Forum eCoal.pl Spalanie grupowe Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona11 / 41Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
jumper313
|
muszę w końcu podłączyć pięć, tylko czas nie puszcza. ale chyba opał do bani bo wydaje mu sie że dość dużo popiołu mam, co dwa dni kopiata szuflada, tak że na dwa razy wynosze.
|
|||
|
||||
sulek
|
Verb jeszcze Ciebie pomęcze przeczytalem ,ze temp zadana CO nie powinna byc nizsza niz 50st a tem spalin ok130 czyli zabawa na zaworze 3d (zeby nie chodzic po domu na golasa) bo taki posiadam mam teraz na 3 gdzie 0 to full na dom dobrze rozumuje i jeszcze jedno zawijan powiedzial ze powinienem zmiejszyc histereze a mam na 1 czyli 0,5 bedzie ok/
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
jumper313 napisał » 2012-12-24 11:33 Na pewno znajdziesz trochę czasu i podłączysz, koledzy chętnie pomogą muszę w końcu podłączyć pięć, tylko czas nie puszcza. ale chyba opał do bani bo wydaje mu sie że dość dużo popiołu mam, co dwa dni kopiata szuflada, tak że na dwa razy wynosze. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
sulek napisał » 2012-12-24 11:40 Gdzie kolega to wyczytał ? Temperatury trzeba trzymać takie, by nie cierpiał kocioł i komin (skropliny). Kocioł z tym sterownikiem dość łatwo chronić, komin trudniej. Czym niższe temperatury, tym większe ryzyko "niespodzianek". Trzeba obserwować - być może u Ciebie wystarczą niższe temperatury.przeczytalem ,ze temp zadana CO nie powinna byc nizsza niz 50st a tem spalin ok130 sulek napisał » 2012-12-24 11:40 Nie posiadam zaworu x-drogowego, nie pomogę.czyli zabawa na zaworze 3d (zeby nie chodzic po domu na golasa) bo taki posiadam mam teraz na 3 gdzie 0 to full na dom dobrze rozumuje sulek napisał » 2012-12-24 11:40 zawijan wie co mówi, jeśli tak kazał to tak zrób zawijan powiedzial ze powinienem zmiejszyc histereze a mam na 1 czyli 0,5 bedzie ok/ |
|||
|
||||
sulek
|
VERB dzięki bardzo i życzę wszystkim spokojnych Świąt, odpoczynku, smacznego karpia i wielu tematów do rozmów w gronie rodziny
no i oczywiście cierpliwości do takich laików jak wielu z nas na tym forum :-* |
|||
|
||||
konto usunięte
|
sulek napisał » 2012-12-24 12:27 Dziękuję i tego samego życzę..życzę wszystkim spokojnych Świąt, odpoczynku, smacznego karpia i wielu tematów do rozmów w gronie rodziny sulek napisał » 2012-12-24 12:27 Wszyscy, prócz ekspertów jesteśmy laikami. Musimy mieć cierpliwość do siebie i innych. no i oczywiście cierpliwości do takich laików jak wielu z nas na tym forum :-* Będziemy mieli Hawk ! |
|||
|
||||
rafting
|
Witam
jestem "świeżym" użytkownikiem eko plusa 25kw z ecoalem, trzy dni temu zaktualizowałem sterownik i przeszedłem na grupowe i na histogramie mocy max same duże krechy,może ktoś zerknie na moje ustawienia?. Dodam że palę Julianem( podobno), dom140m2, jeszcze nie ocieplony |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 10:53 Spora różnica w sile nadmuchu dla wybranych mocy. Ustaw jedną z mocy min i max np 12kW, dostrój nadmuch, potem ustaw dla kolejnej. Później ustawisz różne min i max.może ktoś zerknie na moje ustawienia?. |
|||
|
||||
Stan
|
Kolego jedziesz dużo za dużą mocą jak na te temperatury jakie teraz mamy.
Jak chcesz ustawić histogram dla konkretnej mocy to ustaw ją jako min i max i baw się dmuchawą. PS: Verb, byłeś szybszy |
|||
|
||||
rafting
|
ok dzięki
będę próbował |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Stan napisał » Nie ścigam się... dobra, bierz go w obroty. Ja sobie pogram w BFBC Verb, byłeś szybszy PS; kolego rafting, ustawiasz i czekasz, nic na chybcika. Zmiana, kilka godzin przerwy, kontrola i ew. korekta. |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
rafting napisał » 2012-12-27 10:53 Poczytaj jak mnie koledzy radzili : http://esterownik.pl/forum/posty,658/respalanie-grupowe?m=15186#15186Witam jestem "świeżym" użytkownikiem eko plusa 25kw z ecoalem, trzy dni temu zaktualizowałem sterownik i przeszedłem na grupowe i na histogramie mocy max same duże krechy,może ktoś zerknie na moje ustawienia?. Dodam że palę Julianem( podobno), dom140m2, jeszcze nie ocieplony |
|||
|
||||
rafting
|
przestawiłem 12kW-12kW i dmuchawa 34%
poczekamy |
|||
|
||||
Stan
|
I dobrze, cierpliwość to podstawa
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pingi do doopy..:/
rafting a gdybyś tak zechciał napisać co masz na planiku ? Może jakiś niedopał :? |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
Miałem podobne jak miałem mało wiatru. Jednak wolałbym poczekać niech się w palniku ułoży.
Dobre pytanie VERB - co ma na palniku, jak wysoki kopiec i czy on jest ? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
zbigmaz01 napisał » 2012-12-27 11:56 No właśnie, nic nie wiemy. Póki co wygląda, że dwunastka to być może mało. Poczekajmy na info o stanie co ma na palniku, jak wysoki kopiec i czy on jest ? |
|||
|
||||
rafting
|
na palniku niewielki kopczyk był i jest natomiast w popielniku trochę spieków (może trochę więcej) jednak w porównaniu do początków palenia przy sofcie wgranym fabrycznie i początkiem palenia to jest tego niewiele,
zresztą "21 wiek" zaglądnął do mojej kotłowni dopiero od miesiąca wraz z przeprowadzeniem się do nowego domu no i jestem tu laikiem |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 12:05 Kreski jak na ten czas OK. Czekamy.na palniku niewielki kopczyk był i jest natomiast w popielniku trochę spieków (może trochę więcej) |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona11 / 41Następna stronaOstatnia strona | ||||