Forum eCoal.pl Spalanie grupowe Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona12 / 41Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
rafting
|
a i jeszcze jedno jak ma to znaczenie piec czyściłem gruntownie przed wgraniem nowego softu
|
|||
|
||||
zbigmaz01
|
Znaczy czysty to i lepiej odbiera wymiennik.
A swoją drogą już rośnie i kreski lepsze |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Histerezę ustawiłbym na minimum, niby niewiele, ale wcześniej rozpocznie i spadek będzie odrobinę mniejszy.
|
|||
|
||||
zbigmaz01
|
Jeszcze inne pytanie. Dlaczego w "Czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika [min]" masz tylko 105min? Tak mało wsypałeś? Zaraz opał się skończy
|
|||
|
||||
rafting
|
wsypuje po 25kg i testuje na ile to starczy dlatego mam taki czas a histerezę już zmniejszam
|
|||
|
||||
zbigmaz01
|
rafting napisał » 2012-12-27 12:36 Jak go oczyściłeś to będziesz mógł odpowiedzieć czy nie smoli sadzą.wsypuje po 25kg i testuje na ile to starczy dlatego mam taki czas a histerezę już zmniejszam |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting
Zmień moc min i max na 16, nadmuch 36%. |
|||
|
||||
rafting
|
no jest zmienione
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 13:05 OK. Damy mu popracować.no jest zmienione |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pompy mieszającej fizycznie nie ma ?
Zależy Ci na takiej temperaturze CWU jaka jest, czy mogłaby być wyższa ? |
|||
|
||||
rafting
|
no pompy mieszającej nie ma,CWU mi wystarcza,czy wyższa nie mam zdania,natomiast CWU ma osobną pompkę cyrkulacyjną która jest załączana przez programator elektryczny
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 13:28 Możesz na próbę w zaawansowanych przestawić "Funkcja pompy CWU" na "CWU+miesz." Pompa CWU będzie "robić" za mieszającą, temperatura CWU zbliży się do temperatury CO. Możesz zadaną CO obniżyć do 50st - na tym trochę da się zaoszczędzić.no pompy mieszającej nie ma,CWU mi wystarcza,czy wyższa nie mam zdania,natomiast CWU ma osobną pompkę cyrkulacyjną która jest załączana przez programator elektryczny |
|||
|
||||
rafting
|
||||
|
||||
zbigmaz01
|
rafting napisał » 2012-12-27 13:50 A popiół i spieki? Poprawa? |
|||
|
||||
rafting
|
właśnie zasypałem następne 25kg i wysypałem szufladę-pełna,w szufladzie pół na pół
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 13:58 OK. Otwieranie drzwiczek psuje kreski, tak że teraz do wieczora zostaw. Możesz zmienić "Temp. załączenia pompy miesz. [°C]" na 38st - wystarczy. Masz niezły zasobnik CWU, jaki to model ?właśnie zasypałem następne 25kg i wysypałem szufladę-pełna,w szufladzie pół na pół |
|||
|
||||
rafting
|
OK. Otwieranie drzwiczek psuje kreski, tak że teraz do wieczora zostaw. Możesz zmienić "Temp. załączenia pompy miesz. [°C]" na 38st - wystarczy. Masz niezły zasobnik CWU, jaki to model ?
zbiornik z Galmetu 200l z podwójną spiralną wężownicą mam nr kat. 26-259400 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 14:13 Podwójna dlaczego ? Solary ? W każdym razie bardzo szybko dogrzewa wodę. Mój dwu-płaszczowy tego nie potrafi. Jak zdechnie (a to taki sam jak miał mineru, czyli długo nie pożyje), kupię podobny jak Twój, tylko mniejszy.zbiornik z Galmetu 200l z podwójną spiralną wężownicą |
|||
|
||||
rafting
|
VERB napisał » 2012-12-27 14:31 rafting napisał » 2012-12-27 14:13 Podwójna dlaczego ? Solary ? W każdym razie bardzo szybko dogrzewa wodę. Mój dwu-płaszczowy tego nie potrafi. Jak zdechnie (a to taki sam jak miał mineru, czyli długo nie pożyje), kupię podobny jak Twój, tylko mniejszy.zbiornik z Galmetu 200l z podwójną spiralną wężownicą być może kiedyś będzie pod solar, wejścia ma ale póki co grzeje CWU piecem CO taki model polecił mi kolega hydraulik który robił mi całą instalację |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 14:40 Czyli masz obie wężownice podpięte pod kocioł ? Więc tu tkwi tajemnica tak szybkiego dogrzewania Takich kolegów, życzyć każdemu !być może kiedyś będzie pod solar, wejścia ma ale póki co grzeje CWU piecem CO taki model polecił mi kolega hydraulik który robił mi całą instalację OK. Jak pójdziesz za jakiś czas zaglądnąć do kotła, sprawdź czy sadzą nie sypie. Gdybyś wychodził, to spójrz na dym z komina. Nie chcę na razie prorokować, ale wydaje mi się, że dmuchawa jeszcze +1%. Poczekamy do wieczora i się okaże. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona12 / 41Następna stronaOstatnia strona | ||||