Forum  eSterownik.pl  pożar ovh Subskrybuj
First pagePrevious page5 / 6Next pageLast page
2021-03-18 07:54
  budgie1 Posts: 704 Ostrzeżenie: 0
Mam tak samo
dodane 2021-03-18 07:54Mam tak samo
2021-03-18 08:54
  pitaszek Posts: 87 Ostrzeżenie: 0
                                                       


Platforma wraca do normy...
Jak już zadziała - brak wykresów (głowic, wykresów jako takich, statystyk i zdarzeń). Być może alarmy przechodzą - nie wiem.
Więc wróciła do normy!
Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. 
2021-03-18 09:05
  YuZJannowitz Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
pitaszek napisał » 2021-03-18 08:54


Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. 

Potwierdzam.

dodane 2021-03-18 09:05
karoka65 napisał » 2021-03-17 14:38


A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się  w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł  zasnąć?

Wiesz, niektórzy szanują swoje pieniądze. Dzięki sumiennie prowadzonym statystykom, możliwością optymalizacji, podglądem efektów "na żywo" po zmianie nastawień pieca zszedłem ze spalaniem w dół o ok. 5-6 kg na dobę. To daje ok. stówki oszczędności miesięcznie. Może dla Ciebie to taką kwotą można się podetrzeć. Dla mnie nie.
2021-03-18 11:37
  Richard60 Posts: 28 Ostrzeżenie: 0
U mnie też znowu brak połączenia że sterownikiem poza siecią lokalną, nie wiem jak w domu. 
2021-03-18 15:53
  DamianOwczarek Posts: 235 Ostrzeżenie: 2
YuZJannowitz napisał » 2021-03-18 09:05
pitaszek napisał » 2021-03-18 08:54


Dostęp pojawił się na kilka godzin - teraz lipa. 

Potwierdzam.

dodane 2021-03-18 09:05
karoka65 napisał » 2021-03-17 14:38


A czy od tego 11--ego do dzisiaj wydarzyło się  w tych wykresach coś tak ważnego że nie będziesz mógł  zasnąć?

Wiesz, niektórzy szanują swoje pieniądze. Dzięki sumiennie prowadzonym statystykom, możliwością optymalizacji, podglądem efektów "na żywo" po zmianie nastawień pieca zszedłem ze spalaniem w dół o ok. 5-6 kg na dobę. To daje ok. stówki oszczędności miesięcznie. Może dla Ciebie to taką kwotą można się podetrzeć. Dla mnie nie.

Nic dodać, nic ująć, 
2021-03-18 16:27
  OEPM26-Marcin Posts: 60 Ostrzeżenie: 0
YuZJannowitz napisał » 2021-03-14 08:56

4. Czy planowane jest wprowadzenie opłaty abonamentowej by pokryć koszt profesjonalnego supportu i przepisania platformy od zera do obowiązujących dzisiaj standardów?




Punkt 4 byłby chyba porażką i nieporozumieniem bo każdy kto wydał 10 koła na kocioł z tym sterownikiem wiedział doskonale, że za zdalny dostęp się nie płaci. Tak więc jeśli chcą sobie zrobić abonament i nową platformę to chyba tylko dla nowych klientów wcześniej o tym informując. Wspierając oczywiście starą bo są takie dni, ze przecież tak się wszystko muliło że nic nie można było sprawdzić.

2021-03-18 16:55
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
A u mnie nic nie działa, sterownik jest w trybie offline, aplikacja na telefonie w momencie wpisania użytkownika i hasła lokalnego się zamyka i wysypuje, przez stronę www też nie działa, aplikacja w telefonie zgłasza  błąd połączenia
2021-03-18 17:51
  mariosob Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Przez chwile weszła ,ale znowu wszystko się kręci na czerwono klapa ,no cóż trzeba czekać:( i jak ktoś może latać do pieca ,kiedyś pojechalem na Teneryfę w lutym i ,zostawilem 70 letnią teściową sama z piecem i dzięki apce zdalnie jakoś przeżyła aż wrocilem ,teraz tak myślę ze siedziałaby w zimnym ,no cóż awarie usuna wszystko wróci pozdrawiam wszystkich.
2021-03-18 20:42
  karoka65 Posts: 3142 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
mariosob napisał » 2021-03-18 17:51
Przez chwile weszła ,ale znowu wszystko się kręci na czerwono klapa ,no cóż trzeba czekać:( i jak ktoś może latać do pieca ,kiedyś pojechalem na Teneryfę w lutym i ,zostawilem 70 letnią teściową sama z piecem i dzięki apce zdalnie jakoś przeżyła aż wrocilem ,teraz tak myślę ze siedziałaby w zimnym ,no cóż awarie usuna wszystko wróci pozdrawiam wszystkich.

Hmmm? czyli z kanarów zasypywałeś kocioł groszkiem, wysypywałeś popiół przez apkę? Drogi kolego gdyby w węglu coś "twardego" by się znalazło i zerwało by np. klin zabezpieczający a mogło się tak stać zanim jeszcze na lotnisko nie dojechałeś to teściowa tydzień siedziała by bez ogrzewania jakby ktoś jej nie poszedł tego klina założyć nowego, od i tyle z apki.
To nie to żebym był anty bo dla mnie dostęp do sterowników to czasem zbawienie ale nie przesadzajmy.
2021-03-18 22:48
  leon Posts: 320 Ostrzeżenie: 0
mariosob Nie trzeba było tej Teneryfy dać na czerwono a gdy wyjeżdzałeś na tą TENERYFĘ pomyślałeś że może być awaria energetyczna. Bez prądu piec i nasz sterownik nie działa! Starsza kobieta zaświeci świeczkę ale już prądu we wiaderku nie wiem czy doniesie.Naprawdę masz się czym szczycić na forum,swoją inteligencją i .....

