Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-01-24 23:02 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca
  konto usunięte Posty:
odczekaj zmiana dopiero zrobiona , musisz mieć tak wysoko zadaną temp. kotła ja mam 44C nie mam bojlera jak dla mnie daj temp.kotła z 2C wyżej niż potrzebujesz do ciepłej wody do mycia
dodane 2019-01-24 23:02statystyki ustaw przy ecogrochu 0,18 kg na min
2018-11-13 19:32 Temat: eCoal.pl » Ogniwo EkoPlus 16KW nie działają wykresy
  marchew168 Posty:
Karta jest odczytywana przez komputer, dane skopiowałem na komputer i ponownie na tę samą kartę i bez zmian. Myślałem, że karta jest sprawna skoro odczytałem dane i ponownie je skopiowałem, spróbuję zgrać je na nową . Czy mogę wykorzystać kartę z większą pamięcią niż 2GB? Taką mam zainstalowaną od nowości. Dodam jeszcze, że statystyki działają mi bez problemu, tak samo mogę dodawać zdarzenia poprzez stronę internetową . Nie sprawdzałem jeszcze czy zapisują się zasypy dodawane np ze sterownika czy aplikacji na smartfonie. Jeśli nowa karta nie zmieni nic z wykresami to płyta główna do wymiany ?
2018-11-18 13:58 Temat: Pello v3.5 / v4.0 » Sterownik Pello
  karoka65 Posty:
simko i olo piszecie akurat o dwóch różnych rzeczach.
Choć po zrobieniu testu 10 minut można by dokładnie wyliczyć dane do statystyk
2018-11-18 22:51 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » OEPM 20kW duże spalanie
  leON22 Posty:
Widocznie twój dom potrzebuje się wygrzać i jego zapotrzebowanie na ciepło jest większe. Może z czasem spalanie się zmniejszy, oby. Zobacz u mnie podobna powierzchnia puszczam w grzejniki 36st a w domu 24st spalanie jak widać w statystykach średnio 12kg/d. Jedyne co mogę doradzić to żebyś nie miał takiej piły na wykresie temp. powrotu możesz podnieść temp. powrotu na 50st 😉
2018-11-29 21:34 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » nareszcie podłaczony do sieci
  grzegorzw84 Posty:
Witam, nareszcie udało mi się podłączyć sterownik do sieci. czy któryś z kolegów lub koleżanek może zerknąć na moje ustawienia???
Sterownik w opcjach udostępniłem pod nazwą grzegorzw84.
Mam pytanie odnośćie zdalnego dostępu. Dlaczego niektórzy użytkownicy mają w swoich opcjach dostęp do statystyk?? chodzi mi o srednie spalanie itp. 

2018-11-29 23:42 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Wiesiu , też jestem ciekaw  Jutro koniec miesiąca , może wrzucisz jakieś statystyki , thx
PS. Jutro podsumowanie listopada , koniec jesieni , a z dachu zleciało dziś 11 kWh 
2019-12-09 19:04 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  ogniwoTad Posty:
Dzień dobry. 

Dzisiaj tj 9 grudnia od 12.52 nie aktualizują mi się WYKRESY i statystyki (device/19762). Były już opóźnienia ale w granicach do pół godziny. Patrze na inne urządzenia i tam wykresy są na bieżąco. Sterownik pracuje normalnie.

Czy coś się zblokowało na platformie esterownik - może Ktoś pomóc..!?
2018-11-30 23:02 Temat: eCoal.pl » Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła
  leON22 Posty:
Produkcja mojej PV_listopad 2018  

W magazynie zostało jeszcze 410kWh 

statystyki OEP_16kW_listopad 2018

karoka65 szybko przeliczając koszty u Ciebie  +/- 470kWhx0,60gr=282PLN _ BEZ ROBOTY i kurzu w nosie  U mnie spaliłem ok 400kg Greenpala zakupiony jeszcze po 600zeta za tonę wychodzi ok.240 PLN
2018-11-25 18:29 Temat: eSterownik.pl » Brak statystyk
  rwaclaw Posty:
Witam, mam problem: brak statystyk od 10 listopada. Sprawdziłem kartę SD i na niej zapisy ARCH są na bieżąco?
2019-12-08 21:53 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Pytanie do użytkowników Ogniwo EPM dotyczące temp podajnika
  leON22 Posty:
halo ( chyba się znamy ), sorki że zapytam ale jak masz taki super , mega wydajny , energooszczędny kociołek EKO , Eko, eko ... i co tam jeszcze pewny ,  to czemu nie pokażesz światu swoich statystyk i nie upublicznisz sterownika  Pewnie dużo osób na Forum mogłoby z tego skorzystać , a tak to "ciemnogród" 
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.