Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2020-10-10 23:06 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo eko plus m14kw.
  leON22 Posty:
Piotr, to tylko statystyki inaczej pracuje kociołek ( podajnik) na nowo rozpalonym kotle i zimnym nie wygrzanym domu, a inaczej na dogrzanym budynku i ogarniętym przez właściciela sterowniku
laki88 w zaawansowanych ustaw algorytm wygaszania kotła na Tylko w grzaniua w podtrzymaniu w grupowym dodaj 1 podanie więcej, tyle ode mnie na dzisiaj. Najważniejsze że gorączka spadła, a wlałem w siebie ponad 0.5" Uśmiechu sołtysa" marcinbb pozdrawiam 
2021-03-30 22:28 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo Eko Plus M 20kw + ekogroszek PGG Karlik (min.24MJ) = bardzo wysoka temperatura spalin
  Kubat Posty:
@leON22 no właśnie zarosło. I nie podoba mi się to bardzo. Wyczyściłem wszystko przed sezonem, więc nie powinno tak być.
Przyznaję, że słabo się znam na tym piecu. Typowe metody prób i błędów, jednak nie robiłem większych zmian ustawień nawet w automacie, a co dopiero dobranie prawidłowych parametrów dla ręcznego palenia. 
Widzę właśnie, że istnieje wersja PT100 i PT1000 z czego zamówiłem PT100, ponieważ zasugerowałem się nie wersją sterownika z rodzajem pieca. U mnie jest sterownik 3.5 ;/. Dzięki za zwrócenie uwagi. Już piszę wiadomość o podmianę zamówienia. 

@pitaszek dzięki, tak ustawię i zobaczymy jak zadziała. W statystykach też postaram się zrobić porządek.
2020-11-13 19:22 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Rotaz Posty:

Michal86 napisał » 2020-01-17 10:36
W pello wystarczy przemnożyć czas pracy podajnika przez jego wydajność i macie zużycie od zasypu do zasypu. Podzielić to na dni lub godziny i statystyka zużycia paliwa gotowa😜

U mnie w OEPM i eCoal.pl v3.5 tez to mi wystarcza, tylko pierwszy sezon używania kotła mnie ciekawił ile spali za cały sezon, nie było to trudne bo Retopal miałem oryginalny workowany .Pakowałem puste  worki po 14 szt do jednego,wyszło 2300 kg/sezon i to jest dla mnie wiarygodne ,bo zimy ostatnio sa podobne temperaturowo.statystyki z dokładnoscią do dkg/ 24h mnie nie interesuja,tym bardziej rok wstecz. Z racji dowozu ekg prosto z kopalni (25 km) i przez to nizszej ceny loco dom ( taniej niz gdzie indziej w kraju),mam zawsze zapas na przyszły sezon,tak ,ze nagła ostra zima mnie nie zaskoczy.

Zasypujac  zeruje czas pracy podajnika i jak sie pogoda zmienia np. na minusowe temp. w nocy np. po 5 dniach tylko z ciekawosci patrze, ile pracował podajnik minut x 0.19 kg/min.
Natomiast schemat i wykresy na necie super sprawa, bo bedac np. u córki w górach widze co w kotle  sie dzieje, czy bedzie ciepło w domu jak po 4 dniach wróce (zawleczka jeszcze przez 3 sezony mi sie nie trafiła (odpukac ,dzis 13 ty ,piatek..)

Pierwszy raz w tym tygodniu, po 3 latach palenia Retopalem ,zważyłem popiół po 4 dniach spalenia 47.2 kg Retopalu, popiołu było 3.4 kg,czyli nieznacznie  ponad  7%  (certyfikat 5-10%) , mogłoby byc jeszcze mniej ,ale spalanie Retopala bezproblemowe, a ekg prosto od producenta ,powtarzalny.

2020-11-12 18:58 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  piejar Posty:
Mnie po powrocie, wykresy i statystyki już nie zniknęły. Czasem wiesza się aplikacja podczas ściągania danych na wykres ale po ubiciu jest OK.
2020-11-16 17:11 Temat: eCoal.pl v3.5 » Wprowadzając zasyp, wpis nie odnotowuje się.
  Lester Posty:
Dzień dobry.
Od jakiegoś czasu w zdarzeniach nie zapisują się moje zasypy paliwa. Kiedy zresetuje sterownik wyskakuje błąd pustego zasobnika. Tak jakby nie pamiętał zasypów po resecie.
Próbowałem odłączyć sterownik i ponownie połączyć go ze stroną, niestety ten sam problem.
Ze strony mam możliwość sterowania piecem, jak również widzę statystyki i wykresy.
Nie zapisują się wyłącznie zasypy, jeśli wprowadzam zasyp bezpośrednio ze sterownika, kiedy zrobię to przez stronę zasyp jest zapamiętywany, jednak po resecie zbiornik w 100% pełny ale w alarmach wyświetla "pusty zasobnik". 
Proszę o pomoc. 
2020-11-14 14:13 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  slaw007 Posty:
Ja mam dostęp do statystyk od początku pracy z kotłem tj. od stycznia 2013.
Wtedy były jeszcze darmowe SMS-y o alarmach np. "pusty zasobnik"
2020-05-02 22:26 Temat: eCoal.pl » Opał na sezon 2018/2019
  konto usunięte Posty:
nie prowadzę statystyk bo mało mnie interesują można wpisać przelicznik jaki się chce ,sypałem 14.04 i jeszcze mam w zasobniku z 40 kg i to się dla mnie liczy
2021-04-24 13:26 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  1000MB Posty:
ES czy coś nie działa prawidłowo ? - od 3 dni nie aktualizują się statystyki i wykresy.
2021-04-25 19:01 Temat: bruli.pl v3.5 » statystyki
  artur1973 Posty:
Ile razy trzeba kliknąć w statystyki żeby się uruchomiły????
2020-11-19 10:41 Temat: eCoal.pl v3.5 » Miał ktoś dzisiaj problem z wykresami ? .
  Michal_T Posty:
U mnie od wczoraj od 18:00 brak wykresów i statystyk.
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.