Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-01-18 12:46 Temat: eCoal.pl v3.5 » Nagły brak statystyk
  Djack Posty:

@jdabrowski85
problem musiał być grubszy, bo ja niemiałem statystyk od 11.01 ~22.45, a teraz już są, czyli co, przez tydzień nie dało rady, a dziś w parę godzin się jednak udało ?
2019-01-30 01:18 Temat: eCoal.pl v3.5 » Temperatura obiżona za zaworem 3D "nie jest zgrana" z programatorem
  OEPM26-Marcin Posty:

Jak pokazują statystyki trochę na tym można zaoszczędzić. Skoro np. w dzień średnie spalenie jest rzędu 25kg a w nocy przy obniżonej rzędu 19kg. Na cały sezon grzewczy trochę się tego uzbiera  

Codzienne kręcenie grzejnikami byłoby rozwiązaniem dosyć uciążliwym i mało zautomatyzowanym Poza tym ciągle pozostaje ten sam efekt - skręcę wszystkie grzejniki na parterze i piętrze to znów będzie zbyt mały odbiór i temperatura kotła urośnie To samo gdybym nawet zainwestował w radiowe głowice o których ciągle myślałem i myślę - będzie automatycznie ale w kotle znów będzie gorąco

2019-01-30 19:24 Temat: eCoal.pl v3.5 » VARMO+OGNIWO EKO PLUS 25KW
  konto usunięte Posty:
budgie popraw statystyki dla tego palnika 0,18 kg na min przy eco i 0,22kg min przy miale to jak policzyłem u ciebie z 64kg na dobę a nie 30 kg cos nie tak z instalacją chociaż oepM moze tak spalać (ta konstrukcja nie powinna trafić na rynek) nie wiem jak długo wytrzyma silnik napędu i dmuchawa jak piec się nie odstawia wcale
2019-12-31 07:49 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak danych: wykres i statystyki
  michalwaclawek Posty:

Witam wszystkich.
Ja 28.12 stałem się szczęśliwym posiadaczem pieca z takim sterownikiem a wczoraj o 18 wykresy zanikły. I czuję wyraźną pustkę.
Wszystkiego dobrego w 2020 i kolorowych statystyk wszystkim życzę.

dodane 2019-12-31 07:49
WOW!

Jesteście niesamowici! Napisałem pierwszego posta i wykresy wróciły.
Chyba wypada podziękować.
2019-02-22 08:04 Temat: eCoal.pl v3.5 » Brak statystyk
  bukszpryt Posty:
Chodziło mi o średnie zużycie. W statystykach stoi 14,9 kg/dobę a z obliczeń wychodzi mi 24,5 kg/dobę
2019-02-26 10:53 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ustawianie poziomu paliwa w zasobniku.
  anaana Posty:
Zawsze dosypuję zważony eko lub workowany po 25kg, czekam aż zejdzie i sypię 150kg.
Z takiej ilości eko mam 10l wiaderka popiołu. Spałam Bartex Silver. 

Kowal jak już policzysz to sobie uzupełnij statystyki 💪😀👍
2020-02-29 23:50 Temat: Defro Smart II » Varmo
  leON22 Posty:
Przy jakiej temp.wew. i ile osób w domu , chodzi mi o zużycie CWU , bo u mnie obecnie 6 osób i 24st non-stop Piotr udostępnij swój kociołek i statystyki wtedy Ci uwierzę , bo pisać to sobie można "Bajki z mchu i paproci" , a Wiesław ma PV i ma wyjeb... ile mu pompa prądu zeżre 
PS. Dla mnie to może być sprasowane goowno byle się czysto spalało i w domu było ciepło
2021-01-26 07:23 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  konto usunięte Posty:
Dziękuję za szybką i sprawną pomoc. Faktycznie przy zakupie paliwa w zeszłym roku nie podałem jego współczynników. Z kolei do października wyliczał statystyki na podstawie poprzedniego zakupu. 
2019-03-02 14:43 Temat: eCoal.pl v3.5 » Histereza zaworu 4d
  leON22 Posty:
Dokładnie jak piszesz Piotr spójrzcie na mój wykres pracy zaworu . Jak widać po zmianie na 1 st temp. za siłownikiem się ustabilizowała . Póki co zostaje przy 1 st skoro nie ma opcji 0.5* 
dodane 2019-03-02 14:43
pawel3 napisał » 2019-03-02 07:51

LeON jezeli chodzi o wyświetlanie tepm zew na statystykach czyli pokazanie zależności, korekacji 
Zostanie to przedstawione osobom odpowiedzialnym za  B&R

Dzięki bardzo, w takim razie czekamy na rozwój sytuacji i rychłą odpowiedź , czy jest taka możliwość
2019-10-07 09:02 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo Eko plus M 20kw bardzo duże spalanie oraz różnice temperatur
  YuZJannowitz Posty:
Witajcie!
Pozwolę sobię podpiąć się pod ten temat, ponieważ jego nazwa opisuje m/w moją sytuację.
To mój pierwszy sezon z piecem na ekogroszek z automatycznym podajnikiem. Palę w OEP 20 KW.

Do ogrzania mam ok. 200 m2, dwie kondygnacje + nieogrzewane piwnica i poddasze nieużytkowe. Stara instalacja (lata 90te), 13 grzejników bez termostatów, obieg zamknięty, podłogówki brak. Budynek ocieplony, styropian 15 cm.

W instalacji CO znajdują się: dwie pompy (CO i CWU), zawór 4D z siłownikiem sterowany na podstawie danych z czujki pogodowej. Ochrona powrotu realizowana jest przez pompę CWU.

W okresie letnim grzałem jedynie CWU na automacie zbiornik 150L. Od kliku dni rozpocząłem sezon zimowy. Paliwem jest ekogroch Taurona o kaloryczności 25-27 MJ/kg.

Po analizie wątków i porad z tego forum, przejścia z automatu na grupowy sądziłem, że wypracowałem już odpowiednie ustawienia sterownika. Jednak po sprawdzeniu statystyk po dzisiejszych nocnych mrozach zmartwiło mnie moim zdaniem za wysokie średnie żuzycie przebijające 27kg/dobę.

Proszę o Waszą opinię, czy coś jest nie tak? Czy tak powinno już być?
Sterownik udostępniłem publicznie: https://esterownik.pl/device/19472.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.