Wyniki wyszukiwania
posty użytkownika | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Przy jakiej temp.wew. i ile osób w domu , chodzi mi o zużycie CWU , bo u mnie obecnie 6 osób i 24st non-stop
![]() ![]() PS. Dla mnie to może być sprasowane goowno byle się czysto spalało i w domu było ciepło ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Dziękuję za szybką i sprawną pomoc. Faktycznie przy zakupie paliwa w zeszłym roku nie podałem jego współczynników. Z kolei do października wyliczał statystyki na podstawie poprzedniego zakupu.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jak już to jak pisałem już kiedyś , na statystykach oprócz temp zew. przydałaby sie tez temp wewnętrzna
Jeśli chodzi o spalanie to np straty cieplne budynku przy 23* porównując do 20* sa około 10% wieksze |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Dwa razy miałem alarm stb w poniedziałek. Zanik jakiś musiał być. Ale jak spojrzysz na statystyki sprzed wiatru a po to widac znaczną różnice na minus.
dodane 2019-03-15 09:42Jutro wyczyszczę go w środku, choć varmo nie syfi za bardzo. dodane 2019-03-15 09:43Zajrzę też do komina, bo może coś mi wpadło ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
Krzych widzę , że u Ciebie wszystko OK z wykresami i statystykami
![]() ![]() |
|||
|
||||
krzych_boch-og20
![]() |
Haha no proszę i znowu ja i Ty😂. To czekam nic nie roszam jak by się pojawiły o Ciebie daj znać. Ja też rzucę info.
dodane 2019-05-22 18:30U mnie ruszyło. Wykresy statystyki i zdarzenia na te chwile działają. 😉👍 |
|||
|
||||
berabs
![]() |
tryt--dlaczego w ustawieniach w trybie pracy kotła nie przejdziesz na Auto Lato a w spalaniu na Retortowy Grupowe. Temp. zadaną kotła masz 52 st. i jeszcze ją obniżasz o 4 st. Opał też masz chyba tańszy od innych patrząc na statystyki, może być trochę za lichy ?. Dużo jest możliwości tylko trzeba pokombinować tak jak pisze Pan leON22(dla mnie prof.). A może problem leży jeszcze w czym innym.Podaję ,że ogrzewam w lecie wodę w CWU ,( 140 l.)załącza się od 4 do 5 razy na dobę,a gdy zbiegnie się grzanie z godz. podtrzymania to temp. kotła idzie powyżej 60 st. Ilość spalonego groszku z przeciętnej miesiąca to 3,3 kg na dobę. Proszę się nie obrazić na mnie ,ale to takie moje skromne przemyślenia w temacie. Pozdrawiam.!
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Użyj szukajki i wpisz magiczne słowo - statystyki
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Do którego obwodu chcesz dodać ten czujnik temp. wew. CO1, czy CO2 ? Jak CO1 to w ustawieniach Obwody - Typ obwodu zmień na : Pompa podłogowa + zawór 4D + reg.pokojowy. Co do wyświetlania paliwa wpisz w wyszukiwarkę magiczne słowo - statystyki, tam znajdziesz co i jak
![]() |
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.