Forum eCoal.pl Spalanie grupowe Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona13 / 41Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
sulek
|
Witam mam trochę czasu niedawno wszedłem na spalanie grupowe, ale coś mi sie wydaje ze jednak powrócę na e Coal tylko prosiłbym zeby mnie ktos poprowadził i tak raz dziennie spojrzał na wykresy i podpowiedział nie ukrywam , ze liczyłbym na pomoc Verba na bardzo ładnie ustawiony piec choć na brulim, oczywiście pomoc expertów bardzo mile widziana choc chyba nie maja aż tyle czasu zeby sie zająć moim niebieskim
|
|||
|
||||
rafting
|
VERB napisał » 2012-12-27 14:46 OK. Jak pójdziesz za jakiś czas zaglądnąć do kotła, sprawdź czy sadzą nie sypie. Gdybyś wychodził, to spójrz na dym z komina. Nie chcę na razie prorokować, ale wydaje mi się, że dmuchawa jeszcze +1%. Poczekamy do wieczora i się okaże. Witam ponownie biały dymek z komina się wije, natomiast jak zaglądnąłem do kociołka to na drzwiczkach rusztu awaryjnego i w tejże komorze osadza się sadza,na reszcie raczej normalne ślady palenia w popielniku pokazuję się spieki |
|||
|
||||
konto usunięte
|
sulek napisał » 2012-12-27 15:31 Masz ciut za mocny nadmuch wg. kresek, jak wygląda palenisko ?prosiłbym zeby mnie ktos poprowadził |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
VERB napisał » 2012-12-27 14:46
Nie chcę na razie prorokować, ale wydaje mi się, że dmuchawa jeszcze +1%. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 16:57 Biały ? Zimny komin ? Mokre paliwo ?biały dymek z komina się wije, rafting napisał » 2012-12-27 16:57 Spieki są duże, zbite w większe formy, czy małe i kruche ?natomiast jak zaglądnąłem do kociołka to na drzwiczkach rusztu awaryjnego i w tejże komorze osadza się sadza,na reszcie raczej normalne ślady palenia w popielniku pokazuję się spieki |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
rafting napisał » 2012-12-27 16:57 Pewnie koksowe, a środkiem palnika pewnie kopci.w popielniku pokazuję się spieki |
|||
|
||||
rafting
|
paliwo jest suche-na pewno
podobno Julian(tak twierdził na składzie na ale...) spieki raczej małe ale twarde trzeba się przyłożyć żeby rozbić a komin pale już 1,5 mieiąca więc chyba się zdążył zagrzać |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Próbuj z podniesieniem nadmuchu, za godzinę daj znać co się dzieje.
Spieki to koksiki niedopalone, czy stopiony popiół ? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
zbigmaz01 napisał » 2012-12-27 17:02 Całkiem możliwe.Pewnie koksowe, a środkiem palnika pewnie kopci. |
|||
|
||||
rafting
|
VERB napisał » 2012-12-27 17:13 Próbuj z podniesieniem nadmuchu, za godzinę daj znać co się dzieje. Spieki to koksiki niedopalone, czy stopiony popiół ? raczej stopiony popiół ok podbije o 1% i się zobaczy |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
sulek napisał » 2012-12-27 15:31 A tobie co tak podskoczyła temp.? Coś zostało niedomknięte?Witam mam trochę czasu niedawno wszedłem na spalanie grupowe, ale coś mi sie wydaje ze jednak powrócę na e Coal tylko prosiłbym zeby mnie ktos poprowadził i tak raz dziennie spojrzał na wykresy i podpowiedział nie ukrywam , ze liczyłbym na pomoc Verba na bardzo ładnie ustawiony piec choć na brulim, oczywiście pomoc expertów bardzo mile widziana choc chyba nie maja aż tyle czasu zeby sie zająć moim niebieskim |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 17:15 OK. Powiedz: dlaczego są takie spadki, co jest w układzie, czym nie steruje eCoal ? raczej stopiony popiół ok podbije o 1% i się zobaczy Widzę, że zasobnik "robi" za bufor Dobrze |
|||
|
||||
rafting
|
VERB napisał » 2012-12-27 17:18 rafting napisał » 2012-12-27 17:15 OK. Powiedz: dlaczego są takie spadki, co jest w układzie, czym nie steruje eCoal ? raczej stopiony popiół ok podbije o 1% i się zobaczy Widzę, że zasobnik "robi" za bufor Dobrze w układ mam wpięte jeszcze ogrzewanie podłogowe z niezależną pompą (ecoal tego nie steruje) która chodzi 24h na 1 biegu,w roździelaczu na zaworze trójdrożnym ustawione na zasilaniu 29 stopni i tyle jest bo mam jeszcze czujnik temp na powrocie na najdłuższej nitce który ma wyłączać pompę,przy nastawie 29 stopni wyłącza(testowałem) no ale jak na razie mam ten czujnik wypięty |
|||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 17:35 OK. Pisz niedługo, jakie zmiany po dodaniu wiatru.w układ mam wpięte jeszcze ogrzewanie podłogowe z niezależną pompą |
|||
|
||||
rafting
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
rafting napisał » 2012-12-27 17:40 Jasne że tak dopiero się włączył piec wiec poczekam niech pochodzi |
|||
|
||||
sulek
|
rzeczywiście drzwiczki były lekko niedomkniete a u nas dzisiaj wieje jak ......a nadmuch zmiejszylem o 2 % powiedz wrocić na e coal? no i komin dzisiaj wyczyscilem
mam 38 zmniejszyc jeszcze? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
sulek napisał » 2012-12-27 17:58 Teraz, trzeba poczekać kilkanaście cykli na ustabilizowanie. Jeśli to nie problem, cytuj, bo nie wiadomo kto ma Ci odpowiadać mam 38 zmniejszyc jeszcze? |
|||
|
||||
sulek
|
VERB napisał » 2012-12-27 18:01 sulek napisał » 2012-12-27 17:58 Teraz, trzeba poczekać kilkanaście cykli na ustabilizowanie. Jeśli to nie problem, cytuj, bo nie wiadomo kto ma Ci odpowiadać mam 38 zmniejszyc jeszcze? powiedz z własnego doświadczenia przejść na e caol z grupowoego? U Ciebie widze, że masz ustawione prawie jak grupowe 5 dawek w cyklu |
|||
|
||||
konto usunięte
|
sulek napisał » 2012-12-27 18:07 Ja wolałbym grupowe, ale jesli masz porządny opał to automat będzie OK. Jest możliwośc skorygowania nadmuchu.. da się tym grzać powiedz z własnego doświadczenia przejść na e caol z grupowoego? sulek napisał » 2012-12-27 18:07 W podtrzymaniu W spalaniu ilość dawek jest zależna od zapotrzebowania - kończy kiedy musi U Ciebie widze, że masz ustawione prawie jak grupowe 5 dawek w cyklu U Ciebie obecnie pokazuje ciut za duży nadmuch, ale czekaj jeszcze, niech przeleci kilkanaście cykli. Temperatura spalin poszybowała i została wysoko..hmm, te drzwiczki zamknięte, szuflada dosunięta ? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona13 / 41Następna stronaOstatnia strona | ||||