Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
farante
![]() |
Witam nie rysuje mi statystyk z pojedynczych dni 13.09 i 14.09 natomiast jeżeli wprowadzę okres trzech ostatnich dni to zużycie wyświetla się prawidłowo co jest nie tak??
dodane 2017-09-14 07:34Cos pogrzebałem i teraz wcale nie wyświetla zużycia od ostatniego zasypu 12.09 |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Radkon1981 napisał » 2017-05-01 11:30 Wczoraj odpaliłem piecyk na Pellecie. Wyczyściłem piecyk i wrzuciłem do zasobnika 90 kg - Pelett Olczyk, zobaczymy co i jak. Puściłem go w grupowym i narazie jestem mile zaskoczony ![]() Pozatym wrzucam parę fotek jak wyglądał piecyk przed odpaleniem i po 1 dniu. W późniejszym czasie wrzucę fotki jak wyglądał po spaleniu całości. Temperatura na podajniku nie przekracza 35 C, także jest bezpiecznie ![]() dodane 2017-05-01 11:30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zacząłbym się niepokoić a nie cieszyć. Zobacz na 3 zdjęcie, tam już pali się na ślimaku, otwory nadmuchowe odkryte. Jeśli komin dobrze ciągnie to zamów sobie uszczelkę pod zasobnik i czujnik temp. podajnika. Zobacz sobie na temp. zapłonu węgla i pelletu. Czujnik nie zdąży nawet tego wyłapać jak zacznie palić się w zbiorniku. dodane 2017-09-14 10:13 gregors napisał » 2017-02-23 15:28 Piece na groszek nie są piecami na pelet, inna budowa palnika, im wcześniej to sobie uzmyslowimy, tym będziemy zdrowsi. I tego się trzymajcie. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Witam , palę silesią już drugi sezon i nie narzekam
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
coolio
![]() |
2-3 godziny dmuchawa i ślimak chodzą na pusto ciągle zwiększając moc dmuchawy i częstotliwość podawania paliwa. Jak się nie siedzi ciągle w kotłowni to ciężko wyliczyć ile spaliło się paliwa w jakim czasie bo praca na pusto wlicza się do statystyk.
|
|||
|
||||
tryt
![]() |
https://esterownik.pl/device/11259
Jakim cudem za dzisiejszy dzień (07.02) wychodzi mi średnie zużycie 23 kg/dobę, kiedy wykres oscyluje pomiędzy 24 a 27 kg/dobę? |
|||
|
||||
mkaminski76
![]() |
Potwierdzam, u mnie to samo. statystyki nie działają
|
|||
|
||||
mamut
![]() |
W zaawansowane->podajnik masz czas do opróżnienia zasobnika ustawiony na 0, musisz zmienić na wartość jaką sobie wyliczysz waga zasypu/ilość na minutę dla opału. statystyki i to na piecu/schemacie to dwie różne rzeczy.
|
|||
|
||||
janjan
![]() |
pozwoliłem sobie napisać nie w temacie ,czy od 2 dni macie problemy z wykresami i statystykami?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
beni226
![]() |
A na jakim programie palicz?automat czy reczny. spróbuj na ręcznym tak jak ja w lato. Zobacz na moje statystyki to w lato wychodziło 2,1-2,3 ale nizej to ciezko zejsc. Kwestja jeszcze jaki masz opal i jak on toleruje dlugie postoje. Na takie pogody to wystarczy max 23kJ. No i oczywiscie zeby się dobrze wypalał.
|
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.