Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Vitis
![]() |
PrzemekP napisał » 2017-02-13 12:21
Po wystąpieniu alarmu pusty zasobnik przestaje być zliczany czas pracy podajnika - dlatego nie rysują się statystyki. Błąd ten będzie poprawiony w następnej aktualizacji. Jeśli jeszcze można zapytać o coś takiego: czy jeśli już stan opału w zasobniku nie będzie powiązany z czasem pracy podajnika to czy nie dałoby się przy okazji wprowadzić opcji "Pełny Zasobnik" gdzie każdy posiadacz pieca mógłby wpisać ile (groszku, miału, itp.) mieści mu się w zasobniku? I po wsypaniu tej ilości by było 100% zasobnika. Natomiast wsypanie mniejszej np. połowy pokazało by nie jak jest teraz 100% tylko 50% zasobnika. Takie rozwiązanie uprościło by dosypywanie mniejszej ilości paliwa i pokazywało by stan faktyczny opału w zasobniku. |
|||
|
||||
kiciafirerek
![]() |
Witam
koledzy też mam problem tylko mi robią się okropne spieki dwa dni i jest czapa pod sam sufit :( jak obczaje gdzie sie zaklada nowy temat to zalacze i dodam zdjecia. Może ktoś mądry zerknąć na moje statystyki ? Dzięki za pomoc ! ![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Przecież statystyki są OK. Rozumiem, że przerwa do 27 lutego była spowodowana usterką ?
|
|||
|
||||
IgnacC
![]() |
Tak ma być. Podtrzymanie to stan wyjątkowy dla tego sterownika. Dąży on do pracy ciągłej obniżając moc do minimum. Dopiero przy zbyt małym odbiorze ciepła przechodzi w podtrzymanie. Im mniej się odstawia tym mniej sadzy w piecu. Szkoda że nie ma statystyk. Można by więcej wywnioskować na temat spalania i mocy.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
andrew123 napisał » 2017-03-06 17:16 Pytanie do ElektroSystem. W statystykach nie podsumowało mi zużycia za miesiąc luty. Proszę o sprawdzenie. Już powinno być OK |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
danielp01 napisał » 2017-03-12 10:18 Witam, dlaczego w statystykach nie pokazuje średniej mocy kotła z ostatnich 7 dni tylko powyżej miesiąca jest to widoczne. Prawdopodobnie w ostatnich zasypach węgiel który wybrałeś nie ma podanej wartości kalorycznej. Musisz uzupełnić te dane i wszystko powinno wrócić do normy. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
Novi
![]() |
Hej. esterowniksabaton - No załamałem się trwałością... MASAKRA! Sprawdziłem na statach niecały 4ty sezon, myślałem że piąty ale zapomniałem przecież stał rok na palecie i czekał na podłączenie. (więc po gwarancji) Tak jak przewidywaliście dziura w podajniku BURNER. Dziura "wyburniła" się trochę przed dolną śrubą która skręca palenisko. (dziwne, nie można załadować fotek na serwer forum ![]() FOTO 1 : DZIURA W PALNIKU PODAJNIKU BURNER S FOTO 2 : AWARIA PALNIKA OGNIWO BURNER S CZTERY SEZONY PRACY Początkowo zasilikonowałem ten krater ale "plomba" wypadła dlatego wsadziłem od środka śrubę z łebkiem grzybkowym z podkładką i na zewnątrz skręciłem z jeszcze większą podkładką wszystko silikonując wewnątrz styku śrub silikonem 1300* (można to to g***o było zanitować ale nie miałem takich wielkich nitów! - pomysł dla wszystkich, którzy w przyszłości doświadczą solidności i trwałości odlewów firmy Ogniwo, na opaskę w tym miejscu chyba nie było szansy). Działa dziś pełny 3 dzień , wszystko się ustabilizowało dym który się