Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2019-12-08 16:08 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  ryskna Posty:
Witam. Co powinienem zrobić, aby w statystykach wyświetlane były wszystkie dane (średnie zużycie , średni koszt itd).
Pozdrawiam
Rysiek
2019-12-09 19:04 Temat: eSterownik.pl » Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4
  ogniwoTad Posty:
Dzień dobry. 

Dzisiaj tj 9 grudnia od 12.52 nie aktualizują mi się WYKRESY i statystyki (device/19762). Były już opóźnienia ale w granicach do pół godziny. Patrze na inne urządzenia i tam wykresy są na bieżąco. Sterownik pracuje normalnie.

Czy coś się zblokowało na platformie esterownik - może Ktoś pomóc..!?
2018-11-25 18:29 Temat: eSterownik.pl » Brak statystyk
  rwaclaw Posty:
Witam, mam problem: brak statystyk od 10 listopada. Sprawdziłem kartę SD i na niej zapisy ARCH są na bieżąco?
2019-12-08 21:21 Temat: eCoal.pl v3.5 » Pytanie do użytkowników Ogniwo EPM dotyczące temp podajnika
  DamianOwczarek Posty:
halo napisał » 2019-12-08 21:13
Damian ale tu nie chodzi o temp. spalin tylko jak ta temperatura jest wykorzystana przez wymiennik do ogrzania domu mały masz wiatr 33% to i spaliny niskie ,ok co do realiów palnik masz taki sam jak OEP masz prawie 300 minut pracy czyli już spaliłeś około 60 kg a trzy doby jeszcze nie mineły ,mam większy dom i z lat 80 i spalam mniej oszywiście może instalacja inna cieplej masz w domu ale za długo paliłem w zwykłym piecu żeby się nie skumać po konstrukcji M że to słaby kocioł pozdrawiam i życzę powodzenia

Nie mam 300minut tylko po prostu nie prowadzę tych statystyk póki co bo nie mam czasu, stan podajnika też się nie zgadza. Także zonk  
dodane 2019-12-08 21:21
halo napisał » 2019-12-08 21:13
Damian ale tu nie chodzi o temp. spalin tylko jak ta temperatura jest wykorzystana przez wymiennik do ogrzania domu mały masz wiatr 33% to i spaliny niskie ,ok co do realiów palnik masz taki sam jak OEP masz prawie 300 minut pracy czyli już spaliłeś około 60 kg a trzy doby jeszcze nie mineły ,mam większy dom i z lat 80 i spalam mniej oszywiście może instalacja inna cieplej masz w domu ale za długo paliłem w zwykłym piecu żeby się nie skumać po konstrukcji M że to słaby kocioł pozdrawiam i życzę powodzenia

Po 2 misiu, pelneb129kg starcza mi na 9 pełnych dób 
2019-12-08 21:53 Temat: eCoal.pl v3.5 » Pytanie do użytkowników Ogniwo EPM dotyczące temp podajnika
  leON22 Posty:
halo ( chyba się znamy ), sorki że zapytam ale jak masz taki super , mega wydajny , energooszczędny kociołek EKO , Eko, eko ... i co tam jeszcze pewny ,  to czemu nie pokażesz światu swoich statystyk i nie upublicznisz sterownika  Pewnie dużo osób na Forum mogłoby z tego skorzystać , a tak to "ciemnogród" 
2018-12-05 11:02 Temat: eCoal.pl v3.5 » Utrzymanie żaru
  sq9tbu Posty:
Ekogroszkiem classic. Podłogówka na całym dole na górze grzejniki oprócz łazienki.
Podnieś kopiec i przyglądaj się na statystyki, według mnie wyższy kopiec nie będzie wpływał na zużycie węgla. Więcej węgla spalasz ale szybciej rośnie zadana temperatura.
2019-12-11 23:31 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo EPM 20 KW ecoal 3.5 Statystyki
  leON22 Posty:
A dodałeś zasyp paliwa ? Jak podajnik ruszy ruszą statystyki
2019-12-11 23:35 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo EPM 20 KW ecoal 3.5 Statystyki
  artek687 Posty:
Tak dodałem. Zakup paliwa i zasyp paliwa. podajnik ruszył a statystyki nie. ;(

2018-12-08 12:44 Temat: eCoal.pl v3.5 » zapadający się kopczyk
  leON22 Posty:
Mam średnio 16kg/d w/g statystyk za 30 dni , dom ocieplony jak na dole w opisie , możecie podpowiedzieć dlaczego tak dużo i przy okazji sprawdzić poprawność moich ustawień  
dodane 2018-12-08 12:44
2018-12-13 07:12 Temat: Defro Smart II » Potrzebna pomoc w podłączeniu sterownika do sieci.
  leON22 Posty:
Pewnie @tool nie ogarnął jeszcze tematu co i jak w statystykach , i jak wyliczyć ten czas do opróżnienia zasobnika Ogólnie wszystko OK , zmniejszyłbym tylko histerezę kotła w grupowym na 0.5 albo 0.2st najlepiej 0 st  i w zaawansowanych - Algorytm wygaszania kotła na - Tylko w grzaniu
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.