W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  eCoal.pl  Spalanie grupowe Subskrybuj
First pagePrevious page12 / 41Next pageLast page
2012-12-27 13:10
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
a i jeszcze jedno jak ma to znaczenie piec czyściłem gruntownie przed wgraniem nowego softu
2012-12-27 13:13
  zbigmaz01 Posts: 1654 Ostrzeżenie: 0
Znaczy czysty to i lepiej odbiera wymiennik.
A swoją drogą już rośnie i kreski lepsze
2012-12-27 13:19
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Histerezę ustawiłbym na minimum, niby niewiele, ale wcześniej rozpocznie i spadek będzie odrobinę mniejszy.
2012-12-27 13:20
  zbigmaz01 Posts: 1654 Ostrzeżenie: 0
Jeszcze inne pytanie. Dlaczego w "Czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika [min]" masz tylko 105min? Tak mało wsypałeś? Zaraz opał się skończy
2012-12-27 13:36
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
wsypuje po 25kg i testuje na ile to starczy dlatego mam taki czas a histerezę już zmniejszam
2012-12-27 13:39
  zbigmaz01 Posts: 1654 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 12:36
wsypuje po 25kg i testuje na ile to starczy dlatego mam taki czas a histerezę już zmniejszam
Jak go oczyściłeś to będziesz mógł odpowiedzieć czy nie smoli sadzą.
2012-12-27 14:02
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting
Zmień moc min i max na 16, nadmuch 36%.
2012-12-27 14:05
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
no jest zmienione
2012-12-27 14:08
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 13:05
no jest zmienione
OK. Damy mu popracować.
2012-12-27 14:11
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Pompy mieszającej fizycznie nie ma ?
Zależy Ci na takiej temperaturze CWU jaka jest, czy mogłaby być wyższa ?
2012-12-27 14:28
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
no pompy mieszającej nie ma,CWU mi wystarcza,czy wyższa nie mam zdania,natomiast CWU ma osobną pompkę cyrkulacyjną która jest załączana przez programator elektryczny
2012-12-27 14:32
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 13:28
no pompy mieszającej nie ma,CWU mi wystarcza,czy wyższa nie mam zdania,natomiast CWU ma osobną pompkę cyrkulacyjną która jest załączana przez programator elektryczny
Możesz na próbę w zaawansowanych przestawić "Funkcja pompy CWU" na "CWU+miesz." Pompa CWU będzie "robić" za mieszającą, temperatura CWU zbliży się do temperatury CO. Możesz zadaną CO obniżyć do 50st - na tym trochę da się zaoszczędzić.
2012-12-27 14:50
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
zbigmaz01 napisał » 2012-12-27 12:39
rafting napisał » 2012-12-27 12:36
wsypuje po 25kg i testuje na ile to starczy dlatego mam taki czas a histerezę już zmniejszam
Jak go oczyściłeś to będziesz mógł odpowiedzieć czy nie smoli sadzą.

jak na razie sadzy nie widać więc chyba jest dobrze
2012-12-27 14:54
  zbigmaz01 Posts: 1654 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 13:50
zbigmaz01 napisał » 2012-12-27 12:39
rafting napisał » 2012-12-27 12:36
wsypuje po 25kg i testuje na ile to starczy dlatego mam taki czas a histerezę już zmniejszam
Jak go oczyściłeś to będziesz mógł odpowiedzieć czy nie smoli sadzą.

jak na razie sadzy nie widać więc chyba jest dobrze
A popiół i spieki? Poprawa?
2012-12-27 14:58
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
właśnie zasypałem następne 25kg i wysypałem szufladę-pełna,w szufladzie pół na pół
2012-12-27 15:02
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 13:58
właśnie zasypałem następne 25kg i wysypałem szufladę-pełna,w szufladzie pół na pół
OK. Otwieranie drzwiczek psuje kreski, tak że teraz do wieczora zostaw. Możesz zmienić "Temp. załączenia pompy miesz. [°C]" na 38st -  wystarczy. Masz niezły zasobnik CWU, jaki to model ?
2012-12-27 15:13
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
OK. Otwieranie drzwiczek psuje kreski, tak że teraz do wieczora zostaw. Możesz zmienić "Temp. załączenia pompy miesz. [°C]" na 38st -  wystarczy. Masz niezły zasobnik CWU, jaki to model ?

zbiornik z Galmetu 200l z podwójną spiralną wężownicą
mam nr kat. 26-259400
2012-12-27 15:31
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 14:13
zbiornik z Galmetu 200l z podwójną spiralną wężownicą
Podwójna dlaczego ? Solary ? W każdym razie bardzo szybko dogrzewa wodę. Mój dwu-płaszczowy tego nie potrafi. Jak zdechnie (a to taki sam jak miał mineru, czyli długo nie pożyje), kupię podobny jak Twój, tylko mniejszy.
2012-12-27 15:40
  rafting Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
VERB napisał » 2012-12-27 14:31
rafting napisał » 2012-12-27 14:13
zbiornik z Galmetu 200l z podwójną spiralną wężownicą
Podwójna dlaczego ? Solary ? W każdym razie bardzo szybko dogrzewa wodę. Mój dwu-płaszczowy tego nie potrafi. Jak zdechnie (a to taki sam jak miał mineru, czyli długo nie pożyje), kupię podobny jak Twój, tylko mniejszy.

być może kiedyś będzie pod solar, wejścia ma ale póki co grzeje CWU piecem CO
taki model polecił mi kolega hydraulik który robił mi całą  instalację
2012-12-27 15:46
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
rafting napisał » 2012-12-27 14:40
być może kiedyś będzie pod solar, wejścia ma ale póki co grzeje CWU piecem CO taki model polecił mi kolega hydraulik który robił mi całą  instalację
Czyli masz obie wężownice podpięte pod kocioł ? Więc tu tkwi tajemnica tak szybkiego dogrzewania Takich kolegów, życzyć każdemu !

OK. Jak pójdziesz za jakiś czas zaglądnąć do kotła, sprawdź czy sadzą nie sypie. Gdybyś wychodził, to spójrz na dym z komina.
Nie chcę na razie prorokować, ale wydaje mi się, że dmuchawa jeszcze +1%.
Poczekamy do wieczora i się okaże.
First pagePrevious page12 / 41Next pageLast page
Users on-line: bohuslavice, bozena, Kiler5, michalcz, piniool, Rafaeloo12, ssiiwwyyy1992, Udvojice, wanda007