Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.

Wyniki wyszukiwania

posty użytkownika 
2021-03-19 07:18 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  YuZJannowitz Posty:
Wygląda na to, że wszystko wróciło. Zaległe statystyki, wykresy i... alarmy wysyłane na maila skumulowane z całego tygodnia Dziękuję! Miejmy nadzieję, że skutki awarii już mamy za sobą.
2021-03-19 18:04 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  Criss Posty:
krzych_boch-og20 napisał » 2021-03-19 15:40
pab11o napisał » 2021-03-19 15:35
Czy wy też nie macie dostępu do wykresów?

U mnie nadal nic. Ani wykresy ani statystyki. Reszta jak na razie działa. Robiłem podgląd na inne sterowniki i u niektórych osób już są na bieżąco. Może i u nas wróci.  

U mnie też jeszcze brak wykresów ☹️
2021-03-20 09:17 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  krzych_boch-og20 Posty:
mamut napisał » 2021-03-19 23:23
Zerknijcie na piecu czy ster jest w statusie Online. U mnie mimo widoczności w apce/na stronie na wyświetlaczu było cały czas offline. Dopiero restart pomógł.

U mnie kółeczko jest cały czas już teraz stabilnie a wykresów i statystyk brak. Zastanawiam sie nad tym restartem ale strasznie mi to miesza z piecem i zaworem potem. Kilka razy dochodzi nawet do 80C i zawór puszcza wszystko na dom a potem znowu spada i tak kilka razy. Poczekam jeszcze bo widze że u innych juz jest na bieżąco.

2020-10-02 19:24 Temat: eCoal.pl v3.5 » Ogniwo Eko M 26KW - pierwsze dni użytkowania
  Damiani1001 Posty:
Jakis problem ma z udostępnieniem sterownika i statystyk. Zaznaczam te okienka , wyskauje zielona ramka , że zapisano zmiany ale po odswiezeniu strony ramki dalej są nie zaznaczone :/
dodane 2020-10-02 19:24
leon napisał » 2020-10-02 14:54
Spokojnie Damian,ogarniemy temat.Jaką masz na piecu,ile pomieszczeń do ogrzania.4D zawór zły.Ustaw na piecu 55 st a na powrocie np.45 a za zaworem zadana 41 i max 46 może 47 max.Piec masz na auto,postara się ustawić parametry,ale to do jutra czasu

Aktualnie na piecu mam zadaną 60 stopni a zmierzona średnio 63-64 stopnie, czasem więcej. Pomieszczeń ogrzewanych łącznie na dwóch kondygnacjach jest 10 + dwa hole (korytarze) gdzie tez sa grzejniki, łącznie 13 grzejników.   
Nie rozumie twojego stwierdzenia: "4D zawór zły" ? źle że ma zawór 4d? 
Na tą chwile mam piec ustawiony na 60stopni, powrót 45, za zaworem mam 33 - ustawienie temp powyżej 35stopni przy obecnych temperaturach na zewnatrz (ok8-15stopnie) powoduje ze w domu jest za ciepło.
2021-03-23 11:30 Temat: eSterownik.pl » pożar ovh
  PrzemekP Posty:
1000MB napisał » 2021-03-23 00:38
Od 11 .03 marca do 23.03 nic, Coś robić np. restart sterownika, czy nic i czekać ES?

A czego brakuje ? Z tego co widzę to wykresy i statystyki są poprawne
2020-10-10 23:01 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  Olek85 Posty:
Cześć, 

Nie mam statystyk od 3.10.20. jakieś problemy na serwerach? ( ktoś jeszcze ma problem?) czy odrazu iść wymienić kartę? 
Wykresy ok.
2020-11-07 06:42 Temat: eCoal.pl v3.5 » pompa kotłowa .
  leON22 Posty:
laki88 12kg/d przy 200m2 , to niezły wynik Uzupełnij statystyki i wszyscy będą widzieli i czerpali wiedzę,  ile spalasz przy obecnych ustawieniach
2020-11-09 21:15 Temat: eCoal.pl v3.5 » Regulator pogodowy kotła oraz zaworu 4D
  s_baro Posty:
Tok myślenia masz logiczny i rozumiem o co Ci chodzi   piterekzioberek. Ja u siebie mam tak, że mam termostaty i pompę mam ustawioną na tryb proporcjonalny na 1. (gdy zamykają mi się termostaty to spada przepływ i kocioł na dłużej się odstawia). Ja chyba ok dwa lata temu też tak eksperymentowałem (myślę że to fajna i kreatywna zabawa), Próbowałem np. obniżyć temperaturę zasilania do 50 st i dać taki przepływ, aby powrót mi wrócił ok 45 st. Próbowałem też podwyższać temp zasilania do 60 i zmniejszyć przepływ, aby powrót też był 45 st. 

Wniosek z tych doświadczeń wyszedł taki:
Moc kotła = temp zasilania - temp powrotu x przepływ

Matematyki nie oszukasz i wyjdzie Ci na jedno, z tym, że przy dużym przepływie kocioł uruchamiał się częściej i na krócej, przy niższym na dłużej i rzadziej (wykres w statystykach był wtedy bardziej "pofałdowany"). Ale jeśli chodzi o spalanie to wyszło praktycznie na to samo.
2020-11-12 18:58 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  piejar Posty:
Mnie po powrocie, wykresy i statystyki już nie zniknęły. Czasem wiesza się aplikacja podczas ściągania danych na wykres ale po ubiciu jest OK.
2020-11-14 12:24 Temat: eSterownik.pl » Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami
  leON22 Posty:
Nikt się nie prosi o abo... to tylko jedna z propozycji rozwiązania problemu. Nie ma nic za darmo, cena tych usług typu statystyki, wykresy wliczona jest pewnie w cenę sterownika, a np.za powiadomienie sms albo email o alarmie trzeba już dodatkowo płacić, tu mogłoby być podobnie. Chcesz mieć stały dostęp do full opcji płać, takie jest moje zdanie  
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.