trochę pojawia to pewnie wypala się smoła która zalegała wokół. FOTO 3 : PRZYMUSOWA NAPRAWA PALNIKA BURNER S DZIURA GĘSTY DYM Natomiast: ciekawe jest to że zbudowaliśmy ze szwagrem domy obok siebie w tym samym czasie, on wybrał inny kocioł ponieważ nie było go stać na sporo droższego Mercedesa od Ogniwo. Wybrał całkowicie stalowego, ponad 100 kg lżejszego podajnikowca znanej firmy od zasobników cwu itp. firmy GA**ET (żeby nie było że coś tam reklamuję). Opał kupujemy jak dotychczas wspólnie więc mam teraz jakościowe porównanie kotłów. Fakt: jemu poleciał dotychczas ślimak, i nie to że się starł tylko pękł ale za 150zł a nie cały nowy podajnik BURNER za 1600zł czy ile "toto" kosztuje! Jak już tam zajrzałem stan całości PODAJNIKA BRUCER po tych niecałych 4 latach jest dramatyczny! Ślimak podczas pracy ma wielki luz, skacze po tunelu podawczym jak kozica, pewnie wytarł się w tym dołku na ściance paleniska, świetne rozwiązanie ![]() - nie można tam by było zamontować jakiegoś łożyska? Widać po tym na ile prognozuje się trwałość tej konstrukcji. Z powyższego porównania wynika, że nie trzeba nawet pisać, do czego się nadają te kotły Ogniwo z palnikiem BRUCER. ZGROZA. 4 lata i SZROT! karoka65 - zauważyłem że porównujesz ruchomy podajnik do zużycia elementów eksploatacyjnych auta. Przyłączę się do Ciebie ![]() Jedynie sterownik Ecoal to HIT przez duże H! Złego słowa nie powiem choć szkoda, że sterowania zaworem 3/4d nie ma i musiałem dokupić do podłogi drugi TE*Ha. statystyki możliwość podglądu pracy, sterowanie zdalne, samo spalanie węgla - WOW! NIE MAM DOSUSZANIA PONIEWAŻ PRODUCENT NIE PRZEWIDYWAŁ TAKIEGO ROZWIĄZANIA - nie ma takich zaleceń w mojej ulotce produktu wdrożonego na rynek - Nawet jak bym miał na ten temat wiedzę, miałbym w nowym produkcie wiercić dziury??? Co to ***** za praktyki? Powinno to być chociaż opcją do wyboru podczas zakupu albo wycofane ze sprzedaży ze sklepu. Widać liczy się kasa, jak nie z podajnika wydoić to z drugiej strony. vmilo - rabat powinien być po tak krótkim czasie eksploatacji KAŻDEMU posiadaczowi tej widać nieudanej konstrukcji bezdyskusyjnie uznany. Na tą chwilę wysłałem 15go z formularza zapytanie czy ten palnik sm będzie pasował - do dziś nie doczekałem się odpowiedzi... Może nie nadążają z zamówieniami części zamiennych ![]() Na koniec relaksujący film : DOMOWA NAPRAWA PALNIKA BURNER S |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Walter , a jaką masz wersję aplikacji
![]() ![]() PS. Masz skopane statystyki , brak zakupów paliwa ( tylko jeden 23 września 2017 r i tylko 100kg ) , a zasypów ponad 20-cia po 100kg ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
DavidPL
![]() |
Naczytałem się, że podtrzymanie jest w zasadzie stanem niepożądanym. Zmniejszenie mocy pozwoliło by wydłużyć czas pracy w stanie grzania, a co za tym idzie skrócić czas pracy w trybie podtrzymania.
Ze statystyk, średnia moc kotła w styczniu - który jest najzimniejszym miesiącem roku - wyszła mi 4.2kW. Jeśli więc minimalna ciągła moc kotła którą udało mi się osiągnąć w spalaniu grupowym to prawie 4.5kW to okazuje się, że ciągła praca kotła bez częstego wchodzenia w tryb podtrzymania jest w zasadzie niemożliwa w miesiącach cieplejszych. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.