Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2025-05-10 15:41 Temat: eSterownik.pl » Zmiana adresu IP dla sterowników 2.1/2.4
  PrzemekP Posty:
dzekw napisał » 2025-05-09 21:27
Witam.
Po zmianie adresu serwera mam dostęp do sterownika i jest ok.
Niestety nie mam żadnych statystyk. Otwiera się pusta strona. Jak mogę je przywrócić? Zależy mi na tym.

Już jest OK
2025-05-10 19:20 Temat: eSterownik.pl » Zmiana adresu IP dla sterowników 2.1/2.4
  bodzionek Posty:
U mnie również nie wyświetlają się statystyki (pusta strona), mogę prosić o przywrócenie? Z góry dziękuję.
2016-12-29 13:43 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Brak widoczności pieca w internecie
  Magmarjo Posty:
Piec mi dzisiaj po wyczyszczeniu raz podawał i chodził wentylator a raz nie ale nie mam schematu w komputerze tylko napis "urządzenie nie podłączone" jaki może być tego  powód?statystyki są!
2016-09-13 08:14 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android
  ven Posty:
Tryb CWU dodany, aktualizacja przed chwilą poszła do marketu (kanał beta).

added 2016-09-13 08:12Jak ktoś chce zobaczyć jak działa moduł pokoje (głowice, czujniki, listwa) można się zalogować w aplikacji eCoal Mobile na konto demo (login: demo, hasło demo) i wybrać sterownik demo.
Do tego sterownika sparowane są głowice, czujniki i listwa.

added 2016-09-13 08:14
Grisza napisał » 2016-09-09 10:52
Dobra robota.
U mnie też działa, teraz tylko trzeba by doprowadzić je do takiego wygląda jak na stronie www:
- zużycie kg/dobę,
- możliwość sprawdzenia zużycia dla zadanego okresu czasowego,
- dodanie tabeli z podsumowaniem statystyk dla zadanego okresu.

Będzie dodane
W dzisiejszej aktualizacji jest już podsumowanie, zastanawiam się tylko jak to graficznie ogarnąć.

2017-01-02 23:06 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » nowy palacz
  mamut Posty:
Wojtal a ten cały zasobnik to ile (bo po wsypaniu 75kg grochu wydaje się pełny, a tam jeszcze dużo wchodzi) i jakiego opału? Statystyk brak więc nie wiadomo ile tych kg poszło. Sądząc po tym, że masz 25kW, to chyba masz co ogrzewać.

Tak dla przykładu kilogram węgla 25MJ/kg spalonego przez godzinę daje moc 7kW, pomnożyć to musisz przez sprawność kotła, dajmy na to teoretyczne 80%, to uzyskujesz  5,6 kW. Czyli na dobę kocioł spaliłby 24 kg węgla i piec pracowałby ze średnią mocą 5,6 kW. W rzeczywistości ta sprawność będzie jeszcze niższa. Te 80% będzie raczej bliżej palenia na nominalnej mocy, czyli trzeba spalić 105 kg podanego wyżej węgla dziennie, żeby uzyskać średnią moc kotła 25kW. Teraz porównaj sobie to do ilości węgla jaką spalasz i zapotrzebowania domu na energię.

2017-01-06 13:49 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Statystyki
  tedp84 Posty:
dziury w statystykach dlaczego ??

https://esterownik.pl/device/11052
daty 2017-01-04
2017-01-03
2016-12-22
i jeszcze pare innych dat
o co chodzi ??
2017-01-05 14:13 Temat: eSterownik.pl » Brak wykresów i statystyk
  Koksik Posty:
Witam

Chciałbym sie podpiąć jak doprowadzić do tego aby statystyki w ogóle coś pokazywały?
Wpisuję dosypywanie węgla, mam jak długo trwa opróżnienie podajnika, czego mi jescze brakuje?
2017-01-06 19:44 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » RBR Ekouniwersal
  S_76 Posty:
Kolego MATIC, po pierwsze przy 198 m2 i obecnych warunkach pogodowych trudno oczekiwać spalania poniżej 25 kg. Po drugie- proponuję mimo wszystko zmienić tryb pracy na automatyczny. Spalanie grupowe wymaga pewnej wprawy i dokładnego ustawienia mocy dmuchawy dla poszczególnych poziomów mocy. Przeglądając Twoje statystyki widać, że robisz to raczej "po omacku".

Dokładny opis ustawiania sterownika dla spalania grupowego znajdziesz tu:
https://esterownik.pl/forum/posty,885/ppczyli-poradnik-palacza

A jak chodzi o zawartość popielnika, to ja tam widzę więcej kamieni niż niespalonego węgla. Na stronie Leroy Merlin jest dużo krytycznych uwag odnośnie tego węgla, szczególnie dotyczących dużej ilości kamieni w tym paliwie.

2017-01-11 12:33 Temat: eSterownik.pl » Problem przy wejściu na podgląd sterownika
  ven Posty:
wiktoriano napisał » 2017-01-11 12:27

Ven, my nie narzekamy tylko zgłaszamy problemy 

Dlatego my staramy się je rozwiązywać. Teraz trochę zoptymalizowaliśmy oprogramowanie komunikacyjne na serwerze i powinno być lepiej (przynajmniej na jakiś czas). Jeszcze trochę Przemek będzie musiał poprawek wprowadzić na WWW żeby dopasować się do zmian i nadal mogą być problemy ze stroną WWW sterownika.

Ze statystyk powiem że mamy teraz podłączonych ponad 5000 urządzeń i musimy ten ruch jaki generują ogarnąć

2017-01-13 18:08 Temat: eCoal.pl v3.5 / v4.0 » Dwa różne histogramy dla jednej mocy
  leON22 Posty:
phubmat wielki szacun za ten wywód , jaki z tego morał , że najlepiej ustawić kociołek w dwóch trybach i wtedy histo będą się rysowały odpowiednio dla zadanych mocy A tak na poważnie to pisanie ,że ktoś napisał coś i nic to nie wnosi , piję do @Tommyle to również nie jest odpowiedź wnosząca coś do tematu , wskazałem Ci kierunek , wnioski wyciągnąłeś sam , a jedyny słuszny to nie ważne są wykresy i statystyki , ważne jest to co na palniku i w popielniku , spalanie to złożony proces i trudno go zamknąć w wykresach histo , to tylko narzędzie pomocnicze ale nie wyrocznia , pozdrawiam
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.