepsuło w statystykach - brak wykresu, brak możliwości zmiany dat i brak edycji w zdarzeniach... Coś się stało tylko u mnie, czy coś z platformą nie tak...?
|
|||
|
||||
Vitis
|
PrzemekP napisał » 2017-02-13 12:21
Po wystąpieniu alarmu pusty zasobnik przestaje być zliczany czas pracy podajnika - dlatego nie rysują się statystyki. Błąd ten będzie poprawiony w następnej aktualizacji. Jeśli jeszcze można zapytać o coś takiego: czy jeśli już stan opału w zasobniku nie będzie powiązany z czasem pracy podajnika to czy nie dałoby się przy okazji wprowadzić opcji "Pełny Zasobnik" gdzie każdy posiadacz pieca mógłby wpisać ile (groszku, miału, itp.) mieści mu się w zasobniku? I po wsypaniu tej ilości by było 100% zasobnika. Natomiast wsypanie mniejszej np. połowy pokazało by nie jak jest teraz 100% tylko 50% zasobnika. Takie rozwiązanie uprościło by dosypywanie mniejszej ilości paliwa i pokazywało by stan faktyczny opału w zasobniku. |
|||
|
||||
Tommyle
|
Też dodawałem zasyp węgla dziś ok. 9.05 bez wyłączania kotła i też spadło do zera ale wg wykresu o godz. 10.
Jednak wcześniej próbowałem dodać zasyp (wpis) dwukrotnie bez powodzenia. Dopiero trzecia próba dopisała zasyp. Ale pojawiło się zero o 10. Już raz tak miałem ale nie zwróciłem na to uwagi. Swoją drogą czy taka dziura ma wpływ na statystyki ogółem. dodane 2017-02-06 23:23 |
|||
|
||||
nowy
|
Witam u mnie też jakieś dziwne rzeczy się dzieją ,jak sprawdzam statystyki od początku ( 09-02-2017) zasypu to widzę wykres ,ale gdy chcę zobaczyć od np.(11-02-2017) to staty znikają ,coś robię źle ?. Dotychczas mogłem zobaczyć dzień bieżący teraz nie ma wykresu .
|
|||
|
||||
tedp84
|
dziury w statystykach dlaczego ??
https://esterownik.pl/device/11052 daty 2017-01-04 2017-01-03 2016-12-22 i jeszcze pare innych dat o co chodzi ?? |
|||
|
||||
Vitis
|
lukasz1 napisał » 2017-02-09 15:24 Tylko że ty będziesz wiedział że akurat jest 75% a może 70% alarm nie wystąpi a piec ci zgaśnie a niby zostało 5%, ja zawsze zasypuje 4 worki po 30 kg jak się skończy dosypuje zeruje i mam pewność że groszek się nie skończy przed czasem, druga rzecz jaki rodzaj eko czeskiego podaje u mnie 0,22kg/m czarnego np wesoła 0,28 kg/m powiedzmy że mam w zasobniku 50% opału i dosypuje 2x30 eko czeskiego statystyki się rozjadą pokaże że więcej spalił niż rzeczywiście i eko zostanie w podajniku, musiał bym zmienić zakup lub skorygować czas podania Akurat ja alarm mam w piwnicy może sobie brzęczeć i tak nie usłyszę. Poza tym nie czekam aż w zasobniku pokaże mi się ślimak nie wiem jak inni ale przypuszczam że też nie czekają. Większość pali jednym rodzajem i nie musi tak często korygować jak ty. Mnie tylko chodzi żeby pokazywało stan faktyczny opału w zasobniku. Nic więcej się nie zmieni. A tak na marginesie u ciebie się nic nie zmieni po prostu zapiszesz że masz zasobnik 120kg. |
|||
|
||||
siema
|
U mnie nadal w godz dosypania groszku statystyki spadają do zera. Czy będzie to poprawione? |
|||
|
||||
lukasz1
|
Tylko że ty będziesz wiedział że akurat jest 75% a może 70% alarm nie wystąpi a piec ci zgaśnie a niby zostało 5%, ja zawsze zasypuje 4 worki po 30 kg jak się skończy dosypuje zeruje i mam pewność że groszek się nie skończy przed czasem, druga rzecz jaki rodzaj eko czeskiego podaje u mnie 0,22kg/m czarnego np wesoła 0,28 kg/m powiedzmy że mam w zasobniku 50% opału i dosypuje 2x30 eko czeskiego statystyki się rozjadą pokaże że więcej spalił niż rzeczywiście i eko zostanie w podajniku, musiał bym zmienić zakup lub skorygować czas podania
|
|||
|
||||
Jacek_OEP10kw
|
Po ostatnim zasypie przestało zliczać mi statystyki, reszta działa-czas do opróżnienia zasobnika i pojemność zasobnika.
W parametrze ilość kg/min pracy podajnika ma być wartość z przecinkiem czy kropką? Może to przez to? |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.