Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
YuZJannowitz
|
Hura, zarządzanie sterownikiem wróciło! Brakuje jednak wykresów i statystyk od 11.03. Wrócą? Czy pozamiatane?
|
|||
|
|
||||
|
DamianOwczarek
|
YuZJannowitz napisał » 2021-03-18 09:05 pitaszek napisał » 2021-03-18 08:54 Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. Potwierdzam. dodane 2021-03-18 09:05 karoka65 napisał » 2021-03-17 14:38 A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł zasnąć? ![]() Wiesz, niektórzy szanują swoje pieniądze. Dzięki sumiennie prowadzonym statystykom, możliwością optymalizacji, podglądem efektów "na żywo" po zmianie nastawień pieca zszedłem ze spalaniem w dół o ok. 5-6 kg na dobę. To daje ok. stówki oszczędności miesięcznie. Może dla Ciebie to taką kwotą można się podetrzeć. Dla mnie nie. Nic dodać, nic ująć, |
|||
|
|
||||
|
YuZJannowitz
|
pitaszek napisał » 2021-03-18 08:54 Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. Potwierdzam. dodane 2021-03-18 09:05 karoka65 napisał » 2021-03-17 14:38 A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł zasnąć? ![]() Wiesz, niektórzy szanują swoje pieniądze. Dzięki sumiennie prowadzonym statystykom, możliwością optymalizacji, podglądem efektów "na żywo" po zmianie nastawień pieca zszedłem ze spalaniem w dół o ok. 5-6 kg na dobę. To daje ok. stówki oszczędności miesięcznie. Może dla Ciebie to taką kwotą można się podetrzeć. Dla mnie nie. |
|||
|
|
||||
|
Damiani1001
|
Jakis problem ma z udostępnieniem sterownika i statystyk. Zaznaczam te okienka , wyskauje zielona ramka , że zapisano zmiany ale po odswiezeniu strony ramki dalej są nie zaznaczone :/
dodane 2020-10-02 19:24 leon napisał » 2020-10-02 14:54 Spokojnie Damian,ogarniemy temat.Jaką masz na piecu,ile pomieszczeń do ogrzania.4D zawór zły.Ustaw na piecu 55 st a na powrocie np.45 a za zaworem zadana 41 i max 46 może 47 max.Piec masz na auto,postara się ustawić parametry,ale to do jutra czasu Aktualnie na piecu mam zadaną 60 stopni a zmierzona średnio 63-64 stopnie, czasem więcej. Pomieszczeń ogrzewanych łącznie na dwóch kondygnacjach jest 10 + dwa hole (korytarze) gdzie tez sa grzejniki, łącznie 13 grzejników. Nie rozumie twojego stwierdzenia: "4D zawór zły" ? źle że ma zawór 4d? Na tą chwile mam piec ustawiony na 60stopni, powrót 45, za zaworem mam 33 - ustawienie temp powyżej 35stopni przy obecnych temperaturach na zewnatrz (ok8-15stopnie) powoduje ze w domu jest za ciepło. |
|||
|
|
||||
|
Falubaziak
|
W dalszym ciągu brak statystyk od 12.03.2021r. Mało aplikacja ecoal w smartfonie teoretycznie działa tylko do podglądu, bowiem wszystkie zmiany wprowadzane nie działają.
|
|||
|
|
||||
|
puter
|
U mnie dalej brak statystyk i wykresów, ale jest światełko w tunelu. Właśnie dostałem meila z informacją że 13.03.2021 wystąpił alarm otwartego zasobnika 🤣🤣🤣😂
|
|||
|
|
||||
|
pitaszek
|
Od rana sterownik "doczytywał" zaległe wykresy i statystyki. Doczytał wszystko i jak już się cieszyłem to wszystko pierdolnęło! Od 16.00 brak wykresów i statysyk!
Zgodnie z niebieskim nagłówkiem: "Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy." Jak takie są normy, to "gratuluję" usługi !
|
|||
|
|
||||
|
Edi41
|
U mnie również brak wykresu i statystyk są do 17.10.20 17.50.
|
|||
|
|
||||
|
janjan
|
panowie, czy wy też macie od 2 dni problemy z wykresami i statystykami?
|
|||
|
|
||||
|
s_baro
|
Tok myślenia masz logiczny i rozumiem o co Ci chodzi piterekzioberek. Ja u siebie mam tak, że mam termostaty i pompę mam ustawioną na tryb proporcjonalny na 1. (gdy zamykają mi się termostaty to spada przepływ i kocioł na dłużej się odstawia). Ja chyba ok dwa lata temu też tak eksperymentowałem (myślę że to fajna i kreatywna zabawa), Próbowałem np. obniżyć temperaturę zasilania do 50 st i dać taki przepływ, aby powrót mi wrócił ok 45 st. Próbowałem też podwyższać temp zasilania do 60 i zmniejszyć przepływ, aby powrót też był 45 st.
Wniosek z tych doświadczeń wyszedł taki: Moc kotła = temp zasilania - temp powrotu x przepływ Matematyki nie oszukasz i wyjdzie Ci na jedno, z tym, że przy dużym przepływie kocioł uruchamiał się częściej i na krócej, przy niższym na dłużej i rzadziej (wykres w statystykach był wtedy bardziej "pofałdowany"). Ale jeśli chodzi o spalanie to wyszło praktycznie na to samo. |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.

!