Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2018-01-10 08:14 Temat: eCoal.pl v3.5 » Retortowy Ecoal vs Retortowy Grupowy
  dziuniek Posty:
Coś jest na pewno nie tak, bo przy takiej temp. spalin to prawie całe ciepło idzie w komin. Muszą się wypowiedzieć inni posiadacze tego typu pieca. Opisz też instalację i co ogrzewasz bo ponad 40kg/doba to bardzo dużo (jeśli to jest prawda i Twoje statystyki są dobrze ustawione).
2018-01-10 08:19 Temat: eCoal.pl v3.5 » Retortowy Ecoal vs Retortowy Grupowy
  MarcinJ Posty:
statystyki się dopiero "tworzą" - uczę się ich. Więc może niekoniecznie wszystko jest w nich poprawne. Chociaż idzie około półtorej worka na dzień czyli jakieś 35 kg/dobę.
Ogrzewam duży, stary, średnio ocieplony z 3 stron budynek (czwarta ściana "goła" cegła bo nie dostanę się do niej aby ocieplić). Dom 220m2, a instalacja prosta - piec, zwykłe kaloryfery aluminiowe bez termostatów, CWU boiler 80l zasilany przez wężownicę. Z tym, że lubimy ciepło i na starym zasypowcu cały czas było te 70 stopni i w domu od 24 stopni w pokojach.
Teraz widzę, że trzyma te 55 stopni. Zostawię go tak na cały dzień i będę obserwował.
2017-01-26 16:41 Temat: Aplikacje mobilne » Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS
  marcinciesielski Posty:
Przed chwilą udostępniłem kolejną wersję testową z poprawionymi błędami, które były tutaj zgłaszane. Oprócz tego jest dodany moduł statystyki.

Teraz przy próbie automatycznego logowania, jeśli nie będzie połączenia albo serwer nie odpowie w ciągu 10 sekund, nastąpi przekierowanie do ekranu logowania. Również oczekiwanie na odświeżenie listy urządzeń jest teraz ograniczone do 10 sekund przy problemach z połączeniem.
2017-01-25 09:55 Temat: eCoal.pl » Wykres - Brak danych
  Tommyle Posty:
Bardzo dziękuję.
Myślałem, że na karcie zapisują się moje statystyki itd.
2017-01-26 17:12 Temat: eSterownik.pl » menu Statystyki
  Figaro Posty:
piec był rozpalony pierwszy raz przedwczoraj, a w czasie rozpalania w domu było -2 stopnie nowy budynek, nowa instalacja... więc statystyki były prowadzone od daty uruchomienia pieca. Jak pisałem zgadzają się też wartości, które wyświetlają się gdy najadę na wykres - jest te 60kg/d. Natomiast pod wykresem wyświetla się 4,4kg/dobę ???

tak jakby się źle wyliczała średnia dobowa...
2017-01-31 07:33 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  PrzemekP Posty:
Tommyle napisał » 2017-01-31 07:26

Nikt z ES do tej pory nie odpowiedział na pytanie tryta. 
Też jestem ciekaw dlaczego statystyki w wersji 3.5 są o wiele uboższe od 2.4. 
Czy i kiedy to zostanie poprawione

Wykresy pojawią się w momencie gdy w sterownikach 3.5 wraz z najbliższą aktualizacją pojawi się opcja do podania mocy nominalnej kotła. 
2017-02-01 07:18 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  PrzemekP Posty:
nowy napisał » 2017-02-01 00:02
witam u mnie też dziwne rzeczy się dzieją godz 21 +- wykresy ok ,teraz brakuje wykresu od 18 stycznia leci tylko prosta linia,,:(

ps. chodzi o statystyki 
ps. sterownik smart 2

W twoim przypadku brakuje wpisu o zakupie. Ostatnie dwa zasypy nie mają wybranego węgla - lub węgiel był wybrany ale to zdarzenie z listy zostało usunięte.
2017-02-01 10:48 Temat: eSterownik.pl » Zasyp paliwa
  Tommyle Posty:
Często tak się dzieje, że zasyp paliwa wypada w środku nocy lub w czasie gdy nie ma was w domu.
Co robicie aby nie włączał się alarm o pustym zasobniku.
Ja kombinuję z czasem do opróżnienia zasobnika tak by wypadł w czasie gdy będę w domy wcześniej dosypując trochę eko, ale to wypacza statystyki.
Jestem ciekaw waszych sposobów
2017-01-31 12:33 Temat: eCoal.pl v3.5 » Statystyki
  seba Posty:
tryt prawdopodobnie już znaleźliśmy problem, który mógł powodować błędne wskazania statystyk, jak również piki na wykresach temperatur. Dzisiaj od 12:00 wprowadziliśmy poprawkę na serwerze. 
2017-02-01 10:56 Temat: eSterownik.pl » Zasyp paliwa
  PrzemekP Posty:
Tommyle napisał » 2017-02-01 10:54
A czas pracy podajnika do statystyk liczony jest globalnie czy od zasypu do zasypu, bo to chyba robi różnicę

Czas pracy jest zapisywany co godzinę - ile minut w ciągu godziny przepracował podajnik.
Więc ani globalnie ani od zasypu do zasypu
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.