Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Vitis
![]() |
mamut napisał » 2018-04-06 15:40 Przecież statystyki opierają się właśnie niejako na objętości, trochę tak jak przepływ. Minuta pracy podajnika to jakaś tam objętość przesuwanego materiału przez śrubę. A chcąc uzyskać ilość należy podać "gęstość" dla opału. Jeśli źle wpiszemy stosunek kg/minuta to zawsze mogą nam kwiatki wychodzić, że np czeskiego przy -20 spalimy mniej niż Wesołej. Tak sobie to czytam jedząc 0,25 ml chlebka popijając 0,25kg herbatki ![]() I tylko zastanawia: dlaczego w sklepach nie sprzedają jeszcze pelletu lub ekogroszku na litry? a oleju opałowego i gazu w kg? |
|||
|
||||
Powolniak
![]() |
Ale statystyki to spartoli
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
marcinbb napisał » 2018-05-14 19:16 Po 4 dniowej nieobecności wróciłem do chałupy. Może i ja przedstawie statystyki od początku maja: Pobrane z sieci: 51,2kWh Wysłane do sieci: 303,9kWh jeśli do końca miesiąca miało by wpaść około 700kWh to do końca miesiąca mamy 17 dni. 400 / 17 =23kWh oddane do sieci dziennie co oznaczało by że codziennie będą słoneczne dni. Myślę że realnie 620kWh. Witam , marcinbb i u mnie ponad 700kWh produkcji z PV pyknęło w tym m-cu , a do jego końca zostały jeszcze 3 dni , więcej optymizmu ![]() ![]() Wysłane do sieci - 549kWh , pobrane - 235kWh ![]() PS. Jutro na test zasypuję do mojego OEP 16kW ostatnie w tym sezonie : 20kg zakupionego Greenpala i wygaszam kociołek ![]() ![]() |
|||
|
||||
Hajtaler
![]() |
No to piszę Ci że statystyki się liczą na podstawie współczynnika wpisanego w paliwie. Czas pracy podajnika też oczywiście jest liczony ale resetuje się po kolejnym zasypie i nie jest juz dostępny. Możesz go policzyć dzieląc zużycie od wcześniejszego zasypu do ostatniego przez współczynnik wpisany w rodzaju paliwa i wyjdzie Ci ile czasu pracował podajnik
|
|||
|
||||
simko1
![]() |
Vitis napisał » 2018-04-06 21:54 mamut napisał » 2018-04-06 15:40 Przecież statystyki opierają się właśnie niejako na objętości, trochę tak jak przepływ. Minuta pracy podajnika to jakaś tam objętość przesuwanego materiału przez śrubę. A chcąc uzyskać ilość należy podać "gęstość" dla opału. Jeśli źle wpiszemy stosunek kg/minuta to zawsze mogą nam kwiatki wychodzić, że np czeskiego przy -20 spalimy mniej niż Wesołej. Tak sobie to czytam jedząc 0,25 ml chlebka popijając 0,25kg herbatki ![]() I tylko zastanawia: dlaczego w sklepach nie sprzedają jeszcze pelletu lub ekogroszku na litry? a oleju opałowego i gazu w kg? Gaz sprzedaja na kg. np. butla z 11kg gazu ![]() |
|||
|
||||
rafbog
![]() |
Według mnie statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika, ale może ktoś z ES odpowie.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
W statystykach , w zdarzeniach dodaj zakup paliwa wtedy będziesz orientacyjnie widział ile Ci kociołek spala
![]() ![]() |
|||
|
||||
xlkarol
![]() |
Witam,
Od miesiąca jestem użytkownikiem sterownika bruli, z wszystkim sobie poradziłem poza statystykami. Instrukcja jest dosyć szczegółowa jednak u mnie w zakładce zdarzenie brakuje przycisku dodaj wpis, przez co nie wiem gdzie wpisać dane dotyczące paliwa. |
|||
|
||||
aslan87
![]() |
Witam, Przeprowadziłem się do domu o pow. 185m² i kubaturze niespełna 500m³. Dom roczny, ocieplony 15cm styropianem grafitowym i wełną mineralną na poddaszu. Na parterze w salonie podłogówka, w gabinecie grzejnik. Na piętrze grzejniki i podłogówka w łazience. Poprzedni właściciel niewiele mi przekazał. Wcześniej u rodziców stary piec "śmieciuch" a w mieszkaniu ogrzewanie miejskie więc potrzebuję wskazówek. Przy piecu zawór 4D. Obecnie ustawiony w trybie auto. statystyki dopiero od 25-tego listopada ale mam wrażenie że jest za duże spalanie na poziomie 20kg/dobę przy obecnych temperaturach na zewnątrz od -2 do ok. 8 stopni. W domu utrzymuje się temperatura ok 23 stopni na parterze i 21-22 na piętrze. Węgiel o kaloryczności min. 25MJ wypala się całkowicie ale zostają spieki. Sterwonik jest udostępniony. Za wszelkie wskazówki dzięki.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.