Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
Djack
![]() |
@jdabrowski85 problem musiał być grubszy, bo ja niemiałem statystyk od 11.01 ~22.45, a teraz już są, czyli co, przez tydzień nie dało rady, a dziś w parę godzin się jednak udało ? ![]() |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Jak pokazują statystyki trochę na tym można zaoszczędzić. Skoro np. w dzień średnie spalenie jest rzędu 25kg a w nocy przy obniżonej rzędu 19kg. Na cały sezon grzewczy trochę się tego uzbiera ![]() Codzienne kręcenie grzejnikami byłoby rozwiązaniem dosyć uciążliwym i mało zautomatyzowanym ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
budgie popraw statystyki dla tego palnika 0,18 kg na min przy eco i 0,22kg min przy miale to jak policzyłem u ciebie z 64kg na dobę a nie 30 kg cos nie tak z instalacją chociaż oepM moze tak spalać (ta konstrukcja nie powinna trafić na rynek) nie wiem jak długo wytrzyma silnik napędu i dmuchawa jak piec się nie odstawia wcale
|
|||
|
||||
michalwaclawek
![]() |
Witam wszystkich. Ja 28.12 stałem się szczęśliwym posiadaczem pieca z takim sterownikiem a wczoraj o 18 wykresy zanikły. I czuję wyraźną pustkę. Wszystkiego dobrego w 2020 i kolorowych statystyk wszystkim życzę. dodane 2019-12-31 07:49 WOW! Jesteście niesamowici! Napisałem pierwszego posta i wykresy wróciły. Chyba wypada podziękować. |
|||
|
||||
bukszpryt
![]() |
Chodziło mi o średnie zużycie. W statystykach stoi 14,9 kg/dobę a z obliczeń wychodzi mi 24,5 kg/dobę
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
Zawsze dosypuję zważony eko lub workowany po 25kg, czekam aż zejdzie i sypię 150kg.
Z takiej ilości eko mam 10l wiaderka popiołu. Spałam Bartex Silver. Kowal jak już policzysz to sobie uzupełnij statystyki 💪😀👍 |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Przy jakiej temp.wew. i ile osób w domu , chodzi mi o zużycie CWU , bo u mnie obecnie 6 osób i 24st non-stop
![]() ![]() PS. Dla mnie to może być sprasowane goowno byle się czysto spalało i w domu było ciepło ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Dziękuję za szybką i sprawną pomoc. Faktycznie przy zakupie paliwa w zeszłym roku nie podałem jego współczynników. Z kolei do października wyliczał statystyki na podstawie poprzedniego zakupu.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Dokładnie jak piszesz Piotr spójrzcie na mój wykres pracy zaworu . Jak widać po zmianie na 1 st temp. za siłownikiem się ustabilizowała . Póki co zostaje przy 1 st skoro nie ma opcji 0.5*
![]() dodane 2019-03-02 14:43 pawel3 napisał » 2019-03-02 07:51 LeON jezeli chodzi o wyświetlanie tepm zew na statystykach czyli pokazanie zależności, korekacji Zostanie to przedstawione osobom odpowiedzialnym za B&R Dzięki bardzo, w takim razie czekamy na rozwój sytuacji i rychłą odpowiedź , czy jest taka możliwość ![]() |
|||
|
||||
YuZJannowitz
![]() |
Witajcie!
Pozwolę sobię podpiąć się pod ten temat, ponieważ jego nazwa opisuje m/w moją sytuację. To mój pierwszy sezon z piecem na ekogroszek z automatycznym podajnikiem. Palę w OEP 20 KW. Do ogrzania mam ok. 200 m2, dwie kondygnacje + nieogrzewane piwnica i poddasze nieużytkowe. Stara instalacja (lata 90te), 13 grzejników bez termostatów, obieg zamknięty, podłogówki brak. Budynek ocieplony, styropian 15 cm. W instalacji CO znajdują się: dwie pompy (CO i CWU), zawór 4D z siłownikiem sterowany na podstawie danych z czujki pogodowej. Ochrona powrotu realizowana jest przez pompę CWU. W okresie letnim grzałem jedynie CWU na automacie zbiornik 150L. Od kliku dni rozpocząłem sezon zimowy. Paliwem jest ekogroch Taurona o kaloryczności 25-27 MJ/kg. Po analizie wątków i porad z tego forum, przejścia z automatu na grupowy sądziłem, że wypracowałem już odpowiednie ustawienia sterownika. Jednak po sprawdzeniu statystyk po dzisiejszych nocnych mrozach zmartwiło mnie moim zdaniem za wysokie średnie żuzycie przebijające 27kg/dobę. Proszę o Waszą opinię, czy coś jest nie tak? Czy tak powinno już być? Sterownik udostępniłem publicznie: https://esterownik.pl/device/19472. |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.