Forum  eSterownik.pl  Statystyki 3.5 eCoal. Subskrybuj
2017-09-23 20:43
  anaana Posts: 623 Ostrzeżenie: 0
Jak w temacie, czy piec pracuje czy nie, czy jest 22 a może 29wrzesień wszystko się liczy. 
Czy tak powinno być?

dodane 2017-09-22 21:47
dodane 2017-09-23 20:43Podbijam, statystyki z jednego dnia raz są a potem już nie ma :(
2017-10-03 12:55
  Walter Posts: 147 Ostrzeżenie: 0
mam podobnie, statystyki raz są raz nie. chociaż od paru dni przy przełączeniu w aplikacji na statystyki wywala błąd i wywala z programu.
2017-10-03 21:45
  mkaminski76 Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Potwierdzam, u mnie to samo. Statystyki nie działają
2017-11-15 10:58
  blaz13 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
U mnie w ogóle brak jakichkolwiek statystyk, pomimo, że aktywowałem konto i piec w aplikacji już 2 tygodnie temu. Natomiast "Wykresy" wyświetlają mi się prawidłowo. Czy ktoś wie, czy "Statystyki" powinny się zacząć tworzyć automatycznie, czy może powinienem jakoś zainicjować ten proces?
2017-11-15 11:17
  PrzemekP Posts: 1368 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
blaz13 napisał » 2017-11-15 10:58
U mnie w ogóle brak jakichkolwiek statystyk, pomimo, że aktywowałem konto i piec w aplikacji już 2 tygodnie temu. Natomiast "Wykresy" wyświetlają mi się prawidłowo. Czy ktoś wie, czy "Statystyki" powinny się zacząć tworzyć automatycznie, czy może powinienem jakoś zainicjować ten proces?

Polecam lekturę tego posta.
Udostępnienie sterownika też pomoże.
2018-01-07 19:19
  bojowik Posts: 4 Ostrzeżenie: 0



ustawiłem zakres dat tylko na rok 2018.
W tym czasie było 5 zasypów 45kg czyli suma=225kg pod wykresem wyświetla 107,7kg.


Zużycie kg/min mam wpisane dobrze: od pół roku 45kg spala się w 240min i zasobnik jest rzeczywiście pusty.
W skali pół roku zużycie także jest mniej niż w połowie rzeczywistego


Co jest nie tak?
2018-01-07 20:52
  Vitis Posts: 168 Ostrzeżenie: 0
Ostatni zasyp masz dziś o 14:21 więc chyba nie możesz go wliczać jako spalonego?
bojowik napisał » 2018-01-07 19:19

ustawiłem zakres dat tylko na rok 2018.
W tym czasie było 5 zasypów 45kg czyli suma=225kg pod wykresem wyświetla 107,7kg.
Zużycie kg/min mam wpisane dobrze: od pół roku 45kg spala się w 240min i zasobnik jest rzeczywiście pusty.
W skali pół roku zużycie także jest mniej niż w połowie rzeczywistego
Co jest nie tak?

To jakie masz wpisane to zużycie kg/min ?
I jeszcze jedno czekasz aż sterownik wyśle alarm o pustym zbiorniku czy dodajesz zasyp mniej/więcej?

2018-01-07 21:38
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Witam , w/g tego co podał wychodzi 0.18 kg/min ( 45kg:240min=0.187 ) bardzo dobry wynik ale czy faktycznie taki jest m, oto jest pytanie 
2018-01-08 19:29
  bojowik Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
dzięki panowie 

na początku były eksperymenty z ilością w zasobniku i miałem wpisane 0,11kg/min
Eksperymenty tzn. często strzelała zawleczka i musiałem węgiel wybierać, bo kamienie skutecznie blokowały ślimaka i jakoś ta wartość została. Wiadomo, że średnie zużycie najlepiej liczyć na dużych wartościach...

Alarmy przy pustym wystawia mi w +/- 2 minuty rzeczywistego poziomu. Zależy ile miału i dużych bryłek nabiorę. No i właśnie raz sterownik oszalał i te 45kg palił ponad 300minut - jakaś bomba kaloryczna?
i tu się rodzi następne pytanie: czy wartość opałową sterownik bierze do algorytmu?
dodane 2018-01-08 19:29Uwaga odnośnie rozjechanych osi na wykresie temperatur:




dolna oś, gdzie pokazane są zdarzenia jest zawsze na całą szerokość. Natomiast wykres temperatur ma różną szerokość w zależności czy oś lewa/prawa jest włączona. Powoduje to rozjechanie się wykresów.
Users on-line: 74dawid74, Automat, corrado0155, Daro80, Kretka, Lukamusz, Piotrek, puyooll, sp5ade