dodane 2021-03-18 22:22DamianOwczarek Dałeś lipny przykład z tą nawigacją,w nawigacji musisz aktualizować mapy co dwa lata,w esterownik masz dożywotnio sterownika frii. Każdy z nas ma telefon komórkowy z różnych sieci, wszędzie macie zasięg??? 3G lub Lte, dzwonicie do operatora że nie macie zasięgu??? Oni mają Was w d.... Esterownik zawsze służy pomocą tele email

dodane 2021-03-18 22:48Czytałem wiele wpisów na temat abonamentu po 5 zł kupiliście sterownik z tą funkcją,więc jak możecie płacić coś extra! Ja zapłacę extra nawet i 10 zł miesięcznie ALE Chcę mieć do wyboru w ustawieniach, możliwość wyboru aplikacji GeoStorm! Ta aplikacja może być odpłatna
2021-03-19 07:18
  YuZJannowitz Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
Wygląda na to, że wszystko wróciło. Zaległe statystyki, wykresy i... alarmy wysyłane na maila skumulowane z całego tygodnia Dziękuję! Miejmy nadzieję, że skutki awarii już mamy za sobą.
2021-03-19 10:11
  krzych_boch-og20 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
Co Wy ludzie z tym abonamentem? Jak Wam zbywa kasy to dajcie dla biednych albo składajcie sobie po 5zł w skarbonce to dokupicie węgla za to. Żaden abonament w czasie takiej awarii nie pomoże. To jest sytuacja losowa. I tu trzeba zrozumieć temat. My nie mamy statystyk i wykresów bo nadal nie wróciły (przynajmniej u mnie nadal nic) a są firmy które przeprowadzały badania i to bardzo ważne badania gdzie dane były na tych włąśnie serwerach. Wiem to z autopsji bo córka pracuje w takim laboratorium i do dzisiejszego dnia nie mogą nic z tym tematem zrobić. Daje to tylko do myślenia jak bardzo jesteśmy uzależnieni od elektroniki i jakichś tam serwerów. Pozostaje tylko czekac i mieć nadzieje że ktoś za to wszystko odpowiedzialny wyciągnie odpowiednie wnioski a nasza platforma wreszcie też zacznie działać bez czkawki.
2021-03-19 13:47
  Michal86 Posts: 122 Ostrzeżenie: 0
Dziś od ok południa wykresy, a co za tym idzie statystyki zaczęły sukcesywnie wracać. Już jest komplet. Poza tym cały system działa o wiele sprawniej.
2021-03-19 14:57
  mamut Posts: 257 Ostrzeżenie: 0
Jak ktoś co zasyp zmienia węgiel, to pewnie potrzebny mu stały dostęp do "analiz". Ja po złapaniu węgla na początku sezonu najwyżej na wykresy sobie paczam, czy już się brudas mocno nie zasyfił i o czyszczenie woła.

Trochę śmieszą mnie teksty z tym "10 koła za piec", bo przecież sama cena steru w tym to max 10%.
Jak z free (bo cena steru nie jest jakoś większa od jemu podobnych bez neta) to usługa i tak znośnie działa.
2021-03-19 15:35
  pab11o Posts: 486 Ostrzeżenie: 0
Czy wy też nie macie dostępu do wykresów?
2021-03-19 15:40
  krzych_boch-og20 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
pab11o napisał » 2021-03-19 15:35
Czy wy też nie macie dostępu do wykresów?

U mnie nadal nic. Ani wykresy ani statystyki. Reszta jak na razie działa. Robiłem podgląd na inne sterowniki i u niektórych osób już są na bieżąco. Może i u nas wróci.  
2021-03-19 18:04
  Criss Posts: 29 Ostrzeżenie: 0
krzych_boch-og20 napisał » 2021-03-19 15:40
pab11o napisał » 2021-03-19 15:35
Czy wy też nie macie dostępu do wykresów?

U mnie nadal nic. Ani wykresy ani statystyki. Reszta jak na razie działa. Robiłem podgląd na inne sterowniki i u niektórych osób już są na bieżąco. Może i u nas wróci.  

U mnie też jeszcze brak wykresów ☹️
2021-03-19 20:59
  leszeklagos Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Wszystko wróciło. Mieli pożar.
2021-03-19 23:23
  mamut Posts: 257 Ostrzeżenie: 0
Zerknijcie na piecu czy ster jest w statusie Online. U mnie mimo widoczności w apce/na stronie na wyświetlaczu było cały czas offline. Dopiero restart pomógł.
2021-03-20 09:17
  krzych_boch-og20 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
mamut napisał » 2021-03-19 23:23
Zerknijcie na piecu czy ster jest w statusie Online. U mnie mimo widoczności w apce/na stronie na wyświetlaczu było cały czas offline. Dopiero restart pomógł.

U mnie kółeczko jest cały czas już teraz stabilnie a wykresów i statystyk brak. Zastanawiam sie nad tym restartem ale strasznie mi to miesza z piecem i zaworem potem. Kilka razy dochodzi nawet do 80C i zawór puszcza wszystko na dom a potem znowu spada i tak kilka razy. Poczekam jeszcze bo widze że u innych juz jest na bieżąco.

First pagePrevious page5 / 6Next pageLast page
Users on-line: bazyli, bozena, Dar30, DominikKark, ekopec, iro1973, JerzyY123, KatJak, Kiler5, Marcin78, marco755, marsza1984, max2, mirekbajno, __Natalia__, Ohnik, piec1, pietka, R1977P, shwts, Smolorzm, Sterownik20, szymon2006, tomjol