Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Gelo_26
|
A u mnie samo się naprawiło, nie miałem czasu wyjmować karty i jak już chciałem ją wymienić to się okazało że już działa.
Chyba porostu błędne dane nadpisały się nowymi i stąd ta poprawa |
|||
|
||||
DKo70
|
sq9tbu napisał » 2016-02-08 13:10 Nareszcie!
Widzę że na wykresach dzisiaj na dole pojawiły się zmiany. Widać jaki parametr był zmieniany i jak wpływa na wykres. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
szakal_kp napisał » 2017-01-09 23:52 Witam serdecznie, Jestem to mój pierwszy wpis dlatego wypada się przywitać. Dołącza się do tematu nie pokazują mi się statystyki, karta SD sprawna, sformatowana. Dopisałem zakup paliwa i zasyp. Druga sprawa że moje pieca nie widać publicznie. Sprawdź czy w zakupie paliwa podałeś współczynnik ile paliwa podaje podajnik podczas minuty pracy. W zasypach musisz wybrać odpowiednie paliwo. |
|||
|
||||
bodziasty
|
To teraz uzupełniaj statystyki i udostępnij publicznie bo pisze, że użytkownik niezalogowany no i zaktualizuj na 3.1.8 - to tak na początek
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
To ja do statystyk dorzuciłbym średnia temp zewnętrzna i wewnętrzna danego miesiąca
|
|||
|
||||
kgrabowski
|
Witam,
Nie wiem dlaczego ale moja statystyka dla ilości paliwa w zbiorniku przekłamuje i to mocno. W sypałem do zbiornika 50kg poczekałem aż to sie wypali i sprawdziłem jaki czas pracował podajnik. Wyliczyłem współczynnik spalania kg/min pracy podajnika jako 50kg/249 min otrzymałem wskaźnik 0,2 i tak dodałem przy zdarzeniu zakup paliwa. Po kolejnym zasypie 50 kg, przy czasie pracy podajnika równym 93 min mam informacje, ze w zasobniku znajduje się 15% paliwa. A wg wyliczeń ręcznych powinno byc 1-(93*0,2)/50= 62,8%. Ktoś jest wstanie powiedzieć co źle robie? |
|||
|
||||
siema
|
Pytanie-czy mają znaczenie dla wiarygodności statystyk moje codzienne wpisy o ilość kg dosypanego grochu? Codziennie mechanicznie dosypuję takie same wartości w kg.
|
|||
|
||||
tryt
|
Wersja eCoal 2.4 nadal ma o wiele bardziej bogate statystyki aniżeli nowsza wersja . W starszej jest dostęp do: "średnia moc kotła", "całkowite zużycie w miesiącach", "całkowity koszt dla poszczególnych miesięcy", "średnia moc w miesiącach" oraz "porównanie kosztów zakupu oraz kosztu ogrzewania". Dlaczego nadal nie ma tego w wersji eCoal 3.5 pomimo obietnic od dłuższego czasu, że będzie to poprawione?
|
|||
|
||||
slawtaz
|
jest to dość losowe, ale częste. Czasami wystarczy kilka razy odświeżyć stronę i już się godziny przesuwają. Ze swojej strony dodam jeszcze, że to nie jest problem mojego sterownika, bo potrafię to wywołać na statystykach innych osób.
|
|||
|
||||
tryt
|
seba napisał » 2017-01-31 12:33 tryt prawdopodobnie już znaleźliśmy problem, który mógł powodować błędne wskazania statystyk, jak również piki na wykresach temperatur. Dzisiaj od 12:00 wprowadziliśmy poprawkę na serwerze. Na wykresie temperatury powrotu jeszcze są po 12.00 zawirowywania, na pozostałych nie. Poobserwuję w dłuższym okresie czasu. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.