Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
zbigmaz01
|
leON22 napisał » 2020-11-30 23:18 Nie 113 a 805Maje statystyki za listopad 2020r , niestety cieniutko ![]() PC CWU Buderus "zjadła" 38kWh ( zasilanie CWU z małego bojlera podgrzewanego przez OEP16kW ) . ![]() ![]() Jak widać na dzień wczorajszy jadę już na minusie -113kWh , oj będzie znowu dopłata Wiesław , nie możesz jakoś podesłać kilka wiader tej Twojej nadwyżki a u mnie ![]() |
|||
|
|
||||
|
leON22
|
||||
|
|
||||
|
leON22
|
Właśnie jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć... obczaimy co i jak i może rozwiejemy nasze wątpliwości ale pewnie nie prowadzisz statystyk i temp.wew.i zew nie są widoczne tak że sam rozumiesz, że mało kto Ci uwierzy w to co piszesz
![]() dodane 2020-12-05 19:56Ps. Może mieć więcej otworów z nadmuchem ale to Ty decydujesz jaką moc dmuchawy ustawić Paliwa dostaje tyle samo
|
|||
|
|
||||
|
leON22
|
Trochę namieszałeś, w statystykach wpisujemy ilość, wartość i współczynnik do opróżnienia zasobnika. Ilość zasypanego paliwa dzielimy przez czas do jego opróżnienia, czyli np. 25kg przez np. 100min = 0. 25kg/mnin taki mamy współczynnik
Co do dosypywania paliwa to nie jest dobry pomysł, bo nigdy nie wiadomo ile dokładnie tego paliwa zostało, lepiej zasypywać tę samą ilość zostawiając jakąś rezerwę. Jak dosypiesz 50kg a miałeś jeszcze 50kg to logiczne że musisz skorygować czas do opróżnienia zasobnika licząc zasyp jako 100kg, czyli 100:0.25=400min
|
|||
|
|
||||
|
janklos12
|
Witam wie ktoś jaki jest przesyp batorego 10kw ? znajomemu kupiłem używanego miśka i wypadałoby coś wpisać do statystyk, pali ekomiałem Grenpal
|
|||
|
|
||||
|
Raszczyk
|
Zrobiłem aktualizację sterownika uzupełniłem zasyp i dalej pusto na statystykach i na wykresach
. Może ktoś coś jeszcze podpowie...
|
|||
|
|
||||
|
Alex139
|
Jak mam prowadzić te statystyki? Chodzi o zasyp węgla? Jeśli tak to będzie ciężko, bo worek z węglem każdy ma inną wagę... Chyba, że wiadomo ile ma w sobie kiedy załaduję po dekiel...
|
|||
|
|
||||
|
adkwapniewski
|
Stan napisał » 2014-03-01 14:03 Rajmund, dołożyłem się do statystyk odwiedzin, całkiem ładnie pracuje. Gdyby nie non stop działający komp byłaby to fajna opcja, a tak to niezupełnie, po za tym jestem zajęty czym innym. Zawsze można to odpalić na rasbery pi lub beaglebone black - i po kłopocie ... biorą po 3-5W , przyklejić do obudowy ecoala , switch`a tylko trzeba Dodatkowo można dopiąć sporo czujników temp , wilgotności itd , sterować centralką wentylacyjną itd, dostęp przez net , co sprytniejsi mogą sobie zrobić swoje UI
|
|||
|
|
||||
|
Magmarjo
|
Dziękuję za odpowiedzi! Hm z tą jednakową temperaturą co i CWU to jest tak,że instalator tak to "urządził" a temperatura spalin podskoczyła po zmianie ustawień podajnika i dmuchawy i ratunku jak się kalibruje czujniki?A jak prowadzi statystyki
jestem w tym zielona
|
|||
|
|
||||
|
bodziasty
|
Na początek - skalibruj czujniki - tak mi się wydaje po wykresach, że masz powrót wyższy od zasilania ![]() No i pasowało by coś napisać więcej o swojej instalacji, wielkości budynku, mieszanką jak najbardziej możesz palić dodane 2014-12-01 22:58No i uruchomić statystyki |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

jestem w tym zielona