Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Zaczęły się pierwsze problemy u mnie na wiosce... nawalili tyle fotowoltaiki że dziś na spacerze byłem w szoku, doszło jakieś 40KW do już istniejących 35kW, napięcie na fazach po 250V mój inwerter dziś "wykoleił się" 9 razy. ![]() Albo Ci co ostatnio wymieniali trafo za bardzo podjechali z napięciem AC (Ale na nowej stronce nie widzę statystyk napięcia AC) albo te nowe 40kW robi swoje i napięcie skacze. |
|||
|
|
||||
|
Pink01
|
marcinbb napisał » 2020-04-19 20:25 75 kW na całą wioskę to wciąż są grosze w bilansie energetycznym i nie powinno być z tego tytułu problemów. No chyba że wioska liczy kilkanaście domów. Zawsze można się zwrócić do zakładu energetycznego z wnioskiem o regulację sieci, motywując to tym że na przyłączu masz za wysokie napięcie. Inna rzecz co odpowiedzą - ale spróbować można i warto. Czasem napięcie podbija fakt montażu na tej samej instalacji kilku falowników, mówiąc w uproszczeniu one mogą się między sobą wzajemnie przebijać. Często też znaczenie ma długość i przekrój kabla od falownika do licznika. Doraźnie można sobie pomóc dodatkowym obciążeniem fazy po której wywala - czyli przełączyć jakieś odbiorniki o stałym poborze na tą fazę.
Zaczęły się pierwsze problemy u mnie na wiosce... nawalili tyle fotowoltaiki że dziś na spacerze byłem w szoku, doszło jakieś 40KW do już istniejących 35kW, napięcie na fazach po 250V mój inwerter dziś "wykoleił się" 9 razy. ![]() Albo Ci co ostatnio wymieniali trafo za bardzo podjechali z napięciem AC (Ale na nowej stronce nie widzę statystyk napięcia AC) albo te nowe 40kW robi swoje i napięcie skacze. |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
tylko takie statystyki jak twoje to można sobie wsadzić w d do zasobnika wchodzi około 120kg a ty masz 60kg
dodane 2020-05-02 20:22trzeba prawdę pisać ile spaliłeś faktycznie |
|||
|
|
||||
|
swp_minkowskie
|
Chyba znowu sie cos zepsulo. Wykresy i statystyki sa tylko do godziny 10:42.
Znowu nagle przybylo uzytkownikow ![]() Czy COV-19 winny ![]() dodane 2020-05-11 18:51Czy przynajmnied dane pokazywane na schemacie sa aktualne??? |
|||
|
|
||||
|
konto usunięte
|
Witam,należy uzupełnić zakup oraz zasyp paliwa w zakładce statystyki > zdarzenia > dodaj nowe zdarzenie.
pozdrawiam |
|||
|
|
||||
|
berabs
|
Koledzy...Stoją u Was dzisiaj na godzinie 4.50 ; wykresy ; statystyki i zdarzenia ?.
|
|||
|
|
||||
|
Zawiaty
|
Z jakimi wy się właściwie problemami od lat borykacie? Jak to jest, że jedni maja jakieś problemy, a inni nie? Przecież wszyscy jesteśmy podłączeni do tego samego serwera. Czy to nie jest tak, że za odczyt statystyk odpowiada m.in. jakość (prędkość odczytu) naszych kart SD zamontowanych w sterowniku? Może tu należy szukać przyczyny problemów.
|
|||
|
|
||||
|
karoka65
|
YuZJannowitz napisał » 2021-03-17 13:52 Hura, zarządzanie sterownikiem wróciło! Brakuje jednak wykresów i statystyk od 11.03. Wrócą? Czy pozamiatane? A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł zasnąć?
|
|||
|
|
||||
|
DamianOwczarek
|
YuZJannowitz napisał » 2021-03-18 09:05 pitaszek napisał » 2021-03-18 08:54 Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. Potwierdzam. dodane 2021-03-18 09:05 karoka65 napisał » 2021-03-17 14:38 A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł zasnąć? ![]() Wiesz, niektórzy szanują swoje pieniądze. Dzięki sumiennie prowadzonym statystykom, możliwością optymalizacji, podglądem efektów "na żywo" po zmianie nastawień pieca zszedłem ze spalaniem w dół o ok. 5-6 kg na dobę. To daje ok. stówki oszczędności miesięcznie. Może dla Ciebie to taką kwotą można się podetrzeć. Dla mnie nie. Nic dodać, nic ująć, |
|||
|
|
||||
|
YuZJannowitz
|
pitaszek napisał » 2021-03-18 08:54 Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. Potwierdzam. dodane 2021-03-18 09:05 karoka65 napisał » 2021-03-17 14:38 A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł zasnąć? ![]() Wiesz, niektórzy szanują swoje pieniądze. Dzięki sumiennie prowadzonym statystykom, możliwością optymalizacji, podglądem efektów "na żywo" po zmianie nastawień pieca zszedłem ze spalaniem w dół o ok. 5-6 kg na dobę. To daje ok. stówki oszczędności miesięcznie. Może dla Ciebie to taką kwotą można się podetrzeć. Dla mnie nie. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.