W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  Sklep esterownik.pl  problem ze połączeniem Subskrybuj
2023-03-17 07:43
  radek_w1 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam.

Co się dzieje . nie mogę się połączyć ze sterownikiem przez internet. 

Pozdrawiam
2023-03-17 09:38
  mnich Posts: 279 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM /SERWIS
Witam, proszę zmienić adres IP w sterowniku i zobaczyć czy połączenie wróci. 
2023-09-15 07:54
  sleza Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Witam,przeszedłem na światłowód i co za tym idzie zmieniłem router.
Sterownik nie łączy się z siecią,zmieniłem adres bramy domyślnej na taki jak w routerze.
Nie pomogło,zmieniam adres IP i nic.
2023-09-15 07:57
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sleza napisał » 2023-09-15 07:54
Witam,przeszedłem na światłowód i co za tym idzie zmieniłem router.
Sterownik nie łączy się z siecią,zmieniłem adres bramy domyślnej na taki jak w routerze.
Nie pomogło,zmieniam adres IP i nic.

Czy sterownik jest osiągalny w sieci lokalnej ? Czy wpisując adres IP sterownika w pasek adresu przeglądarki można się z nim połączyć ?
Napisz jaką adresację IP ma nowy router i jakie dane ustawiłeś na sterowniku.
2023-09-15 09:43
  sleza Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Nie widać sterownika ,IPv4 192.168.50.64

dodane 2023-09-15 09:43w sterowniku mam wpisany IP 192.168.000.177 czy mam zmienić na np 192.169.050.177  ?
2023-09-15 09:44
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
sleza napisał » 2023-09-15 09:42
Nie widać sterownika ,IPv4 192.168.50.64

Skoro nie widać sterownika w sieci lokalnej trzeba najpierw to poprawić.
Jakie adresy przydziela router (ipconfig na dowolnym komputerze w sieci lokalnej)
i jakie adresy są ustawione (wszystkie) w sterowniku
2023-09-15 10:02
  sleza Posts: 32 Ostrzeżenie: 0

Jestem w pracy sprawdzę jakie adresy przydziela router po godz 14.W
 sterowniku mam wpisany IP 192.168.000.177(zaczynałem od 171 do 199)
 czy mam zmienić na np 192.169.050.177  ?
dodane 2023-09-15 09:55Mam coś takiego

2023-09-15 11:00
  PrzemekP Posts: 1533 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tak.
Adres sterownika musi być z tej samej puli co adresy otrzymywane z routera czyli 192.168.50.XXX (może być 177 jak masz w tej chwili)
Brama ustawiona na 192.168.50.1
2023-09-19 10:24
  sleza Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Oki,zaraz po powrocie z pracy pozmieniam i dam znać.
dodane 2023-09-15 16:19Jest OK,dziękuję za pomoc
dodane 2023-09-18 19:27Witam ponownie,straciłem połączenie ze statystykami,na apce w telefonie i na kompie z panela.
dodane 2023-09-19 10:24Witam,sterownik cały czas się resetuje,nie może zastartować.porszę o poradę 
Users on-line: kejpax