Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
leON22
|
Jaca25 nie widzę Twoich statystyk uzupełnij je i powinno być OK
Tu masz link do tematu - >>>statystyki |
|||
|
|
||||
|
sq9tbu
|
Według tych statystyk rocznych to wychodzi że od 1 października do 1 stycznia spaliłem 496kg a w rzeczywistości 1 T.
|
|||
|
|
||||
|
nowy
|
witam u mnie też dziwne rzeczy się dzieją godz 21 +- wykresy ok ,teraz brakuje wykresu od 18 stycznia leci tylko prosta linia,,:(
ps. chodzi o statystyki ps. sterownik smart 2 |
|||
|
|
||||
|
wiktoriano
|
Zakupiłem nowy opał i zaznaczyłem "Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie"
czy poprzedni automatyczny wpis się wycofie? dodane 2017-02-06 16:37W zasadzie nie było by to istotne gdyby nie "wartość całego opału" bo gdy cały czas dodaje mi opał z września to będą przekłamania w statystykach cenowych, tak? Gdyż cena była niższa wtedy. |
|||
|
|
||||
|
Vitis
|
lukasz1 napisał » 2017-02-09 15:24 Tylko że ty będziesz wiedział że akurat jest 75% a może 70% alarm nie wystąpi a piec ci zgaśnie a niby zostało 5%, ja zawsze zasypuje 4 worki po 30 kg jak się skończy dosypuje zeruje i mam pewność że groszek się nie skończy przed czasem, druga rzecz jaki rodzaj eko czeskiego podaje u mnie 0,22kg/m czarnego np wesoła 0,28 kg/m powiedzmy że mam w zasobniku 50% opału i dosypuje 2x30 eko czeskiego statystyki się rozjadą pokaże że więcej spalił niż rzeczywiście i eko zostanie w podajniku, musiał bym zmienić zakup lub skorygować czas podania Akurat ja alarm mam w piwnicy może sobie brzęczeć i tak nie usłyszę. Poza tym nie czekam aż w zasobniku pokaże mi się ślimak nie wiem jak inni ale przypuszczam że też nie czekają. Większość pali jednym rodzajem i nie musi tak często korygować jak ty. Mnie tylko chodzi żeby pokazywało stan faktyczny opału w zasobniku. Nic więcej się nie zmieni. A tak na marginesie u ciebie się nic nie zmieni po prostu zapiszesz że masz zasobnik 120kg. |
|||
|
|
||||
|
DKo70
|
Pytanie do ElektroSystem
Od 18.02.2017r godz. 23.00 nie mam statystyk zużycia paliwa. Co może być tego przyczyną? dodane 2017-02-19 13:47Sprawa rozwiązana. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Tomas20987 napisał » 2025-11-01 19:29 Witam.... Mam prośbę - przestań wklejać odpowiedzi z chatgpt w odpowiedzi na problemy użytkowników z forum. Podając takie odpowiedzi wprowadzasz w błąd. ka1231 pytał o wartość którą podajesz w statystykach - a nie w kotle. Tak sposób wyliczenia jest jak najbardziej prawidłowy - ale znowu w evopellu jest odpowiednia opcja w menu sterownika - kalibracja podajnika - i tam można wykonać całą procedurę - opis, że znajduje się to w menu serwisowym - fajnie ale jak dostać się do tego menu? Jeszcze kilka takich odpowiedzi i albo włączę Ci moderację postów - albo do każdego Twojego posta będę dodawał informację - Uwaga. Treść została wygenerowana przez AI
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Przecież statystyki są OK. Rozumiem, że przerwa do 27 lutego była spowodowana usterką ?
|
|||
|
|
||||
|
IgnacC
|
Tak ma być. Podtrzymanie to stan wyjątkowy dla tego sterownika. Dąży on do pracy ciągłej obniżając moc do minimum. Dopiero przy zbyt małym odbiorze ciepła przechodzi w podtrzymanie. Im mniej się odstawia tym mniej sadzy w piecu. Szkoda że nie ma statystyk. Można by więcej wywnioskować na temat spalania i mocy.
|
|||
|
|
||||
|
danielp01
|
Witam,
dlaczego w statystykach nie pokazuje średniej mocy kotła z ostatnich 7 dni tylko powyżej miesiąca jest to widoczne. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.