Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2017-09-15 23:08 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki źle wskazują
  leON22 Posty:
Skowron30 mam nadzieję , że wiesz , że ten czas do opróżnienia zasobnika nie jest wartością stałą , zależną od ilości wsypanego paliwa . Nie wiem ile wsypałeś i do jakiej ilości paliwa jest to 71 min  . Poczytaj temat o statystykach , może wtedy zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi >>>LEKTURA<<< , powodzenia
2018-01-17 19:08 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Propozycja aktualizacji esterownik ecoal.pl
  coolio Posty:
2-3 godziny dmuchawa i ślimak chodzą na pusto ciągle zwiększając moc dmuchawy i częstotliwość podawania paliwa. Jak się nie siedzi ciągle w kotłowni to ciężko wyliczyć ile spaliło się paliwa w jakim czasie bo praca na pusto wlicza się do statystyk.
2018-03-24 17:11 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » OEPM 26kW - projekt instalacji i możliwość podłączenia pomp/zawru mieszającego
  MONAT Posty:
Oczywiście że mam układ otwarty .
W OEPM moc nominalna jest zarazem mocą maksymalną kotła , z zwykłym OEplus np.16 kW , 16 jest mocą nominalną natomiast maksymalna jest ok.19-20 kW.
Dlaczego ZZ powinien być za każdą pompą ? zdaje się dlatego żeby nie było podciągania wody wstecz przez nieczynną pompę.Zakładając że masz zainstalowane dwie pompy CWU obok siebie bez ZZ, i dwa bojlery, sąsiad z góry spuścił ciepłą wodę ze swojego ,załącza się jedna z pomp i w tym momencie może nastąpić podciąganie wody z twojego obiegu CWU ale wstecz , czyli wystudzona woda z powrotu zaczyna płynąć przez twój zasobnik schładzając go, ale nie jestem dobry z hydrodynamiki , może ktoś mądrzejszy potwierdzi lub poprawi.
Nie mam sprężynek na ZZ , ale mam ZZ w pozycji pionowej tak że zamykają się grawitacyjnie,
Piszesz że masz grube rury i przez to duże straty , to chyba nie tak , strat moim zdaniem nie ma , rury całą swoją powierzchnią oddają ciepło do pomieszczenia prze które są poprowadzone , to jakby dodatkowy kaloryfer bez kontroli , no chyba że są poprowadzone na zewnątrz   , to wtedy strata, może być tylko większa bezwładność układu.
Opał , ja używam groszku z Marcela 30Mj , bodajże klasy 32.1  , albo 33 , fakt spieka ale jak się dobrze ustawi to pali się pięknie mało schodzi , brak sadzy , pyłu i mało popiołu tylko że jak cena podskoczyła z 630 na 800 to się zastanawiam czy w następnym sezonie będzie moim faworytem , tym bardziej że ostatnio testuję miał z Ziemowita Greenpal , schodzi mi ok 15-20% więcej 3x więcej popiołu jest trochę sadzy ,mało, ale patrząc po statystykach jest taniej.

2018-02-26 13:09 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » bruli brak paliwa w zasobniku
  Maik78 Posty:
Witam.
Mam mały problem.
Na schemacie na stronie www oraz w aplikacji pomimo dodania zasypu nie widać procentowej ilości paliwa w zasobniku oraz czasu opróżnienia zasobnika. statystyki pracują prawidłowo. Być może coś przegapiłem, lecz nie wiem dokładnie co.
Proszę o pomoc.

2020-11-02 17:37 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Tryby pracy sterownika eCoal v 3.5
  janjan Posty:
pozwoliłem sobie napisać nie w temacie ,czy od 2 dni macie problemy z wykresami i statystykami?
2017-10-12 21:13 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » dodawanie zasypu
  Kociolmara Posty:
Bardzo wszystkim dziękuję. Wskazówki okazały się bezcenne i chyba powoli zaczynam chwytać o co tutaj chodzi. Te szalone statystyki wzięły się stąd, że próbowałem z uporem maniaka dodać coś, żeby na koszu nie pokazywało 0%, no taka obsesja2, posprzątałem tam już trochę i myślę, że teraz już sobie poradzę. Raz jeszcze WIELKIE DZIĘKI
2017-10-19 12:12 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » co jest nie tak
  pawel3 Posty:
Johny112 te moce w spalaniu grupowym określają czas pracy podajnika który dla 8kw wynosi 5s a dla każdej kolejnej mocy jest wydłużony o 2s czyli dla 12kw  pracuje podajnika przez 7s itd... Czyli nie sugerujemy się tym że mamy ustawione w grupowym moc 12 kw a w statystykach jest coś innego. W razie pytań czy wątpliwości w sprawie ustawienia spalania proszę do nas zadzwonić 605780882 w tygodniu czynne do 20 a w soboty do 16
P.S.
Jeżeli ustawiamy algorytm wygaszania kotła "tylko w grzaniu" to dobrze jest w parametrach spalania>podtrzymanie ustawić ilość powtórzeń na 2 aby nie dopuścić do wygaszenia w kotle
2017-10-22 08:55 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » co jest nie tak
  piotrtesznar Posty:
Witam forumowicze. Czy bez czujników temperatury wew podpiętych pod pompy C.O. można wysterować piec tak aby przechodził w stan podtrzymania czy jest to raczej niemożliwe. Dodatkowo mam pytanie co zrobić aby zaczęły mi działać statystyki w esterowniku. Przy okazji jak ktoś ma chwilę zerknąć na moje ustawienia i ewentualnie coś doradzić ws zmian parametrów będę wdzięczny. Generalnie spalanie mam dosyć spore bo 125kg eko 26-28MJ schodzi przy grzaniu wody w ok 3 tygodnie a przy centralnym nie dobijam nawet do 5 dni...
https://esterownik.pl/device/14283
Dzięki z góry za dobre rady i pomoc.
2020-12-19 21:04 Temat: eCoal.pl » eCoalWWWProxy
  janklos12 Posty:
Sprawdziłem na drugim sterowniku i też nie otwiera portu com,  sprawdzę na innym laptopie a jak się nie uda to leży gdzieś stary laptop z xp z którego się łączyłem i aktualizowałem ecoala z 3.16 do 3.18, statystyki to w starym sterowniku chyba na karcie sd były
2018-03-26 18:17 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Urzadzenie nie podłaczone
  tryt Posty:
Działa, ale wykresy i statystyki kończą się na godzinie 12.00
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.