Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2020-10-18 00:02 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Edi41 Posty:
U mnie również brak wykresu i statystyk są do 17.10.20  17.50.
2020-10-10 23:06 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo eko plus m14kw.
  leON22 Posty:
Piotr, to tylko statystyki inaczej pracuje kociołek ( podajnik) na nowo rozpalonym kotle i zimnym nie wygrzanym domu, a inaczej na dogrzanym budynku i ogarniętym przez właściciela sterowniku
laki88 w zaawansowanych ustaw algorytm wygaszania kotła na Tylko w grzaniua w podtrzymaniu w grupowym dodaj 1 podanie więcej, tyle ode mnie na dzisiaj. Najważniejsze że gorączka spadła, a wlałem w siebie ponad 0.5" Uśmiechu sołtysa" marcinbb pozdrawiam 
2020-11-07 06:42 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » pompa kotłowa .
  leON22 Posty:
laki88 12kg/d przy 200m2 , to niezły wynik Uzupełnij statystyki i wszyscy będą widzieli i czerpali wiedzę,  ile spalasz przy obecnych ustawieniach
2021-03-30 22:28 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Ogniwo Eko Plus M 20kw + ekogroszek PGG Karlik (min.24MJ) = bardzo wysoka temperatura spalin
  Kubat Posty:
@leON22 no właśnie zarosło. I nie podoba mi się to bardzo. Wyczyściłem wszystko przed sezonem, więc nie powinno tak być.
Przyznaję, że słabo się znam na tym piecu. Typowe metody prób i błędów, jednak nie robiłem większych zmian ustawień nawet w automacie, a co dopiero dobranie prawidłowych parametrów dla ręcznego palenia. 
Widzę właśnie, że istnieje wersja PT100 i PT1000 z czego zamówiłem PT100, ponieważ zasugerowałem się nie wersją sterownika z rodzajem pieca. U mnie jest sterownik 3.5 ;/. Dzięki za zwrócenie uwagi. Już piszę wiadomość o podmianę zamówienia. 

@pitaszek dzięki, tak ustawię i zobaczymy jak zadziała. W statystykach też postaram się zrobić porządek.
2020-11-09 21:15 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Regulator pogodowy kotła oraz zaworu 4D
  s_baro Posty:
Tok myślenia masz logiczny i rozumiem o co Ci chodzi   piterekzioberek. Ja u siebie mam tak, że mam termostaty i pompę mam ustawioną na tryb proporcjonalny na 1. (gdy zamykają mi się termostaty to spada przepływ i kocioł na dłużej się odstawia). Ja chyba ok dwa lata temu też tak eksperymentowałem (myślę że to fajna i kreatywna zabawa), Próbowałem np. obniżyć temperaturę zasilania do 50 st i dać taki przepływ, aby powrót mi wrócił ok 45 st. Próbowałem też podwyższać temp zasilania do 60 i zmniejszyć przepływ, aby powrót też był 45 st. 

Wniosek z tych doświadczeń wyszedł taki:
Moc kotła = temp zasilania - temp powrotu x przepływ

Matematyki nie oszukasz i wyjdzie Ci na jedno, z tym, że przy dużym przepływie kocioł uruchamiał się częściej i na krócej, przy niższym na dłużej i rzadziej (wykres w statystykach był wtedy bardziej "pofałdowany"). Ale jeśli chodzi o spalanie to wyszło praktycznie na to samo.
2020-11-13 13:23 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  wiktoriano Posty:

PrzemekP napisał » 2020-11-13 12:15
A jesteś gotów płacić miesięczny abonament, żeby mieć podgląd wykresów starszych niż tydzień oraz dostępu do statystyk? Jeżeli tak to jaką kwotę byłbyś gotów miesięcznie zapłacić ?
Tak jestem gotów, myślę, że 10zł miesięcznie to nie problem. Nie jest to duża kwota i na początku na pewno nie będzie ona pokrywała waszych kosztów, ale wraz ze wzrostem abonentów się to zmieni.
Czy biorąc pod uwagę to, że jesteście w stanie stwierdzić ilu użytkowników jest aktywnych online i korzystających z platformy to kwota 10 zł jest wystarczająca?

Ilu użytkowników podniosło by alarm że nie po to kupowali sterownik żeby teraz płacić - przecież wszystko było obiecane w pakiecie.
Takie lub podobne zachowania można zaobserwować we wszystkich grupach społecznych, począwszy od zwykłego obywatela kończąc na publicznych osobach np. sędzia, prawnik, policjant. Dobrym porównaniem jest obecna sytuacja covidowa w Polsce.

Niektóre osoby wręcz się urodziły do narzekania, jest to nieuniknione i zawsze się ktoś taki znajdzie.

Prace trwają nadal i są na ukończeniu.
Cieszę się, że prace nad ulepszeniem trwają, zapewne nie tylko ja się cieszę oraz w imieniu wszystkich użytkowników pragnę podziękować za wkład i słuchanie opinii bo nieliczni producenci mogą się pochwalić takim podejściem.

Strona WWW jest już przygotowana - jesteś chętny przepiąć się na nowy serwer ? Stracisz dostęp na ten moment do aplikacji mobilnych.
Jestem gotów, jeśli w ogóle nie stracę dostępu zdalnego z zewnątrz to w porządku. Proszę mnie przepiąć. Od początku zgłosiłem się też do programu betatester dla aplikacji mobilnej Defro Smart II jakby co.

I wracamy do pierwszego pytania. Ilu użytkowników podniesie alarm?
Mysłę, że w tym celu zdecydowanie pomoże uruchomienie sondy na wszystkich możliwych kanałach. WWW, aplikacja mobilna/iOS, forum i teraz jest najodpowiedniejszy moment na to.

Coś dla wyluzowania kawał o końcu świata.

Pozdrawiam.

2020-11-14 14:13 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  slaw007 Posty:
Ja mam dostęp do statystyk od początku pracy z kotłem tj. od stycznia 2013.
Wtedy były jeszcze darmowe SMS-y o alarmach np. "pusty zasobnik"
2020-11-17 18:45 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Miał ktoś dzisiaj problem z wykresami ? .
  marco755 Posty:
Witam ponownie , dzisiaj po odpaleniu kotła po montażu pompy kotłowej , tak gdzieś po godzinie 11 przestało zapisywać cokolwiek , statystyki , wykresy , zdarzenia . W sumie pierwszy raz mam do czynienia z czymś takim . 
Karta ? , bateria ? . Chodzi mi tylko o to czy coś u mnie padło czy u źródła .
2021-04-24 13:26 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  1000MB Posty:
ES czy coś nie działa prawidłowo ? - od 3 dni nie aktualizują się statystyki i wykresy.
2021-04-25 19:01 Temat: bruli.pl v3.5 / v4.0 » statystyki
  artur1973 Posty:
Ile razy trzeba kliknąć w statystyki żeby się uruchomiły????
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.